Τα MEGA ντόπερμαν της ενημέρωσης

Posted: 16/06/2012 by Β.Χ. in Εκλογές, Ελλάδα, Uncategorized
Ετικέτες:

….. Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν. Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα, οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων – είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.
Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας – με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες…  Ντροπή!
 

Οι ιδιοκτήτες του τηλεοπτικού ΚΑΙ ραδιοφωνικού ΣΚΑΙ καθώς και της εφημερίδας Καθημερινής είναι η οικογένειαΑλαφούζου (εφοπλιστές-μεγαλοεπιχειρηματίες), 

ενώ του τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού Αντέννα η οικογένεια Κυριακού (επίσης εφοπλιστές και μεγαλοεπιχειρηματίες ) 

Οι τρεις βασικοί μέτοχοι (μεγαλοεργολάβοι-μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές) του Μεγκάλου καναλιού κατέχουν εκτόςτου τηλεοπτικού Μέγκα και του Σταρ, τις εφημερίδες Νέα, Βήμα, Εθνος, δεκάδες περιοδικά και εκδόσεις κάθε είδους. 

ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει δημοκρατία όταν την “πληροφορία” την ελέγχει ο εφοπλισμός και οι μεγαλοεργολάβοι τηςδιαπλοκής. Τόσο απλά…..

Οι μεγαλομέτοχοι του MEGA: Βαρδινογιάννης, Ψυχάρης, Μπόμπολας. 

Ο Καραμανλής τους είχε αποκαλέσει «νταβατζήδες που μας κυβερνούν» 

Αν θέλουμε όμως σήμερα να χαρακτηρίσουμε το όνειδος της δημοσιογραφίας,

την καταισχύνη της ενημέρωσης με μία μόνο λέξη, τότε αρκεί να πούμε «MEGA».

Οι παραπάνω ιδιωτικοί υπάλληλοι αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τα κέρδη μιας σειράς μεγάλων επιχειρήσεων.
Πρόκειται για μισθοφόρους χωρίς προσωπική άποψη -εάν αυτή δεν είναι εγκεκριμένη από ψηλά.

Η «άποψή» τους είναι η «γραμμή» που θα επιβάλλουν 

οι μεγαλοκαρχαρίες που εκπροσωπούν.

Εκ των γεωργαλάδων του MEGA, o Παύλος Τσίμας και η Όλγα Τρέμη είναι το πιο ταιριαστά παραδείγματα. Ξεκίνησαν και οι δύο από τον Ριζοσπάστη του ΚΚΕ, γράφοντας για «το δίκιο του εργάτη» και κατέληξαν στο δελτίο που καταργεί το δίκιο του εργάτη, κατακεραυνώνοντας με την παρεούλα τους κάθε απεργό και κάθε συνδικαλιστή που θα επιχειρήσει να ζημιώσει την κυβέρνηση ή την πολιτική που ευνοεί την επιχειρηματική ελίτ που υπηρετούν. Η διαφορά τους με τον Γεωργαλά, είναι ότι ο Γεωργαλάς, αν και ξεκίνησε επίσης από τον κομμουνισμό, κατέληξε στο καθεστώς των συνταγματαρχών, ενώ οι Τσίμας και Τρέμη στο καθεστώς των μεγαλονταβατζήδων εργολάβων και εφοπλιστών.

Ο επιγεωργαλάς, ο υποβολέας πίσω από τα μικρόφωνα του ενημερωτικού θεάτρου του MEGA, δεν είναι άλλος από τον τέως σύζυγο της Όλγας Τρέμη. Ο διευθυντής ειδήσεων Χρήστος Παναγιωτόπουλος είναι ο άνθρωπος που κρατάει τα λουριά των παρουσιαστών κατευθύνοντάς τους στη γραμμή των μεγαλομετόχων.

Τα ντόπερμαν της ενημέρωσης

Τι Τρόμος είναι αυτός;!

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Μέγκα.

Τι οργουελικός εφιάλτης!

Σαν τα κοράκια παραμονεύουν οι δύο απ’ τους παρουσιαστές, η κυρία Τρέμη και ο κ. Πρετεντέρης να αρπάξουν απ’ το στόμα του καλεσμένου τους, όταν δεν είναι φιλοκυβερνητικός, την κουβέντα του, να την δαγκώσουν,να την διαστρέψουν, να την ανασκολοπίσουν και να του τη δώσουν πίσω να την φάει, να τού κάτσει στον λαιμό, να πνιγεί, να σκάσει και αυτό το λένε διάλογο, ενημέρωση, ειδήσεις.

Τι οργουελικός τρόμος είναι αυτός!

Αυτό το φρικτό δίδυμο δεν επιτίθεται με μένος ταλιμπάν εναντίον των στόχων του μόνον με το (απύλωτο, ιταμό και υπερφίαλο) στόμα του, αλλά με όλη τη γλώσσα του σώματός του να κορυβαντιά, να ωρύεται, να σκούζει, να προσβάλλει, να ειρωνεύεται -είναι αυτό ειδήσεις; έστω σχόλιο μέσα στις ειδήσεις; είναι άποψη;

Οχι, είναι τρομοκρατία! Είναι προπαγάνδα! Είναι κουστουμάτος ταλιμπανισμός, είναι φασισμός, είναι, ακόμα χειρότερα, εθισμός των θεατών στον φασισμό                .

