Ο θρίαμβος της προς τα κάτω εξίσωσης….και στην Παιδεία

Posted: 12/10/2011 by Β.Χ. in παιδεία
Ετικέτες: ,

Δύο ενδεικτικές  περιπτώσεις  και το επιμύθιο: Όλα γκρεμίζονται ενώ τα ήδη κάτω  θα αφανιστούν…

 

– Πρόβλημα με την μεταφορά των μαθητών από τα Πυργιώτικα στην Άρια»

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Ν.Δ. κ. Γιάννης Ανδριανός, κατέθεσε στη Βουλή Αναφορά προς την Υπουργό Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χ. Καστανίδη, με θέμα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει στη μεταφορά μαθητών από τα Πυργιώτικα Ναυπλίου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Άριας. Ενώ για σειρά ετών οι μαθητές μεταφέρονταν στο σχολείο μέσω ταξί ή λεωφορείου τύπου VAN, βάσει συμβάσεων που υπογράφονταν κάθε χρόνο και αφορούσαν συνολικά τη μεταφορά μαθητών ανά το νομό, φέτος αυτό δεν  πραγματοποιείται. Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα από την αρχή της σχολικής χρονιάς οι γονείς των μαθητών να μεταφέρουν τα παιδιά ο καθένας μόνος του, με τα συνεπακόλουθα προβλήματα και επιβαρύνσεις.

-Την «Παράνομη και επικίνδυνη μεταφορά μαθητών Ρομά σε σχολεία της Περαίας» καταγγέλει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας την άμεση παρέμβασή του για το ζήτημα.

«Ο Δήμος Θερμαϊκού συνεχίζει και φέτος, όπως και πέρυσι, να αρνείται να παράσχει μεταφορικό μέσο με αποτέλεσμα τα παιδιά Ρομά να μεταφέρονται από μερικά στελέχη του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και από μερικούς γονείς που έχουν τη χρονική δυνατότητα με αποτέλεσμα να υπάρχουν απαράδεκτες και παράνομες σκηνές ως η απεικονιζόμενη στην φωτογραφία από την επιστροφή σχεδόν του μισού αριθμού παιδιών σε ένα όχημα γονέα. Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής της χώρας» .

Β.Χ. – Μ.Φ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s