Εφιαλτικά εκλογικά σενάρια! Ο “Λαός” ψηφίζει τους δυνάστες του. Έρχονται μαύρες μέρες

Posted: 24/03/2012 by Β.Χ. in Πολιτική
Ετικέτες: , ,

Δημοσιεύουμε από κάτω ρεπορτάζ για τις πιο φρέσκες δημοσκοπήσεις. Σύμφωνα με αυτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με μόνο 35% και οι δύο μαζί, θα βγάλουν 170 βουλευτές!!! Βλέπουμε να επαναλαμβάνεται η ιστορία σαν φάρσα!! Μια κοινωνική πλειοψηφία όπως το 45-46 ή το 61 να μετατρέπεται σε κοινοβουλευτική μειοψηφία. Σήμερα το 80% του λαού είναι κατά του μνημονίου, κι όμως τις εκλογές φαίνεται να τις κερδίζει η μειοψηφία! Ο λόγος; Η αδυναμία των αντι-συστημικών δυνάμεων να συσπειρωθούν! Το ΚΚΕ θέτει ως στόχο μια “αδύναμη αστική κυβέρνηση” κι όχι μια λαϊκή κυβέρνηση, μην πιστεύοντας ούτε στον εαυτό του, διεκδικώντας την παγκόσμια πρωτοτυπία της ομάδας που μπαίνει στο γήπεδο για να χάσει! Ο Σύριζα θα ευχαριστηθεί με 10 βουλευτές παραπάνω, και η περίφημη τακτική του να ενώσει το ΚΚΕ τον ίδιο και την ΔΗΜΑΡ σε ένα μέτωπο, μόνο προσχηματική αποδεικνύεται, αφού το ΚΚΕ είναι πλήρως αυτιστικό και η ΔΗΜΑΡ πλήρως συστημική! Το αδύνατο και παράλογο του πράγματος δείχνει ότι είναι απλώς ένα πρόσχημα για ψάρεμα ψήφων! Πιο ρεαλιστική θα ήταν μια συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΖΑΚΗ-ΚΑΜΕΝΟΥ ή μια συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά η αδύνατη ενότητα ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ! Όμως και στις δυό περιπτώσεις, είτε εθνικο-πατριωτική, είτε αντι-καπιταλιστική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εγκαταλείψει έστω και προσωρινά τον ευρωπαϊσμό του, κάτι που αρνείται πεισματικά (τόσο ενδιαφέρεται για τα μέτωπα!).

Όταν λοιπόν θα σας κάτσει στον σβέρκο μια νομιμοποιημένη μέσα από εκλογές μνημονιακή συγκυβέρνηση σε ένα μήνα, μην τα βάλετε με το 30-35% των φοβισμένων, ανενημέρωτων ή εξαγορασμένων συμπολιτών μας που την ψήφισαν. Αυτοί πάντα θα υπάρχουν. Βάλτε τα με την ανιστόρητη και χρεωκοπημένη αριστερά που θα έχει αποτύχει να συσπειρώσει και να οδηγήσει στη νίκη μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία.

Γιάννης Κ.

Πρώτο κόμμα οι αναποφάσιστοι

Αναδημοσίευση από Nooz.gr (http://www.nooz.gr/greece/proto-komma-oi-anapofasistoi)

ΑΘΗΝΑ 23/03/2012

Σκηνικό ρευστότητας, Βουλή με οκτώ κόμματα και υψηλά ποσοστά αναποφάσιστων, οι οποίοι όπως φαίνεται θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα καταγράφουν τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο, που λόγω της αργίας θα κυκλοφορήσει το Σάββατο.

Η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα χωρίς αυτοδυναμία, “ψηλά” βρίσκονται οι “Ανεξάρτητοι” ενώ η “Δημοκρατική Αριστερά” παρουσιάσει σημαντική πτώση. Στα ίδια ποσοστά Σαμαράς και Βενιζέλος στην “καταλληλότητα”.

Έρευνα της Κάπα Research για το “Βήμα” δίνει προβάδισμα 3,8% υπέρ της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου έναντι του ΠΑΣΟΚ, καθώς η ΝΔ συγκεντρώνει 18,1% και το ΠΑΣΟΚ 14,3%.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,2%, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 7,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, η ΔΗΜΑΡ 4,9%, το ΛΑΟΣ 3,6%, η “Χρυσή Αυγή” 3,4%, οι “Οικολόγοι Πράσινοι” 2,5%, η “Δημοκρατική Συμμαχία” 2,3%, η “Κοινωνική Συμφωνία” 1,1%, το “Άρμα Πολιτών” 0,7% και αδιευκρίνιστη ψήφος 25,1%.

