ΣΥΡΙΖΑ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 4ης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ

Posted: 18/07/2011 by ftanei_pia in Κείμενα θέσεων, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, Πολιτική
Ετικέτες: ,

Δημήτρης Ζαγορίτης*

4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ συνήλθε σε συνθήκες που χαρακτηρίζονται από την δραματική ένταση της κρίσης που βιώνει η χώρα μας, αλλά και ολόκληρη σχεδόν η ευρωζώνη. Κρίση που τείνει να πάρει ευρύτερες ακόμη διαστάσεις με την εμπλοκή και άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία και η Γαλλία, αλλά και των ΗΠΑ.

Ταυτόχρονα, οι δύο βασικότεροι θεσμοί της ευρωπαϊκής οικοδόμησης, η Ενιαία Εσωτερική Αγορά και η Ευρωζώνη, αντιμετωπίζουν σοβαρή κρίση, γεγονός που υποχρεώνει, αλλά δίνει και τη δυνατότητα στις δυνάμεις της Αριστεράς, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, να παρέμβουν ακόμα πιο αποφασιστικά με δράση και αγώνες για την υπεράσπιση των λαϊκών κατακτήσεων και δικαιωμάτων από τις νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Στη χώρα μας, η συνειδητή προσχώρηση της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου στη στρατηγική του νεοφιλελευθερισμού και η πλήρης υποταγή της στις επιταγές των κυρίαρχων εκφραστών του ελληνικού και διεθνούς κεφαλαίου, την αναδεικνύουν ως τη χειρότερη και εξαιρετικά επικίνδυνη κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να ανατραπεί, να φύγει το ταχύτερο δυνατό. Η διενέργεια εκλογών, με απλή αναλογική, γίνεται πλέον ευρύτερη λαϊκή απαίτηση.

Η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει την ανάγκη της ευρύτερης δυνατής συσπείρωσης των δυνάμεων της Αριστεράς, των δυνάμεων της ριζοσπαστικής οικολογίας και των δυνάμεων που απομακρύνονται οριστικά από τις επιλογές της κυβέρνησης, από την πολιτική και τα κόμματα του δικομματισμού. Την ανάγκη συγκρότηση μιας νέας λαϊκής πλειοψηφίας, ενός νέου συνασπισμού εξουσίας, με πυρήνα την Αριστερά και άμεσο πολιτικό στόχο έναν ανυποχώρητο αγώνα για την απομάκρυνση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, για την ήττα όλων των δυνάμεων που στηρίζουν τις νεοφιλελεύθερες και αντιδραστικές πολιτικές, για να φύγει η τρόικα του ΔΝΤ-ΕΚΤ-Ε.Ε. από την Ελλάδα, για την αποκατάσταση και υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την αναγέννηση της ελληνικής κοινωνίας.

Στις συνθήκες αυτές η 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει, επίσης, την ανάγκη, το πολιτικό πλαίσιο αυτής της ευρύτερης συσπείρωσης, να περιλαμβάνει τα ζητήματα της συγκυρίας, με θέσεις σαφείς, συγκεκριμένες και αποφασιστικές.

Στη βάση αυτή, υποστηρίζουμε και παλεύουμε για την υλοποίηση των παρακάτω στόχων:

•    Την άμεση ανατροπή και κατάργηση του «μνημόνιου», του «μεσοπρόθεσμου» και του εφαρμοστικού του νόμου, καθώς και την απόκρουση των ετήσιων «ευρωπαϊκών μνημονίων», που συνεπάγεται το σύμφωνο για το ευρώ και οδηγούν σε πλήρη αποδόμηση την απασχόληση και το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη. Αυτό το σύμφωνο,  σε συνδυασμό  με την λεγόμενη οικονομική διακυβέρνηση, κάνει ακόμη πιο συντηρητικό και αδιέξοδο τον μηχανισμό του ΕΥΡΩ. Η επιλογή για ένα  προοδευτικό εναλλακτικό σχέδιο ανάπτυξης έρχεται, εκ των πραγμάτων, σε ρήξη   με την σημερινή δομή της Ευρωζώνης και απαιτεί την ανατροπή της .

