Χωρίς Αντίκρισμα οι υποσχέσεις για -πρόσκαιρες έστω- μειώσεις…

Posted: 17/07/2011 by Β.Χ. in ΔΙΟΔΙΑ
Ετικέτες:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της 15/7/2011

Ανεπιτυχής η προσπάθεια του νέου υπουργού Υποδομών για τη σύσταση διακομματικήςεπιτροπής για την επαναδιαπραγμάτευση των όρων των συμβάσεων, με τις οποίες οι εθνικοί μας δρόμοι παραχωρήθηκαν στις πολυεθνικές κοινοπραξίες.

Ανεπιτυχής η προσπάθεια της Κυβέρνησης για την υπογραφή του «μνημονίου διάσωσης τωνσυμβάσεων παραχώρησης των εθνικών δρόμων»

Οι υποσχέσεις για -πρόσκαιρες έστω- μειώσεις ήταν για άλλη μία φορά χωρίς αντίκρισμα! Οιτράπεζες θεωρούν τα φαραωνικά έργα μη βιώσιμα και οι εργολάβοι θέλουν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο.

Δύο χρόνια διαρκούν οι έντονες κινητοποιήσεις στο σύνολο της χώρας για την κατάργηση τωνσυμβάσεων παραχώρησης και την επιστροφή του δημόσιου αγαθού, των εθνικών μας δρόμων, απότην παγίδα των πολυεθνικών ιδιωτικών συμφερόντων, στα χέρια του λαού.

Στο διάστημα αυτό, η κυβέρνηση του μνημονίου και του ξεπουλήματος κάθε δημόσιου αγαθού και πλούτου, βρέθηκε στο πλευρό των εργολάβων και όχι του κινήματος. Με νόμο που ψήφισε, ένταξεάρθρο στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με το οποίο ποινικοποιεί τον αγώνα μας. Ακριβώς όπως δηλαδή απαιτούσαν οι εταιρείες! Αμέσως μετά προχώρησε και σε άλλη «διόρθωση» βασικού όρου των αμαρτωλών συμβάσεων που όλοι μαζί, δικομματισμός και σύστημα, είχαν ψηφίσει το 2007: το
κράτος προτείνεται να γίνει εγγυητής των εταιρειών απέναντι στις τράπεζες, σε μια ύστατη προσπάθεια διασφάλισης των συμφερόντων των εταιρειών, ενώ οι συμβάσεις παραχώρησης προβλέπουν ρητά ότι οι ανάδοχοι είναι υποχρεωμένοι να εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη χρηματοδότηση των έργων!

Σήμερα, τα περισσότερα έργα έχουν σταματήσει, ενώ αντίθετα τα διόδια εισπράττονται κανονικά και«νόμιμα»…Οι εταιρείες έχουν εισπράξει τις επιδοτήσεις από Ε.Ε. & Ελληνικό Δημόσιο και κανείς δεν μπορεί να διασφαλίσει ότι αύριο δε θα αποχωρήσουν χωρίς να έχουν ολοκληρώσει τα έργα, αποκομίζοντας υπερκέρδη.

Η Συντονιστική Επιτροπή Φορέων & Κατοίκων Β.Α. Αττικής ενάντια στα Διόδια απαιτεί από την κυβέρνηση να καταγγείλει τις συμβάσεις παραχώρησης των εθνικών δρόμων (έχει κατατεθεί και σχετική εμπεριστατωμένη έκθεση στον Γενικό Επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης).

Σήμερα, που καλούμαστε να πληρώσουμε την κρίση του χρηματοπιστωτικού και του πολιτικού συστήματος, εμείς συνεχίζουμε αταλάντευτα να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των αιτημάτων μας, την
αξιοπρέπειά μας, το μέλλον των παιδιών μας, τα δημόσια αγαθά και περιουσία. Συμπορευόμαστε με όλα τα κινήματα που δρουν σε αυτή την κατεύθυνση.

 Απαιτούμε την κατάργηση των διοδίων στη Β.Α. Αττική και συντονίζουμε τον αγώνα μας με την υπόλοιπη Ελλάδα για δρόμους ελεύθερους χωρίς διόδια.

 Απαιτούμε τη συγκρότηση δημόσιου φορέα με κοινωνικό έλεγχο για την αποπεράτωση των έργων και τη διαχείριση των εθνικών μας δρόμων.

Δεν πληρώνουμε ούτε 1 ευρώ στα διόδια της απάτης και καθημερινά περνάμε ελεύθερα
ανοίγοντας τις μπάρες!

Advertisement

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s