Τίποτα απ’ όσα γίνονται σε αυτό το δελτίο δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφική δεοντολογία, ρωτάνε και απαντάνε οι ίδιοι, διακόπτουν όποιον γουστάρουν και το στόμα τους στάζει μέλι μόνον μπροστά στους κυβερνητικούς και τους φίλους τους.

Αλλά, το πιο θλιβερό είναι όταν για «ξεκάρφωμα» οι δύο αυτοί παρουσιαστές (των οποίων, τουλάχιστον η ταπεινότης μου δεν είναι συνάδελφος) κάνουν τάχα ζόρικες ερωτήσεις στους υπουργούς, ανάλογες με εκείνες που θα έκαναν δουλικά στους αφεντάδες τους σε άλλες εποχές.                    .

Δεν ξέρω αν λέει αλήθεια η AGB ή η Πωστηλέν τώρα, για τη θεαματικότητα αυτού του δελτίου, ούτε με νοιάζει αν είναι πρώτο ή έσχατο.

Με νοιάζει ότι είναι όνειδος για τη δημοσιογραφία, πληγή για τη δημοκρατία, ντροπή για την πολιτική.                   .                  

Ούτε απορώ με τους πολιτικούς που πάνε και προσκυνάνε τα ξόανα της τηλεοπτικής τυραννίδας στην πιο απεχθή τους μορφή, αμφισβητώ όμως ότι οι πολίτες δεν αισθάνονται έστω κι απ’ τον καναπέ τους τον κίνδυνο που πηγάζει απ’ αυτήν την τηλεοπτική χούντα αυτό το διαρκές εξουσιαστικό ξεσάλωμα του πρασινοφρουρισμού. Αυτής της ανωφελούς γλίτσας που σπαράζει τη χώρα παραπάνω από δύο δεκαετίες τώρα.                       .

Αυτός ο συνδυασμός γκαιμπελισμού και σταλινισμού παντός καιρού, όστις υποστήριξε υπό την δορά του εκσυγχρονισμού με τον πιο καθωσπρεπίστικο τρόπο ό,τι πιο αισχρό μάς έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια, απ’ το άγος του Χρηματιστηρίου έως την αποκοπή των μισθών και τις επιχειρησιακές ή ατομικές συμβάσεις, αυτός ο συνδυασμός, καλά οχυρωμένος από αφεντικά, χορηγούς, διαφημιστές, τραπεζίτες και συν-ένοχους δημοσιογράφους, έχει βλάψει τον λαό και το πολίτευμα περισσότερο απ’ όσον έβλαψε η μαύρη πανώλης το Λονδίνο και τις τρεις φορές που το επισκέφθηκε.

Η ενημέρωση είναι δικαίωμα του λαού.                       .

Το δελτίο του Μέγκα και τα άλλα δελτία όπως αυτό δεν ενημερώνουν τον λαό, τον στραβώνουν, τον αιχμαλωτίζουν, τον χειραγωγούν.

Βγαίνουν στον αέρα, που είναι περιουσία του λαού, μόνο και μόνο για να τον τρομοκρατήσουν, για να τον κάνουν να κάθεται σούζα, οι σταθμοί αυτοί είναι η μαύρη χειρ και η σιδερένια φτέρνα των διαπλεκόμενων – είναι εχθροί του λαού με περικεφαλαία.                            

Την περικεφαλαία της οίησης, του (ραγιάδικου) θράσους, του κυνισμού, του αμοραλισμού, της αναισχυντίας, της αγένειας – με έναν λόγο: μιλάνε στον λαό σαν να μιλούν σε κατσαρίδες…

Ντροπή!

Για την αντιγραφή

Πόλυς Τακόπουλος

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η VPS λέει:

  Τελικός αγώνας ποδοσφαίρου Εuro 2012 Eλλάδα – Γερμανία.
  Στις εξέδρες των επισήμων κάθονται Μέρκελ και Τσίπρας. το ματw τελειώνει με 1-0 υπέρ της Eλλάδας…
  και να πρέπει να σηκωθεί η Μέρκελ να συγχαρεί τον Τσίπρα…
  και να πρέπει οι λαλίστατοι υποτακτικοί των καναλιών να περιγράψουν τις σκηνές….
  το πιάτο της εκδίκησης είναι κρύο…

 2. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Τα ιδιωτικά ΜΜΕ χρωστούν στο Ελληνικό δημόσιο περίπου 6δις ευρω από την παρακράτηση του αγγελιόσημου και άλλων φόρων από 1996 (χώρια τα φέσια στις τράπεζες). Δηλαδή χρωστούν όσα μαζεύτηκαν από τον λαό από τα μέτρα των δύο μνημονίων!

  Το πιάτο της εκδίκησης περιλαμβάνει σαν κύριο πιάτο και την αποστολή του λογαριασμού που χρησιμοποιήθηκε και για να αγοραστούν οι χρυσοκάνθαροι δήθεν δημοσιογράφοι για να προπαγανδίζουν και να μας κουνούν το δάχτυλο κάθε βράδυ.

  ΥΓ Η αρχή της αλλαγής στα ΜΜΕ μπορεί να σηματοδοτηθεί με την εξέλιξη της υπόθεσης Ελευθεροτυπία. Προσωπικά θα προτιμούσα να την ξαναδιαβάσω σαν φύλλο που εκδίδεται από αμεσοδημοκρατική οργάνωση του κοινωνικού τομέα της οικονομίας, στα χέρια όλων των εργαζομένων της.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s