ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Posted: 23/07/2011 by Β.Χ. in Παρεμβάσεις, Πολιτική
Ετικέτες: , , , ,

Τριάντα χρόνια μετά την είσοδο της Ελλάδας στην ΕΕ και δέκα χρόνια μετά την εισαγωγή του ευρώ, βλέπουμε πλέον το πραγματικό της πρόσωπο: μνημόνιο, μεσοπρόθεσμο, άγρια αντιλαϊκά μέτρα, σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις, λουκέτα, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που οι επιπτώσεις τους μεγιστοποιούνται από τις πρωτοφανείς δανειακές συμβάσεις με την τρόικα.

Αποκορύφωμα όλων αυτών είναι το περιβόητο «Σύμφωνο για το Ευρώ», που αποτελεί ένα είδος ευρωπαϊκού μνημονίου διαρκείας σε βάρος όλων των εργαζομένων και των λαών στην ΕΕ. Περιλαμβάνει τη δραστική μείωση των μισθών μέσω της σύνδεσής τους «με την παραγωγικότητα, αλλά και της προσαρμογής τους στην «ανταγωνιστικότητα της οικονομίας». Η ανταγωνιστικότητα οδηγεί στην κινεζοποίηση του επιπέδου μισθών αλλά και του πλαισίου των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Ταυτόχρονα, το «Σύμφωνο για το Ευρώ» αφαιρεί οριστικά όλα τα οικονομικά εργαλεία των κρατών-μελών, τα οποία υπάγονται πλέον στους αντιδημοκρατικούς και στεγανούς μηχανισμούς της ΕΕ και των πολυεθνικών της, πραγματοποιώντας έτσι μια αντιδημοκρατική αντιδραστική τομή βάθους στην ίδια την αρχιτεκτονική της ΕΕ.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΕ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Στα χρόνια της ένταξής μας στην ΕΕ το δημόσιο χρέος επταπλασιάστηκε, ως ποσοστό επί του ΑΕΠ. Η ανεργία διευρύνθηκε στις εποχές της «ανάπτυξης» και γιγαντώθηκε τώρα στις συνθήκες της κρίσης. Οι μισθοί, ιδιαίτερα μετά την είσοδο στην ΟΝΕ, μειώνονται διαρκώς ως ποσοστό επί του ΑΕΠ και φυσικά βίαια και απόλυτα σήμερα. Οι εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα θρυμματίζονται και συντρίβονται. Το αντιδραστικό κοινωνικό όραμα του κεφαλαίου για μια κοινωνία με εργοδότες και κράτος χωρίς υποχρεώσεις και εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα τείνει να υλοποιηθεί στην πράξη. Τα χαμηλά και μεσαία λαϊκά στρώματα καταστρέφονται. Η Ελλάδα από εξαγωγέας αγροτικών προϊόντων πριν την είσοδο στην ΕΟΚ-ΕΕ έγινε εισαγωγέας με διαρκώς διευρυνόμενο αγροτικό εμπορικό έλλειμμα. Διαλύθηκαν επίσης μια σειρά παραδοσιακοί κλάδοι, από τα ναυπηγεία μέχρι τη μεταποιητική βιομηχανία, προκαλώντας μια εκτεταμένη αποδυνάμωση του παραγωγικού ιστού της χώρας. Τα εμπορικά πλεονάσματα των ισχυρότερων χωρών του Βορρά στηρίζονται όλο και περισσότερο στα ελλείμματα των «Γουρουνιών» (PIIGS) του Νότου, όπως κατέδειξε και η κρίση.

Η ελευθερία της ΕΕ είναι μόνο για τις πολυεθνικές, τις τράπεζες και τα κέρδη τους και για τις οδηγίες Μπολκενστάιν. Για τους «άλλους» υπάρχουν τα τείχη του ρατσισμού, του Σέγκεν και της Frontex καθώς και οι συνθήκες τύπου «Δουβλίνο 2» που μετατρέπουν τη χώρα μας και τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου σε φυλακή των οικονομικών μεταναστών και των προσφύγων.

Η ΕΕ πρωταγωνιστεί σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους (Ιράκ, Βαλκάνια, Λιβύη κ.λπ.). Αποδεικνύεται εκτροφείο της ακροδεξιάς και του νεοφασισμού, γενικευμένης αστυνόμευσης και ηλεκτρονικού χαφιεδισμού που όλα μαζί συγκροτούν το συνεκτικό πλαίσιο της ευρωκαταστολής. Τα πάντα αποφασίζονται στα κλειστά κλάμπ των πολυεθνικών και των ευρωοργάνων, πίσω από το προσωπείο ενός διακοσμητικού «ευρωκοινοβουλίου», με πλήρη περιφρόνηση της λαϊκής θέλησης και κυριαρχίας.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Ο καπιταλιστικός-ιμπεριαλιστικός χαρακτήρας της ΕΕ δεν αλλάζει, ούτε μεταρρυθμίζεται σε προοδευτική κατεύθυνση. Η λύση των λαϊκών προβλημάτων βρίσκεται στη συνολική ρήξη με την ΕΕ. Η πορεία για την κοινωνική απελευθέρωση, για μια ανθρωποκεντρική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καπιταλιστικό κέρδος, αγορές και καταπίεση περνάει μέσα από την πάλη ενάντια στην ΕΕ και όχι μέσα από το πλαίσιό της.

