Δύο μήνες απεργία στην Phone Marketing – Εδώ με αγώνα ταξικό γιατί εμείς δεν ζούμε με 100 ευρώ

Posted: 17/05/2012 by Β.Χ. in ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ
Ετικέτες: , ,

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,

Εδώ και 57 ημέρες βρισκόμαστε σε απεργία. Στέλνουμε καθημερινά μήνυμα προς την διοίκηση της επιχείρησης, ότι δεν λυγίζουμε, ότι συνεχίζουμε μέχρι να βγούμε νικητές. Όλον αυτόν τον καιρό αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. Η εργοδοσία προσπάθησε να μας βάλει πολλά εμπόδια, να μας διασπάσει, να διαλύσει τον αγώνα μας, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει, ακόμα και απεργοσπαστικό μηχανισμό. Συμπαραστάτης στα συμφέροντα του εργοδότη, οι αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, είτε σε επίπεδο Υπουργείου Εργασίας, είτε σε αυτό της Επιθεώρησης Εργασίας, είτε και μέσο της αστυνομίας έδειξε ότι ένα αναγνωρίζει και στηρίζει, το δίκιο του εργοδότη.
Εμείς, οι εργαζόμενοι της Phone marketing, καλούμε την επιχείρηση,το υπουργείο εργασίας, την αστυνομία και όποιον εμπλέκεται σε αυτή την υπόθεση, να κατανοήσει ότι η αξιοπρέπεια μας και η ίδια η ανάγκη μας για επιβίωση δεν μας επιτρέπουν να κάνουμε πίσω σε αυτό τον αγώνα. Θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα να συνεχίσουμε μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας. Για 140 ευρώ με ένα 8ωρο την εβδομάδα, δεν μπαίνουμε για δουλειά.

Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε.

Ξέρουμε τον τρόπο. Ο αγώνας των εργατών της ελληνικής χαλυβουργίας που πρώτοι όρθωσαν το ανάστημα τους, που με ανυπακοή και απειθαρχία, 6 μήνες τώρα, συνεχίζουν την απεργία τους απέναντι και στην εργοδοσία και στους αντεργατικούς νόμους, είναι για εμάς ο φάρος του αγώνα μας. Στη Γενική μας Συνέλευση στις 11/05/2012, η πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε, με προκήρυξη και από το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής και από το Σωματείο των Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό Σύστημα νέες επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες μέχρι και την Παρασκευή 18/05/2012. Επίσης έχουμε ενεργοποιήσει το απεργιακό μας ταμείο και καλούμε όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων, που χωρίς την συμπαράσταση των οποίων, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ, να ενισχύσουν τον αγώνα μας για να αντιμετωπίσουμε τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης που κάνουν ήδη την εμφάνισή τους.
Ξέρουμε το γιατί. Δεν έχουμε καμία αυταπάτη για τις προθέσεις της εργοδοσίας. Από την πρώτη στιγμή με αυτό το επαίσχυντο μέτρο της εκ περιτροπής εργασίας (;) θέλησε να μας υποχρεώσει σε παραίτηση, ώστε να προσλάβει εργαζόμενους με τις νέες συμβάσεις που προβλέπουν μισθούς πείνας, όπως άλλωστε κάνει μια μεγάλη μερίδα των εργοδοτών στο κλάδο μας. Όσα τερτίπια και αν χρησιμοποιήσουν, όσους ισολογισμούς και να μας παρουσιάσουν, στους οποίους φαίνεται ξεκάθαρα η μεταφορά ποσών από την μια στην άλλη εταιρεία, του ίδιου ιδιοκτήτη, εμάς δεν μπορούν να μας μπερδέψουν. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όλα τα χρόνια μέχρι σήμερα, με την δουλειά μας παράγουμε τεράστιο πλούτο και τον καρπώνονται οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης. Γνωρίζουμε επίσης ότι χωρίς τους εργάτες ούτε γρανάζι γυρίζει, ούτε τηλέφωνο δουλεύει, όπως αποδεικνύεται στην πράξη.

