Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ :
«Καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτή της ξεχωριστά, να αποχωρήσουν από την Βουλή της Ντροπής και να δώσουν το παρόν τους ως απλοί πολίτες στο Σύνταγμα».
Μετά την πρωινή συνεδρίαση του Συντονιστικού του ΜΑΑ ο Αλ. Αλαβάνος, εκ μέρους του, έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής από τις ημέρες των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάη του 2010 είχε εκφράσει την άποψη ότι οι βουλευτές της αριστεράς θα έπρεπε να αποχωρήσουν από τη Βουλή της κατάργησης της λαϊκής κυριαρχίας και να πρωταγωνιστήσουν σε ένα «ανένδοτο αγώνα» για να φύγει η κυβέρνηση και να τεθεί τέλος στην ποδηγέτηση της Ελλάδας από την τρόικα.
Η σκέψη μας αυτή δεν έγινε δεκτή από καμιά κοινοβουλευτική δύναμη της αριστεράς. Αντίθετα, αποδοκιμασθήκαμε. Διαπομπευθήκαμε.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά, επαναλαμβάνουμε την πρότασή μας. Σήμερα, η απαξίωση από μεγάλο μέρος της κοινωνίας και η πλήρης αποδόμηση της Βουλής του Μνημονίου συμπεριλαμβάνει δυστυχώς πια και την κοινοβουλευτική παρουσία της αριστεράς.
Σήμερα έχει γίνει το ρήγμα. Από τη μια οι πολίτες, πρώτα οι νέοι, όπως έχουν αρχίσει να εκφράζονται στο Σύνταγμα, που αναζητούν πλήρη ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου και νέο δρόμο δημοκρατίας, εργασίας, ανάπτυξης για τη χώρα. Από την άλλη ένα πολιτικό σύστημα μέσα στη Βουλή ανίκανο, διεφθαρμένο που οδηγεί στην καταστροφή.
Η Βουλή και η Πλατεία Συντάγματος γεωγραφικά χωρίζονται από μερικές δεκάδες μέτρα, από το προαύλιο του Άγνωστου Στρατιώτη. Πολιτικά όμως, υπάρχει χάσμα. Ο δρόμος του παρελθόντος και ο δρόμος του μέλλοντος.
Η αριστερά δεν φέρει ευθύνη για το Μνημόνιο ή την τρόικα. Τα έχει αντιπαλέψει σταθερά. Με την κοινοβουλευτική της παρουσία όμως δεν έχει μπορέσει να αναδείξει και να πείσει για τη διαφορετική της αντίληψη, πρακτική, αξίες και στη συνείδηση του μεγαλύτερου μέρους της κοινωνίας καταγράφεται ως ένα κρίκος του πολιτικού συστήματος.
Καλούμε τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις της αριστεράς, αλλά και κάθε βουλευτή της ξεχωριστά, καλούμε κάθε δημοκράτη βουλευτή που αντιλαμβάνεται ότι το σημερινό κοινοβούλιο έχει καταργηθεί, να αποχωρήσουν τώρα και οριστικά από τη Βουλή της Ντροπής. Να δώσουν το παρόν τους ως απλοί πολίτες με τον λαό του Συντάγματος. Να ξεκινήσουμε όλοι μαζί με ταπεινότητα, με συναίσθηση και παραδοχή των δικών μας ευθυνών απέναντι στον λαό, τον δύσκολο και επώδυνο δρόμο της ανασυγκρότησης μιας αριστεράς που συμμετέχει με εντιμότητα και θάρρος στις διαδικασίες δημοκρατικής αυτοοργάνωσης και αγγίζει πάλι την ψυχή της νεολαίας και του λαού μας.
Ας μην αφεθεί ελεύθερος ο ακροδεξιός λαϊκισμός να μεταχειρίζεται επικοινωνιακά, να γελοιοποιεί και να εξευτελίζει μορφές δράσης που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα δυναμική στο λαϊκό κίνημα.»
Πρόταση:
Η Δήλωση να συμπληρωθεί . «Οι δυνάμεις του Μετώπου θα παραιτηθούν της κρατικής χρηματοδότησης που λαμβάνουν μέσω ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν θέλουμε να τρεφόμαστε από ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα τροικακανών.»