Η αιτία των λαϊκών προβλημάτων βρίσκεται στην «ιερή συμμαχία» ελληνικών κυβερνήσεων, ΕΕ, ΔΝΤ, στο «μαύρο» μέτωπό τους με το κεφάλαιο, τις τράπεζες και τις αγορές. Η ελληνική αστική τάξη έχει συνδέσει την προοπτική της και τα κέρδη της με τη συμμαχία με τα ευρω-αφεντικά και με τους αμερικανούς ιμπεριαλιστές και όχι με την αξιοπρεπή ζωή του λαού μας.

Γι’ αυτό και εμείς επιδιώκουμε τον κοινό αγώνα των ευρωπαϊκών λαών κόντρα στο συνασπισμένο ευρωπαϊκό κεφάλαιο με άμεσο στόχο την ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης και ορίζοντα την υπέρβαση της καπιταλιστικής κυριαρχίας σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

«Κίνδυνος» και «καταστροφή» για το λαό δεν είναι η έξοδος από την Ευρωζώνη και την ΕΕ, αλλά η παραμονή σε αυτή την «κρεατομηχανή» των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων. Αυτά που θα κερδίσουν οι εργαζόμενοι με την έξοδο από το ευρώ και τη συνολική ρήξη με την ΕΕ, με τη μη αποπληρωμή του χρέους και την εθνικοποίηση των τραπεζών με εργατικό έλεγχο, με την ανακατανομή του κοινωνικού πλούτου υπέρ των εργαζομένων είναι πολύ περισσότερα από αυτά που ίσως χάσουν στιγμιαία και απ’ αυτά που σίγουρα θα χάσουν προοπτικά εντός ευρώ και ΕΕ.

Η ΠΑΛΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΑΒΟΛΗ!

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:
Να φύγουμε τώρα από τη φυλακή του ευρώ και της ΟΝΕ. Για λαϊκή απειθαρχία και συνολική ρήξη με την ΕΕ του κεφαλαίου. Συμπορευόμαστε σε αυτή την κατεύθυνση αγωνιστές με διαφορετική πολιτική καταγωγή και οπτική. Αγωνιστές που παλεύουν για την αποδέσμευση πριν απ’ όλα της χώρας μας, αλλά και των άλλων χωρών στην πορεία μιας τέτοιας ρήξης. Αγωνιστές που παλεύουν για τη συνολική διάλυση της ΕΕ ως ολοκληρωτικού μορφώματος του κεφαλαίου και αγωνιστές που παλεύουν ενάντια στις συνέπειες της πολιτικής της ΕΕ. Κοινός μας στόχος είναι μια άλλη διεθνιστική συνεργασία των λαών και των χωρών, με αλληλεγγύη, ισοτιμία και δικαιοσύνη, στη βάση των εργατικών και λαϊκών συμφερόντων, στην προοπτική της καθολικής κοινωνικής απελευθέρωσης!
Να μην περάσει το αντιδραστικό «Σύμφωνο για το Ευρώ». Να αποτραπεί η ψήφισή του από το συντονισμένο πανευρωπαϊκό αγώνα των λαών, που μπορεί να γίνει τώρα εφικτός!
Να ανατραπεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ, κεφαλαίου και το σάπιο πολιτικό τους σύστημα. Να ανατραπεί από τα κάτω, ως αποτέλεσμα της λαϊκής πάλης και δυναμικής η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κάθε άλλη κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση που θα υλοποιεί την ίδια πολιτική!

Αγωνιστική κοινή δράση

Η Πρωτοβουλία μας προωθεί και υποστηρίζει την κοινή δράση και με οποιαδήποτε άλλη τοπική ή πανελλαδική κίνηση, που θέλει να συμβάλλει, πιθανά με άλλο περιεχόμενο ή δράσεις στις παραπάνω κατευθύνσεις.

Στόχος μας είναι η διαμόρφωση ενός ενωτικού λαϊκού ρεύματος που θα προτάσσει τα εργατικά λαϊκά συμφέροντα και θα υπερασπίζει το δικαίωμα του λαού να καθορίζει την πορεία των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων, έξω από τις δεσμεύσεις των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και ηγεμονικών καπιταλιστικών χωρών.

