Δυστυχώς ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ ΧΙΟΥΜΟΡ!!!!

Posted: 12/09/2011 by Β.Χ. in παιδεία

Αυτή η απίστευτη απόφαση – ανακοίνωση – εγκύκλιος – ημερησία διαταγή αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινή. 

Ούτε βιβλία, ούτε DVD, ούτε φωτοτυπίες.

Το σχολείο επιβάλει να αγοράσετε όλοι υπολογιστή, σύνδεση στο internet και εκτυπωτή laser

Αν δεν έχετε χρήματα γι αυτά, τότε κόψτε το λαιμό σας να βρείτε τα βιβλία και να τα αγοράσετε ή να  φωτοτυπήσετε  εκείνα των συμμαθητών σας που διαθέτουν. (πάντα με έξοδα και φροντίδες δικά σας)

1ο Πειραματικό Γυμνάσιο   Αθήνας                                             ΤΑΞΗ Α

Αδριανούν114, 10558  Αθήνα 12-9-11 

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινάει με μία ιδιαιτερότητα σε σχέση με τις προηγούμενες: δεν θα έχουμε στη διάθεσή μας τα βιβλία που θα χρειαστούμε. Για το θέμα έχει γίνει και συνεχίζει να γίνεται πολύς θόρυβος, με αποτέλεσμα, όσο και αν δεν το θέλει κανείς, όλοι να επηρεαζόμαστε φτάνοντας κάποιες φορές και σε ακραίες τοποθετήσεις. Πιστεύουμε ότι με λίγη καλή θέληση δεν θα υπάρξει ιδιαίτερο πρόβλημα και το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την πρώτη στιγμή. 

Κατ’ αρχάς θα έχετε στα χέρια σας όλα τα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή και θα μπορείτε να τυπώνετε το υλικό που χρειάζεσθε κάθε στιγμή. Ήδη, πριν ακόμα μοιραστεί το dvd με τα βιβλία, αυτά είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://digitalschool.minedu.gov.gr. Μάλιστα στο συγκεκριμένο  site, εκτός από τα βιβλία, θα βρείτε επίσης λεξικά, βιβλία γραμματικής και συντακτικού, ψηφιοποιημένο υλικό για κάθε μάθημα (βοηθήματα, παρουσιάσεις μαθημάτων, κλπ) 

Οι καθηγητές σας, σε κάθε μάθημα, θα σας λένε τι θα χρειαστείτε ακριβώς έτσι ώστε να φροντίζετε να το τυπώνετε. Να σημειώσουμε ότι είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε ασπρόμαυρο laserprinter αντί για έγχρωμο εκτυπωτή μελάνης, έτσι ώστε να περιορίσετε σημαντικά το κόστος. Σε περίπτωση που δεν έχετε printer στο σπίτι θα χρειαστεί να φωτοτυπείτε τις σελίδες που θα σας υποδεικνύονται χρησιμοποιώντας τις εκτυπώσεις κάποιου συμμαθητή σας. 

Η δεύτερη λύση είναι να αναζητήσετε τα βιβλία στο εμπόριο και να τα αγοράσετε. Το συνολικό τους κόστος είναι μικρό και σίγουρα δεν είναι αυτό που θα μας πείσει ότι η «δωρεάν εκπαίδευση» κοστίζει. Η τρίτη λύση είναι να αναζητήσετε τα βιβλία από παιδιά μεγαλύτερων τάξεων που πιθανόν να έχουν φυλάξει κάποια από τα βιβλία που χρειάζεστε φέτος. Τέλος και το σχολείο θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βρει όσο το δυνατόν περισσότερα από τα βιβλία και να τα διανείμει σε κάποιους από εσάς. 

Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα καθυστερήσει η λειτουργία του σχολείου με πρόσχημα ή αφορμή την έλλειψη βιβλίων. Από την πρώτη μέρα, θεωρούμε ότι θα κάνετε τις αναγκαίες ενέργειες για να βρείτε το υλικό που θα σας υποδεικνύεται, διότι όποια καθυστέρηση στην εξέλιξη των μαθημάτων τελικά θα αποβεί εις βάρος σας, αφού εσείς είστε αυτοί που θα πληρώσετε το βαρύ κόστος της ελλειμματικής εκπαίδευσης: Να θυμάσθε ότι το μοναδικό θύμα της υπολειτουργίας των σχολείων δεν είναι ούτε οι καθηγητές σας ούτε οι γονείς σας ούτε οι υπουργοί παιδείας, αλλά ΕΣΕΙΣ. Εσείς θα πληρώστε την ελλιπή εκπαίδευση, για την οποία φυσικά είστε οι μόνοι που δεν φταίτε. 

Επειδή θα τυπώνετε τα βιβλία κατά τεύχη τα οποία θα αντιστοιχούν σε αυτό που κάθε στιγμή χρειάζονται οι καθηγητές σας, φροντίστε να έχετε ένα ντοσιέ για κάθε μάθημα ώστε να αποθηκεύετε τα τεύχη για να μην τα χάνετε και να μπορείτε να τα βρείτε εύκολα, αν τα χρειαστείτε στη συνέχεια της σχολικής χρονιάς. Το ντοσιέ αυτό θα χρησιμοποιείται και για την ταξινόμηση και την αποθήκευση του επί πλέον υλικού, οπότε καλό είναι να προμηθευτείτε και ένα μεγάλο πακέτο ζελατίνες. 

Τέλος για τα γλωσσικά μαθήματα και ειδικά στην περίπτωση που σε κάποια έχετε τον ίδιο καθηγητή, θα είναι προτιμότερο αντί να έχετε ξεχωριστό τετράδιο για κάθε μάθημα, να έχετε ένα τετράδιο πολλαπλών θεμάτων. 

Για τη φετινή χρονιά, θα χρειαστείτε και τα εξής

 

Μάθημα

Υλικό

Μάθημα

Υλικό

Αρχαία

Πρωτότυπο

Ένα τετράδιο τριών θεμάτων

Μαθηματικά

2 Τετράδια 2 θεμάτων, τα όργανα των καλλιτεχνικών και ένα μοιρογνωμόνιο

Αρχαία

Μετάφραση

Τετράδιο

Βιολογία

Τετράδιο (χρησιμοποιείστε το ίδιο με τη Γεωγραφία αρκεί να είναι 2 θεμάτων)

Νέα Γλώσσα

Τετράδιο και ερμηνευτικό λεξικό

Γεωγραφία

Τετράδιο

Νέα Λογοτεχνία

Τετράδιο

Οικ.Οικονομία

Τετράδιο, χαρτί milimetre)

Ιστορία

Τετράδιο

Μουσική

Τετράδιο και ζελατίνες (Α4)

Αγγλικά

Τετράδιο 50 φύλλων και ένα πλαστικό φάκελο

Τεχνολογία

Ντοσιέ Α4 με ΔΙΑΦΑΝΕΣ Εξώφυλλο και ζελατίνες

Γαλλικά

Ντοσιέ και ζελατίνες για Α4

Πληροφορική

Τετράδιο 50 φύλλων ή ντοσιέ Α4

Γερμανικά

Τετράδιο 3 θεμάτων

 

 

 

Για το μάθημα των Καλλιτεχνικών (ζωγραφική) θα χρειαστείτε: 

1 Μπλοκ ακουαρέλας διάσταση φύλλου Α3, 2 Μολύβια (νούμερα 3Β έως 8Β), 1 Μολύβι ΗΒ, ξύστρα, γόμα λευκή για μολύβι, γόμα γκρι για κάρβουνο, Μαρκαδοράκι μαύρο με μύτη 0.5, χάρακας 30cm, τρίγωνο ισοσκελές, τρίγωνο 30-60, διαβήτη, 2 πινέλα πλακέ λαδιού (ένα μικρό και ένα μεγάλο) Κασετίνα με σωληνάρια τέμπερες και παλέτα λευκή, ποτηράκι πλαστικό και πανί για σκούπισμα πινέλων, τσάντα πλαστική για τη μεταφορά 

Και μην ξεχνάτε πάνω από όλα θα χρειαστείτε 

ΚΕΦΙ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ. 

Από το Σύλλογο Διδασκόντων

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s