Άρθρα πρώην και νυν Πασαδόρων…

Posted: 24/05/2012 by Β.Χ. in Αριστερά, Εκλογές
Ετικέτες: , ,

1.Η Ομολογία του Δ.Ν.Τ. για την Αποτυχία και ο Καταχρεωμένος  που πρέπει να Κηρύξει την Δικιά του  Σεισάχθεια

του Κώστα Παπουλή

Ένας μακροχρόνια άνεργος χρωστάει ένα δάνειο στην τράπεζα. Μέχρι σήμερα οι μοναδικοί του πόροι ήταν δάνεια από την ίδια τράπεζα, με τα οποία ξεχρέωνε τις δόσεις και τους τόκους. Η τράπεζα, όμως του έχει πει, ότι σε μερικούς μήνες θα πρέπει να βάζει και δικά του λεφτά για να ξεχρεώνει τουλάχιστον τους τόκους. Ο άνεργος, που δεν έχει από πουθενά έσοδα, σκέφτεται αν θα δηλώσει εκείνος την αδυναμία στην τράπεζα, ή  θα την αφήσει να τη διαπιστώσει μόνη της.

Συνέχεια εδώ

2.Καλούμε την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να μην κατέβη στις επόμενες εκλογές

Θα ήταν μια τίμια στάση και αξιοπρεπής, τόσο απέναντι στην «Aριστερά» που ανακάλυψε τώρα τελευταία πως υπάρχει, αλλά και προς τον ίδιο της τον εαυτό. Ας κρατήσει ως αφετηρία το ποσοστό που συγκέντρωσε στις τελευταίες εκλογές και ας περιμένει μετά τις εκλογές να κάνει όση κριτική θέλει στις θέσεις και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέχεια    εδώ

3.Γιατί τόσο άγχος για το τι θα κάνει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις εκλογές;

του Πάνου Δαμέλου 

Δεν πρόλαβε να αποφασίσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την αυτόνομη κάθοδό της στις επόμενες εκλογές και ήδη έχουν αρχίσει τα αρνητικά σχόλια από  μερικούς φίλους και στελέχη του Σύριζα. Γιατί τόσο άγχος για το τι θα κάνει μια δύναμη που κατέγραψε 1,2% στις προηγούμενες εκλογές από την πλευρά ενός κόμματος εξουσίας πλέον, που κατέγραψε 17% στις 6/5, όπως όλα δείχνουν θα πάρει αρκετά πάνω από 20% στις 17/6 και μάλλον θα είναι και πρώτο κόμμα;

Συνέχεια   εδώ

Σχόλια
 1. Ο/Η VPS λέει:

  Μερικά κείμενα, συνεντεύξεις κ.λπ. με κάποιους ακόμη ΠΑΣΑδόρους και ΠΑΣΑδόρισσες

  1) Τακόπουλος Πόλυς και Οικονομίδης Δημήτρης

  ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζουν 15 μέλη του Μετώπου Α-Α

