Βίαιες συλλήψεις διαδηλωτών στην Ελλάδα

Posted: 16/05/2012 by Β.Χ. in Κρατική Τρομοκρατία
Ετικέτες: , ,

Αθήνα, 16 Μαΐου 2012
Δελτίο τύπου της ομάδας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του Agora Athens

Στις 15 Μαίου το πρωί, στις 8:00, 16 άτομα συνελλήφθησαν μετά από αστυνομική παρέμβαση στην πλατεία Συντάγματος. Ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις Γάλλοι, τέσσερεις Ισπανοί, τέσσερεις Έλληνες, ένας Ιταλός, ένας Πολωνός, μία Ελβετίδα και δύο Βέλγοι.

Πρόκειται για μία ομάδα μη-βίαιων διαδηλωτών προερχόμενων από διάφορες χώρες. Οι περισσότεροι από αυτούς έφτασαν με την Πορεία “March to Athens” περπατώντας από την Γαλλία ως την Ελληνική πρωτεύουσα για να συμμετάσχουν στην “Αγορά της Αθήνας”, ένα δεκαήμερο εκδηλώσεων διαμαρτυρίας και περισυλλογής πάνω στο σύστημα και την κρίση.

Ενώ βρίσκονταν ειρηνικά συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Συντάγματος, τα όργανα της τάξης επιχείρησαν να τους απομακρύνουν, επικαλούμενοι την ανάγκη του καθαρισμού της πλατείας. Σε αυτό οι διαδηλωτές απάντησαν με παθητική αντίσταση.

Τότε η αστυνομία παρενέβη με βίαιο τρόπο και προχώρησε σε συλλήψεις, για να τους μεταφέρει εν συνεχεία στην γενική διεύθυνση της Αστυνομίας, ΓΑΔΑ.

Εμφανίστηκαν για πρώτη φορά ενώπιον δικαστηρίου το απόγευμα της Τρίτης 15 Μαίου, κατά τις 19:00 στη σχολή Ευελπίδων, όπου είχε μαζευτεί κόσμος για να τους συμπαρασταθεί και να καταγγείλει τις αδικαιόλόγητες συλλήψεις.

Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με έναν από τους έλληνες δικηγόρους τους, οι κατηγορίες είναι “αντίσταση κατά της αρχής” και “υποβάθμιση περιβάλλοντος”.

Η δίκη ορίστηκε για την Τετάρτη 16 Μαίου, στις 12:00, Κτήριο 7 σχολής Ευελπίδων. Οι συλληφθέντες θα διανυκτερεύσουν σε πέντε διαφορετικά αστυνομικά τμήματα του κέντρου της Αθήνας.

Τη βραδιά μετά τη σύλληψη, οργανώθηκε Συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος για ηθική συμπαράσταση, για καταγγελία της αστυνομικής καταστολής και για να καλυφθούν τα διακαστικά έξοδα.

Ομάδα συντονισμού #MarchaGrecia

Από:http://realdemocracygr.wordpress.com/#

Advertisement
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s