Με αυτό τον τρόπο ξεσκεπάζουμε και τον συστημικό Τσίπρα μια και καλή και θα έχουν πετύχει ένα δυνατό επικοινωνιακό χτύπημα στο πολιτικό σύστημα και στον απαξιωμένο ΣΥΝ.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
Αγαπητοί σύντροφοι,
Με έκπληξη πληροφορήθηκα την απόφαση της Σ.Ε. του ΜΑΑ για παραίτηση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή.
Μπορεί να θεωρηθώ κι εγώ «δειλός», «μοιραίος» και «άβουλος» από ορισμένους όψιμους επαναστάτες, αλλά ας μου επιτραπούν ορισμένες σύντομες παρατηρήσεις:
Επειδή συνεχώς κλίνουμε σ’ όλες τις πτώσεις τη λέξη δημοκρατία θα περίμενε κανείς μια τόσο σοβαρή απόφαση να είναι αποτέλεσμα μιας ευρείας συζήτησης με πολύ πλατιά συμμετοχή.
Η Αριστερά δεν αποχώρησε από τη Βουλή σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, όταν οι αγωνιστές της πλήρωναν με τη ζωή τους, με φυλακές, εξορίες και βασανιστήρια την ήττα του κινήματος στον εμφύλιο. Η ΕΔΑ με 11 βουλευτές στις αρχές της δεκαετίας του ’50 αποτελούσε απαντοχή του λαού και μέσα και έξω από τη Βουλή.
Ένα ερώτημα: Αν παραιτηθούν τώρα οι βουλευτές της, στις επόμενες εκλογές τι θα κάνει; Θα ακολουθήσει τη γραμμή του Μίκη για αποχή;
Το 2008 γιατί δεν παραιτήθηκαν μετά τα γεγονότα του Δεκέμβρη;
Σ’ ότι αφορά στην ΚΕΔΑ, να με συγχωρήσουν ορισμένοι σύντροφοι που αναφέρθηκαν στη σχέση της με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ήθελα να σημειώσω ότι η ΚΕΔΑ δεν παίρνει γραμμή ούτε από τον Καρατζαφέρη, ούτε από τις επικοινωνιακές αποφάσεις και επιλογές.
Με σ.χ.
Γιάννης Θεωνάς
Μέλος της Γραμματείας της ΚΕΔΑ
Λέει ο κ. Θεωνάς:
«….. θα περίμενε κανείς μια τόσο σοβαρή απόφαση να είναι αποτέλεσμα μιας ευρείας συζήτησης με πολύ πλατιά συμμετοχή.»
Όπως ακριβώς παίρνονται οι αποφάσεις πχ στο ΣΥΡΙΖΑ κ.Θεωνά;
Ο κ. Θεωνάς πρέπει να αντιληφθεί πως οι εξελίξεις έχουν βάλει στο περιθώριο τους ¨επαναστάτες» όψιμους ή σιτεμένους.
O Aλαβάνος το έχει αντιληφθεί;
Αν κρίνω και από το παρακάτω κείμενο, ο Αλέκος, πολλά έχει αντιληφθεί και εξακολουθει να είναι χρήσιμος.
