Εξελίξεις από τις συνελεύσεις

Posted: 02/06/2011 by Β.Χ. in Αποφάσεις Συνελεύσεων, Κινητοποιήσεις
Ετικέτες: ,

02/06/2011

Θετικό και ελπιδοφόρο ήταν το κλίμα που διαμορφώθηκε και χθες στην συνέλευση της πλατείας Συντάγματος. Με βάση τις πληροφορίες που μεταφέρει μέλος της Συντονιστικής Ομάδας του Eagainst.com, τα περισσότερα προβλήματα σχεδόν ξεπεράστηκαν. Ποιο συγκεκριμένα:

Λύθηκαν βασικά διαδικαστικά και διασαφηνίστηκε επαρκώς ο τρόπος λειτουργίας της συνέλευσης. Σε τουλάχιστον 20 δήμους ξεκινούν τοπικές συνελεύσεις. Σχεδόν όλοι μιλάνε για γενική απεργία διαρκείας, ακόμα και για τροποποίηση του Συντάγματος, αλλαγή του εκλογικού νόμου κλπ. Ήδη έγινε ένα πολύ σημαντικό βήμα. Απομένει να δούμε πώς θα αντιδράσει το κράτος.

Θέματα που συζητήθηκαν:

1. Ο τρόπος λειτουργίας Συνέλευσης (πώς υποβάλλονται οι προτάσεις για τα προς συζήτηση θέματα (εγγράφως στη γραμματεία), μέχρι ποια ώρα, τι κάνουν οι θεματικές ομάδες (επεξεργάζονται τα θέματα αρμοδιοτήτων τους με βάση τις προτάσεις), πώς έρχονται οι προτάσεις για ψήφισμα (κάθε μέρα όσα τέθηκαν την προηγούμενη), μέχρι ποια ώρα γίνονται συζητήσεις (11.00) μέχρι ποια ώρα οι ψηφοφορίες (12.00) και μετά συνέχιση των διαβουλεύσεων.
2. Πολλές ανακοινώσεις για συνοικιακές Συνελεύσεις που θα καταλήγουν με πορεία, αν είναι δυνατό στο Σύνταγμα.
3. Εγκρίθηκε (και πάλι – εκεί υπήρξε μία σύγχυση) η πρόσκληση όλων σε γενική πολιτική απεργία διαρκείας, καθώς και η στήριξη όλων των απεργιών που κηρύσσουν οι κλάδοι (π.χ. ΔΕΚΟ 6/9, ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ, 15.9).
4. Στην ημερησία διάταξη ήταν και η αλλαγή του πολιτεύματος. Ακούστηκαν γνώμες για κατάργηση του κοινοβουλευτισμού, για τροποποίηση του Συντάγματος ή και συγκεκριμένων διατάξεών του, για τον αριθμό των βουλευτών). Συζητήθηκε η αλλαγή του εκλογικού νόμου (απλή αναλογική). Αυτό, μέχρι τις 12.20 δεν είχε ψηφιστεί, οπότε, υποθέτω ότι πάει για σήμερα σύμφωνα με τον τρόπο λειτουργίας που συμφωνήθηκε).
5. Επίσης υπήρξαν αντιρρήσεις για τις συναυλίες στο χώρο της Συνέλευσης (κάποιοι ήθελαν να μάθουν τους καλλιτέχνες). Τελικά δεν υπήρχε συμφωνία με καλλιτέχνες οπότε έμεινε ανοιχτό για σήμερα. Αν κατάλαβα καλά, πάντως, ο κόσμος, σε κάθε περίπτωση δεν θέλει να ματαιώνονται οι Συνελεύσεις.
Αυτά ήταν τα πιο βασικά. Σήμερα θα προσπαθήσω να είμαι εκεί από τις 7.30, στις θεματικές, να δω πώς λειτουργούν. Θα σου πω νεότερα το βράδυ ή αύριο.

Στο ιστολόγιο Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα, δημοσιεύτηκαν οι αναγγελίες Συνελεύσεων στις Γειτονιές (από Συνέλευση Συντάγματος), Κατσαρολάδες, Πορείες προς Σύνταγμα και άλλες εκδηλώσεις / για Παρασκευή 03-06.
Παρασκευή 3 Ιουνίου
-Σύνταγμα, 6μμ, Μοτοπορεία
-Σύνταγμα (στα σκαλιά), 7.30 μμ, Χορωδία 40 Ισπανών

Σάββατο 4 Ιουνίου
-Σύνταγμα, από τις 10 πμ, Θεατρικό παιχνίδι και δρώμενα, εικαστική ομάδα, τραγούδι κλπ για παιδιά και οικογένειες.

Από:http://eagainst.com

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s