Υπογράφουν οι:

1 Αγαπητός Θανάσης, ΔΣ συλλόγου εκπ/κων ΠΕ Β΄Θες/νικη «Μ. Αλέξανδρος»

2 Αθανασίου Μανώλης. πρώην μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ASPROFOS

3 Αθανασόπουλος Θεόδωρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

4 Αθανασοπούλου – Βαφειάδου Αντωνία, δημοτική σύμβουλος Περιστερίου

5 Ακρίτας Καλούσης, μέλος ΔΣ ΔΟΕ

6 Αλβανός Δημήτριος, εκπαιδευτικός

7 Αλεβίζου Ελπίδα, αγωνίστρια στο κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και στα κινήματα πόλης

8 Αλεξάτος Γιώργος, συγγραφέας

9 Αλεξίου Μαρία, Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής 32-40ου σχολείων Πειραιά

10 Αλμυρούδη Μαριότα, γιατρός

11 Αναγνωσταράς Γιάννης, μέλοςΔΣ συλλόγου εκπ/κων ΠΕ Γλυφάδας

12 Αναγνωστόπουλος Τάκης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

13 Αναγνωστοπούλου Ηλέκτρα, ψυχολόγος, ιδιωτική υπάλληλος

14 Ανδρικόπουλος Κώστας, ελεύθερος επαγγελματίας

15 Αντωναροπούλου Χρυσάνθη υπάλληλος Γενικής Τράπεζας

16 Αντωνιάδου Βάσω, εκπαιδευτικός Ε΄ΕΛΜΕ

17 Αντωνιάδου Μαρία, εκπαιδευτικός

18 Αντωνίου Αγγελική, αντιπρόσωπος Εργατικού Κέντρου Τρίπολης

19 Αντωνίου Νίκος, βιβλιοϋπάλληλος

20 Αντωνόπουλος Παύλος, μέλος ΔΣ ΟΛΜΕ

21 Αξαρλής Κώστας, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

22 Απειρανθίτου Μάνια, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

23 Αργυράτου Τζένη

24 Αργύρης Μάνος, φοιτητής ΕΜΠ

25 Αργυρός Δημήτρης

26 Αρμάλης Μέλιος

27 Ασκητής Γιώργος, αγρότης

28 Βαϊνάς Παντελής, μέλος ΔΣ συλλογου εκπ.ΠΕ Αιγαλεω

29 Βαμβακάς Κώστας εκπαιδευτικός

30 Βαρβεράκης Στέλιος

31 Βαρσάμης Αντώνης, φοιτητής Ιατρικής ΕΚΠΑ

32 Βάρτζελη Νάγια, γιατρός – μέλος ΓΣ ΑΔΕΔΥ

33 Βασιλάκης Παναγιώτης, μηχανικός

34 Βασιλειάδης Τάσος, μηχανικός, μέλος Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

35 ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Ν.Ε. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ΤΕΕ/ΤΔΜ

36 Βατικιώτης Λεωνίδας, οικονομολόγος

37 Βαφειάδης Χρήστος, καθητητής ΤΕΙ

38 Βελισσαράτος Στελιος, ΔΣ σωματείου εργαζομένων σε αθλητικούς συλλόγους

39 Βέλλιος Λάμπρος, εκπαιδευτικός συλ. ΠΕ Βόνιτσας

40 Βελονάκης Γιώργος, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

41 Βερναδάκης Αλέκος, Συν. ΔΕΗ

42 Βλάσης Δημητριάδης, άνεργος

43 Βουρεκάς Θοδωρής, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

44 Βουρεκάς Κώστας, μέλος ΔΣ σωματείου μισθωτών τεχνικών)

45 Βουρτσάκη Βάνα, μέλος ΔΣ συλλόγου εκπ. ΠΕ Γ΄Θεσ/νικης

46 Γαλατάς Ζώης, συνδικαλιστής ΟΤΑ

47 Γαλιατσάτος Νίκος, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς

48 Γανιάρη Έφη, Γ.Γ Β ΕΛΜΕ Αθήνας

49 Γάτσιος Βασίλης, λογιστής

50 Γενηκομσίου Φάνης, περιφεριακός σύμβουλος Θεσσαλίας

51 Γέροντας Θωμάς, μέλος ΔΣ συλ. Εκπ. ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

52 Γεωργάκης Δημήτρης, μέλος ΔΣ εργαζομένων στο ΟΑΚΑ

53 Γεωργιάδης Γεώργιος

54 Γεωργίου Γιώργος, οικονομολόγος

55 Γιάκας Γιώργος

56 Γιαλτζόγλου Σίσυ, εκπαιδευτικός

57 Γιαννακόπουλος Παναγιώτης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

58 Γιαραλή Ευαγγελία, ελεύθερη επαγγελματίας

59 Γιασουρίδου Στέλλα, εκπαιδευτικός Μ.Ε.

60 Γιομπαζολιάς Αντώνης, λογιστής

61 Γκαντόνα Ματίνα

62 Γκίνος Βαγγέλης, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Κιλκίς

63 Γκούτης Κώστας, φοιτητής ΕΜΠ

64 Γουρλάς Νίκος, Πρόεδρος σωματείου εργαζομένων αερολιμένος Αθηνών

65 Γούσης Κώστας, μεταπτυχιακός

66 Γράψας Δημήτρης, φοιτητής

67 Δαμασκηνός Δημήτρης, εκπαιδευτικός Μ.Ε.

