Η ΠΑΣΑ πήγε στη Χαλυβουργία

Posted: 12/12/2011 by ftanei_pia in Ανταποκρίσεις, Κινητοποιήσεις, ΠΑΣΑ
Ετικέτες: ,

Χθές Κυριακή μεσημέρι πήγαμε* εκ μέρους της ΠΑΣΑ στην Ελληνική Χαλυβουργία για να συμπαρασταθούμε και να ενισχύσουμε οικονομικά (περίπου 400,00 Ευρώ) τους αγωνιστές χαλυβουργούς, που για 41 μέρες αντιστέκονται σαν μια γροθιά, στα σχέδια κυβέρνησης και βιομηχάνων να μην αφίσουν τίποτε όρθιο στη χώρα και να γονατίσουν όποιον απεργεί και αντιστέκεται.

-Μιλήσαμε με ηρωϊκούς συνδικαλιστές του σωματείου, που μας περιέγραψαν την πορεία του αγώνα τους , όπου με έκπληξη μας, αυτοί ήταν που μας ενθάρρυναν για τη συνέχεια, λέγοντας μας ότι «είναι αποφασισμένοι ή να νικήσουν ή να μην γυρίσουν πίσω στο εργοστάσιο».

-Μας αφηγήθηκαν την συγκινητική αλληλεγγύη που λαμβάνουν καθημερινά όπως π.χ. την ενίσχυση από ανώνυμο των 30,0 ευρώ που στην απόδειξη ζήτησε να γραφεί η λέξη ΑΝΕΡΓΟΣ!. ή την χθεσινή επίσκεψη πούλμαν με γονείς και μαθητές από την Άμφισσα! ή ένα καζάνι με φαγητό από εργαζόμενους μεγάλου ξενοδοχείου, ή ένα τεράστιο πακέτο με τρόφιμα που είχε σταλεί στο συνομιλητή μας και στην οικογένεια του «ονομαστικά»…

-Σε ερώτηση μας πως τα βγάζουν πέρα και τι χρειάζονται ήρθε η δεύτερη έκπληξη: «Τα σπίτια μας είναι γεμάτα από τρόφιμα, τα ρούχα και τα παπούτσια τα δίνουμε για συμπαράσταση σε άλλους που  τα έχουν ανάγκη!.., όσο για χρήματα, ήδη σε κάθε απεργό δόθηκαν 300,00 Ευρώ, και έπεται συνέχεια.»

-Στη συνέχεια παρακολουθήσαμε την εορταστική εκδήλωση των παιδιών και των

γυναικών των απεργών γύρω από το Χριστουγεννιάτικο τους δέντρο, όπου τα γελαστά παιδικά πρόσωπα, η χαρουμενη ατμόσφαοιρα  επιβεβαίωσαν την αισιόδοξη εικόνα πως οι χαλυβουργοί με την συνεχή συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας, θα είναι οι νικητές.

-Φεύγοντας ο μεγαλύτερης ηλικίας, με συγκίνηση, ίσως και λόγω ατμόσφαιρας, υπόκρουση  «πάγωσε η τσιμινιέρα..», αναπολώντας τις ηρωϊκές μέρες της μεταπολίτευσης, αναρωτήθηκε, πόσο αποτελεσματικότερος θάταν ο σημερινός αγώνας αν όλοι οι εργαζόμενοι και οι φορείς τους, ήταν  ενωμένοι και παρατεταγμένοι εκεί….

-Σημειώνουμε ακόμη πως χθές συμπέσαμε με την οικογένεια του δολοφονηθέντος από τα ΜΑΤ στο Σύνταγμα οικοδόμου Δημήτρη Κοτζαρίδη, που ήρθε για συμπαράσταση, μίλησε η κόρη του και διέθεσαν 500,00 Ευρώ οικονομική ενίσχυση.

*Οι δύο Δημήτρηδες και ο Πόλυς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s