Σε δημοσκόπηση της MRB για τη Real News, η ΝΔ συγκεντρώνει 20,3%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, το ΚΚΕ 8,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 7,9%, η ΔΗΜΑΡ 7,4 %, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 7%, οι “Οικολόγοι – Πράσινοι” 3%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η “Χρυσή Αυγή” 2,6%, η ΔΗΣΥ 2,5%, το “Άρμα Πολιτών” 1,5%, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2% και η αδιευκρίνιστη ψήφος βρίσκεται στο 20,5%. (Δεν υπάρχει αναφορά στην “Κοινωνική Συμφωνία”).

Στη δημοσκόπηση της Marc για το ΕΘΝΟΣ της Κυριακής η ΝΔ συγκεντρώνει 17,8%, το ΠΑΣΟΚ 13,2%, το ΚΚΕ 7,5, η ΔΗΜΑΡ 7,3%, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 7,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6%, ο ΛΑΟΣ 2,5%, η “Χρυσή Αυγή” 2,3%, η ΔΗΣΥ 2,15%, οι “Οικολόγοι Πράσινοι” 1,9%, η “Κοινωνική Συμφωνία” 1,1% και αδιευκρίνιστη ψήφος 28,2%.

Μόνο στην δημοσκόπηση του Έθνους της Κυριακής γίνονται αναγωγές στο εκλογικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με την αναγωγή αυτή (χωρίς λευκό – άκυρο – αναποφάσιστους) η ΝΔ συγκεντρώνει 24,8% και το ΠΑΣΟΚ 18,4%. Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας πριν από την εκλογή Βενιζέλου η διαφορά ήταν 10,1%, γεγονός που δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ με το νέο αρχηγό του αποκτά μεγαλύτερη συσπείρωση.

Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 10,4%, η ΔΗΜΑΡ 10,2%, οι “Ανεξάρτητοι Έλληνες” 9,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,4%, το ΛΑΟΣ 3,5%, η “Χρυσή Αυγή” 3,2%, η ΔΗΣΥ 2,95, οι “Οικολόγοι Πράσινοι” 2,7% και η “Κοινωνική Συμφωνία” 1,6%.

Σύμφωνα με την ανάλυση της εφημερίδας με βάση αυτά τα ποσοστά, οι έδρες που θα έπαιρναν τα κόμματα θα κατανέμονταν ως εξής: ΝΔ 120, ΠΑΣΟΚ 52, ΚΚΕ 29, ΔΗΜΑΡ 29, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 28, ΣΥΡΙΖΑ 23, ΛΑΟΣ 10, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 9.

Στο δίπολο Σαμαρά- Βενιζέλου, ποιος θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός, προηγείται ο πρόεδρος της ΝΔ με 28,5%, έναντι 28,3% του Ευ. Βενιζέλου.

Από: http://antisomata.wordpress.com

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η ΕΟΣ (@enosi) λέει:

  Μερικά ερωτήματα για την φράση:

  Πιο ρεαλιστική θα ήταν μια συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΚΑΖΑΚΗ-ΚΑΜΕΝΟΥ ή μια συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρά η αδύνατη ενότητα ΚΚΕ-ΔΗΜΑΡ-ΣΥΡΙΖΑ! Όμως και στις δυό περιπτώσεις, είτε εθνικο-πατριωτική, είτε αντι-καπιταλιστική, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να εγκαταλείψει έστω και προσωρινά τον ευρωπαϊσμό του, κάτι που αρνείται πεισματικά (τόσο ενδιαφέρεται για τα μέτωπα!).

  1) Γιατί να κάνει υποχώρηση ο ΣΥΡΙΖΑ και να μην κάνει π.χ. η ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ενδιαφέρεται περισσότερο για τα μέτωπα; Εξάλλου ο ΣΥΡΙΖΑ αποδεχόμενος την στάση πληρωμών και άλλα ζητήματα ανοίγει τον δρόμο για έξω το ευρώ και την ΕΕ…

  2) Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει αποφασίσει την εκλογική της κάθοδο από την συνδιάσκεψή της και δεν συζητάει ΚΑΜΙΑ εκλογική συνεργασία. Γιαυτό εξάλλου προβάλλει και προπαγανδίζει μόνον την γνωστή της πλατφόρμα

  3) Ο ΚΑΖΑΚΗΣ που πήγαινε να κατέβη μόνος του, αλλά τώρα που εκτιμά ότι δεν μπαίνει στην βουλή, συζητάει με όλους από τον ΚΑΜΜΕΝΟ μέχρι και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Επίσης συζητάει προφανώς και την αλλαγή της γραμμής του για τα θέματα της ΕΕ και και του Ευρώ. Αν του πουν ναι, είτε ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ, είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να αλλάξουν καμία απολύτως θέση τους και του προτείνουν μια θέση εκλέξιμη στο επικρατείας θα πάει χωρίς καμία άλλη συζήτηση! Ευτυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ που τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει! Αλλά και ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ έχει αντιληφθεί ότι είναι μεγαλύτερος καραγκιόζης από τον ίδιο και απ’ ότι φαίνεται ούτε αυτός τον θέλει!…