68 Δασκαλάκης Μάρκος, μέλος ΔΣ σωματείου μισθωτών τεχνικών

69 Δελαστίκ Γιώργος, δημοσιογράφος

70 Δεμερδεσλής Γιώργος

71 Δεμερτζή Αγγελική, υπ. διδάκτορας ΕΜΠ

72 Δεσύλλας Δημήτρης, περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, πρώην ευρωβουλευτής

73 Δημητούλης Δημήτρης, εκπαιδευτικός

74 Δημητριάδης Κώστας , ηλεκτρολόγος Μηχανικός

75 Δημητριάδου Ελένη

76 Διαμαντίδης Κώστας, οδοντίατρος-συγγραφέας

77 Διαμαντίδης Τάκης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Σάμου

78 Διονύσιος Γκουτζουρής

79 Διονυσόπουλος Παρασκευάς, αγρότης-συνδικαλιστής Πύλος Μεσσηνίας

80 Δομούζη Σταυρούλα, μέλος ΔΣ συλ. Εκπ. ΠΕ Ελευσίνας

81 Δούκα Ευαγγελία, μέλος ΔΣ συλ εκπ.ΠΕ Α. Λιοσία

82 Δρακόγλου Αναστασία, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Σερρών

83 Δρίτσας Σπύρος, ιατρός

84 Ευθυμίου Γεωργία, γ.γ. Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά

85 Ευσταθίου Δημήτριος. σπουδαστής

86 Ευσταθίου Ιωάννης

87 Ευσταθίου Κώστας, μέλος ΓΣ ΟΤΟΕ

88 Ζαγανίδης Χρήστος, εκπαιδευτικός

89 Ζαγορίτης šΔημήτρης

90 Ζάχου Ελένη, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Λέσβου

91 Ζήκος Νίκος, Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου

92 Ζιόβας Γιώργος, ηθοποιός-ποιητής

93 Ζούπα Στέλλα, μέλος ΔΣ Συλλόγου Βιβλίου-Χάρτου Αθήνας

94 Ζωγραφάκη Ειρήνη, μέλος ΔΣ ΟΣΝΙΕ

95 Ηλίας Νίκος, μέλος ΔΣ ΕΚ Ιωαννίνων

96 Θάνος Φώτης, φοιτητής ΕΚΠΑ

97 Θεολόγου Σταύρος, ΔΣ Σωματείο Νοσηλευτ. Προσωπικού Α΄ΠΕΣΥ Αττικής

98 Θεωδωρίδης Χρήστος, Μεταλλειολόγος Μηχανικός

99 Ιωαννίδου Γιώτα, μέλος Δ.Σ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

100 Ιωσηφίδης Σίμος

101 Καβακλής Λουκάς, αιρετός Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας

102 Καββαδάς Νίκος, αναπληρωτής γραμματέας ΟΣΝΙΕ

103 Καββαδία Φωτεινή, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Αμαρουσίου

104 Καββαδίας Βασίλης, οικονομολόγος

105 Καζάκου Ιωάννα, δημοσιογράφος

106 Κακαγιάννης Νίκος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

107 Κακάλη Ντίνα, πολιτικός επιστήμονας

108 Κακαρούμπας Βασίλης, δάσκαλος

109 Κακός Νεοκλής, ΔΣ σωματείου ιδιωτ. Υπαλλ. γεωπόνων Αν. Στερεάς,Νήσων

110 Καλαϊτζόπουλος Αποστόλης, έμπορος

111 Καλαϊτζοπούλου Ηλέκτρα, φοιτήτρια Βιολογικού

112 Καλαμπαλίκης Κώστας, σπουδαστής ΤΕΙ Πάτρας

113 Καλαμπόκας Γιώργος, μηχανικός

114 Καλημερίδης Γιώργος, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Σύρου

115 Καλιαμπάκος Δημήτρης, καθηγητής ΕΜΠ

116 Καλιαμπάκος Σωτήρης, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας

117 Καλογριάς Μένιος, ΔΣ εργαζομένων νοσοκομείου Άγιος Παύλος, ΓΣ ΕΔΟΘ

118 Καπακτσής Αλέκος, ΔΣ συλ.ΠΕ Υπαίθρου Θεσ/νικης

119 Καπακτσής Δημήτρης, συλ.ΠΕ Υπαίθρου Θεσ/νικης

120 Καπέτης Δημήτρης, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Καστοριάς

121 Καραλή Αιμιλία, Δρ φιλολογίας και συγγραφέας

122 Καραλής Βρασίδας, καθηγητής Πανεπιστημίου Σύδνευ

123 Καραμάνος Χρήστος, πολιτικός μηχανικός

124 Καραμπέλη Μαρία, φοιτήτρια ΕΚΠΑ

125 Καρασαρλίδου Σοφία, μέλος ΔΣ Ζ΄συλ Θες/νικης

126 Καρατόλιος Κωνσταντίνος

127 Κάργας Γιώργος, πανεπιστημιακός

128 Καρυώτης Δημήτρης, μέλος Δ.Σ Α ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής)

