Είναι κι αυτός ο καιρός

Posted: 04/02/2012 by Β.Χ. in Uncategorized

Είναι κι αυτός ο καιρός. Όχι μόνο το κρύο, ούτε η παγωνιά. Η μαυρίλα, η καταχνιά που σε κάνει να νομίζεις ότι δεν υπάρχει τίποτα με ζωή γύρω σου. Ο φόβος ότι ακόμα και αν  φωνάξεις με όλη σου τη δύναμη, ο αντίλαλος θα χαθεί. Πνίγω τη φωνή μου. Πνίγω το φόβο μου. Καμώνομαι τον άνετο. Διαβάζω τις εφημερίδες, αναλύω τα γεγονότα, δίνω απαντήσεις σε λάθος ερωτήματα. Διατυπώνω ερωτήματα και δεν παίρνω απαντήσεις. Επαναστατώ. Αδικώ και αδικούμαι. Ουρλιάζω τόσο δυνατά που γίνομαι ανυπόφορος.

Ένας άστεγος πέθανε. Μια τράπεζα έβγαλε σε πλειστηριασμό ένα σπίτι. Ένας άνεργος ψάχνει για μεροκάματο. Ένας κόσμος ψάχνει για αξιοπρέπεια.

Κι εγώ…; Εγώ φτιάχνω μέτωπα αντίστασης, αλληλεγγύης, ανατροπής, αντικαπιταλιστικά, αντιμνημονιακά και αντινεοφιλελεύθερα. Προετοιμάζομαι για τις εκλογές, φτιάχνω συσχετισμούς, διαβάζω τα γκαλοπ και πίσω από αυτά. Προετοιμάζω το πρόγραμμα του νέου συνασπισμού εξουσίας, βγάζω πύρινους λόγους που αφυπνίζουν. Οργανώνω την αντίσταση, προετοιμάζω την επανάσταση, ξαναδιαβάζω τον Μαρξ, αναλύω τις αναλύσεις των αναλυτών, σχεδιάζω την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, εθνικοποιώ τράπεζες και δημόσιους οργανισμούς, αναμένω το προλεταριάτο να ανταποκριθεί και να αναλάβει επιτέλους τον ιστορικό του ρόλο και… είναι κι αυτό το γαμημένο το κρύο.

Χειρότερο από κάθε άλλη φορά, έτσι νομίζω. Σαν τιμωρία. Χωρίς τέλος. Χωρίς καν αρχή. Και ότι κι αν κάνω, ότι κι αν πω, οι καρδιές των ανθρώπων δεν λένε να ζεσταθούν…

Είναι αυτό το κρύο, σύντροφοι, που με κάνει να νομίζω ότι κάτι λείπει

Snail

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s