•    Το δημόσιο χρέος της χώρας έχει ταξικό χαρακτήρα, είναι προϊόν τοκογλυφικών πρακτικών και δεν είναι διαχειρίσιμο. Τα δημοσιονομικά μέτρα αντιμετώπισής του οδηγούν τη χώρα και την οικονομία σε ουσιαστική διάλυση, με παραπέρα βάθεμα της ύφεσης, γιγαντιαία άνοδο της ανεργίας και γενίκευση της φτώχειας και της καταστροφής του λαού και του τόπου. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με κριτήριο την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, τονίζει πως η εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών (μισθοί, συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα κλπ) είναι το πρώτο καθήκον μιας προοδευτικής διακυβέρνησης και όχι η εξυπηρέτηση των τοκογλύφων.

•    Μόνη λύση είναι η  διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, χωρίς μνημόνια, μεσοπρόθεσμα και αντικοινωνικούς όρους, αξιοποιώντας όλα τα όλα τα όπλα αποφασιστικής και σκληρής διαπραγμάτευσης (λογιστικό έλεγχο, αμφισβήτηση, αθέτηση πληρωμών κ .α.).

•    Την Εθνικοποίηση-Κοινωνικοποίηση ολόκληρου του Τραπεζικού συστήματος, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, που θα αποτελέσει βασικό μοχλό, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

•    Την άμεση επαναφορά στην ιδιοκτησία του Δημοσίου, με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο, των Δημόσιων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που ξεπουλήθηκαν ή βρίσκονται στη διαδικασία να ξεπουληθούν.

•    Επιχειρήσεις όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, οι Σιδηρόδρομοι, τα Πιστωτικά Ιδρύματα, οι επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης, φορείς όπως Λιμάνια, Αεροδρόμια, Συγκοινωνιακές υποδομές, καθώς όλες οι  άλλες πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας, δεν μπορούν παρά να υπηρετούν τις ανάγκες του λαού και την πολιτική ανάπτυξης που χρειάζεται η οικονομία και ο λαός.

•    Την άμεση αποκατάσταση των σοβαρών πληγμάτων που έχουν δεχθεί οι μισθοί οι συντάξεις, οι εργασιακές σχέσεις και η ίδια η εργασία. Χορήγηση ταυτόχρονα αυξήσεων, που θα υπερβαίνουν τα πλήγματα και θα καταπολεμούν την φτώχεια και την ανεργία στην οποία, με τον ένα ή άλλο τρόπο, έχει καταδικαστεί η πλειοψηφία του λαού και ιδιαίτερα η νεολαία.

•    Την ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση με φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων με συντελεστή 45%.  Φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και της εκκλησιαστικής και μοναστηριακής περιουσίας.

•    Τη στήριξη με όλα τα μέσα της Δημόσιας Υγείας, της Δημόσιας Παιδείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης.

•    Την διεκδίκηση των Γερμανικών επανορθώσεων, του κατοχικού δανείου και των αποζημιώσεων των θυμάτων.

•    Την αποκατάσταση, την υπεράσπιση και διεύρυνση της δημοκρατίας.

Η πάλη για την προώθηση αυτών των στόχων θα επιταχύνει τη δημιουργία του νέου συνασπισμού εξουσίας που θα μπορέσει να τα επιβάλει, όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Το πολιτικό σύστημα του δικομματισμού βρίσκεται σε βαθειά κρίση. Η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως δημοκρατική λαϊκή νομιμοποίηση για να εφαρμόσει το αντιλαϊκό πρόγραμμά της. Γι’ αυτό το λόγο προχωράει σε αυταρχικοποίηση της μορφής διακυβέρνησης, σε μεθόδους συκοφάντησης του κινήματος και του ΣΥΡΙΖΑ, σε ένα κρεσέντο αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων. Κραυγαλέο δείγμα η πρωτοφανής επίθεση στους πολίτες που διαδήλωναν ειρηνικά στο Σύνταγμα, που συνιστά μνημείο αθλιότητας.

