Πρόταση 4ης ΓΣ ΣΥΡΙΖΑίων στο Γκίνη: Σχέδιο απόφασης της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ

Posted: 26/11/2009 by Γιάννης Χ. in Αποφάσεις Συνελεύσεων, Ανακοινώσεις, ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες:

Στην 4η ΓΣ Γκίνη, διαμορφώθηκε το πιο κάτω σχέδιο απόφασης για να υποβληθεί στην Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως ανακοινώθηκε θα γίνει την Παρασκευή ( ώρα έναρξης 4μμ ) και το Σάββατο στο ΣΕΦ (αίθουσα Μελίνα Μερκούρη):

Σχέδιο απόφασης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης ΣΥΡΙΖΑ.

1. Το αργότερο μέσα στην προσεχή Άνοιξη, συγκαλείται Συνέδριο Επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, σαν ενιαίου πολιτικού φορέα, του οποίου τα μέλη έχουν δικαίωμα να είναι ενταγμένα και σε συνιστώσες ή τάσεις. Στο Συνέδριο Επανίδρυσης οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι των οργανώσεων του Σύριζα θα αποφασίσουν για όλα τα ζητήματα που η παρούσα Συνδιάσκεψη αφήνει σε εκκρεμότητα αλλά και για οτιδήποτε άλλο που το ίδιο το Σώμα των συνέδρων θα αποφασίσει.

2. Την πορεία προς το Συνέδριο θα οργανώσει μια Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΟΕΣ). Την απαρτίζουν ένα τουλάχιστον μέλος από κάθε συνιστώσα και ανένταχτοι σύντροφοι. Για την επιλογή των ανένταχτων μελών της ο μόνος τρόπος που υπάρχει είναι η εκλογή τους από όλους που θα συμμετέχουν  στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη (Π.Σ), μεταξύ των συντρόφων που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν.

3. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα μετά την Π.Σ. η Συντ. Γραμματεία δημιουργεί κανονικό ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ (που ένα από τα κύρια καθήκοντά του είναι η προβολή του Συνεδρίου Επανίδρυσης) και δρομολογεί την έκδοση του ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ του Σύριζα. Δίνει έτσι ένα πρώτο στίγμα ότι κάτι άλλαξε.

4. Οι ήδη υπάρχουσες οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και όσες δημιουργηθούν στο εξής, απονέμουν τον τίτλο του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ, σε οποιονδήποτε το ζητήσει αυτοπροσώπως και καταβάλλει μια συνδρομή. Η ΟΕΣ  καταρτίζει το μητρώο των μελών που αποκτά ο Σύριζα με τον τρόπο που περιγράφτηκε. Οργανώνεται η προσυνεδριακή συζήτηση με τρόπο ανοιχτό, χωρίς στεγανά, αξιοποιώντας και τα μέσα ενημέρωσης των συνιστωσών και το διαδίκτυο.  Στις συνελεύσεις τους οι οργανώσεις του Σύριζα συζητούν επί όλων των προτάσεων, ψηφίζουν επ’ αυτών και εκλέγουν αντιπροσώπους για το Συνέδριο. Το μέτρο αντιπροσώπευσης καθορίζεται, με συναίνεση, από την ΟΕΣ.

5. Η Συντονιστική Γραμματεία,  παρουσιάζει εισήγηση στο  Συνέδριο Επανίδρυσης και αποσύρεται οριστικά από το σκηνικό. Οι εκλεγμένοι σύνεδροι παίρνουν οριστικά την υπόθεση ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους.

 

Σχόλια
  1. Ο/Η Οικονομίδης Δημήτρης λέει:

    Η ΠΣ να αποφασίσει συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην πρωτοβουλία για το Δεκέμβρη ( όπου ήδη συμμετέχουν και συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ )

    «Δελτίο Τύπου

    Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξη, διαδηλώνουμε στις 6 και 7 Δεκέμβρη

    Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου και τη μεγαλειώδη εξέγερση του Δεκέμβρη, όλες οι αιτίες που προκάλεσαν την τραγωδία και τον ξεσηκωμό, παραμένουν εδώ: κρίση, γιγάντωση της επισφάλειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αστυνομοκρατία, στοχοποίηση της νεολαίας.

