Η δημοσίευση των φωτογραφιών των οροθετικών από τα ΜΜΕ κουρελιάζει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας,

Posted: 05/05/2012 by Β.Χ. in Γυναίκες, Καταγγελία
Ετικέτες:

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης Ανατροπής καταγγέλλει την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου και τον εντολοδόχο της Yπουργό Υγείας, για την φασιστική επίθεση που εξαπέλυσαν σε βάρος των οροθετικών εκδιδόμενων γυναικών . Ως τέτοια εκλαμβάνουμε τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους από τα ΜΜΕ, που κουρελιάζει κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που στοιχεία της είναι το ιατρικό απόρρητο και το τεκμήριο της αθωότητας. Η ενημέρωση όσων είχαν έρθει σε επαφή με τις γυναίκες αυτές μπορούσε να έχει επιτευχθεί ταχύτατα και αποτελεσματικότατα, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα, χωρίς την άγρια αυτή δημόσια διαπόμπευση που παραπέμπει σε μεσαιωνικές πυρές μαγισσών.

Και ακόμα χειρότερα. Αντί αυτές οι γυναίκες να βρίσκονται υπό ιατρική φροντίδα και επίβλεψη, βρίσκονται κατηγορούμενες για κακούργημα. Τι μέρος της ευθύνης για τη μετάδοση του ιού του AIDS έχουν οι ίδιες, τι μέρος έχουν τα κυκλώματα μαστροπείας που λειτουργούν ελεύθερα και τι μέρος έχουν οι αρμόδιες κρατικές αρχές, που είχαν για χρόνια εγκαταλείψει τις ελεγκτικές τους αρμοδιότητες για ένα θέμα που είναι κρίσιμο για τη δημόσια υγεία. Τελικά τιμωρείται ως κακούργημα μόνο το να είσαι φτωχός και εξαθλιωμένος.

Αυτός ο άνευ προηγουμένου κανιβαλισμός και μονομέρεια σε βάρος ευάλωτων, ασθενών γυναικών, θυμάτων κυρίως κι όχι θυτών της κρίσης και του απάνθρωπου καπιταλισμού, είναι ο κρίκος της ίδιας αλυσίδας που οδηγεί στον εκφασισμό της ελληνικής κοινωνίας, διεγείροντας τα πιο ακατέργαστα αντανακλαστικά της. Μιας κοινωνίας που βρίσκεται στο δρόμο της πληβειοποίησης .

Οι εικόνες αυτών των εξαθλιωμένων γυναικών έξω από τα δικαστήρια , των εξαθλιωμένων μεταναστών πίσω από τα συρματόσκοινα της Αμυγδαλέζας, οι φράχτες του Εβρου, οι νεαροί ναρκομανείς του κέντρου της Αθήνας, οι άστεγοι και οι πεινασμένοι που ψάχνουν στα σκουπίδια, δεν είναι εικόνες από το μέλλον. Είναι ήδη εδώ. Είναι η απόλυτη εικόνα της κρίσης και της ανθρωπιστικής καταστροφής που συμβαίνει σήμερα στη χώρα μας και η αντιδραστική της διαχείριση.

Δύο μέρες πριν τις εκλογές, οι άθλιοι του συστήματος βρήκαν την ευκαιρία να κερδοσκοπήσουν πάνω στην ανθρώπινη δυστυχία που οι ίδιοι δημιούργησαν, ελπίζοντας να κερδίσουν λίγες ψήφους από τη Χρυσή Αυγή που οι ίδιοι συνεχίζουν να εκτρέφουν.

Καλούμε όλους τους κοινωνικούς φορείς, τα εργατικά συνδικάτα, τις κοινωνικές συλλογικότητες, την ιατρική και νομική κοινότητα αλλά και τους πολίτες της χώρας, να αντισταθούν στην μεσαιωνική βαρβαρότητα, να δημιουργήσουν ένα Μέτωπο φραγμό στην ηθική και πολιτική εξαχρείωση του πολιτικού συστήματος.

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

4/5/2012

Κοινωνική υποστήριξη από το ΚΕΕΛΠΝΟ……τα ονόματα στον αέρα.. 


Τ. Κρεμαστινού – Πρόεδρος ΚΕΕΛΠΝΟ – 04/05/2012.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s