Νέες προκλητικές απολύσεις αγωνιστών

Posted: 20/02/2010 by Γιάννης Χ. in Κινήματα
Ετικέτες:

Στις 16/2 η εργοδοσία της ΜΕΤΚΑ (εργοστάσιο μετάλλου του γνωστού βιομήχανου Μυτιληναίου, κατασκευάζει και όπλα!) στον Βόλο απέλυσε τον Αλέξη Παυλίδη, επικαλούμενη το δικαίωμα για 2% απολύσεις και φυσικά την οικονομική κρίση. Το τελευταίο  ακούγεται σαν ανέκδοτο την στιγμή που μετά και την πρόσφατη υπογραφή των συμβάσεων σε Συρία, Τουρκία, το σημερινό ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της ΜΕΤΚΑ ανέρχεται σε 2,2 δις ευρω!! (κατασκευή οπλικών συστημάτων)

Ο Αλέξης Παυλίδης, μέλος  του ΝΑΡ Βόλου, είχε δραστηριοποιηθεί ανοιχτά στο εργοστάσιο για την ανατροπή της φιλοεργοδοτικής  πλειοψηφίας του σωματείου, πρωτοστάστησε στην δημιουργία ενός νέου αγωνιστικού εργατικού σχήματος με πολύ καλά αποτελέσματα παρέμβασης στο χώρο και στήριξε την ευρύτερη προσπαθεια  για μια ταξική  εργατική πρωτοβουλία στον κλάδο του μεταλλου.

Τον δρόμο της απόλυσης πήραν μαζί του άλλοι δύο νέοι εργαζόμενοι, που στήριξαν την προσπάθεια για ταξική αναγέννηση του σωματείου (ήταν υποψήφιοι στις εκλογές του σωματείου με το νέο σχήμα).

Ο Αλέξης, που σημειωτέον είναι σε πολύ δύσκολη οικονομική και οικογενειακή κατάσταση λόγω σοβαρής ασθένειας του πατέρα του, δεν αποδέχτηκε την απόλυση και διεκδικεί την επιστροφή του στο εργοστάσιο.

Τις απολύσεις κατήγγειλε ήδη το σωματείο της ΜΕΤΚΑ, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, το κλαδικό σωματείο μετάλλου και άλλοι φορείς. Την Τρίτη υπάρχει δίωρη στάση εργασίας στο εργοστάσιο και πρόταση για 24ωρη απεργία.

Το ζήτημα της πάλης κατά των απολύσεων και της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στους απολυμένους, πρέπει να το δούμε σοβαρά και συνολικά. Έχουμε και το παράδειγμα της πάλης κατά της απόλυσης του συνάδελφου Ντίνου Παλαιστίδη από τις εκδόσεις ΑΓΡΑ, αλλά και άλλα κρούσματα στο πρόσφατο παρελθόν.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΡΑ.
Οι απολυμένοι ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΑΤΖΗΣ

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης καλεί σε άμεση απάντηση για τις συνδικαλιστικές διώξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s