Σε τροχιά νίκης

Posted: 22/02/2012 by Β.Χ. in Αποφάσεις Συνελεύσεων, Περιβάλλον
Ετικέτες: , ,

«Ελάχιστοι συμπολίτες μας ήταν αρκετοί στο να αποδείξουν πόσο ανάξιος και αδύναμος αντίπαλος είναι τελικά αυτά τα “μεγάλα οικονομικά συμφέροντα”, οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί τους υπάλληλοι και αδιάφοροι παρατρεχάμενοι ντόπιοι υπηρέτες τους.»   

Ψήφισμα λαϊκής συνέλευσης Μαραθώνα

Η λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του νέου δήμου Μαραθώνα που συνήλθε την 19/2/2012 στο Κοινοτικό κατάστημα της τοπικής Κοινότητας Γραμματικού, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής Γραμματικού Μαραθώνα κατά των ΧΥΤΑ ενέκρινε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα:

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η υπόθεση του ΧΥΤΑ Γραμματικού μετά από ενέργειες ανεξάρτητων πολιτών και την ουσιαστική στήριξη της εκλεγμένης Επιτροπής Αγώνα μπαίνει επιτέλους σε τροχιά νίκης παρά την οργανωμένη αντίδραση κυκλωμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αποτελέσματα των ενεργειών αυτών είναι το Πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Περιβάλλοντος κ. Π. Μέρκου και η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που συνδυαστικά καθιστούν απόλυτα σαφές ότι πρέπει να σταματήσουν άμεσα τα έργα κατασκευής στον ΧΥΤΑ Γραμματικού. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία στη διοίκηση για την κατασκευή και ολοκλήρωση του περιβαλλοντικού εγκλήματος που ονομάζεται ΟΕΔΑ Γραμματικού. Η συνέχιση κατασκευής του δεν είναι πλέον σύννομη και συνιστά παραβίαση της εθνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Καταγγέλλουμε τις προσπάθειες όσων επιχειρούν να καπηλευθούν τον αγώνα για να αναγορευθούν σε όψιμους αγωνιστές κατά της δημιουργίας ΧΥΤΑ στο Γραμματικό γιατί σκοπό έχουν την διατήρηση του ελέγχου και των αντιδράσεων του κόσμου από τα κυκλώματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που μας έφεραν ως εδώ.

Υπενθυμίζουμε ότι η παρούσα δημοτική αρχή του ενιαίου δήμου Μαραθώνα απείχε και απέχει συνειδητά από κάθε ενέργεια κατά της κατασκευής του ΧΥΤΑ. Υπενθυμίζουμε ότι οι προηγούμενες αυτοδιοικητικές αρχές της περιοχής (Νομαρχία, κοινότητες και δήμοι) όχι μόνον δεν στάθηκαν αλληλέγγυες αλλά και με διάφορους τρόπους προώθησαν τα “έργα” κυρίως με την δημιουργία νομικών αναχωμάτων αλλά και με μεθοδευμένες ενέργειες παραπληροφόρησης και σύγχυσης του κόσμου. Υπενθυμίζουμε την άρνηση οικονομικής στήριξης από τον δήμο Μαραθώνα όλων των ενεργειών που έχουν γίνει μέχρι σήμερα για την αποτροπή της κατασκευής του ΧΥΤΑ με συνέπεια όλο το μεγάλο οικονομικό βάρος να το έχουν επωμιστεί ελάχιστοι. Υπενθυμίζουμε στους αιρετούς εκπροσώπους των δυο κυρίαρχων πολιτικών παρατάξεων της περιοχής ότι με την αναποτελεσματική τους στάση ισχυροποίησαν έναν ανάξιο αντίπαλο κάνοντας έτσι ακόμα πιο δύσκολο τον αγώνα των “ελαχίστων”.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε όλους όσους απειλούν την ευημερία των οικογενειών τους προσβάλλοντας την τιμή και την αξιοπρέπεια αλλά και την νοημοσύνη τους. Ελάχιστοι συμπολίτες μας ήταν αρκετοί στο να αποδείξουν πόσο ανάξιος και αδύναμος αντίπαλος είναι τελικά αυτά τα “μεγάλα οικονομικά συμφέροντα”, οι διαπλεκόμενοι πολιτικοί τους υπάλληλοι και αδιάφοροι παρατρεχάμενοι ντόπιοι υπηρέτες τους. Η διαφθορά, η διαπλοκή και η προδοσία δεν θα περάσουν, δεν θα καταστρέψουν τα σπίτια μας και τις ζωές μας.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να συσπειρωθούν, στελεχώνοντας την Επιτροπή. Είναι απολύτως απαραίτητο για να σταματήσουμε, το ταχύτερο δυνατόν, την καταστροφή. Καλούμε όλους τους κατοίκους του δήμου Μαραθώνα σε μια πρώτη αντίδραση με τη μαχητική παρουσία τους την Τρίτη 28/2/2012 και ώρα 09.00 π.μ. στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων στην Αθήνα στην εκδίκαση των ασφαλιστικών Μέτρων της Επιτροπής Αγώνα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ!

Γραμματικό 19 / 2 / 2012

Από:http://prosynat.blogspot.com/

Παλαιότερη ανάρτηση σχετική με το ΧΥΤΑ Γραμματικού

Advertisement
Σχόλια
  1. Ο/Η Β.Χ. λέει:

    ΔΙΑΚΟΠΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΟΝ ΧΥΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ !!
    http://oxixyta.blogspot.com/2012/02/blog-post_28.html

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s