Μέτωπο Αλληλεγγύης κα Ανατροπής

Posted: 30/06/2011 by Β.Χ. in ΜΕΤΩΠΟ
Ετικέτες:

Καταγγέλλουμε…

Το δόγμα του διπλού «σοκ και δέους» που έχει εφαρμοσθεί στη χούντα του Πινοσέτ, στην Αγγλία της Θάτσερ, στη Ρωσία του Γιέλτσιν παρακολουθούμε αυτές τις δραματικές στιγμές για τη χώρα μας να εξελίσσεται στους δρόμους της Αθήνας.

Από τη μιά «σοκ και δέος» με το «μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», την προσπάθεια για χαριστική βολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο κοινωνικό κράτος, τη δημόσια περιουσία, την απασχόληση, τα όνειρα της νέας γενιάς.

Από την άλλη «σοκ και δέος» χημικού πολέμου, στυγνής βίας, ρώσικης ρουλέτας με τη ζωή των διαδηλωτών, αναβίωσης του κλίματος τρόμου της εποχής των συνταγματαρχών.

Ως Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής:

Καταγγέλουμε τον Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου για συνταγματική εκτροπή, γιατί  αφού βούτηξε την ψυχή του στον υπόνομο της απληστίας των τοκογλύφων, ρισκάρει να βουτήξει τα χέρια του στο αίμα των διαδηλωτών.

Καταγγέλουμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, από τους πρώτους προέδρους της μεταδικτατορικής ΕΦΕΕ, γιατί ακολουθεί μια πολιτική γενιτσαρισμού, υπηρετεί τα ίδια αφεντικά ενάντια στα οποία αγωνίσθηκε η νέα γενιά εκείνους τους χρόνους, εφαρμόζει μια κυνική τακτική που οδηγεί σε νέα Μαρφίν.

Καταγγέλουμε την ηγεσία της Αστυνομίας γιατί έκανε αδιάκριτες επιθέσεις χωρίς αφορμή, χωρίς καν πρόσχημα,  ενάντια στους «αγανακτισμένους», γιατί φανατίζει τις δυνάμεις της με αντιλαϊκό πάθος και με ψυχολογία βεντέτας απέναντι στην κοινωνία μετατρέποντας τα ματ και τους μοτοσικλετιστές σε πραγματικά τάγματα εφόδου ενάντια στον λαό.

Καταγγέλουμε τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς που ηγούνται στις συμμορίες των γηπέδων και του υποκόσμου, κατευθύνουν τις λεηλασίες καταστημάτων, επιχειρούν να αξιοποιήσουν ένα κοινωνικό φαινόμενο προσφυγής στην τυφλή βία στο περιθώριο της νεολαίας, ενάντια σε όλη τη νεολαία και τον λαό και χρησιμοποιούν  τις πέτρες και τις μολότοφ με την ίδια αποτελεσματικότητα που χρησιμοποιούν τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

Καταγγέλλουμε όλη την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ γιατί εφαρμόζει τη στρατηγική της έντασης, που δοκιμάσθηκε πειραματικά στην Κερατέα, και οδηγεί κάθε απλό και ειλικρινή πολίτη σε αφόρητη ψυχολογική πίεση, σε ανάγκη να υπερασπισθεί  την αυτοεκτίμησή του αλλά και την ζωή και την ακεραιότητά του και να προσφύγει στη νόμιμη αυτοάμυνα.

Καταγγέλουμε τη μερίδα εκείνη των μέσων μαζικής ενημέρωσης που παίρνουν εκδίκηση ενάντια στις ειρηνικές λαοθάλασσες των  πλατειών, που ήταν εκτός των πολιτικών σίριαλ που είχαν ετοιμάσει, όπως το MEGA, που έφτασε σήμερα να υποστηρίζει ότι όποιος διαδηλωτής έχει μάσκα φαρμακείου, το κάνει γιατί είναι αποφασισμένος να ρίξει μολότοφ.

Καταγγέλουμε τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλο και τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Δ. Παπασπύρο γιατί οργάνωσαν μια κινητοποίηση κατόπιν εορτής, το απόγευμα μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου, και γιατί συνειδητά αρνήθηκαν να ασκήσουν τον ρόλο της περιφρούρησης στην πηγαία και αισιόδοξη αυθόρμητη κινητοποίηση του λαού στην πλατεία Συντάγματος.

