Συλλαλητήριο Αλληλεγγύης στους Μετανάστες της Νίκαιας…βίντεο και φωτογραφίες !

Posted: 07/07/2012 by Odo in Μεταναστευτικό


Η Νίκαια χθες μίλησε και είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στο ρατσισμό, το φασισμό και τη μισαλλοδοξία…η Νίκαια του μπλόκου, της προσφυγιάς, της μετανάστευσης διατράνωσε χθες την αποφασιστηκότητα των κατοίκων της να ΜΗΝ επιτρεψει στους μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες να αλώσουν την πόλη μας μετατρέποντάς την σε έναν νέο Άγιο Παντελεήμονα !
Περισσότεροι από 2000 άνθρωποι, έλληνες και μετανάστες ΕΝΩΜΕΝΟΙ διαδηλώσαμε την πίστη μας στο αγαθό της Ελευθερίας, της Συναδέλφωσης, της Αλληλεγγύης και της Ενότητας μεταξύ των ανθρώπων που κατοικούν στην πόλη μας ανεξαρτήτως χρώματος, φυλής και θρησκείας…μια γροθιά όλοι ΜΑΖΙ είπαμε ότι μας ενώνει ο κοινός εχθρός και αυτός είναι η χ.α., η κυβέρνηση συνεργασίας του καταστροφικού μνημονίου, η Τρόϊκα, η Ε.Ε. το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο…
Στη μαζική συγκέντρωση μίλησαν η Κατερίνα Θωίδου από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή Νίκαιας, ο Τζαβέντ σλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος και της Ένωσης Μεταναστών Εργατών, ο Φώτης Ανδρεόπουλος από Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών Πειραιά, ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.  Χαιρέτησαν ο Στέλιος Μπενετάτος , πρώην δήμαρχος Νίκαιας και επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκαιας, ο Μ. Σαρρής, από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την πορεία ακολούθησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος καθώς επίσης και ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωτήρης Καρνέσης και ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπαδόπουλος, επίσης ο Θανάσης Διαβολάκης από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εκπρόσωπος του ΚΚΕμλ και ο Πάνος Παρθένης της Κίνησης Απελάστε το Ρατσισμό. Συμμετείχαν λαϊκές συνελεύσες, Στέκια και τοπικές κινήσεις.
…την επόμενη φορά θα είμαστε περισσότεροι γιατί δεν σταματάμε εδώ…θα σταματήσουμε μόνο όταν τα σιχάματα εξαφανιστούν όχι μόνο από τη Νίκαια αλλά απ’ όλη τη χώρα !

Η συνέχεια θα είναι άμεση ώστε να ματαιωθούν οι ρατσιστικές επιθέσειςκαι τα πογκρόμ που σχεδιάζονται και να μπει τέλος στη συνεργασία φασιστών και Αστυνομίας με τη πραγματοποίηση συνέλευσης δράσης την Παρασκευή 13 Ιούλη, 7.30μμ στο Δημαρχείο της Νίκαιας.


Η ΝΙΚΑΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ – ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ !!!

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ !!!


ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΟΙ ΝΑΖΙ !!!

ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ !!!


ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΞΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ !!!

ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΟΙ ΚΟΛΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΞΕΝΟΙ !!!

Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΡΕΜΑ !!!ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΝΕΟΝΑΖΙ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ !!!


ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΝΑΖΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΑΓΑΖΙ !!!


ΕΜΠΡΟΣ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ !!!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΌΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ !!!

ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΥΜΜΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ !!!


ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ !!!

20 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΖΕΣΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΚΟΥΠΕΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ !!!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ !!!


Τι πανικός κι αυτός! Οι «φουσκωτοί» της Χρυσής Αυγής ζητούσαν από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους… προστατεύσουν από το αντιφασιστικό συλλαλητήριο στη Νίκαια. Κι επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία των χρυσαυγιτών ανέλαβε γι’ ακόμη μια φορά η ελληνική αστυνομία. Ο τρόμος στο βλέμμα τους, ανεκτίμητος.