Βασικός παράγοντας προώθησης των πολιτικών που επιβάλλουν οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των εργαζομένων, είναι η ανάληψη της ευθύνης και του ρόλου που έχει η πολιτική Αριστερά, για τη στήριξη των αγώνων και της δράσης του μαζικού λαϊκού κινήματος, του εργατικού – αγροτικού και του κινήματος των επαγγελματιοβιοτεχνών, καθώς και των νέων κοινωνικών κινημάτων, που αναπτύσσονται γύρω από συγκεκριμένα προβλήματα και διεκδικήσεις (περιβαλλοντικά, απορρίμματα, διόδια, ακρίβεια κλπ).

Το νέο σημαντικό στοιχείο που εισέβαλε ορμητικά στην πολιτική ζωή του τόπου είναι η άνοδος του μαζικού κινήματος με τη νέα μορφή των πολύ μεγάλων συγκεντρώσεων στις πλατείες των μεγάλων πόλεων, που ακολούθησαν τις μεγάλες απεργίες και συγκεντρώσεις της προηγούμενης περιόδου. Η μαζικότητα, η μεγάλη συμμετοχή νέων, οι πολύ θετικές μορφές δημοκρατίας, συλλογικότητας και αλληλεγγύης, η ένταση και η επιμονή των συγκεντρωμένων-αγανακτισμένων, δημιούργησαν μεγάλα γεγονότα και αφόρητη πίεση στο σύστημα εξουσίας. Οι πλατείες είναι ο χώρος και ο δεσμός συνάρθρωσης πολλών ετεροτήτων, πολλών επί μέρους κινημάτων που αναζητούν ένα νέο δρόμο κοινωνικοποίησης και πολιτικοποίησης, και συγκροτούν μια μεγάλη δύναμη αμφισβήτησης, αντίστασης και ανατροπής. Το κίνημα αυτό μέσα από τις δικές του αμεσοδημοκρατικές λειτουργίες διατύπωσε τους στόχους του, επέλεξε τις μορφές πάλης του και πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα του και να συμβάλει να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανατροπής της κυβερνητικής πολιτικής. Το σύνθημα: ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ, που κέρδισε την πλατεία αποδεικνύει τον ριζοσπαστισμό που μπορεί να αποκτήσει αυτό το κίνημα. Ιδιαίτερο καθήκον όλων των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί η στήριξη και ο συντονισμός δράσης του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος από κάτω προς τα πάνω και η δημιουργική συνάντησή του με το «κίνημα των αγανακτισμένων της πλατείας».

Τέλος, για μας, κεντρικά ζητήματα της  επόμενης περιόδου, είναι η ενιαία δράση του ΣΥΡΙΖΑ,  η συγκρότηση και ανάπτυξη δράσης, όλων των κυττάρων του σε ολόκληρη την Ελλάδα, η ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών  με βάση το συμφωνημένο πολιτικό πλαίσιο, η ανάκτηση πολιτικής και οργανωτικής ετοιμότητας για κάθε μεγάλη μάχη που θα προκύψει.

Στην παρούσα φάση έχει ιδιαίτερη σημασία και αξία να κατακτήσουμε την οργανωτική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ, διασφαλίζοντας τη δημοκρατία, τη συμμετοχή των Συνιστωσών, των ανένταχτων, των γυναικών και της νέας γενιάς.

Η Συνδιάσκεψη, συγκροτεί  με συναίνεση, την νέα Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή, η οποία  είναι το αποφασιστικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ και  θα λειτουργεί επίσης με την αρχή της συναίνεσης  και  θα ορίσει  την Εκτελεστική Γραμματεία. Από τα άμεσα ζητήματα είναι η υλοποίηση αποφάσεων που δεν έχουν εφαρμοστεί.

