Ο αγώνας αυτός θα τελειώσει με τη νίκη της τοπικής κοινωνίας

Posted: 24/07/2011 by Β.Χ. in Κινητοποιήσεις, Περιβάλλον
Ετικέτες: , ,

ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ.

Με επιτυχία εκτελέστηκε το σχέδιο κατάληψης της Εθνικής Οδού στο ύψος των Αγίων Θεοδώρων από τους κατοίκους της περιοχής που βρίσκονται πλέον στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για την κατασκευή, στην περιοχή Σουσάκι, αποθηκών χιλιάδων τόνων τοξικών ουσιών .

Ο Δήμαρχος, η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι του Δήμου Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων, με την οργάνωση της Επιτροπής Αγώνα, ακολουθώντας ένα ρεαλιστικό σχέδιο κατάφεραν να εφαρμόσουν την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης της περασμένης Κυριακής και να αποκλείσουν την Εθνική Οδό.

Η πράξη τους αυτή σηματοδοτεί και την αποφασιστικότητα των κατοίκων να πάψουν να ανέχονται να ορίζεται το μέλλον τους από τα συμφέροντα των βιομηχάνων, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι πραγματικές ανάγκες τους. Το μήνυμά προς την κυβέρνηση, τον περιφερειάρχη και την εταιρία χημικών πρέπει να παρελήφθη και ελπίζουμε να κατανόησαν πως ο μόνος δρόμος για αυτούς είναι να δηλώσουν δημόσια πως εγκαταλείπουν για πάντα τα αντικοινωνικά σχέδιά τους.

Με εξαίρεση έναν-δυο θερμοκέφαλους αυτοκινητιστές που αντιμετωπίστηκαν με ψυχραιμία, οι περισσότεροι κατανόησαν την απόγνωση και το δίκαιο των κατοίκων, περιμένοντας υπομονετικά μέχρι να ανοίξει και πάλι ο δρόμος.

Τα επόμενα βήματα, όπως τα έχει αποφασίσει η Λαϊκή Συνέλευση των κατοίκων, είναι ο αποκλεισμός του Προαστιακού (την Κυριακή 24/7 το πρωί) και η κατάληψη της εταιρίας χημικών Soussaki Logistics.

Ο αγώνας αυτός, όσο κι αν διαρκέσει, θα τελειώσει με την νίκη της τοπικής κοινωνίας. Δεν θα τους περάσει αυτή τη φορά. Ο λαός με την πάλη του θα τους δώσει την απάντησή του.

Η Επιτροπή Αγώνα του
Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Advertisements
Σχόλια
 1. Ο/Η Β.Χ. λέει:

  Δελτίο Τύπου 24.7.2011

  Και η τρίτη κινητοποίηση των κατοίκων του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων ενάντια στην εγκατάσταση των αποθηκών τοξικών χημικών στο Σουσάκι πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία.

  Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος , η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι έκαναν κατάληψη στις σιδηροτροχιές του Προαστιακού σιδηρόδρομου για μία περίπου ώρα, εφαρμόζοντας την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης.

  Κατά τη διάρκεια της κατάληψης μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό στους επιβάτες των συρμών, οι οποίοι έδειξαν κατανόηση του προβλήματος και συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας.

  Μετά από τις τρεις πρώτες κινητοποιήσεις οι κάτοικοι έχουν πλέον αποκτήσει εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους και η Επιτροπή Αγώνα συνεχώς βελτιώνει την αποτελεσματικότητά της.

  Με την ευκαιρία, εκδηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους της Κομοτηνής που δοκιμάζονται από το τοξικό νέφος που προκλήθηκε εξ αιτίας ατυχήματος σε τοπική βιομηχανία πλαστικών.

  Ο δίκαιος αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι τη νίκη. Δεν θα τους περάσει αυτή τη φορά. Ο λαός με την πάλη του θα τους δώσει την απάντησή του.

  ΤΑ ΤΟΞΙΚΑ ΧΗΜΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΣΟΥΣΑΚΙ.

  Η Επιτροπή Αγώνα του
  Δήμου Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s