Ερχονται μαύρες μέρες;…

Posted: 14/07/2011 by Β.Χ. in Αποφάσεις Συνελεύσεων, Κινητοποιήσεις, Περιβάλλον
Ετικέτες:

Συλλήψεις κατοίκων στο ΧΑΔΑ Ιερισσού και κράτησή τους χωρίς κατηγορητήριο! 

Στις 6 Ιουλίου το πρωί η αστυνομία συνέλαβε πέντε από τους κατοίκους που κρατούσαν βάρδια στον ΧΑΔΑ Ιερισσού για να μην περάσουν απορριμματοφόρα προς τον φλεγόμενο ΧΑΔΑ. Οι πολίτες έχουν κλείσει τον ΧΑΔΑ από τη Δευτέρα 4 Ιουλίου, εφαρμόζοντας την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της Ιερισσού, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την 1η Ιουλίου όλες οι χωματερές είναι παράνομες και η χώρα πληρώνει πρόστιμο 34.000 € για την κάθε μία. Το δεύτερο έγκλημα είναι ότι απαγορεύεται η ρήψη σκουπιδιών σε χωματερή που καίει.

Οι συλλήψεις έγιναν με προφορική εντολή του Εισαγγελέα, χωρίς να προηγηθεί κανένα επεισόδιο. Οι συλληφθέντες Αλέξανδρος Αντωνίου, Τόλης Παπαγεωργίου, Χρήστος Δάλλας και Θεόφιλος Κασκέτης, οδηγήθηκαν στην Αστυνομία Πολυγύρου όπου, χωρίς να τους απαγγελθεί κατηγορητήριο, πέρασαν από τη διαδικασία της Σήμανσης και τους αφαιρέθηκαν τα κινητά τους τηλέφωνα. Τους ανακοινώθηκε δε ότι θα οδηγηθούν αύριο στον Εισαγγελέα, ώστε να περάσουν τη νύχτα στο Τμήμα σαν κοινοί εγκληματίες.

Οι παράνομοι είναι έξω και οι νόμιμοι είναι μέσα! Παράνομος είναι ο Δήμος Αριστοτέλη που συνεχίζει να χρησιμοποιεί μια ανεξέλεγκτη χωματερή που δεν είναι μόνο παράνομη, σύμφωνα με όλους τους νόμους της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά είναι και επικίνδυνη, αφού καίει ασταμάτητα από τις 11 Ιουνίου. Οποιαδήποτε ρίψη νέων ποσοτήτων σκουπιδιών στον ήδη φλεγόμενο ΧΑΔΑ θα είναι πράξη εγκληματική .

Κατά του Δημάρχου Χρήστου Πάχτα, του Αντιδημάρχου και παντός υπευθύνου έχουν ασκηθεί μηνύσεις για όλες τις παράνομες πράξεις και παραλείψεις τους.

Δεν υποχωρούμε, παραμένουμε στις βάρδιες και συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την οριστική απομάκρυνση αυτού του καρκινώματος από την Ιερισσό. Οι πληροφορίες λένε ότι θα έχουμε νέα “επίσκεψη” της αστυνομίας αύριο το πρωί. Θα πρέπει να συλλάβουν ολόκληρη την Ιερισσό για να ανοίξουν τη χωματερή!

«Σήμερα 4 Ιουλίου 2011 κλείσαμε ΟΡΙΣΤΙΚΑ τον Χ.Α.Δ.Α. Ιερισσού σε εκτέλεση της ομόθυμης εντολής της Λαϊκής Συνέλευσης των πολιτών της Ιερισσού στις 8 Ιουνίου 2011.

Στον Χ.Α.Δ.Α. ο Δήμος Αριστοτέλη αποθέτει τα απορρίμματα ολόκληρου του πρώην Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου τα οποία, ειδικά τους θερινούς μήνες πολλαπλασιάζονται εκθετικά από τα μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και γενικά το πλήθος των του-ριστών που κατακλύζουν την Ολυμπιάδα, Ιερισσό, Ν. Ρόδα, Αμμουλιανή και Ουρανούπολη.

Στις 11 Ιουνίου ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον Χ.Α.Δ.Α. που καίει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα και κατακλύζει με διοξίνες ολόκληρη την ευρύτερη περιοχή Ιερισσού.

Σε εκτέλεση της απόφασης της Λαϊκής Συνέλευσης, της εντολής του Συντάγματος προς τους πολίτες, της κείμενης Εθνικής και Κοινοτικής Νομοθεσίας για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, του από 7 Μαΐου 2011 δελτίου τύπου του Υπουργού Εσωτερικών για άμεσο κλείσιμο των 171 Χ.Α.Δ.Α. που ακόμα λειτουργούν στη χώρα.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη την καταδίκη της Ελλάδας από το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων (ΔΕΚ) που συνεπάγεται την άμεση πληρωμή προστίμου 34.000 ευρώ την ημέρα για κάθε Χ.Α.Δ.Α. που λειτουργεί μετά την 1η Ιουλίου 2011 και πάνω απ’ όλα επειδή ο Χ.Α.Δ.Α. καίει ήδη εδώ και 20 μέρες σκορπίζοντας διοξίνες στην ευρύτερη περιοχή και η ρίψη νέων σκουπιδιών πάνω σε φωτιά που δεν έχει σβήσει είναι πράξη τουλάχιστον εγκληματική, ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι με κάθε μέσο θα σταματήσουμε αυτό το έγκλημα.

Θα είμαστε εκεί, φυλώντας βάρδιες 24 ώρες το 24ωρο, για να μην πέσει ούτε ένας τόνος σκουπίδια ακόμα, μέχρι να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.»

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ!

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ

«««««««««««««««««««««««««««««««««`

ΧΑΔΑ Ιερισσού: αποχώρησαν οι κάτοικοι της περιοχής

12/7/2011

Οι κάτοικοι της Ιερισσού αποχώρησαν από τη χωματερή της περιοχής, την οποία είχαν αποκλείσει στις 4 Ιουλίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνέχιση της λειτουργίας της, παρά τις δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής για το κλείσιμό της.

Ο κ. Χρήστος Δάλλας μέλος της Λαϊκής Συνέλευσης Ιερισσού, δήλωσε ότι «Αποχωρήσαμε λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών που δημιουργούν οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καπνός που βγαίνει από τη χωματερή όπου εξακολουθεί να καίει η φωτιά από την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει πριν από τρεις περίπου εβδομάδες».

Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο συνέχισης των κινητοποιήσεων αν συνεχιστεί η εναπόθεση απορριμμάτων στη χωματερή.

Ο Δήμος Αριστοτέλη, στα όρια του οποίου βρίσκεται η χωματερή της Ιερισσού, γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πολυγύρου εγκρίθηκε η μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων του Δήμου Αριστοτέλη και η διάθεσή τους στο ΧΥΤΑ του Πολυγύρου, αρχικά για χρονική διάρκεια τριών μηνών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s