Οι αποφάσεις σε όλη την κλίμακα του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκεται να λαμβάνονται συναινετικά και με ομοφωνία και όταν αυτό δεν επιτυγχάνεται, με αυξημένη πλειοψηφία τουλάχιστον των 2/3. Για σημαντικά θέματα μπορεί να ζητείται, από την ΠΣΕ, η γνώμη του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επόμενη Πανελλαδική Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του 2011.

Αθήνα 17 -7-2011
Το Προεδρείο της 4ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης

*Μέλος Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

Σχόλια
 1. Οσα «» κι’αν μας φορέσετε : ορατότης αρίστη

  Εφ. Εποχή 17/7/2011

  Για ποια εκλογή αντιπροσώπων και για ποια συνδιάσκεψη µιλάµε;

  Σε σχέση µε τη γενική συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα (6/7/11) τα πράγµατα δεν έγιναν ακριβώς όπως τα περιγράφουν τα ΜΜΕ (π.χ. 105,5, Αυγή, κ.ά.).
  -Για ποιά συνδιάσκεψη, για ποιά βάση του ΣΥΡΙΖΑ, για ποιά εκλογή αντιπροσώπων και για ποιά δηµοκρατία µιλάµε, όταν π.χ, στη γεν.συν. µας συνέβησαν τα ακριβώς αντίθετα;
  -Αφού ρωτήθηκαν ποιοί ήθελαν, τελικά ορίστηκαν ποιοί τελικά θα πάνε.
  -Δεν έγινε καµιά απολύτως ψηφοφορία για εκλογή αντιπροσώπων.
  -Δεν έγινε καµιά εκτενής συζήτηση και καµιά ψηφοφορία επί κανενός προγράµµατος για τη συζήτηση – συγκέντρωση – εκδήλωση – συνδιάσκεψη όπως διατυµπανίζεται στα ΜΜΕ και στο κόκκινο 105,5.
  -Η ονοµασία της εκδήλωσης δήθεν ως «συνδιάσκεψη», πλασαρίστηκε εκ των υστέρων στα ΜΜΕ.

  Απλά επισηµαίνω ότι στο ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα, η λέξη συνδιάσκεψη αναφέρθηκε ανάµεσα στις λέξεις συζήτηση, συγκέντρωση, εκδήλωση κ.ά.

  Αυτά για αποκατάσταση της πραγµατικότητας αλλά και για να καταλάβουν οι ηγεσίες του ΣΥΡΙΖΑ και οι γραφειοκράτες του ότι δεν απευθύνονται σε ηλίθιους ούτε σε κρετίνους.
  Παρακαλώ τα παραπάνω να ληφθούν σοβαρά υπόψη και και από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

  Δηµήτρης Ζαγορίτης, Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα

 2. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Ενδιαφέρον θα είχε να μάθουμε πόσοι ανένταχτοι (τόσος λόγος γίνεται γι’ αυτούς) συμμετείχαν.

  • Ο/Η Δημήτρης λέει:

   και φυσικά δεν πρόκειται για καμιά σπουδαία απόφαση. Πρόκειται για το κείμενο στο οποίο οι συνιστώσες είχαν συμφωνήσει εκ των προτέρων. Ούτε καν μια προοπτική δεν δίνεται για την επόμενη συνδιάσκεψη που θα γίνει μέχρι το τέλος του 2011, τουλάχιστον για το οργανωτικό.
   -Σε όλα τα επίπεδα οι αποφάσεις θα παίρνονται με συναίνεση, σε περίπτωση που δεν επιτυγχάνεται με 2/3, σε έκτακτες περιπτώσεις θα απευθύνεται η Συντονιστική Επιτροπή στο κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ. Τι πρωτοτυπία, τι ριζοσπαστισμός, πόση δημοκρατία μπορούν να αντέξουν τα «μέλη» ΣΥΡΙΖΑ.
   -Αμ το άλλο. Η Π.Σ.Ε. θα αναλάβει να υλοποιήσει όλες τις αποφάσεις των προηγούμενων. Τι μου θυμίζει;

 3. Ο/Η me λέει:

