Μια απαραίτητη διευκρίνιση

Posted: 12/12/2011 by ΔΟ in Αριστερά, Δημοκρατία, ΠΑΣΑ

Ένα σχόλιο στο indymedia ( σχόλιο των 9:35 πμ στο σύνδεσμο http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1307600 ) αναφέρεται στην ΠΑΣΑ και σ’ ένα εσωτερικό διάλογο που έγινε τον Απρίλιο του 2010 σχετικά με αστήριχτες κατηγορίες εναντίον κάποιου μέλους της ΠΑΣΑ.

Να σημειώσουμε εξαρχής ότι οι συζητήσεις και οι αποφάσεις στις οποίες οδηγηθήκαμε τότε είχαν γίνει αποκλειστικά σε εσωτερική λίστα αλληλογραφίας , επόμενα είναι απαράδεκτο και ηθικά και πολιτικά, αλλά και προβληματικό νομικά, το ότι χρησιμοποιούνται σήμερα και μάλιστα δημόσια, χωρίς να ρωτηθούμε και χωρίς να γνωρίζουμε τίποτα.
Πολύ περισσότερο που η παρουσίαση αυτών των συζητήσεων γίνεται με εντελώς αναληθή τρόπο και διαστρεβλωμένο περιεχόμενο.

Ο σύντροφος μας στον οποίο αναφέρεται το σχόλιο, μας ενημέρωσε από το καλοκαίρι του 2011 ότι συμμετέχει στο ΕΠΑΜ. Αυτή η συμμετοχή δεν αποτέλεσε πολιτικό πρόβλημα για την ΠΑΣΑ. Αφ’ ενός, οι πασαδόροι σήμερα συμμετέχουν σε διάφορους σχηματισμούς – ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΜΑΑ,ΕΠΑΜ – και κάποιοι παραμένουν ανένταχτοι. Αφ’ ετέρου, το ΕΠΑΜ, δεν αποτελεί ένα πολιτικό χώρο για τον οποίο να θεωρούμε ότι η συμμετοχή σε αυτόν είναι αντιθετική με τη συμμετοχή στην ΠΑΣΑ. Επόμενα δεν έχει διαγραφεί από την ΠΑΣΑ!

Επίσης, η συμμετοχή του αυτή αποτέλεσε και ένα στοιχείο εμπλουτισμού του διαλόγου μεταξύ μας, τόσο για τη φυσιογνωμία του ΕΠΑΜ όσο και για την πολιτική συμμαχιών στην αριστερά αλλά και ευρύτερα για τους όρους δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού Μετώπου και το πολιτικό του περιεχόμενο.

Να υπογραμμίσουμε το γεγονός ότι , οι καταγγελίες που γράφονται στα σχόλια στο indymedia και ο τρόπος γραφής, είναι ο τρόπος των χειρότερων και των πιο βρώμικων στιγμών της ελληνικής αριστεράς. Είναι μαθηματικά αδύνατο να φτιαχτεί νέο ΕΑΜ με τέτοιες αντιλήψεις και συμπεριφορές.

Τέλος μας προξενεί απορία αλλά και κατάπληξη, το ότι δεν έχει γίνει καμία επικοινωνία μαζί μας, πράγμα στοιχειώδες προτού να δημοσιευθούν αυτά τα «στοιχεία», που αφορούν τη συλλογικότητά μας και όταν εκτοξεύονται τόσο βαριές κατηγορίες.

ΠΑΣΑ, Αθήνα 11/12/2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s