129 Κασελούρης Χρήστος, οφθαλμίατρος,πρόεδρος δημ.κοινότητας Μεγαλόπολης

130 Κασίτας Αντώνης, εικονολήπτης

131 Κατής Δημήτρης, αντιπρόσωπος ΑΣΓΜΕ

132 Κατσανεβάκη Ζαμπία, Γ.Γ Πανελληνιας Ομοσπονδιας ΕΕΔΙΠ

133 Κατσάρας Στέργιος, μέλος ΔΣ σωματείου εργαζομένων ΒΙΒΕΧΡΩΜ

134 Κάτσαρης Τάκης, γεωπόνος Δ.Σ. Συλλ. Εργαζομένων ΕΘΥΑΓΕ

135 Κατσαρού Ιωάννα, μέλος ΔΣ συλ Λαγκαδά

136 Κεφαλάς Ηλίας, φοιτητής ΕΜΠ

137 Κεφαλληνός Παναγιώτης. Μέλος ΔΣ σωματείου τεχνικών Δήμου Αθηναίων

138 Κεχαγιά Ελένη, μέλος Δ.Σ ΣΤ ΕΛΜΕ Αθήνας

139 Κιτίδη Κατερίνα, δημοσιογράφος

140 Κλεισιάρης Ζήσης, μέλος ΔΣ Δικηγορικού συλλόγου Θεσ/νίκης

141 Κλωνιζάκης Μάρκος, μέλος ΕΓ ΟΕΝΓΕ

142 Κοβιός Γιώργος, μέλος ΔΣ σωματίιου μισθωτών τεχνικών

143 Κοιλάκου Σύλβια, μέλος ΔΣ Εργατικού Κέντρου Αθηνών

144 Κόκκορης Μάκης, λογιστής

145 Κόκορου Αρετή, εργαζόμενη Μετρό

146 Κόλλιας Γιώργος , τοπογράφος μηχανικός

147 Κολούσιος Αστέριος, εκπαιδευτικός συλ.ΠΕ Λάρισας

148 Κονιδάρης Γιάννης, ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης

149 Κόνστας Γιώργος

150 Κονταρίδου Ειρήνη

151 Κοντογιάννη Μαριλένα, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας

152 Κορδίλας Ξενοφών, ΔΣ συλ ΠΕ Γ΄Θες/νικης

153 Κοσκινάς Δημήτρης, Μετ. Μηχ., ΣΜΤ

154 Κοσμοπούλου Όλγα, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά

155 Κοτζαερίδου Κική

156 Κοτίνης Χρήστος, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Β΄Θες/νικης

157 Κουϊρουκίδης Νίκος, οικονομολόγος

158 Κουνενής Νίκος, συγγραφέας

159 Κουρμπέλης Γιώργος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

160 Κουρούκλης Διονύσης, ΔΣ συλ ΠΕ Νάουσας

161 Κουτσούμπα Δέσποινα, μέλος Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ ΥΠΠΟ

162 Κουτσουρέλλου Μαρία, δημόσιος υπάλληλος

163 Κρεασίδης Γιώργος, εκπαιδευτικός

164 Κρικέλης Νίκος

165 Κυριακάκης Γιάννης, εκπαιδευτικός

166 Κυριάκης Σταμάτης, σιδηρουργός

167 Κωστής Ιπποκράτης, Πολιτικός Μηχανικός

168 Κωστόγιαννης Ταξιάρχης, εκπαιδευτικός Μ.Ε.

169 Κωστόπουλος Κώστας, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

170 Κωστόπουλος Σταύρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

171 Κωτσάκος, Χρίστος

172 Λαθήρας Γιάννης, μέλος ΔΣ Γ΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

173 Λαμπρόπουλος Χάρης, καθηγητής ΤΕΙ

174 Λιαμπότης Σωτήρης, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

175 Λιουλιάκη Δήμητρα, εκπαιδευτικός

176 Λούκρη Ντόρη, φοιτήτρια ΑΠΘ

177 Λουσιώτης Νίκος, φαρμακοποιός

178 Λύτρας Κώστας, τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής

179 Μακρυγιάννης Στέφανος, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ροδόπης

180 Μαλυγιάννης Αντρέας, εργάτης μετάλλου

181 Μανιάτης Γιώργος, πανεπιστημιακός

182 Μανιάτης Πέτρος, εργαζόμενος στον επισιτισμό

183 Μανίκας Δημοσθένης, φοιτητής

184 Μανίκας Σταύρος, οδηγός ΕΘΕΛ

185 Μάντζαρης Γιάννης, μέλος ΣΜ

186 Μαράκης Θεόδωρος, συνταξιούχος μαρμαράς

187 Μαραφής Δημήτρης, εκπαιδευτικός

188 Μαρίνης Στέλιος, εκπαιδευτικός Μ.Ε.