  Κουράγιο παιδιά…
  Μην σας παίρνει από κάτω που η πραγματικότητα δεν μπορεί να προσαρμοστεί στις προσδοκίες σας. Άλλωστε εσείς είστε τόσο ξεχωριστοί… Δεν χωράτε πουθενά. Στον ξεπουλημένο ΣΥΡΙΖΑ, στο αηδιαστικό ΚΚΕ, στο βαρετό Μέτωπο, στην κουραστική Ανταρσύα.. Κάθε μικροαστός θεωρεί τον εαυτό του και την αποψάρα του τόσο σπουδαία που δεν υποτάσσεται σε καμία συλλογικότητα, με τα καλά και τα κακά της. Αν σας έχει μείνει ακόμα κάτι, καλά θα κάνεται να διαλέξετε έναν χώρο της αριστεράς και να πάτε να προσφέρετε εκεί. Αλλιώς σταματήστε τις τελειωμένες κριτικές σας εκ του ασφαλούς. Τόσες χιλιάδες αριστεροί άνθρωποι που στρατεύτηκαν σε χώρους και παλεύουν δεν είναι μαλάκες και εσείς έξυπνοι. Άντε πια..
  Και κόψτε και τις μεγάλες κουβέντες για το αν η συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν συνδιάσκεψη. Εκτίθεστε.

 4. Ο/Η Δημήτρης λέει:

  Δεν θα μας απαγορεύσει κανείς να έχουμε οράματα και προσδοκίες υψηλών προδιαγραφών για την πολιτική και τους φορείς «που για αλλού ξεκίνησαν και αλλού η ζωή τους πάει».

  Ούτε θα διαπραγματευθούμε ποτέ τον σεβασμό των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, την απαίτηση να ακούγεται η φωνή μας και να υλοποιούνται οι αποφάσεις μας (π.χ. 2ης και 3ης συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ) από τους μηχανισμούς και τους επαγγελματίες παρατρεχάμενους.

  Και φυσικά πάντα θα αποκαλύπτουμε (όπως και πέρυσι) τις «ντάλα καλοκαίρι» και στο «γόνατο», δήθεν συνδιασκέψεις-μαιμού, σαν τέτοιες, όσο και αν κάποιοι αυτό το θεωρούν μεγάλες κουβέντες, δείγμα εξυπνάδας ή τελειωμένης κριτικής.

  Εκτός αν κατά το me και τις «φωτισμένες» ηγεσίες, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο για να κολλάνε αφίσες, να μοιράζουν ανακοινώσεις, να ξεροσταλιάζουν σε συνεδριάσεις, δράσεις και εκδηλώσεις ή το πολύ να διακινούν κουπόνια και να χειροκροτούν.

  Τέλος, (και) με αφορμή τη δυναμική και τα αιτήματα των κινημάτων και των πλατειών, ας αντιληφθούν ωρισμένοι ότι οι καιροί άλλαξαν δραματικά, οι «πειθαρχικοί» κομματικοί στρατοί «μας τελείωσαν» ανεπιστρεπτί και οι πολίτες-πολίτισσες εισέβαλαν ορμητικά στο προσκήνιο και άρπαξαν την ζωή στα χέρια τους, από αυτά του χρεωκοπημένου πολιτικού συστήματος.

  Υ.Γ. Όσο για την ειρωνεία και το πλήθος των χαρακτηρισμών του me, απλά είναι απαράδεκτοι και χαρακτηρίζουν τον ίδιο.

 5. Ο/Η Raindog λέει:

  Δεν είχα πρόσβαση στο διαδίκτυο για κάποιες μέρες. Εν τω μεταξύ το μπλογκ της ΠΑΣΑ «ανεβάζει» χιουμοριστικά άρθρα που ο τίτλος τους θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πιο σύντομο ανέκδοτο του τελευταίου καυτού κινηματικά διαστήματος.

  Μπράβο, ευχαριστούμε που μας δροσίζετε τέτοιες μέρες! Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη!

  Χμφχφχφφφφφφφφ 4η πανελλ… χα χα χα χα πολύ καλό!

  Και πάλι ευχαριστούμε!