Καταγγέλουμε όλους τους απόντες που θα έπρεπε να είναι παρόντες σε μια στγμή που ο λαός είχε την ανάγκη της στήριξή τους.

Η 29η Ιουνίου 2011 θα μείνει στην ιστορία.

Όχι όμως κυρίως για τους λίγους παραπάνω. Αλλά για τους πολλούς. Τους χιλιάδες διαδηλωτές που πλημμύρισαν την πλατεία από το πρωί, τους εργαζόμενους με τα σωματεία τους ή χωρίς, τον κόσμο από τις γειτονιές, τις λαϊκές συνελεύσεις, τα κινήματα «δεν πληρώνω». Τους χιλιάδες λαού, γυναίκες, άνδρες, οικογένειες που δεν φοβήθηκαν και επέμεναν επί ώρες τις αστυνομικές επιθέσεις γυρίζοντας στην πλατεία ξανά και ξανά, γνωρίζοντας καλά πως πίσω τους στέκει μαζί η πλειοψηφία της κοινωνίας.  

Η μέρα αυτή θα μείνει στην ιστορία γιατί βγαίνει ένας λαός πιο έμπειρος, πιο αγανακτισμένος, πιο αποφασισμένος, πιο τολμηρός και ατρόμητος που ήδη συνειδητοποιεί ότι η πλατεία Συντάγματος, που είναι δική του, θα γίνει πολύ σύντομα το πεδίο για τη μεγάλη νίκη.

«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία…»

Αθήνα 29 Ιουνίου 2011

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

  Η παράγραφος αυτή είναι απαράδεκτη:

  Καταγγέλλουμε τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς που ηγούνται στις συμμορίες των γηπέδων και του υποκόσμου, κατευθύνουν τις λεηλασίες καταστημάτων, επιχειρούν να αξιοποιήσουν ένα κοινωνικό φαινόμενο προσφυγής στην τυφλή βία στο περιθώριο της νεολαίας, ενάντια σε όλη τη νεολαία και τον λαό και χρησιμοποιούν τις πέτρες και τις μολότοφ με την ίδια αποτελεσματικότητα που χρησιμοποιούν τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

  Θυμίζει Πανσπουδαστική Νο 8 που κατάγγειλε το «Πολυτεχνείο» ως έργο 300 προβοκατόρων. Όποιος το έγραψε αυτό, ήταν απών από την χθεσινή μαζική και μαχητική διαδήλωση, αλλιώς θα είχε αντιληφθεί την ενότητα και την συμπαράσταση που έδειχνε ο κόσμος στον κοινό αγώνα που έδινε μαζί με τους «κουκουλοφόρους» ενάντια στις δυνάμεις καταστολής.

  Αυτές οι αντιλήψεις είναι βαθειά αντιδημοκρατικές γιατί από την μια αποδίδουν στους προβοκάτορες πολύ μεγαλύτερη δύναμη απ’ αυτή που έχουν και ταυτόχρονα υποτιμούν τον κόσμο και το πολιτικό του αισθητήριο. Είναι οι ίδιες οι αντιλήψεις που επιδιώκουν να «καθοδηγήσουν» το κίνημα και τον κόσμο, γιατί πιστεύουν πως είναι πολιτικά ανώριμος. Είναι οι αντιλήψεις που στο άκουσμα της λέξης «άμεση δημοκρατία» βγάζουν σπυράκια.

  Όμως ο κόσμος τις έχει ήδη βάλει στην άκρη…

  • Ο/Η αννίκα λέει:

   ΕΟΣ,
   Μήπως βιάστηκες στην ανάγνωση της συγκεκριμένης παραγράφου; Η αναφορά που είναι σαφής σε κάθε απλή ανάγνωση γράφει για: «… κουκουλοφόρους αστυνομικούς…» και δεν είναι καθόλου αόριστη. Ας φροντίσουμε και λίγο να μην αλληλοκαταδιωκόμαστε από σύνδρομα που βρίσκουν ψύλλους και εκεί που δεν υπάρχουν, και που όλοι μας λίγο πολύ τα έχουμε αξεκόλλητα από πάνω μας, και εμού συμπεριλαβανομένης, βεβαίως! Δηλαδή, η παραπάνω αναφορά γιατί σε ξενίζει; Τι μας είναι άγνωστο σχετικά με τις υποκινητικές κρατικο-αστυνομικές μεθοδεύσεις, τακτικές και στοχεύσεις ανά τον κόσμο ώστε να μην δικαιούμαστε στο ελάχιστο να τις καταγγείλουμε – χωρίς κανένα κίνδυνο να παρερμηνευτούμε -ως τέτοιες που ακριβώς αποδεικνύεται να είναι και όχι αλλιώτικες όπως συμπεραίνεις;
   Συντροφικά
   αννικα

