Αύριο ψηφίζουμε όλοι. Και ψηφίζουμε Αριστερά!

Posted: 05/05/2012 by Β.Χ. in Εκλογές

Απόφαση της Έκτακτης Πλατιάς Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής

Από:leftg700

Εν όψει των κρίσιμων αυριανών εκλογών, συνήλθε χθες εκτάκτως η Κεντρική μας Επιτροπή με διευρυμένη σύνθεση. Αφού εξέτασε σε βάθος την διαμορφωμένη πολιτική κατάσταση κατέληξε ομόφωνα στα εξής συμπεράσματα τα οποία και προτείνει στους ψηφοφόρους να συνυπολογίσουν πριν από την τελική τους απόφαση.

1. Υπερψήφιση

Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ΚΚΕ επειδή δεν έχει πετάξει το μωρό. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι από φόβο να μη πετάξει το μωρό έχει κρατήσει και το μεγαλύτερο μέρος τών απόνερων. Και σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε ΚΚΕ για τη σεχταριστική (απομονωτική) πολιτική του, την αλαζονεία του και τη μονοπωλιακή του αντίληψη για το εργατικό κίνημα και την εξουσία.

Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ επειδή είναι ένας τόπος συνάντησης και συνύπαρξης της αριστερής πολιτικής διαφοράς. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι τις περισσότερες φορές μοιάζει με Βαβυλωνία. Και σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ για τις παλινωδίες του, το συχνό καιροσκοπισμό του και την υποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του από το ‘‘κράτος’’ τών μηχανισμών του.

Αποφασίζουμε και ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ επειδή δεν έχει πετάξει το μωρό ενώ, ταυτόχρονα, έχει πετάξει το μεγαλύτερο μέρος τών απόνερων. Παραβλέπουμε το γεγονός ότι ‘‘διαβάζει’’ την κοινωνική πραγματικότητα σύμφωνα με τις επιθυμίες της. Και σε καμία περίπτωση δεν ψηφίζουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τον υπέρμετρο βολονταρισμό της και την υπερβολική λατρεία της στην αριστερή καθαρότητα.

2. Καταψήφιση

Αποφασίζουμε και καταψηφίζουμε ΔΗΜΑΡ επειδή αντιπροσωπεύει το ρεύμα εκείνο τής κάποτε στο μακρινό παρελθόν αλλά νυν τέως Αριστεράς, το οποίο έχει αποδεχθεί πλήρως και έχει εσωτερικεύσει μέχρι μυελού οστέων την ιδέα ότι η ‘‘φιλελεύθερη’’ αστική δημοκρατία είναι ο τελευταίος και καλύτερος δυνατός τρόπος κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης. Το θέτει πολύ εύγλωττα και απολύτως καθαρά ένα μέλος τής Κεντρικής Επιτροπής της, ένα δηλαδή από τα 111 πιο υψηλόβαθμα στελέχη της: «Αριστερά δεξιά πέθαναν. Η αντίθεση είναι ολοκληρωτισμός – δημοκρατία». Όσοι σκέφτονται να την ψηφίσουν με την εντύπωση ότι ψηφίζουν μακροπρόθεσμα υπέρ ενός «σοσιαλισμού με ανθρώπινο πρόσωπο» ή ενός «σοσιαλισμού με ελευθερία και δημοκρατία» καλό θα είναι να το ξανασκεφτούν: σε έναν καπιταλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο ορκίζεται και για τον δημοκρατικό καπιταλισμό μάχεται.

Αποφασίζουμε και καταψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ επειδή όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή σχέση με την Αριστερά εδώ και πολλά-πολλά χρόνια, αλλά, επιπλέον και κυρίως, επειδή οδήγησε τη χώρα και τους πολίτες της στα σιδερένια σαγόνια τής νέας Ιεράς Συμμαχίας ΔΝΤ – Κομισιόν – ΕΚΤ και των πιο στυγνών μερίδων τού εγχώριου, ευρωπαϊκού και παγκόσμιου κεφαλαίου.

3. Άρνηση ψήφου

Ανεξάρτητα από συμφωνίες σε επί μέρους στόχους και αιτήματα, αποφασίζουμε και αρνούμαστε ψήφο στους Οικολόγους – Πράσινους και στους Πειρατές επειδή η μάταιη έτσι κι αλλιώς προσπάθειά τους να υπερβούν τον άξονα Δεξιάς/Αριστεράς συσκοτίζει την κοινωνική πραγματικότητα και υπονομεύει, σε τελική ανάλυση, τον ιδεολογικό και πολιτικό αγώνα τής Αριστεράς για την ανθρώπινη χειραφέτηση.

Επίσης, αποφασίζουμε και αρνούμαστε ψήφο σε οργανώσεις τής εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς [ΚΚΕ (μ-λ) – Μ.Λ. ΚΚΕ, Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος – Ο.Κ.Δ.Ε., Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), ΟΑΚΚΕ – Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ] επειδή, πρώτα και κύρια και ανεξάρτητα από άλλες διαφορές, εμμένουν στη διακήρυξη της δικής τους αποκλειστικής αλήθειας η κάθε μια. Ακόμα και στις περιπτώσεις που εκείνοι οι οποίοι συμμερίζονται αυτή την αλήθεια δεν ξεπερνούν σε αριθμό τις μερικές εκατοντάδες ή και δεκάδες ανθρώπων.

Τέλος, η Κεντρική Επιτροπή ασχολήθηκε ιδιαίτερα με περιπτώσεις κομμάτων ή σχηματισμών που θα μπορούσαν ενδεχομένως να αποσπάσουν σε υπολογίσιμους αριθμούς κάποιες ψήφους αριστερών πολιτών. Αυτά τα κόμματα είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΟΧΙ (Δημοκρατική Αναγέννηση, Ε.ΠΑ.Μ, Κινήματα Πολιτών). Η Κεντρική Επιτροπή εκφράζει την πεποίθηση ότι οι πολίτες με αριστερούς προσανατολισμούς θα αρνηθούν τελικά να στηρίξουν κόμματα με ηγετικό πυρήνα στελέχη τής Δεξιάς ή υβριδικά μορφώματα με μοναδικό χαρακτηριστικό την ασαφή και άνευ προσήμων αναφορά τους στον λαό.

Αύριο ψηφίζουμε όλοι. Και ψηφίζουμε Αριστερά!

Σχόλια
  1. Ο/Η Left G700 λέει:

    Αγαπητοί φίλοι τού Δώσε Πάσα,

    Μαζί με τις ευχαριστίες μας για την αναδημοσίευση, σας στέλνουμε και τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας.

    Καλή ψήφο και καλό αποτέλεσμα!

    Τα λέμε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s