O Αλαβάνος σήκωσε την Κόκκινη Συμβολική Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ της Πάσας!

Posted: 19/07/2009 by Γιάννης Χ. in Ανακοινώσεις, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες:

O Αλαβάνος σήκωσε την Κόκκινη Συμβολική Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ της Πάσας!

Σε δέκα σημεία, για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, την πολιτική κατάσταση της χώρας και τα λειτουργικά του κόμματος, κωδικοποίησε την ομιλία του στη σύσκεψη του πανελλαδικού Σώματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέκος Αλαβάνος. Καταλόγισε μάλιστα τις ευθύνες για το εκλογικό αποτέλεσμα στο καθοδηγητικό όργανο του Σώματος και στον εαυτό του.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος έθεσε το ερώτημα «γιατί να μην είμαστε τρίτο κόμμα στις Ευρωεκλογές» και υποστήριξε ότι ήταν «δύσκολη αποστολή, αλλά όχι έξω από τις δυνατότητές μας».

«Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κάμφθηκε σε μεγάλο βαθμό», ανέφερε και τόνισε ότι «ωστόσο, δεν πρόκειται για «ναυάγιο»».

Σχετικά με το θέμα των ανανεωτικών του ΣΥΝ, είπε ότι «οι διαφορές μεταξύ συνιστωσών σε μερικά θέματα δεν είναι τόσο έντονες, όσο οι διαφορές ανάμεσα σε ρεύματα σε μια συνιστώσα». Πρόσθεσε, όμως, ότι «είναι δυνατό να ενωθούμε, φτάνει να μπορούμε να αναδεικνύουμε την προοπτική μας».

Επιπλέον, επεσήμανε ότι πιστεύει βαθιά στην αναστρεψιμότητα της κατάστασης «φτάνει να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε με τόλμη», εξηγώντας ότι η κοινωνία ζητά έκφραση.

«Βλέπουμε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση, όσο πλησιάζουν οι εκλογές, έχει φορέσει τα κοστούμια των υπουργών, συνδέεται και έχει συνδεθεί με τα μεγάλα συμφέροντα», ανέφερε ο κ. Αλαβάνος και τόνισε ότι οι μεγάλοι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τα ΜΜΕ, αλλά «η δική μας ικανότητα και σε πιο βαθμό φτάνει».

«Η ήττα δεν ήταν το ποσοστό στις Ευρωεκλογές, αλλά η απώλεια της πολιτικής ηγεμονίας, στην οποία είχαμε κάνει πολλά βήματα», ανέφερε και εκτίμησε ότι «το κόμμα έχει μεγάλες δυνατότητες για να εξαπολύσει τις πολιτικές του πρωτοβουλίες, αν στηριχτεί στις κινηματικές του δράσεις».

Σχετικά με το ζήτημα της μετανάστευσης, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πηγαίνει με το κλίμα της εποχής, υπογραμμίζοντας πως «όταν θα δώσουμε τις κόκκινες κάρτες, δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να φοβηθεί να τις δώσει και στους μετανάστες».

Αναφορικά δε, με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, ο κ. Αλαβάνος εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε θετική στάση απέναντι στο σύστημα κίνημα της νεολαίας, αλλά «δεν κατάφερε να του δώσει πολιτική συνέχεια».

Ακόμη, κατήγγειλε τη σύμπραξη στελεχών της αριστεράς με στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ηγεσία της ΠΟΣΔΕΠ, ενώ για το ζήτημα των συμμαχιών, τόνισε πως «είναι σαφές ότι καμιά δυνατότητα συμμαχίας δεν μπορεί να υπάρξει με την αξιωματική αντιπολίτευση σε ένα γενικό επίπεδο, δεδομένου ότι είμαστε σε άλλες όχθες» και πρόσθεσε ότι η αριστερά «δεν ψαρεύει», όμως πρέπει να μπει στη «μεγάλη θάλασσα».

Μιλώντας για τα θέματα ηγεσίας, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ανάγκη για ανάκτηση ενός ηθικού πλεονεκτήματος με το «να μιλάμε ανοιχτά και συγκεκριμένα». Για το θέμα της συλλογικής ηγεσίας, τόνισε ότι πήρε πρωτοβουλίες «καλές και άλλες χειρότερες» και επισήμανε ότι «προσωπικά δεν φιλοδοξώ και δεν θέτω υποψηφιότητα να είμαι ηγέτης ενός χώρου, που έχει τον Μ. Γλέζο, τον Γ. Μπανιά και τον Γ. Θεωνά».