 6. Ο/Η Raindog λέει:

  Εικόνες από την επανεκκίνηση του ΣΥΡΙΖΑ:

  • Ο/Η me λέει:

   O ένας τρώει σούπα και ξανασηκώνεται. Ο άλλος απλά κοιτάει και τρώει την κάπνα.

 7. Ο/Η Χαραλαμπία λέει:

  Ωραία έπιασε δουλειά ο εμπαθής βλάκας Raindog, θα πέσει γέλιο. Τσούζει Raindog, σε έχει πειράξει πολύ; Κάτσε και θα δεις και άλλα. Μάντεψε ποιος μπήκε στο νέο πανελλαδικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ;

  Είναι πολλά τα λεφτά Raindog, δε φεύγουν κάποιοι εύκολα…….

 8. Ο/Η me λέει:

  Βλέποντας και τα video και κείμενα από την συνέλευση της Αντασυα, νομίζω ότι το μεγάααααλο σχέδιο του Μετώπου είναι εντελώς στην φαντασία κάποιων. Η διάφορες υπαρκτές συσπειρώσεις της αριστεράς κάνουν τα δειλά τους βήματα και το Μέτωπο παριστάνει ότι είναι κάτι άλλο, κάπου αλλού, αλλά αυτό το αλλού δεν υπάρχει πουθενά! Ο Αλέκος νόμιζε ότι αρκεί το φωτοστέφανο του… αμ δε… Θέλει να υποτάσσεσε και στην συλλογικότητα και όχι αυτή σε εσένα…
  Τώρα πάει. Του πουλάκι πέταξε…
  Σακ Βουαγιάζ Αλέκο…

 9. Ο/Η l λέει:

  Αχ ρε Raindog θα σε πουλήσουν ξανά για τα φράγκα της επιχορήγησης.

  • Ο/Η Raindog λέει:

   Εναλλακτικά:

   Γεια σου Χαραλαμπία ή αλλιώς «l» ή… διάφορα άλλα ονόματα ανά το διαδίκτυο (get a life, get at least a (user)name).

   Καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια! Να σε χαίρεσαι!

 10. Ο/Η l λέει:

  Αχ ρε Raindog θα αποτρελαθείς όταν θα σε πουλήσουν για τα φράγκα της επιχορήγησης, θα γράφεις 24 ώρες στα blogs.

  Σε έχει τσούξει η Πανελλάδική και θα έχει και συνέχεια για αυτό κράτα και λίγο από την κακία και την εμπάθεια σου.

  Ποιος θα πάει στο στο πανελλαδικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ;

 11. Ο/Η Raindog λέει:

 12. Ο/Η l λέει:

  Αχ ρε Raindog έχεις πάρει σβάρνα για καμία 20ωρες την ημέρα τα μπλογκ να βρίζεις τον ΣΥΝ, σε λίγο θα σαλτάρεις εντελώς, όταν θα ξανασυγκροτηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Από στραπάτσο σε στραπάτσο πας. Θα μείνεις μόνος σου τρελός μέσα στην εμπάθεια και τη βλακεία σου.

  Ποιος θα πάει στο στο πανελλαδικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ;

 13. Ο/Η l λέει:

  Καυμένε Raindog ότι από στραπάτσο σε στραπάτσο πας είναι αλήθεια. Δεν σου βγαίνει τίποτα, άραγε τι δεν κάνετε καλά και δεν σας ακολουθεί ο κόσμος; Μήπως φταίει ότι είναι στο τιμόνι η εμπάθεια για τον ΣΥΝ; Έκλεισες 20ωρο στο κομπιουτερ;
  Σε λίγο θα βρίζεις και θα χλευάζεις όλη την ώρα γιατί θα έρθει το μέγα στραπάτσο….

 14. Ο/Η Raindog λέει:

 15. Ο/Η παυλίνα λέει:

  ΚουτοRaindog θα είσαι πάντα μες στην απαξία του κόσμου και την ηλιθιότητα σου…. Κάνε κανα κρύο μπάνιο, κάνε λίγο σεξ, μην κολλάς 15ωρα στο pc…..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s