   • Ο/Η Raindog λέει:

    Η Αννίκα έχει δίκιο, ΕΟΣ. Και φαίνεται και σε βίντεο που έχουν κυκλοφορήσει.

 2. Ο/Η Σώτος Τ. λέει:

  Γειά σας!
  Σύντροφοι να με συμπαθάτε αλλά η ανακοίνωση είναι επιεικώς απαράδεκτη. Ας πούμε απλά αυτό γιατί η αντίσοιχη της κΟΕ ήταν κατάπτυστη.
  Και μόνο το γεγονός ότι καταγγέλει διάφορα χωρίς να κατονομάζει το επίδικο, όποιο κι αν θεωρεί το Μέτωπο ότι είναι αυτό είναι αποπροσανατολιστικό.
  Δηλαδή, μας λέει τι; Εμείς είμαστε ήσυχοι και κόσμιοι αλλά η αστυνομία εξωθεί στη βία. Και βασικά ούτε καν, είναι οι προβοκάτορες που τα στήνουν όλα. Προφανώς ούτε το ΜΑΑ μπορεί να το είδε αυτό, γιατί απλούστατα δεν υπήρξε τίποτα τέτοιο.
  Το θέμα δεν είναι η βία ή η μη βία αλλά η πολιτική στάση απέναντι στην τακτική του καθεστώτος.
  Από αυτήν τη άποψη το Μέτωπο επιλέγει την υποταγή στην πιό δεξιά, σούπα εκδοχή της πλατείας.
  Η ντουντούκα που επέμενε κάνοντας εκκλήσεις και λέγοντας όλο μαλακίες την ώρα που ο κόσμος έτρωγε απίστευτο ξύλο ήταν ηττοπαθής, ψευδής και άθλια. Πέστε μου έναν που να τη βρηκε σωστή.
  Σε πολύ κακό δρόμο έχει βάλει την υπόθεση η ΚΟΕ. Εγώ προσωπικά είμαι από την άλλη μεριά σε αυτές τις αθλιότητες. Δε γεράσαμε γιά να χάφτουμε όλο αυτόν τον άθλιο πολιτικαντισμό. Τέλος και να με συγχωρείτε.

 3. Ο/Η alexandra λέει:

  Στο βαθμό που νιώθω οικειότητα, γιατί ξέρω τους περισσότερους από τους προσχολιαστές, να δηλώσω ότι κινούμαι στο κλίμα Αννίκας και Rain..
  οι σύντροφοι της ΕΟΣ στην κριτική τους, σωστά ανησυχούν για τον εξοστρακισμό – εξοβελισμό συν που δεν εντάσσονται στην σημερινή Πανσπουδαστική, χρειάζονται όμως ακροβασίες (τουλάχιστον) για να φτάσουμε στην κριτική ότι το ΜΑΑ συμπεριφέρεται όπως το ΚΚΕ στο Πολυτεχνείο.

  Όταν το κίνημα (κατά την απόψή μου) μετράει από πέρσι τρεις νεκρούς και φέτος μόνο έναν ανάπηρο, θα πρέπει ναι σύντροφέ μου Σώτο (που ξέρεις πόσο και έχουμε συμφωνήσει και πόσο σε εκτιμώ, αν και ακούγεται λίγο μελό το τελευταίο) να προσέχουμε απέναντι στη βία, δεν με νοιάζει πχ εάν η επίθεση στην Μαρφίν ήταν ασφαλίτικη ή αντιεξουσιαστική, όπως επίσης δεν με νοιάζουν τα κρίματα του αφεντικού, δεν κατάλαβα όμως, έπρεπε να ‘τιμωρηθούν’ τρεις από εμάς επειδή δεν είχαν τα «αρχίδια»‘ να απεργήσουν?
  Εκτός από την πολιτική στάση στην τακτική του καθεστώτος, το θέμα της βίας ή μη βίας είναι το ‘σούπερ’ θέμα, όταν η ταξική πάλη δεν αρκείται σε απεργία, διαδήλωση και πάει λέγοντας … Λάθος σου, όπως νομίζω, πότε θα συζητάμε για την βία δηλαδή, όταν ανοίγει την ατζέντα ο Κουφοντίνας ή ο Γιωτόπουλος?