Επιπλέον, επανέφερε την πάγια πρότασή του για δημοκρατική ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη δημιουργία γραφείου Τύπου, γραμματείας, καθώς επίσης και τη λήψη αποφάσεων πριν την πανελλαδική συνδιάσκεψη και πανελλαδικών αποφάσεων, γενικότερα.

Τέλος, ο τόνισε ότι το κεντρικό σύνθημα, που εξέλαβε από τη σύσκεψη του πανελλαδικού Σώματος, είναι πως οι συνθήκες είναι εξαιρετικά ευνοϊκές για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Να ανοίξουμε το δρόμο όχι για επιστροφή, αλλά για μεγάλη έφοδο του ΣΥΡΙΖΑ από το Σεπτέμβρη»» τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία, έβγαλε από την τσέπη του την κόκκινη Συμβολική Κάρτα Μέλους ΣΥΡΙΖΑ της «πάσας» δηλώνοντας πως με μια τέτοια κάρτα θα γίνει η 2η Πανελλαδική του Οκτώβρη

Η σύσκεψη του πανελλαδικού Σώματος ολοκληρώνεται με την καταγραφή των συμπερασμάτων και με την προσπάθεια σύνταξης κοινού κειμένου -ψηφίσματος από τις συνιστώσες.

Πηγή: TVXS

Advertisement
Σχόλια
 1. Ο/Η ftanei_pia λέει:

  Καλά ρε σύντροφοι,
  Ότι γράφει το TVXS, το αναπαράγετε;
  Δεν λέω,ότι είναι αναξιόπιστο, αλλά ορισμένα πράγματα δέστε τα καλύτερα.

  Είναι ποτέ δυνατόν να είπε ο Αλαβάνος ότι :»ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε θετική στάση απέναντι στο σύστημα»;!!!

  Ήμουν στις πρώτες σειρές και άκουσα καλά τι είπε.
  Σχετικά έστειλα το παρακάτω mail στο TVXS, και τόγραψα (και) στα σχόλια του και «μέγραψαν» δεόντως.

  ———————————————
  «Επικοινωνείτε με την πραγματικότητα αγαπητοί συντάκτες του TVXS;

  Σε ποια ομιλία του A. Αλαβάνου ειπώθηκε ότι :«Αναφορικά δε, με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε θετική στάση απέναντι στο σύστημα», -και εμείς που είμασταν παρόντες δεν την ακούσαμε;

  Αυτό που είπε ήταν ότι : «είμαστε περήφανοι για τη στάση που κρατήσαμε δίπλα στη νεολαία (…) αλλά «δεν καταφέραμε να δώσουμε πολιτική συνέχεια» κλπ. .

  Προφανώς ο συντάκτης σας βαρηακούει, να μην πω τίποτε χειρότερο.

  Και αν αυτό είναι δικό του πρόβλημα, η λαθεμένη παρουσίαση της ομιλίας Αλαβάνου (τουλάχιστον στο σημείο αυτό) είναι ανεπίτρεπτη, γιατί εκτός των άλλων αναπαράχθηκε αυτούσια και από άλλα (οκνηρά) ΜΜΕ όπως π.χ. του Ιντερνετικού «ΕΘΝΟΥΣ» και έδωσαν την εικόνα που έδωσαν.

  Νομίζω ότι στοιχειώδης δημοσιογραφική και πολιτική εντιμότητα σας υποχρεώνει, αν και λίγο αργά, να επανορθώσετε το λάθος σας.

  Δ.Ζ. »
  —————————————————–
  Σας παρακαλώ πολύ ας μην κάνουμε, ΑΘΕΛΑ ΜΑΣ,κακό στην κοινή υπόθεση, τα καταφέρνουν καλύτερα άλλοι.

 2. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

  Συμφωνώ ftanei-pia, έχεις δίκαιο. Κάτι τέτοιο δεν ειπώθηκε, το διορθώνω. Όπως και παραλήφτηκε η κατά την γνώμη μου σοβαρή πρόταση «κάρτα μέλους ΣΥΡΙΖΑ να μπορούν να αποκτούν και μετανάστες».
  Λυπάμαι για την αθέλητη παραπληροφόρηση και ευχαριστούμε για την υπόδειξη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s