189 Μαρκέτος Σπύρος, πανεπιστημιακός

190 Μαστοράκης Λάμπρος, φοιτητής Πολ.Κρήτης

191 Ματσούκας Χρήστος, εκπαιδευτικός Α΄ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής

192 Μαυροειδής Παναγιώτης, Μεταλλειολόγος Μηχανικός

193 Μαυρομάτη Κατερίνα

194 Μέγκος Παναγιώτης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Δελφών

195 Μενούνος Γιώργος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων εταιρίας Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών

196 Μερμίγκης Στέλιος φαρμακοποιός νοσοκομείου Αγρινίου

197 Μητσόπουλος Γιάννης, σπουδαστής ΤΕΙ Πειραιά

198 Μητσός Παναγιώτης

199 Μιλτσακάκης Μιχάλης, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Βύρωνα

200 Μιχάλης Κιτσώνας, καθηγητής, μέλος του ΣΕΦΚ,

201 Μολόχας Στέφανος

202 Μουρουζίδης Παύλος, χημικός μηχανικός

203 Μούστος Φώτης, πρόεδρος συλλόγου φαρμακοϋπαλλήλων Καρδίτσας

204 Μπακαλάκος Χρήστος, αυτοαπασχολούμενος

205 Μπακόλας Δημήτρης, ΔΣ σωματείου Γεωπόνων Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ηπείρου

206 Μπαλάσης Γιάννης, καθηγητής μέλος του ΣΕΦΚ

207 Μπάλλας Αντρέας, μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Λέσβου

208 Μπαρδάκος Αντρέας, φοιτητής ΕΚΠΑ

209 Μπαχούρου Βάσω, μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής

210 Μπαχτή Άννα, Πρ.Ε ΕΛΜΕ Αν. Αττικής

211 Μπελαντής Δημήτρης, δικηγόρος

212 Μπέτσης Λευτέρης, Πολιτικός Μηχανικός

213 Μπέτσος Δημήτριος κοινωνιολόγος

214 Μπίστης Χρήστος, δημοσιογράφος

215 Μπότσιος Ανδρέας, κτηνοτρόφος

216 Μπουγέσης Βασίλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

217 Μπράζα Αφροδίτη, εκπαιδευτικός

218 Νάνος Βαγγέλης, μέλος ΔΣ ΕΚ Πρέβεζας

219 Νενεδάκη Ράνια, δημοτικός σύμβουλος Ζωγράφου

220 Νικολάου Σταμάτης, Αιρετός ΠΥΣΔΕ Α Αθήνας

221 Νικολάρας Γιάννης, ΔΣ συλ ΠΕ Γληνός

222 Νικολάρας Λάμπρος, εκπαιδευτικός

223 Νικολούδης Δημητρης, δάσκαλος, συλ ΠΕ Λαγκαδά

224 Νίνος Γιώργος, τραπεζοϋπάλληλος

225 Νταλαπέρας Σπύρος, Ηλ/γος Μηχ., ΣΜΤ

226 Ντάλης Δημήτρης, γεωλόγος

227 Ντούρος Στάθης, γεωπόνος

228 Ξαπλαντέρη Νίκη, μέλος ΔΣ σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων Πειραιά

229 Ξαρχάκος Πέτρος, μέλος ΣΜΤ

230 Ξενόπουλος Κώστας, άνεργος

231 Ξηρουδάκης Νίκος, ιδ. εκπαιδευτικός

232 Ξιφαρά Μαρία, μέλος ΔΣ Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής

233 Ξοπλίδης Παναγιώτης μέλος ΔΣ σωματείου βιβλίου χάρτου Θεσ/νίκης

234 Παγκαλιά Ελένη, φιλόλογος

235 Παλαιολόγος Παλαιολόγος, δικηγόρος

236 Πάλλας Χρήστος, άνεργος

237 Παλούκης Κώστας, ιστορικός

238 Παναγιώτου Σπύρος, πολιτικός επιστήμονας

239 Παπαγιαννακόπουλος Δημήτρης, εκπαιδευτικός

240 Παπαδάτος Νίκος, Υποψηφ.Διδάκτορας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Γενεύης

241 Παπαδάτος Φάνης, οικονομολόγος

242 Παπαδέδε Φλώρα, Γ.Γραμματέας Συλ. Επιστημονικού Προσωπικού ΔΕΗ

243 Παπαδημούλης Φαίδων, φοιτητής ΕΜΠ

244 Παπαδοπετράκης Ευτύχης, πανεπιστημιακός

245 Παπαδόπουλος Δημήτρης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Λάρισσας