  Ημερομηνία δημοσίευσης: 03/05/2012 http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=685805
  Τη στήριξή τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ανακοίνωσαν με επιστολή τους 15 μέλη του Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Ολόκληρη η ανακοίνωσή τους έχει ως εξής:
  Ανάμεσα στον αναχωρητισμό του ΚΚΕ, τις αγκυλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις ταλαντεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο που βρίσκεται πιο κοντά στην αναγκαιότητα της μετωπικής, ριζοσπαστικής δράσης
  1. Οι εκλογές της 6ης Μαΐου γίνονται δύο χρόνια μετά τον ξεσηκωμό στις 5 Μαΐου του 2010…
  …Κερατέα, 28η Οκτώβρη 2011, Χαλυβουργία, οι αγώνες στον Τύπο, τα κινήματα ενάντια στα διόδια, για τα εισιτήρια, ενάντια στα χαράτσια, οι λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές, 12η Φλεβάρη 2012…
  Έναν χρόνο μετά το μεγαλειώδες κίνημα των πλατειών που κλόνισε τόσο το πολιτικό σύστημα όσο και τις μουχλιασμένες και αυτάρεσκες πρακτικές της Αριστεράς. Αυτές οι εκλογές αποτελούν έναν ακόμη σταθμό στον δρόμο του αγώνα, της αντίστασης και της δημιουργίας μιας νέας Ελλάδας.
  Σήμερα ένα δίλημμα υπάρχει. Ή θα ακολουθήσει η χώρα μια ριζοσπαστική αριστερή κατεύθυνση σε ρήξη με το παρελθόν και το παρόν ή θα συνεχίσει ο καπιταλισμός και ο νεοφιλελευθερισμός την επίθεση εις βάρος των ζωτικών λαϊκών συμφερόντων.
  2. Τρίτη «χαμένη άνοιξη» για την Αριστερά σημαίνει άλλη μια «χαμένη άνοιξη» για τον λαό μας που σπρώχνεται κάθε στιγμή στην εξαθλίωση, τη φτώχεια και την πείνα. Για τη χώρα μας που οδηγείται στην πιο βαθιά εξάρτηση.
  Μια Αριστερά ενωμένη σε ένα μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων είναι απαραίτητη για τους αγώνες την επομένη των εκλογών. Είναι αναγκαία για να δημιουργήσει και να στηρίξει την ελπίδα όσων οι ζωές τσακίζονται κάθε μέρα. Η ενότητα της Αριστεράς στην Ελλάδα θα δώσει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα και στους λαούς της Ευρώπης.
  3. Η Αριστερά και μπορεί και οφείλει να αγωνιστεί για ένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. Καταγγελία της δανειακής σύμβασης, στάση πληρωμών στους δανειστές με διαγραφή του χρέους και κατάργηση των μνημονιακών νόμων, σύγκρουση με την Ευρωζώνη και την Ε.Ε. (και σε κάθε περίπτωση προτάσσοντας τις κοινωνικές ανάγκες απέναντι στους τοκογλύφους δανειστές), κοινωνικοποίηση των τραπεζών, ανασυγκρότηση της οικονομίας, πραγματικός δημόσιος τομέας, δημοκρατία παντού με άμεση συμμετοχή και έλεγχο στις αποφάσεις είναι τα σημεία της σημερινής καμπής.
  4. Η αποχή, το λευκό και το άκυρο θα ενισχύσουν τα κόμματα του Μνημονίου και της υποδούλωσης στις τράπεζες και την Ε.Ε., θα προσμετρηθούν στο πιο ακραίο κόμμα του ανθρωποφάγου καπιταλισμού, τη Χρυσή Αυγή.
  Πολλοί συναγωνιστές και συναγωνίστριες ξεκινήσαμε πριν από δύο χρόνια την προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής. Δώσαμε τη μάχη για το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής – Ελεύθερη Αττική» και 31.000 άνθρωποι του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους. Μέχρι στιγμής η προσπάθεια δεν καρποφόρησε. Ο σπόρος έπεσε. Συνεχίζουμε. Παίρνουμε νέες ενωτικές πρωτοβουλίες από τις 7 Μαΐου.
  Ανάμεσα στον αναχωρητισμό του ΚΚΕ, τις αγκυλώσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και τις ταλαντεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουμε να επιλέξουμε το ψηφοδέλτιο που βρίσκεται πιο κοντά στην αναγκαιότητα της μετωπικής, ριζοσπαστικής δράσης. Και γι’ αυτό επιλέγουμε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ όπου συμμετέχουν και συντρόφισσες, σύντροφοι και οργανώσεις που συμμετέχουν στο ΜΑΑ. Τον ΣΥΡΙΖΑ, που έχει δώσει αγωνιστικά δείγματα στον αγώνα για το άρθρο 16, τον Δεκέμβρη του ’08, αλλά και στην κατεύθυνση μιας ενωτικής κοινής πορείας της Αριστεράς. Διατηρώντας όλες τις επιφυλάξεις μας, ειδικά για την αναδίπλωσή του από το 2009 και την έλλειψη δημοκρατικής οργάνωσής του.
  Η ψήφος στην Αριστερά δεν θα είναι «εν λευκώ». Είναι υπό δοκιμή περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι πλατείες έστειλαν μήνυμα και στην Αριστερά. Η κάθε μια αριστερή πολιτική δύναμη συμπληρώνει την άλλη κι ας παριστάνουν οι ηγεσίες ότι δεν είναι έτσι. Κανένα από τα αριστερά ψηφοδέλτια δεν θα δικαιούται το βράδυ της 6ης Μαΐου να μιλήσει με έπαρση και αμετροέπεια για την επιτυχία του. Επιτυχία που ελπίζουμε και ευχόμαστε.
  Η Αριστερά οφείλει να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά. Σήμερα.
  Αθανασοπούλου Αμαλία, Γεωργάτσος Σπύρος, Δουρέκα Καίτη, Καλλιντεράκης Γιάννης, Κοροτζής Κώστας, Μάρκου Αργύρης, Ματθαίου Γιώργος, Μπελαβίλας Νίκος, Οικονομίδης Δημήτρης, Παπαπέτρος Γιώργος, Πετράς Δημήτρης, Στρατινάκης Γιώργος, Τακόπουλος Πόλυς, Υφάντη Χρύσα, Χριστακόπουλος Μπάμπης.
  2) Μανώλης Ισιγώνης

  3) Κώστα Κρανίου
  https://dosepasa.wordpress.com/2012/05/04/277/
  4) Αλέκος Αλαβάνος με την Ειρήνη Νικολοπούλου
  4α) από καρδιάς Focus Web TV 1

  4β) από καρδιάς Focus Web TV 2
  http://www.focuswebtv.gr/ondemand.aspx?1KAqFex04bxqY%2bQ2w2%2bklcFh3EWGMVdI9cKHkL2igro3KAqkrhusBR5LFk%2fR5H97
  4γ) από καρδιάς Focus Web TV 3

  5) Δημήτρης Σαριγγαλάς

  http://www.trikalacity.gr/art/entoli-anatropis-gia-syriza

  • Ο/Η Β.Χ. λέει:

   Δεν καταλαβαίνω VPS, τι νόημα έχει η ανάρτηση μέσω σχολίου κειμένων που ήδη έχουν αναρτηθεί στο blog, εκτός των δύο βίντεο του Δ. Σαριγαλά και του Μ. Ισιγώνη…
   Τα οποία έγκαιρα θα είχαμε αναρτήσει εάν κάποιος μας είχε ενημερώσει ..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s