Και οι σιτεμένοι αν καταφέρουν να ξεκόψουν από τα παλιά τους χούγια μπορούν να φανούν χρήσιμοι.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΜΑΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ
Η επιστολή του Γιάννη Θεωνά μπορεί να περιείχε αυστηρή πολιτική κριτική προς το Συντονιστικό, μπορεί να περιείχε ακραίες εκφράσεις ( το Συντονιστικό «παίρνει γραμμή από τον Καρατζαφέρη…») αλλά ήταν συντροφική κι όχι προσωποποιημένη. . Κι έτσι ακριβώς πρέπει να είναι και οι απαντήσεις όσων σ/φων διαφωνούν μαζί του και θέλουν να του απαντήσουν. Ειδικά στην περίπτωση του Γιάννη που, όπως είχα πει και στη Συνδιάσκεψη, με όλη του τη δράση δίνει ένα πρότυπο ηθικότητας για την αριστερά σε εποχή μεγάλης απαξίωσής της. Μπορεί οι περισσότερες διορατικές τοποθετήσεις του Μετώπου να δικαιώνονται από τη ζωή, αυτό όμως δεν πρέπει να μας οδηγεί σε αλλαζονικές συμπεριφορές. Θέλουμε αρνητικούς προς το Μέτωπο ανθρώπους της αριστεράς να τους κάνουμε θετικούς, κι όχι τους φίλους μας να τους κάνουμε εχθρούς. Η κριτική στις θέσεις μας μπορεί να μας κάνει να τις κατανοήσουμε ή να τις επεξεργασθούμε καλύτερα, άρα είναι πολύ χρήσιμη, όταν μάλιστα προέρχεται εκ των ένδον, έχει το δηλαδή το τεκμήριο της προφύλαξης κι όχι της αποδόμησης του Μετώπου.
Με την ευκαιρία, σε σχέση με τις παρατηρήσεις του σ. Γιάννη έχω να πω ότι:
Πρώτο, η ανακοίνωση δεν κάνει λόγο για «παραίτηση», όπως αναφέρει ο Γιάννης, αλλά γιᨻαποχώρηση», που σημαίνει ότι οι βουλευτές κρατούν την βουλευτική τους ιδιότητα, την αξιοποιούν στη δράση τους μέσα στην κοινωνία και έχουν τη δυνατότητα οποτεδήποτε, αν οι συνθήκες το απαιτούν, να ανακαλέσουν αυτή την απόφαση περιστασιακά ή ολοκληρωτικά.
Δεύτερο, η απόφαση αυτή έγινε δεκτή από το Συντονιστικό ομόφωνα, από όσους τουλάχιστον ήταν παρόντες ή ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά, συμπεριλαμβανομένων όλων των συλλογικοτήτων, με εξαίρεση τον σ. της ΔΕΑ που εξέφρασε επιφύλαξη, όχι όμως αντίρρηση.
Τρίτο, ο σ. Θεωνάς ενδεχομένως έχει δίκιο για ¨»ευρεία συζήτηση με πλατειά συμμετοχή». Οι εξελίξεις όμως τρέχουν με τεράστια ταχύτητα κι αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα το Μέτωπο να σέρνεται με το ζόρι πίσω από τα γεγονότα, όπως βλέπουμε σήμερα να γίνεται με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Σύνταγμα αλλά και όλα τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα. Πιστεύω ότι το Συντονιστικό κινείται πλήρως στα πλαίσια του γράμματος και του πνεύματος της Πανελλαδικής Συνάντησης και οι αποφάσεις του όχι μόνο έχουν την αποδοχή της μεγάλης πλειοψηφίας των φίλων μας αλλά και πολύ έξω από εμάς.
Τέταρτο, πρέπει να κατανοεί ο Γιάννης ότι μπορεί να είχαν και επικοινωνιακή διάσταση κάποιες θέσεις μας – και αναγκαστικά το επιδιώκουμε αυτό – αλλά το κύριο στοιχείο τους είναι βαθιά πολιτικό – είτε για το «ελικόπτερο», δηλαδή για την απομάκρυνση της κυβέρνησης, είτε για την «Ταχρίρ», είτε για την «αποχώρηση». Κι αν την «αποχώρηση» την γελοιοποιεί σήμερα το ΛΑΟΣ, από το χώρο του Μετώπου είχε εκπορευθεί ως ιδέα εδώ κι ένα χρόνο.
Πέμπτο, τις εποχές που αναφέρει ο σ. Γιάννης η αριστερά είχε ένα ηθικό μεγαλείο. Τώρα θεωρείται κρίκος του συστήματος. Η διαφοροποίησή της από τη σημερινή Βουλή της Τρόικα, όχι μόνο μπορεί να την οδηγήσει σε μια ανάκτηση της αξιακής κληρονομιάς της, αλλά είναι και μια υπηρεσία στον κοινοβουλευτισμό, δείχνοντας ότι υπάρχει κι άλλη αντίληψη για αυτόν.