246 Παπαθεοδώρου Στάθης, ιατρός

247 Παπακωνσταντίνου Πέτρος, δημοσιογράφος

248 Παπανικολάου Γεώργιος

249 Παπανικολάου Πάνος, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

250 Παπαπολύζος Παναγιώτης, τραπεζοϋπάλληλος

251 Παπασπυρίδης Αλέξανδρος, δημοτικός σύμβουλος Ν. Σμύρνης

252 Παπασπύρος Νίκος, μέλος ΔΣ ΔΟΕ

253 Παπαστεφανάτος Στάθης, συνταξιούχος χημικός βιομηχανίας

254 Παπαστεφανάτου Ελένη, συνταξιούχος

255 Παπαχατζής Ηλίας, εκπαιδευτικός

256 Παπαχριστοδούλου Δημήτρης, βιβλιοϋπάλληλος

257 Παπαχρόνης Δημήτρης, δάσκαλος, συλ ΠΕ Τρίπολης

258 Πασσάς Χρήστος, Πρόεδρος Παρατρήματος Ιωαννίνων σωματείου εργαζομένων στο PRAKTIKER

259 Πάσχουλας Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός

260 Πατέλης Δημήτρης, πανεπιστημιακός

261 Πατσελής Παναγιώτης

262 Περιστεροπούλου Μαρία, εκπαιδευτικός

263 Πετράκης Γιάννης, φοιτητής

264 Πετροβίτσος Κώστας, οδηγός ΕΘΕΛ

265 Πιαγκαλάκης Γιώργος, πολιτικός μηχανικός, Χανιά

266 Πιλάλης Βαγγέλης, ιδιωτικός υπάλληλος

267 Πλουμής Ανδρέας, οικονομολόγος

268 Πολυχρονιάδης Δημήτρης, δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αμαρουσίου

269 Πράσσος Στέφανος, Πρόεδρος Συνδικάτου Εργαζομένων ενέργειας

270 Προκόπη Ανδριανή, Πρόεδρος συλλόγου ΠΕ «ο Παρθενώνας»

271 Πυρουνάκης Νίκος, μηχανικός

272 Ρακόπουλος Κώστας, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Α Δωδεκανήσου

273 Ρεβίσιος Διονύσης, φοιτητής ΕΜΠ

274 Ρέππα Ντίνα, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Αριστοτέλης

275 Ρίζου Ντορέτα, Πρόεδρος Συλλόγου ΕΔΤ Προσωπικού Παν/μίου Ιωαννίνων

276 Ρουντής Βαγγέλης, οδηγός ΕΘΕΛ

277 Ρούσης Γιώργος, πανεπιστημιακός

278 Σακελλαρόπουλος Σπύρος, πανεπιστημιακός

279 Σαλάπα Αθηνά, εκπαιδευτικός

280 Σαράντης Θανάσης, φοιτητής Ιατρικής

281 Σαραντόπουλος Βασίλης, Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ

282 Σβανά Χριστίνα, δικηγόρος

283 Σγατζός Αριστείδης, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Λέσβου

284 Σεκερτζής Θωμάς, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Σερρών

285 Σεφερλής Γιάννης, δημ. σύμβουλος Πύργου Ηλείας

286 Σιούλας Παναγιώτης, φοιτητής ΕΜΠ

287 Σιούτης Σπύρος, μέλος ΔΣ εργαζομένων περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας

288 Σκαμνάκης Θανάσης, δημοσιογράφος

289 Σκλάβος Δημήτρης, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ηλιούπολης

290 Σκουντιανέλλης Στρατής, δημοσιογράφος, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου

291 Σμήλιος Ηλίας, ΔΣ συλ ΠΕ Ζ΄ Θεσ/νίκης

292 Σολωμός Κώστας, αντιπρόεδρος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΚΑΠΕ

293 Σουνάπογλου Θωμάς εργαζόμενος Μηχανικός

294 Σπανός Αλέξανδρος

295 Στάικος Δημήτρης, εκπαιδευτικός συλ ΠΕ Ναυπάκτου

296 Σταμούλης Δημήτρης, δημοσιογράφος

297 Σταμούλης Κώστας, δημοσιογράφος

298 Σταυρόπουλος Τάσος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός

299 Σταυρούλα Κατερίνα, δημοσιογράφος

300 Σταχούλης Σπύρος , ΔΣ οδοντιατρικού συλλόγου Ιωαννίνων

301 Στεργίου Χρήστος, πολιτικός επιστήμονας

302 Συλαϊδής Βασίλης, μέλος ΔΣ Σωματείου εργαζομένων ΙΝΤΡΑΚΟΜ

303 Συμεωνίδης Θοδωρής, δικηγόρος

304 Συνάπαλος Δημήτριος

305 Σφαιροπούλου Αθηνά, Δ.Σ Β ΕΛΜΕ Αν Αττικής

306 Σφυρής Γιώργος, ελ. επαγγελματίας

307 Ταμπάκης Θεολόγος, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Ξάνθης