Του Άρη Χατζηστεφάνου


Το κάλεσμα της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στη Νίκαια έσταζε κρύο ιδρώτα από την πρώτη μέχρι την τελευταία αράδα: «Πρέπει να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι […] να διασφαλίσουμε τη δημόσια και ιδωτική περιουσία που θα γίνει στόχος των αναρχομπολσεβίκων».

Θα μπορούσε να είναι επιφυλίδα σε κάποια ναυαρχίδα του ελληνικού Τύπου ή άρθρο γνώμης σε μια από τις ιστοσελίδες που ζητούν σε τακτά χρονικά διαστήματα την κατάλυση του συντάγματος για την προάσπιση του νεοφιλελευθερισμού. Ήταν όμως η αγωνιώδης κραυγή της Χ.Α για βοήθεια. Οι «φουσκωτοί» ζητούσαν από γυναικόπεδα και ηλικιωμένους να τους προστατεύσουν. Και επειδή τα γυναικόπαιδα δεν ήρθαν στο ραντεβού, την προστασία ανέλαβαν ισχυρότατες δυνάμεις των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΙΑΣ, που κινούνταν από νωρίς στην περιοχή.

«Πού ήταν όλες αυτές οι αστυνομικές δυνάμεις όταν οι χρυσαυγίτες απειλούσαν να διώξουν τους νόμιμους καταστηματάρχες από την περιοχή;» αναρωτιόταν λίγο αργότερα ο πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ, μιλώντας σε ένα πλήθος εκατοντάδων Ελλήνων και μεταναστών.

Οι δημοσιογράφοι που καλύψαμε την τεράστια, για τα δεδομένα της Νίκαιας, αντιφασιστική εκδήλωση νοιώθαμε τον πανικό της Χρυσής Αυγής να πλανάται στον αέρα. Φώναζαν τα γνωστά τους συνθήματα αλλά δεν άφηναν τους φωτογράφους να τους πλησιάσουν ούτε σε απόσταση δυο τετραγώνων. Τα όρια του κόσμου τους ήταν τα όρια των διμοιριών των ΜΑΤ που είχαν παραταχθεί για να τους προστατεύουν.

Η εικόνα του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου της Νίκαιας δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο ενδεικτική των αληθινών συνθηκών της κοινωνίας: Έλληνες και ξένοι εργαζόμενοι φώναζαν μαζί συνθήματα ενάντια στο φασισμό και τις αντεργατικές επιθέσεις, ενώ η πέμπτη φάλαγγα του μνημονίου, το παρακράτος της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, λούφαζε υπό την προστασία του επίσημου κρατικού μηχανισμού. Αυτό που πραγματικά προκαλούσε πανικό στα μέλη της Χρυσής Αυγής δεν ήταν προφανώς οι «άπλυτοι» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που έδωσαν δυναμικό παρόν, αλλά η κοινή παρουσία Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων. Αυτή η συνύπαρξη δυο παράλληλων και μέχρι σήμερα ασύμπτωτων κόσμων μπορεί πραγματικά να ανατρέψει όχι μόνο την απειλή του φασισμού αλλά το σύνολο της μνημονιακής πολιτικής.


«Όταν χτίζαμε τα γήπεδα των Ολυμπιακών Αγώνων», ήμασταν καλοί, ενώ τώρα είμαστε η αιτία όλων των δεινών της ελληνικής οικονομίας!» έλεγε από το μικρόφωνο ο Τζαβέντ Ασλάμ.

Αν μόνο τον άκουγαν οι ηγεσίες των συνδικάτων θα ζούσαμε σε ένα διαφορετικό κόσμο… 

πηγή:

http://www.unfollow.gr.com/index.php/blog/itemlist/tag/%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%91%CE%99%CE%91.html

http://sottovoce6.blogspot.gr/2012/07/blog-post_06.html

Advertisement
Σχόλια

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s