ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 05/05/2012 by Β.Χ. in Αριστερά, Εκλογές, Ελλάδα

παρέμβαση- ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΣΥΡΙΖΑ

Του Ν. Βασιλειάδη 

Ποτέ δεν υπήρξα άνθρωπος που γοητεύονταν από το εκλογικό ρεύμα και ποτέ δεν περίμενα πολλά πράγματα από τις εκλογές. Θα θεωρούσα περισσότερο σημαντικό να ήταν κόσμος στους δρόμους ή στο Σύνταγμα. Θα προτιμούσα αντί για εκλογές, η τουλάχιστον μαζί με τις εκλογές να γινόταν ένα δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση, κάτι που δεν ξεχνώ, ότι…
απέφυγαν οι ηγεσίες της αριστεράς, όπως ο διάολος αποφεύγει το λιβάνι. Σήμερα το πολιτικό ρεύμα των εκλογών μου φαίνεται ότι φυσάει προς Χ.Α, Καμένο και ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάω για μια άλλη φορά κόντρα στο ρεύμα και ως αριστερός δεν θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ. Ανάποδα από ότι κάνουν όλοι, δεν σας καλώ να ψηφίσετε αλλά αντίθετα να μην ψηφίσετε ΣΥΡΙΖΑ, για τους εξής λόγους:
Πρώτος : Δεν μου άρεσε καθόλου ο στόχος του Τσίπρα, «να υπάρχει σε κάθε σπίτι ένα πιάτο φαί». Δεν μπορεί να βάζει τόσο χαμηλά τον πήχη η αριστερά. Είναι σαν να καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Άρα κοροϊδεύει.
Δεύτερος : Δεν θέλω να κάνω το χατίρι της κ. Παπαρήγα, που κάνει τα πάντα (για λόγους που δεν είναι του παρόντος) για να ενισχύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να αφήσει το ΚΚΕ στην απέξω, από τα δύσκολα.
Τρίτος : Δεν θέλω να κάνω το χατίρι της Ανταρσύα, να μείνει έξω από την βουλή, παριστάνοντας την αριστερή αντιπολίτευση του ΚΚΕ, και που αυτή κάνει ότι μπορεί για να ενισχύσει τον κ. Τσίπρα.
Τέταρτος: Δεν πιστεύω ότι μπορείς να συμμαχήσεις με οποιονδήποτε (Καμένο), αν δεν έχεις συγκεκριμένες απαντήσεις-πρόγραμμα για την επόμενη μέρα, σε όλα τα ενδεχόμενα. Δεν είναι κακό στην πολιτική να συμμαχείς και με τον διάβολο, αρκεί να σύρεις εσύ τον διάβολο και όχι αυτός εσένα.
Πέμπτος: Το να ισχυρίζεσαι ότι θα εφαρμόσεις οικονομική πολιτική εξόδου από την κρίση, παραμένοντας στο ευρώ είναι κοτσάνα για βραβείο Γκίνες. Συνεπώς τα όσα λέει ο κ. Τσίπρας, για την διαπραγματευσή του με την Ε.Ε., μόνο βοήθεια δεν είναι στο λαϊκό κίνημα, αλλά μάλλον δημιουργεί σύγχυση, θολούρα, ψαρεύοντας απλώς ψήφους.
Έκτος : Οι εκλογές αυτές είναι και ένα εσωτερικό δημοψήφισμα της αριστεράς για την γραμμή της για το ευρώ και την Ε.Ε. και ένας συσχετισμός αυτών των θέσεων για την επόμενη μέρα. Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζεις ναι στο ευρώ και στην Ε.Ε., ανεξάρτητα τι λένε οι «εισοδιστές» ( ή καλύτερα αυτοσοδομιστές) του αρ. ρεύματος και λοιποί προσκολλούμενοι . Ψηφίζεις αυτά που λέει ο Δραγασάκης και ο Τσίπρας στα μέσα ενημέρωσης, και όχι τους κρυμμένους μονολόγους από την κοινωνία, στην ισκρα κλπ. Ψηφίζεις δηλαδή, είτε σου αρέσει είτε δεν σου αρέσει, υπέρ της μνήμης της ιστορίας και της δικαίωσης του Λ. Κύρκου.
Έβδομος : Ψηφίζοντας ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζεις τους βουλευτές που δεν έφυγαν από την βουλή και τις πρώτες μέρες του Συντάγματος «κρυβόντουσαν» από τον λαό, επικροτείς τον κομφορμισμό της γραφειοκρατίας, ως στάση της αριστεράς και όχι το λαϊκό κίνημα.
Όγδοος: Δεν πιστεύω ότι «λεφτά υπάρχουν», σε μια οικονομική δομή που πεθαίνει. Δεν ψηφίζω λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αναδιανομή χωρίς παραγωγή είναι κουταμάρα, γιατί σε όλους αυτούς τους φόρους που θα μαζέψει έχει ξεχάσει να συμπεριλάβει τους Έλληνες της Αστόρια……Μόνο αν φορολογηθούν όσοι στον κόσμο πριν από τρείς γενιές και δώθε έχουν ένα πρόγονο έλληνα, τότε και μόνο τότε, μπορεί να αποδειχτεί ρεαλιστικό, το σουρεαλιστικό κατά τα άλλα, εντός ΟΝΕ οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ένατος: Η ανασυγκρότηση της οικονομίας έγραφε ο Μπάτσης το 1947, «σημαίνει οικονομική και επομένως πολιτική ανεξαρτησία της χώρας». Σχέδιο ανασυγκρότησης είναι αδύνατο να καταρτισθεί μέσα στην αχλύ του μυστηρίου, χωρίς να σημειωθεί συναγερμός των λαϊκών οργανώσεων και όλων των επιστημόνων που είναι ενδεδειγμένοι να παραστούν και να συντελέσουν στην γένεσή του». Δεν ψηφίζω λοιπόν ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το οικονομικό του πρόγραμμα είναι γεμάτο από την αχλύ του μυστηρίου.
Δεκατος: Δεν ψηφίζω ΣΥΡΙΖΑ γιατί η αριστερά πρέπει να λέει την αλήθεια στην κοινωνία, και σήμερα ο δρόμος της ελευθερίας, της εθνικής και κοινωνικής χειραφέτησης και λύτρωσης περνάει μέσα από τον δρόμο της σύγκρουσης με την Ε.Ε., και της εξόδου από το ευρώ. Ένας δρόμος που στην αρχή του θα έχει δυσκολίες και για αυτόν τον αγώνα πρέπει να προετοιμαστεί η ελληνική κοινωνία και είναι για το μόνον αγώνα που οι Δραγασάκηδες και οι Τσίπρες τηρούν όχι μόνο σιγή ιχθύος αλλά είναι και στην πλευρά του αντιπάλου (για αυτούς η έξοδος από το ευρώ είναι καταστροφή).