  4) Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ και ΚΑΖΑΚΗΣ δεν έχουν καμία θέση στην Αριστερά. Η πολιτική τους πρακτική ανήκει στην ακροδεξιά. Οι προτάσεις για συνεργασία της Αριστεράς με τον ΚΑΜΜΕΝΟ και τον ΚΑΖΑΚΗ το μόνο που κάνουν είναι να δυσφημούν την Αριστερά και να στηρίζουν τα επιχειρήματα ότι συμπλέει με την ακροδεξιά…

  5) Το σχέδιο να γίνει το «κόμμα της δραχμής» που είχε ξεκινήσει από ένα πυρήνα πρώην κουκουέδων και μερικών συνοδοιπόρων τους και είχε γίνει μεταμφιεστεί πίσω από αρκετά προσωπεία ( ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΒΗΜΑ, πρωτοβουλία αριστερών οικονομολόγων, πρωτοβουλία ενάντια στο ευρω και την ΕΕ ) απέτυχε παταγωδώς, όχι μόνον γιατί δεν βρήκε να πατήσει σε ευρύτερα κοινωνικά ερείσματα αλλά και από την παθογένεια της πολιτικής των μικροσυσχετισμών που χαρακτηρίζει το σύνολο των δυνάμεων που έχουν συμμετοχή σε αυτά τα εγχειρήματα. Η κύρια επιδιώξη του ήταν να διεμβολίσει τον ΣΥΝασπισμό και να αποσπάσει απ’ εκεί την παρέα του Π. Λαβαζάνη, ώστε να έχει και ένα βουλευτή. Το μόνο που κατάφερε είναι να προσεταιριστεί τους διαφωνούντες της ΚΟΕ, τον Αλαβάνο και μια μικρή μειοψηφία του ΜΑΑ, οι οποίοι όμως δεν έχουν πρακτικά καμία άλλη διέξοδο παρά να στηρίξουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές σε αντίθεση με το ΜΑΑ που ήδη έχει τοποθετηθεί στην συντριπτική του πλειοψηφία υπέρ της εκλογικής καθόδου με τον ΣΥΡΙΖΑ.

  6) Οι διαχωριστικές γραμμές σήμερα που λειτουργούν προς όφελος του κόσμου της εργασίας δεν προσδιορίζονται από διαχειριστικές κρατικές πολιτικές (όπως η γραμμή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες μπορούν να πραγματατωθούν μόνον από αυτούς που διαχειρίζονται την κρατική εξουσία) αλλά από μια σειρά άλλων ζητημάτων που αφορούν το θέματα ξεκινούν από τον αυταρχισμού της εξουσίας και καταλήγουν τον εθνικισμό και τον ρατσισμό. Για παράδειγμα σε αυτή την εκλογική συγκυρία η επιβολή της «απλής αναλογικής» ως εκλογικού συστήματος λειτουργεί σαφώς πιο αποσταθεροποιητικά για το πολιτικό σύστημα από ότι η έξοδος από το ευρώ, αφού δεν εξασφαλίζει «ισχυρή διακυβέρνηση» που είναι η βασική επιδίωξη του αστισμού για την σταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος.

  Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το εκλογικό τοπίο στην αριστερά έχει ξεκαθαρίσει: ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι τρία διαφορετικά και ανταγωνιστικά σχέδια που κατεβαίνουν στις εκλογές. Το τι θα κάνουν διάφοροι περιφερόμενοι παράγοντες και πως θα διαπραγματευτούν την ένταξή τους σε κάποιο από αυτά τα σχέδια, δεν αφορά κανέναν άλλο παρά τους ίδιους.

 2. Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

  και μόνο το γεγονός ότι η αριστερά έχει τρία ανταγωνιστικά σχέδια στηρίζει το συμπέρασμά μου:

  » Όταν λοιπόν θα σας κάτσει στον σβέρκο μια νομιμοποιημένη μέσα από εκλογές μνημονιακή συγκυβέρνηση σε ένα μήνα, μην τα βάλετε με το 30-35% των φοβισμένων, ανενημέρωτων ή εξαγορασμένων συμπολιτών μας που την ψήφισαν. Αυτοί πάντα θα υπάρχουν. Βάλτε τα με την ανιστόρητη και χρεωκοπημένη αριστερά που θα έχει αποτύχει να συσπειρώσει και να οδηγήσει στη νίκη μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s