Νέο Συλλαλητήριο το Σάββατο στα Τρίκαλα

Posted: 17/02/2012 by Β.Χ. in Κινητοποιήσεις, ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ
Ετικέτες: , , ,

Και νέο συλλαλητήριο προγραμματίζει για το Σάββατο το Εργατικό Κέντρο Ν. Τρικάλων, σε μια προσπάθεια να ακουστεί η φωνή των εργαζομένων και του λαού στους κυβερνώντες (… αν και δείχνουν να μην μας ακούν!)…

Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο και θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Πέραν όλων των άλλων το Εργατικό Κέντρο καταθέτει ως κυρίαρχο αίτημα την μη κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Μάλιστα απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στους δικαιούχους του ΟΕΚ και της Εστίας. Χαρακτηριστικά αναφέρεται σε αυτό: «Καλούνται όλοι οι εργαζόμενοι, οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών Σωτήρας αλλά και όλοι οι δανειολήπτες του Ο.Ε.Κ., οι γονείς των παιδιών που είναι γραμμένα στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και οι εργαζόμενοι του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και Οργανισμού Εργατικής Εστίας να δώσουν ΜΑΖΙΚΟ – ΜΑΧΗΤΙΚΟ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ παρόν με τη συμμετοχή τους στο ΠΑΝΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ».

Η διοίκηση του ΕΚΤ απέστειλε και επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Κουτρουμάνη εκφράζοντας «την έντονη αντίθεσή της στην απαράδεκτη απόφαση για κλείσιμο των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας που έρχεται να προστεθεί στη λαίλαπα μέτρων ενάντια στους θεσμούς και τις κατακτήσεις των εργαζομένων. Οι δύο οργανισμοί στηρίζουν μέσω των προγραμμάτων τους, τα οποία χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων – εργοδοτών, χιλιάδες οικογένειες χαμηλόμισθων αλλά τη μικρομεσαία αγορά. Η απόφαση της κυβέρνησης να καταργήσει τον ΟΕΚ και τον ΟΕΕ, όπως και πολλούς άλλους οργανισμούς που έχουν περιληφθεί στο νέο μνημόνιο, ακυρώνουν βασικές κατακτήσεις ενώ οδηγούν στην απόλυση χιλιάδων εργαζομένων αποκαλύπτοντας την πραγματική στόχευση των παρεμβάσεων της Τρόικα. Στόχευση που έχει να κάνει με την ακύρωση και εξουδετέρωση βασικών κοινωνικών δραστηριοτήτων αλλά και την παρεμπόδιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των «ενοχλητικών» συνδικάτων.

Η κατάργηση των δύο Οργανισμών θα επιφέρει τεράστια προβλήματα εφόσον θα σταματήσει η επιδότηση του ενοικίου, θα βρεθούν στον αέρα τα δάνεια των εργαζομένων, θα καταργηθεί κάθε κοινωνική παροχή που αφορά τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, θα χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς και θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στη λειτουργία των συνδικάτων και σε όλους τους εργαζόμενους στα συνδικάτα. Η κατάργηση των Οργανισμών, που χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο από τις εισφορές των εργαζομένων – εργοδοτών, η οποία συμπεριλαμβάνεται στο νέο μνημόνιο αποκαλύπτει την πραγματική στόχευση των παρεμβάσεων της Τρόικα που δεν είναι άλλη από την εξουδετέρωση βασικών κοινωνικών κατακτήσεων αλλά και την ίδια τη διάλυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας αλλά και στους εργαζόμενους στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις και απαιτούμε την ακύρωση της πρόβλεψης για την κατάργηση του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος και η επιστολή της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων η οποία αναφέρει: «Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν το κλείσιμο της εργατικής εστίας και του οργανισμού εργατικής κατοικίας. Οι ενέργειες αυτές από την κυβέρνηση είναι απαράδεκτες και το μόνο που θα επιφέρουν είναι η μεγάλη αναστάτωση και η απόγνωση σε χιλιάδες εργαζόμενους – γονείς και στερεί τη δυνατότητα σε εκατοντάδες δικαιούχους, που είχαν την ευχέρεια, να αποκτήσουν με ευνοϊκότερους όρους ένα δικό τους «κεραμίδι». Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Ν. Τρικάλων δηλώνει ότι θα είναι παρών σε όλες αυτές τις εξελίξεις, γιατί αφορά και δεκάδες συναδέλφους επαγγελματίες που εξασφαλίζουν τα παιδιά τους στον παιδικό σταθμό της εργατικής εστίας, επειδή είναι καταδικασμένοι να δουλεύουν 20 ώρες το 24ωρο για ένα μεροκάματο. Είναι αδύνατον με αυτή την κρίση να φορτωθούν με επιπλέον έξοδα. Ζητάμε από τους αρμόδιους φορείς να πάρουν θέση και να ξεσηκωθούν για να μη γίνει πραγματικότητα μια τέτοια ενέργεια, γιατί είναι έγκλημα. Εμείς συμπαραστεκόμαστε στους γονείς και τους εργαζόμενους και όλοι μαζί να παλέψουμε μήπως βρεθεί μια λύση. Καλούμε την κυβέρνηση να επανεξετάσει το θέμα, γιατί θα πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και θα προκύψουν τεράστια προβλήματα στην καθημερινότητα όλων».

Από: http://www.trikalavoice.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s