Καταλήγοντας και επανερχόμενος στα αρχικά θα ήθελα να τονίσω ότι το πιο σημαντικό για το Μέτωπο δεν είναι ούτε οι πολιτικές του θέσεις ούτε οι εξυπνάδες του ούτε τα σωστά του ούτε τα λάθη του ούτε η «αποχώρηση» ή η «παραμονή», αλλά ότι έχουμε καταφέρει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο εντιμότητας, ειλικρίνειας, αλληλοσεβασμού και αλληλεγγύης που μας επιτρέπει να λειτουργούμε ως ομάδα με δημιουργικότητα, επινοητικότητα, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα και να βγούμε, όσοι προερχόμαστε από εκεί, από το κλίμα της ακθήλωσης, των διενέξεων και της ίντριγκας που είδαμε στην κορυφή του ΣΥΡΙΖΑ, όχι βέβαια από όλους, των δύο τελευταίων χρόνων. Αυτή την κατάκτηση την χρειαζόμαστε και θα την κρατήσουμε με κάθε τρόπο σήμερα που ο λαός γράφει ο ίδιος την ιστορία του.
Α.Α.
________________________________
Εδώ ο κόσμος καίγεται και η αριστερά χτενίζεται…
Η καλύτερη υπηρεσία που έχει να προσφέρει αυτού του είδους η αριστερά στις σημερινές συνθήκες είναι να σιωπήσει, και, για μια φορά στη ζωή της, να κάτσει και να ακούσει.
Γεια σου redpunk67.
Θεωρείς λάθος την πρόταση του ΜΑΑ για αποχώρηση (ΠΡΟΣΟΧΗ: όχι παραίτηση) των βουλευτών της αριστεράς. Αν όχι γιατί.
Αν ναι τότε έχεις δίκιο στην άποψή σου ότι η αριστερά χτενίζεται και ασχολείται με βυζαντινολογίες στη Βουλή αντί να είναι εκεί κάτω και να ακούει, να μαθαίνει, να βοηθάει, να προσγειώνεται, να συσπειρώνει και να συσπειρώνεται.
Με καθε σεβασμό στον κο Θεωνά»
Ας κατεβει καποιο βραδυ στο Συνταγμα, να πιει και καμια μπυρα
μπορει και να το δει αλλιως …
Συμφωνώ με τον Β.Χ.
Σήμερα η αριστερά βρίσκεται πεσμένη στην λάσπη
και πρεπει αργά και βασανιστικά να ξαναδημιουργησει το ηθικο της πλεονεκτημα….
Εδώ 30 χρόνια που ήταν βουλευτής και ευρωβουλευτής ο Αλαβάνος δεν βρήκε ούτε μία στιγμή που να έπρεπε να αποχωρήσει. Τώρα που δεν είναι βουλευτής κάθε τόσο ανακαλύπτει ότι πρέπει να αποχωρήσουν οι άλλοι. Ας παραιτηθεί η ΚΟΕ και η ΔΕΑ από την κρατική χρηματοδότηση και μετά θα τους βγάλω εγώ έξω από τη βουλή τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τραβώντας τους από τα μαλλιά. Αλλά ούτε μία στα χίλια να αρνηθούν τα λεφτά του σάπιου πολιτικού συστήματος.
Ωωωωωωπα ρε Μάκη! Και από τα μαλλιά κιόλας! Τι είσαι εσύ ρε παιδί! Ο Τσακ Νόρις;
Βλέπω ανάρτησες εσύ την επιστολή του Θεωνά. Μπράβο σου, έχεις και την αποκλειστικότητα βλέπω. Χμμμμμ και πού τη βρήκες εσύ ρε παιδί; Για πες; Για πες;
Αν υπήρξε μία στιγμή που οι βουλευτές της αριστεράς έπρεπε να παραιτηθούν ή να αποχωρήσουν, αυτή ήταν όταν ο Παπακωνσταντίνου πραξικοπηματικά νομοθέτησε και υπέγραψε τη σύμβαση χωρίς να ψηφιστεί από τη Βουλή.
Τώρα αυτό που οφείλουν και έχουν καθυστερήσει να κάνουν είναι να κατέβουν στις πλατείες και να αφουγκραστούν αυτό που συμβαίνει.