Υ.Γ.: Θα μπορούσα να γράψω και δέκα λόγους που κάποιος δεν θα έπρεπε να ψηφίσει ΚΚΕ, ή Ανταρσύα, ή (μλ)- ΚΚΕ- (μλ) κ.α. Όμως, μου φαίνονται ποιοτικά πιο αδύνατοι – και κατά φθίνουσα σειρά- περνώντας από το ΚΚΕ προς την Ανταρσυα.

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η Dia λέει:

  Ωραία! Προσθέτεις λοιπόν κι εσύ τη φωνή σου, στη φωνή του sky και του mega, της Όλγας Τρέμη, του ΚΚΕ, του ΣΕΒ, της Λαγκάρντ, της εγχώριας διαπλοκής, της τρόϊκας, των αστικών φυλλάδων, του Παπαδήμιου, όλων αυτών των αξιοσέβαστων κυρίων, που μας καλούν συγκαλυμμένα ή απροκάλυπτα, ΝΑ ΜΗΝ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.

 2. Ο/Η galex λέει:

  Αντί για απάντηση αν θέλεις διάβασε;
  http://parallhlografos.wordpress.com/2012/05/05/ekloges/

  αν δεν θέλεις πάλι, υπάρχει και η παροιμία:
  «Όποιος δεν θέλει να φιλήσει, ψάxνει για το στόμα»

 3. Ο/Η Θωμάς λέει:

  Και ένας ενδέκατος… γιατί πάντα ήμουν μονόπαντα σκεπτόμενος «δεξιός» (ίσως χωρίς να το ξέρω…)

 4. Ο/Η Marios λέει:

  Miden epixirimata….

 5. Ο/Η dimitris λέει:

  φιλε λες οτι ναναι,δεν εχεις παρακολουθησει καν τι γινεται και τι προτεινει το Συριζα,και νομιζεις οτι εισαι μαντης και λες πραγματα που δεν τα στηριζεις πουθενα,απλα μαντευεις με τη δικη σου λογικη,δεν ειμαι συριζα αλλα αντικειμενικα απο τις επιλογες που εχω αυτη ειναι μακραν η καλυτερη,αν οχι αυτοι τοτε ποιος?πες μου ποιος και εγω θα σε παραδεχτω

  • Ο/Η Τακης Καρταλης λέει:

   Ο κύριος Βασιλειάδης καλό θα ήταν να μας πει τι άποψη είχε για τις καταστροφές του Δεκέμβρη του 2008.Τις θεωρούσε πράξεις του «λαϊκού κινήματος» ή αλητεία εκπορευόμενη από το ΣΥΡΙΖΑ;Κάνατε την Ελλάδα ΑΛΑΒΑΝΙΑ,αυτό δε θέλατε;

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s