Α.Τσίπρας: «Δεν έχει σημασία τι θα κάνω εγώ…» (20/9-ΑΛΤΕΡ, σε Γ.Αυτιά)

Posted: 20/09/2011 by ftanei_pia in Αριστερά, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Επικαιρότητα, ΚΚΕ, ΜΕΤΩΠΟ, Πολιτική, Συνεντεύξεις, ΣΥΡΙΖΑ, Uncategorized
Ετικέτες: , , , ,
«..αλλά τι θα κάνουν οι πολλές χιλιάδες συμπατριώτες μας που δεν έχουν και δεν μπορούν να πληρώσουν..»

`Του Δημήτρη Ζαγορίτη*

υτά ακούσαμε πριν λίγες ώρες, από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, στην εκπομπή του Γ.Αυτιά  «Καλημέρα» όπου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου  «τι θα κάνει ο ίδιος, δηλαδή θα πληρώσει το χαράτσι της ΔΕΗ;..» , απάντησε:«Δεν έχει σημασία τι θα κάνω εγώ ..»

Για να ακολουθήσει στη συνέχεια, σαν κερασάκι, ο  έπαινος του “γατονιού” Γ. Αυτιά, για την μεγάλη αλλαγή που διέκρινε στη στάση του:«Κύριε πρόεδρε σήμερα πλησιάσατε πολύ τη μεσαία τάξη»!!..και ακόμη «..σήμερα είδαμε μπροστά μας έναν άλλο Αλέξη Τσίπρα!!..».

Μάλιστα! 1,5  ώρα μετά και ακόμη αναρωτιόμαστε, αν ήταν όνειρο ή όχι, τα όσα συγκλονιστικά ακούσαμε. Δεν θα αποφύγουμε τον πειρασμό, για ένα ολιγόλογο σχόλιο: «Όχι συναγωνιστή Πρόεδρε! Έχει και παραέχει σημασία! Για πάρα πολύ μάλιστα κόσμο, που σκέπτεται τον ερχομό του τέλος του μήνα (και μετά), σαν το τέλος του κόσμου, γιατί καλείται διαδοχικά να πληρώσει πλήθος χαρατσιών (που δεν μπορεί) και που δεν ξέρει τι να κάνει, με συνέπεια να διαβαίνει το κατώφλι της απελπισίας, επειδή δεν βλέπει κανένα «φως» γύρω του».

Αυτά περιμένουν ν’ακούσουν όσοι αναζητούν ένα στήριγμα για να μην “πάνε ταμείο”?

Θα περιορίσουμε εδώ το σχολιασμό μας μέχρι , να δούμε το επίσημο κείμενο της συνέντευξης (και το βίντεο), μήπως φταίει ο «πολύς ακτιβισμός μας», όπως μας καταλόγισαν* και ακούμε ..αλλοιωμένα.

Έως τότε ας θυμηθούμε μερικές, πιο ελπιδοφόρες αριστερές φωνές, μπας και ελαφρύνουμε το πολύ βαρύ (κατά τη   γνώμη μας) κλίμα:

Α.Παπαρήγα: “Εμείς στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που παίρνεται και συμμετέχουμε ενεργητικά, ούτως ώστε: Να μην πληρώσουν και να μην έχουν καμία συνέπεια αυτοί που δεν μπορούν να πληρώσουν, αλλά καλούμε και αυτούς που ενδεχομένως, κόβοντας κάτι άλλο, μπορούν να πληρώσουν προσωρινά και αυτοί να μην καταβάλουν το χαράτσι.  Ο καθένας να νοιώσει ότι δεν είναι ο μόνος και ότι δεν είναι μόνος του.»(…)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ:  Καλούμε τους εργαζόμενους, όλο τον ελληνικό λαό και τους φορείς του μαζικού κινήματος, σε μαζική ανυπακοή απέναντι στα παλιά και νέα χαράτσια. Κανείς εργαζόμενος, άνεργος, αυτοαπασχολούμενους να μην πληρώσει τις «έκτακτες εισφορές» και τα «ειδικά τέλη».