308 Τασιάκος Χρήστος, οικονομολόγος

309 Τασιόπουλος Γιώργος, εκπαιδευτικός, συλ ΠΕ Αμαρουσίου

310 Τάσος Κατιντσάρος, ιδιωτικός υπάλληλος

311 Τερζίδης , Μιχάλης, συνταξιούχος ΙΚΑ, βιομηχανικός εργάτης

312 Τέφα Ελένη, εκπαιδευτικός Π.Ε

313 Τζαμουράνης Γιώργος, τοπογράφος μηχ. Καλαμάτα

314 Τζαμουράνης Δημήτρης, μισθωτός μηχανικός

315 Τζέρπος Νίκος, εκπαιδευτικός

316 Τζήμας Μιχάλης, μέλος ΔΣ Ένωσης Αγρ/κών Συν/μών Ιωαννίνων

317 Τζιωρτζιώτης Σταύρος, Δημοτικός Σύμβουλος Βύρωνα

318 Τζουβελέκης Δημήτρης, γ.γ Ενίαιου Συλλόγου Εργαζ. ΌΤΑ Βοιωτίας

319 Τζούμας Θανάσης, μέλος Δ.Σ ΕΛΜΕ Ιωαννίνων

320 Τουλγαρίδης Κώστας, μέλοςΔΣ συλ. ΠΕ «Κ. Σωτηρίου»

321 Τουλιάτος Χρίστος, βιβλιοϋπάλληλος

322 Τουμπέλης Βασίλης, μέλος ΔΣ κλαδικού σωματείου νοσηλευτών Αθήνας

323 Τραγά Στέλλα, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Αιγάλεω

324 Τρικαλινός Γιώργος, οικονομολόγος

325 Τσακίρης Βίκτορας υπάλληλος Τράπεζας Αττικής

326 Τσιακανίκας Σοφοκλής, ιδιωτικός υπάλληλος

327 Τσιλιμπάρη Όλγα, εκπαιδευτικός ΕΛΜΕ Κέρκυρας

328 Τσιμπίδης Βασίλης, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά

329 Τσιράκης Βασίλης, ιδιωτικός υπάλληλος

330 Τσίτκανος Δημήτρης, μεταλλεργάτης

331 Τσίτσος Άρης, μέλος ΔΣ συλ ΠΕ Ιεράπετρας

332 Τσίτσος Τάκης, δικηγόρος

333 Τσουκαράκης Γιάννης, ΔΣ σωματείου τεχνικών επιστημόνων βιομηχανίας και ΔΣ Σκακιστκής Ομοσπονδίας

334 Τσούνιας Βασίλης, μέλος σωματείου λογιστών

335 Φαρμακίδη Φούλα

336 Φουρίκος Κώστας, μεταπτυχιακός

337 Φραγκούλης Γιάννης , ασφαλιστικός Σύμβουλος

338 Φραντζής Παναγιώτης, δημοσιογράφος

339 Φρίντζος Μιχάλης, ελεύθερος επαγγελματίας, Αγρίνιο

340 Φύτρος Πέτρος, μέλος Δ.Σ Ζ ΕΛΜΕ ΑΘΗΝΑΣ

341 Χάγιου Νόρα, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων ΙΓΜΕ

342 Χαλιμούρδα Αντιγόνη, εκπαιδευτικός, ΕΛΜΕ Βοιωτίας

343 Χαλκής Γιώργος, εκπαιδευτικός

344 Χαλκιαδάκης Γιάννης, μέλος της Ε. Γ. Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών

345 Χαμηλάκη Κατερίνα, αρχαιολόγος ΥΠΠΟΤ

346 Χατζηπαναγιώτου Δημήτρης, δικηγόρος

347 Χατζηστεφάνου Άρης, δημοσιογράφος

348 Χαχάμης Χάρης, δημόσιος υπάλληλος

349 Χεκίμογλου Θόδωρος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσπρωτίας

350 Χονδρογιάννης Θεοφάνης, μέλος ΔΣ συλ. ΠΕ Κέρκυρας

351 Χρηστίδου Χριστίνα, αντιπρόεδρος Συλλόγου Εργαζομέμων ΜΟΔ

352 Χριστοδουλοπούλου Αναστασία, γραμματέας ΕΛΜΕ Ηλείας

353 Χριστοφόρου Νίκος, πρόεδρος συλ ΠΕ Λαγκαδά

354 Χρυσικού Γιάννα, τραπεζοϋπάλληλος Αγροτικής

355 Χρυσοχού Ανδρέας, μέλος ΔΣ ΕΚ Ιωαννινων

356 Ψάνης Παρασκευάς, τραπεζοϋπάλληλος Εθνικής

357 Ψυχογιός Άλκης, μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ

———————————————————————————————————————————–

Για να στηρίξετε την Πρωτοβουλία υπογράψτε εδώ:

http://www.petitiononline.com/kt197a32/petition.html

(σημειώστε ΟΝΟΜΑ και ΙΔΙΟΤΗΤΑ. Επιβεβαιώστε αν εμφανίζονται τα στοιχεία σας με αναγνώσιμους χαρακτήρες. Αν όχι, στείλτε την υπογραφή σας στο e-mail stopee2011@gmail.com)

Από:http://stopeuroee.wordpress.com/2011/07/17/πρωτοβουλια-κατα-του-ευρω-και-τησ-εε/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s