Παραφράζοντας το αίτημα του Αλαβάνου θα έλεγα ισχυρό παρόν στις πλατείες και όχι στη Βουλή, γιατί εκει κρίνεται η δημοκρατία σήμερα…
Αν έχω καταλάβει καλά, που έχω δηλαδή,αυτά τα έγραψε ο Θεωνάς σε ένα μέιλ προς το Μέτωπο.
Το πήραν οι καλοπροαίρετοι και το έστειλαν παντού, ακόμη και στις εφημερίδες. Ο Γιάννης χθές ήδη στο κόκκινο, δεν έλεγε αυτά που γράφει στο μέιλ. Νομίζω οτι δεν είναι στα όρια του πολιτικού ήθους της αριστεράς αυτά τα πράγματα……
Μωρέ εσύ καλά έχεις καταλάβει αλλά αυτοί φαίνεται δεν έχουν καταλάβει σε ποιο βαθύ πηγάδι έχουνε πέσει (ή κάνουν πως δεν έχουν καταλάβει). Δεν σέβονται ούτε καν το απόρρητο της αλληλογραφίας που είναι και άρθρο του Συντάγματος. Πολύ μεγάλος ξεπεσμός. Αλλά ευτυχώς ο κόσμος τους έχει ξεπεράσει προ πολλού.
Ντροπή! Πολύ μεγάλη ντροπή…
Κάποιος το είχε προτείνει και πριν δύο χρόνια, πριν ξεφτιλιστεί ο σύριζα, είχε δημοσιευτεί στην Αυγή, το είχε στείλει και σε Αλαβάνο και σε Τσίπρα αλλά τότε κανείς δεν άκουγε…
http://baznr.wordpress.com/2009/06/09/λουλουδούδες-σε-φτηνό-σκυλάδικο/
εγώ έχω μιάν άλλη πρόταση, (αυτή που είχε κάνει η ΠΑΣΑ πολύ παλιότερα σε άλλο πλαίσιο):
Να δοθεί όλο το ποσό της κρατικής επιχορήγησης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το μισό ποσό των βουλευτικών αποζημιώσεων σε ταμείο αλληλεγγύης για μακροχρόνια ανέργους (που δεν παίρνουν επίδομα) και χαμηλοσυνταξιούχους. Επίσης να πουληθούν όσα γραφεία είναι ιδιόκτητα, και να ξενοικιαστούν όσα νοικιάζονται, οι συνεδριάσεις να γίνονται σε πλατείες ή σε κατηλλειμένα από αναρχικούς κτίρια ή σε στέκια. Τα λεφτά από όλα αυτά να πάνε στο ταμείο αλληλεγγύης. Όσοι διορίστηκαν ή μετατάχτηκαν μέσω του κόμματος, και πληρώνονται από το δημόσιο, να δίνουν ένα ποσοστό του μισθού τους στο ταμείο. Επίσης όσοι είναι «επαγγελματικά» στελέχη και πληρώνονται από το κράτος (την επιχορήγηση) να παραιτηθούν και να μπούν κι αυτοί στην στρατιά των ανέργων ή να βρούν αλλού δουλειά…
Προτείνω δηλαδή να χάσουν όλοι τα προνόμιά τους πραγματικά κι όχι συμβολικά. Όλα τα υπόλοιπα είναι φίκια για μεταξωτές κορδέλες. Λίγη σημασία έχει αν και ποιός θα αποχωρήσει, εάν θα εξακολουθεί να τσεπώνει 8 χιλιαρικάκια την ώρα που ο κόσμος την βγάζει με 500 και με 300 ευρώ το μήνα…Επίσης έχει δίκιο η Σύλλα και ο Πάνος, πως η στιγμή της αποχώρησης ήταν πριν 1,5 χρόνο κι όχι τώρα…Όμως δεν φεύγει κανείς, γιατί το χρήμα είναι γλυκό, και συντηρεί και τόση γραφειοκρατία από πίσω…Ας αφήσει λοιπόν το Μέτωπο τα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα κι ας μπεί στην ουσία…
Η στιγμή της αποχώρησης ήταν πριν από 1,5 χρόνο;
Αν διαβάσεις την ανακοίνωση αυτή η πρόταση έχει ξαναγίνει τον Μάη του 2010. Πέρα από το θέμα του σωστού τάιμινγκ, που είναι ένα σοβαρό ζήτημα, θα τα χαλάσουμε για 5 μήνες ρε Γιάννη; Έλα τώρα… αυτό ήταν το πρόβλημα τόσο καιρό;
Μην ξεχνάς ότι πριν από 1,5 χρόνο στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ έπιναν εις υγείαν της «προγραμματικής αντιπολίτευσης» και όταν μπήκε στην 3η Πανελλαδική το ζήτημα της αναθεώρησης της πολιτικής απέναντι στην ΕΕ και του δημοψηφίσματος για το Σύμφωνο Σταθερότητας τότε όλοι φώναζαν για τους «Παλαβάνους» κ.λπ. Αν λέγαμε τότε και για αποχώρηση από τη Βουλή θα είχαν φέρει απευθείας τον γιατρό με το ανάποδο πουκάμισο και το ηλεκτροσόκ και θα μας είχαν κλείσει μέσα για μέσα.