  Επί της ουσίας, για τα πολιτικά που περιγράφεις, δυστυχώς δεν ξέρω, πχ σχέση Μετώπου ΚΟΕ, την σούπα εκδοχή της πλατείας, δηλαδή το μερικό που θα με οδηγούσε σε πολιτικά συμπεράσματα… πες μας εσύ βρε πάλι μια ανακοίνωση, που να τη βρήκες σωστή

 4. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

  Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δακτυλάκι μας, δηλαδή εκφράσεις όπως «κουκουλοφόρους αστυνομικούς « για να κλείνουμε το μάτι μας προς τους νοικοκυραίους που ανησυχούν για την μικροϊδιοκτησία τους, και όχι μόνο…

  Πώς διακρίνεται πράγματι ένας απλός κουκουλοφόρος από ένα κουκουλοφόρο αστυνομικό; Το κείμενο δεν το διευκρινίζει ευθέως. Τo κάνει όμως εμμέσως, συνδέοντας πούστικα κάποιες πρακτικές που περιγράφει στην συνέχεια και τις αποδίδει στους «κουκουλοφόρους αστυνομικούς», γράφει λοιπόν:

  … ηγούνται στις συμμορίες των γηπέδων και του υποκόσμου, κατευθύνουν τις λεηλασίες καταστημάτων, επιχειρούν να αξιοποιήσουν ένα κοινωνικό φαινόμενο προσφυγής στην τυφλή βία στο περιθώριο της νεολαίας, ενάντια σε όλη τη νεολαία και τον λαό και χρησιμοποιούν τις πέτρες και τις μολότοφ με την ίδια αποτελεσματικότητα που χρησιμοποιούν τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης.

  Αυτή η γραφή στην πραγματικότητα υποβάλει την άποψη όποιος χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές είναι σίγουρο ότι είναι «κουκουλοφόρος αστυνομικός», αφού αυτοί τα κάνουνε, αλλά και γιατί δεν μας παρέχει κανένα άλλο εφόδιο να ξεχωρίσουμε κάποιον που κάνει αυτά τα πράγματα, αλλά δεν είναι «αστυνομικός»…

  Εξάλλου προσέξτε την σκόπιμη ασάφεια ανάμεσα στην λελογισμένη και την προβοκατόρικη χρήση της πέτρας και της μολότοφ: «..επιχειρούν να αξιοποιήσουν ένα κοινωνικό φαινόμενο προσφυγής στην τυφλή βία στο περιθώριο της νεολαίας, ενάντια σε όλη τη νεολαία και τον λαό και χρησιμοποιούν τις πέτρες και τις μολότοφ με την ίδια αποτελεσματικότητα που χρησιμοποιούν τις χειροβομβίδες κρότου – λάμψης». Η ασάφεια αυτή αφήνει στον αναγνώστη να βάλει κατά το δοκούν το όριο. Και ο λόγος είναι απλός: θέλει να δημιουργήσει θετικό κλίμα αποδοχής της βασικής λογικής (προβοκατορολογία) σε αναγνώστες που διαφοροποιούνται πάνω στα ζητήματα της χρήσης βίας από τους διαδηλωτές απέναντι στους μηχανισμούς καταστολής…

  Το ποιο σημαντικό όμως με τους «κουκουλοφόρους αστυνομικούς» είναι η σειρά κατάταξης που έχει στο κείμενο. Η σειρά αυτή εκφράζει προφανώς μια αξιολογική ιεράρχηση των καταγγελιών. Και είναι ακριβώς στην μέση….

  Όμως, πως όλα αυτά συνδέονται με το σύνθημα που καταλήγει το κείμενο: .«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία…»., ας το αφήσουμε ανοιχτό για να προβληματιστούν οι αναγνώστες. Δεν χρειάζεται να δίνουμε σε όλα «μασημένη τροφή»….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s