ΕΔΩ ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙΚΟ
ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τον αγώνα μας, πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι. Με την αλληλεγγύη καθημερινά να παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις και να μας δίνει κουράγιο και δύναμη να πάμε ακόμα παρακάτω. Για εμάς είναι μονόδρομος και πολύ σύντομα θα είναι μονόδρομος για χιλιάδες εργαζόμενους στο κλάδο που είτε δουλεύουν και παραμένουν για μήνες τώρα απλήρωτοι, είτε οι μισθοί που παίρνουν, με βάση τις νέες συμβάσεις, δεν φτάνουν ούτε για να επιβιώσουν. Δεν κάνουμε βήμα πίσω, δεν λυγίζουμε, θα συνεχίσουμε με όλους τους τρόπους και τα μέσα.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΝ
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Επιτροπή Αγώνα των εργαζομένων στην Phone Marketin

Σχόλια
 1. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Χαρακτηριστική περίπτωση των αποτελεσμάτων πολιτικής διαπλοκής η περίπτωση PhoneMarketing (ουσιαστικά άλλης εταιρίας που την ελέγχει). Τα δεδομένα (που όλα τεκμηριώνονται):

  1. H επιχείριση λειτούργησε (και ίσως λειτουργεί ακόμα) σαν ο επικοινωνιακός βραχίωνας (για προεκλογικά SMS) της οικογένειας Μητσοτάκη και πολιτικών προσώπων του ΠΑΣΟΚ.
  2. Η επιχείρηση δέχτηκε πριν 3 χρόνια τρομοκρατική επίθεση με γκαζάκια που της προκάλεσαν ζημιές 1-1,5 εκ ευρώ. Ως θύμα της επίθεσης, έλαβε περίπου 12 εκ ευρώ (!) με ευθεία μεσολάβηση Μπαμπούκη. Τα λεφτά μάλλον παίχτηκαν στο Χρηματιστήριο της Κύπρου μετά την εγγραφή της εταιρίας στο εκεί ταμπλό διαπραγματεύσεων
  3. Η αντιπαροχή των προηγούμενων υπηρεσιών προς πολιτικά προσωπα θα ήταν η υπηρεσία κρατήσεων ραντεβού για το ΙΚΑ. Ο σχετικός διαγωνισμός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ λόγω της ενσωμάτωσης του ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ, ενώ η επιχείρηση, σίγουρη για την δουλειά είχε προχωρήσει σε επένδυση πάνω από 2 εκ ευρώ που κυριολεκτικά της έμειναν στο χέρι.
  4. Σαν αποτέλεσμα αυτών των «επιχειρηματικών τακτικών» που δεν τους βγήκαν ( μόνο γιατί η διαπλοκή που διαλλεξαν ήταν λάθος?), το αποτέλεσμα ήταν η συρρίκνωση δραστηριοτήτων και εσόδων (έπεσε και ο τζίρος από τις πωλήσεις τραπεζικών προϊόντων λόγω της κρίσης φυσικά). Η διοίκηση θεώρησε ότι για όλες τις προηγούμενες λαμπρές επιλογές της το θύμα θα πρέπει να είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων (οι περισσότεροι part time). Τους δόθηκε η ευκαιρία να τα εφαρμώσουν λόγω των αποφάσεων του Υπουργικού συμβουλίου της συκυβέρνησης Παπαδήμου, ευελπιστώντας ότι το προηγούμενο μοντέλο (δωρεάν υπηρεσίες διαφήμισης σε συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα έναντι καλοπληρωμένων δουλειών του δημοσίου) θα συνεχιζόταν στο διηνεκές.

  Τα αποτελέσματα της 6ης Μάη τους χάλασαν την σούπα. Οι μόνοι που δεν ευθύνονται για το τελευταίο είναι οι εργαζόμενοι (για την σούπα, όχι για το αποτέλεσμα).
  Παιδιά, βαστάτε γερά!

 2. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Και σε συνέχεια του προηγούμενου:

  Και οι 5-6 άλλες παρεμφερείς εταιρίες που μας πάιρνουν κάθε τόσο στο τηλέφωνο (Newsphone, Demand κλπ) το ίδιο «επιχειρηματικό» μονέλο διαπλοκής ακολουθούν. Ακριβώς! Το ότι δεν έχουν φτάσει να απολύουν κόσμο ακόμα, είναι τελείως τυχαίο: Οι δικές τους επιλογές διαπλοκής με το πολιτικό κατεστημένο δεν έχει τόσο μεγάλη κρίση (ακόμα). Έχουν φτάσει στο σημείο να διαπραγματεύονται την ανάθεση είσπραξης οφειλών του δημοσίου μέσω των γνωστών τηλεφωνικών πιέσεων.
  Την επόμενη φορά που θα σας πάρουν τηλέφωνο για κανένα απλήρωτο λογαριασμό μην στείλετε στον διάολο τον εργαζόμενο. Είναι οι μόνοι που δεν φταίνε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s