Για την επίσκεψη Πεταλωτή στην Αργυρούπολη … αυτά που δε λένε τα δελτία των 8.

Posted: 05/06/2011 by ΔΟ in Αριστερά, Ανταποκρίσεις, Δημοκρατία, Κρατική Τρομοκρατία, Κινήματα

( από τη συνέντευξη του Ακη Μπαδογιάννη στο ΚΑΝΑΛΙ 1, 4/6/2011 )

Για την επίσκεψη Πεταλωτή στην Αργυρούπολη

Οι επικοινωνιακοί εγκέφαλοι της Κυβέρνησης έστησαν μια επιχείρηση παραπληροφόρησης γύρω από την επίσκεψη του κου Πεταλωτή στην Αργυρούπολη την Πέμπτη το βράδυ.
Ο στόχος προφανής.
• Να βγαίνει στα κανάλια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παριστάνοντας τον εμποδιζόμενο να μιλήσει.
• Να παρουσιάζει στελέχη της Αριστεράς σαν διοργανωτές επεισοδίων αντί να εξηγεί τα νέα μέτρα που ετοιμάζονται να φορτώσουν στο λαό.
• Να αποσπάσει την προσοχή από το Σύνταγμα και τη συσσωρευμένη αγανάκτηση του κόσμου.

Η επιχείρηση παραπληροφόρησης δεν πέτυχε. Γιατί υπήρξαν απρόβλεπτοι παράγοντες.
• Το μεγάλο πλήθος που συγκεντρώθηκε να εκφράσει την αγανάκτησή του για την πολιτική κυβέρνησης και τρόικας. Αυτό το πλήθος προφανώς έχει πολλές πολιτικές αφετηρίες και δεν μπορεί να χρεωθεί σε ένα κόμμα ή μια παράταξη.
• Οι τηλεοπτικές εικόνες που έδειξαν ότι οι προπηλακισμοί πραγματικά έγιναν μέσα στο χώρο της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ όπου μέλη του χτυπήθηκαν από συντρόφους τους γιατί εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους στην Κυβερνητική πολιτική.

Ο κος Πεταλωτής είχε προαναγγείλει τηλεοπτικά την επίσκεψή του στην Αργυρούπολη ελπίζοντας πως θα πετύχει έναν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό. Δεν του βγήκε όπως θα ήθελε αν και κέρδισε λίγο τηλεοπτικό χρόνο για να παραστήσει τον αδικημένο.

Παρ’ ότι κόμπαζε ότι «θα βγω από ‘κεί που μπήκα» έφυγε σα βρεγμένη γάτα από την πίσω πόρτα. Κι εκεί υπήρχε κόσμος όχι για να τον προπηλακίσει όπως ίσως θα ήθελε ο ίδιος ο υπουργός αλλά για να τον χλευάσει.
Βεβαίως υπήρξαν και οι θλιβεροί τοπικοί παράγοντες του ΠΑΣΟΚ που είδαν δάκτυλο «Κορτζίδη» πίσω από το συγκεντρωμένο πλήθος. Όπως και η ανακοίνωση της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ που κατονόμαζε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητές των επεισοδίων. Δώδεκα απόστολοι καθένας με τον πόνο του που λέει ο λαός.

Εκείνο που φάνηκε το βράδυ της Πέμπτης είναι ότι η λαϊκή αγανάκτηση είναι πολύ μεγάλη, ικανή να μαζέψει πολλές εκατοντάδες κόσμου σε λίγα λεπτά, ότι ο κόσμος αυτός μπορεί να κρατά την ψυχραιμία εκφράζοντας παράλληλα αποφασιστικά την αγανάκτησή του σε αντίθεση με τους εγκάθετους που δε διστάζουν να επιτεθούν σε συντρόφους τους που εκφράζουν άλλη άποψη. Φάνηκε ακόμη ότι παρά τους κομπασμούς των κυβερνητικών παραγόντων η έξοδος τους δεν είναι μακριά.

Αυτό που ακόμα λείπει είναι η μετατροπή της αγανάκτησης σε συγκροτημένα πολιτικά αιτήματα. Αυτό είναι το κενό που γρήγορα πρέπει να καλυφθεί.

(πχ Σκάι βραδυνές ειδήσεις 3/6/2011) από το 25:50 και μετά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s