(…)Καλούμε όλα τα σωματεία, τους επιστημονικούς συλλόγους και τις επαγγελματικές ενώσεις, τις φοιτητικές καταλήψεις, τα κινήματα ανυπακοής «δεν πληρώνω», τις λαϊκές συνελεύσεις των πλατειών σε πόλεις και γειτονιές (….) να απορρίψουν τα νέα χαράτσια, (…)  

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής: «Μετά και τα νέα  πρωτοφανή μέτρα που κυριολεκτικά καταστρέφουν την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, εργαζόμενων, άνεργων, μικρομεσαίων, νεολαίας, γυναικών, η στάση πληρωμών γίνεται μονόδρομος για τον λαό που πρέπει να τον επιβάλει άμεσα η ίδια η κοινωνική πλειοψηφία με την παρέμβασή της.

Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια! Ούτε την έκτακτη εισφορά ούτε το τέλος ακινήτων μέσω της ΔΕΗ» (…)

Και πολλοί άλλοι, που θα παραθέσουμε αργότερα

* (και) αυτό μας καταλόγισαν οι συνεργάτες του Modly review στο 105,5, την περασμένη βδομάδα, όταν  διαμαρτυρηθήκαμε για το στυλ της εκπομπής και την έλλειψη προβολής αριστερής διεξόδου  στα προβλήματα μας.

* Συντονιστικό ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ και ΕΥΔΑΠ

Σαν σήμερα το 490 π.χ. έγινε η μάχη του Μαραθώνα, όπου οι πρόγονοι μας αντιμετώπισαν και συνέτριψαν τους πολύ ισχυρότερους πέρσες εισβολείς…..

Σχόλια
  1. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

    Εξέγερση ΤΩΡΑ!

    Αυτή η Κυβέρνηση και η πολιτικής της πρέπει να ανατραπεί ΤΩΡΑ!

    Η ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ να ξεκινήσει από τις στάση πληρωμών των πολιτών προς ΚΡΑΤΟΣ.

    Αύριο, που θα μπει σε εφαρμογή το PLAN B’ – με την συναίνεση μάλιστα ενός μεγάλου τμήματος της Αριστεράς – θα είναι αργά!

    Τότε η Ε.Ε. θα έχει απομακρύνει από την αλυσίδα τον “αδύναμο κρίκο” και θα έχει εξομαλύνει τις συνέπειες από την κρίση. Η χώρα μας θα καταρρέει μόνη και λεηλατημένη…

    κατά τα άλλα, η «πατριωτική» αριστερά προχωρά ενωμένη: Ένας Μίκης χρειάζεται για να ενωθεί ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο!….

    • Ο/Η Β.Χ. λέει:

      Δηλαδή ΕΟΣ ,μας λες πως η εξέγερση και η ανατροπή τώρα, πρέπει να γίνει για να κατεφέρουμε να παραμείνουμε στην Ε.Ε. για την οποία είσαι σίγουρος ότι θα εξομαλύνει τις συνέπειες της κρίσης….

  2. Ο/Η Stefanos Manos λέει:

    Μάλλον πρέπει να κάνουμε επανάσταση, να φέρουμε τον Μάνο στην εξουσία, για να παρθούν πιο σκληρά μέτρα και να μείνουμε στο σωτήριο ευρώ…..Κάπως ετσι τον καταλαβαίνω τον ΕΟΣ..αλλιώς τρελάθηκε…

    • Ο/Η ΕΟΣ λέει:

      Ενώ εσύ προτείνεις να κάνουμε επανάσταση και να φέρουμε την Παπαρήγα ή τους οικονομολόγους της ΕΛΕ!

      Και να κτυπάμε εθελοντική εργασία τα Σαββατοκύριακα για να πάει μπροστά το κράτος τους…

      Καλύτερα μετανάστης στην Γερμανία της Μέρκελ!

Σχολιάστε