Και ο υπόγειος πόλεμος και τα μαχαιρώματα και η σταλινικής έμπνευσης ανθρωποφαγία (που δεν περιποιούν τιμή για το κομμάτι αυτό της «ανανεωτικής αριστεράς) που έγιναν έκτοτε δεν είχαν προηγούμενο, για τα τελευταία 20 χρόνια.
Όλα αυτά τα λέω για να μην ξεχνάμε και τους συσχετισμούς στην εκάστοτε συγκυρία.
Από την άλλη, είσαι σίγουρος ότι αν το έλεγε πριν από 1,5 χρόνο, τώρα ΔΕΝ θα έλεγες ότι έπρεπε να το πει πριν από 2 χρόνια κ.ο.κ.;
εγώ δεν μιλάω ρε raindog για την συγκεκριμένη πρόταση μόνο, αλλά γενικά για το ζήτημα της ηθικής στην αριστερά… Το ζήτημα της ηθικής δεν είναι μόνο θέμα επικοινωνιακό ούτε μόνο θέμα αξιών…είναι και θέμα πολιτικό. Δηλαδή όταν περνάει το πραξικόπημα να σποφασίζει μόνο ο υπουργός Οικονομικών για τα ζητήματα του δανείου, δηλαδή όταν στην ουσία επιτελείται συνταγματικό και πολιτειακό πραξικόπημα, ακόμα κι από την αστική άποψη, και δεν κουνιέται φύλλο…απαξιώνεται συνολικά το πολιτικό σύστημα με την αριστερά μέσα. Ύστερα για το ζήτημα των επιχορηγήσεων, των μισθών και των προνομίων δεν είδα καμμιά πρόταση. Ή τοποθετείσαι σαν Μέτωπο συνολικά σε όλα τα ζητήματα ηθικής τάξης, ή αλλιώς διατρέχεις τον κίνδυνο να χαρακτηρίζεσαι σαν εκτοξευτής πυροτεχνημάτων. Στον πολύ κόσμο περνάει το δεύτερο, ακριβώς γιατί λείπει το πρώτο. Σημασία δεν έχει μόνο να καλείς τους άλλους να κάνουν κάτι. Σημασία έχει να δίνεις εσύ ο ίδιος το παράδειγμα σε αυτά που σου αναλογούν.
Δεν διαφωνώ για το ζήτημα της ηθικής, που και εγώ θεωρώ πρωτεύον.
Επίσης δες και αυτό:
http://www.makthes.gr/news/politics/53158/
«Πρόταση να μειωθεί στο μισό η κρατική δαπάνη για τη χρηματοδότηση των κομμάτων κατέθεσε χθες ο Α. Αλαβάνος, υποστηρίζοντας ότι “το ποσό από την εξοικονόμηση ισούται περίπου με το ποσό των μισθολογικών επιβαρύνσεων από τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης με την περικοπή του 14ου μισθού”».
Ημερομηνία: 30/3/2010