    Ένα χρόνο μετά, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα για να μην ξαναϋπάρξει άλλος Κορκονέας. Αντιθέτως, όχι μόνο είναι σε πλήρη λειτουργία ο μηχανισμός που γεννάει τους αστυνομικούς-πιστολέρο, αλλά και μεθοδεύεται η «επιεικής» δικαστική μεταχείριση των δολοφόνων, με πρώτο βήμα την προκλητική μεταφορά της δίκης στην Άμφισσα.

    Ένα χρόνο μετά, θα βγούμε και πάλι στους δρόμους για να διαδηλώσουμε όχι μόνο για τον Αλέξη, αλλά και ενάντια στην κυβερνητική πολιτική της λιτότητας της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων, του αντεργατικού προϋπολογισμού, της περιστολής των δημοκρατικών ελευθεριών, του ρατσισμού.

    Ένα χρόνο μετά επιμένουμε: η εξέγερση ήταν, είναι, και θα παραμείνει δίκαιη!

    Σε σύσκεψη αριστερών οργανώσεων και κομμάτων που πραγματοποιήθηκε στις 19/11 στο Πολυτεχνείο αποφασίστηκαν:

    Η οργάνωση πορείας διαμαρτυρίας την ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του Αλέξη, την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στη 1:30 μμ στα Προπύλαια (με κατεύθυνση τη Βουλή).
    Η στήριξη και συμμετοχή στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 7ης Δεκεμβρίου (Προπύλαια, 12:00).
    Το άνοιγμα πρωτοβουλιών σε όλη τη χώρα για να πάρουν οι κινητοποιήσεις πανελλαδικό χαρακτήρα.
    Ένα χρόνο μετά το κρατικό έγκλημα και την κοινωνική εξέγερση, θα διαδηλώσουμε διεκδικώντας:

    Να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί.
    Να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν οι ειδικές δυνάμεις (ΜΑΤ, «Δ», κτλ)
    Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι και η νεολαία την καπιταλιστική κρίση.
    Ένα χρόνο μετά, και αυτός ο Δεκέμβρης θα είναι του Αλέξη!

    Το κάλεσμα υπογράφουν μέχρι τώρα οι (ο κατάλογος παραμένει ανοιχτός):

    ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΡΑΝ, ΔΕΑ, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κοινή Δράση Αλληλεγγύης, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού ΟΚΔΕ, ΟΚΔΕ Σπάρτακος, ΣΕΚ, Συνασπισμός, Συντονιστικό Αντίστασης Μαθητικών Πρωτοβουλιών

    Αθήνα 23/11/09
    http://indy.gr/analysis/ena-3c7rono-meta-ti-dolofonia-toy-aleksi-diadilnoyme-stis-6-kai-7-dekembri»

  2. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

    Η πορεία προς ένα Συνέδριο Επανίδρυσης πρέπει να συνοδευτεί από εξωστρέφεια με επαφή με τα κινήματα, δημιουργία αυτοδιοικούμενων (αλλά και οργανωμένων σε επαγγελματική βάση) Στεκιών Κινημάτων για να «στεγαστεί» και ο ΣΥΡΙΖΑ και δημιουργία θεματικών επιτροπών (νεολαίας, περιβάλλοντος, δικαιωμάτων, γυναικών, μεταναστών κλπ) σε κάθε οργάνωση ΣΥΡΙΖΑ

  3. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

    εως αυτή την στιγμή που μιλάμε (Πέμπτη 26/11 ώρα 6:30 μμ) στην ιστοσελίδα του Σύριζα δεν έχει ανέβει κανένα κείμενο της Πασα, ούτε και το κείμενο των 200. Αντίθετα στο δικό μας ιστολόγιο έχουν ανέβει όλα τα κείμενα, του ΣΥΝ των συνιστωσών, των 200, ακόμα και της Νελαίας ΣΥΝ. Υπενθυμίζω ότι στην Γραμματεία Σύριζα πριν 10 μέρες ο σ. Βίτσας είχε δεσμευτεί οτι θα ανέβουν όλα τα κείμενα έστω και με link. To γραφείο της γραμματείας ύστερα απο προχθεσινές διαμαρτυρίες μας ζήτησε κείμενο και της το στείλαμε. Όμως δεν έχει αναρτηθεί ακόμη! Επειδή ο σ. Νταβανέλος συμβαίνει να είναι συντονιστής της γραμματείας, έχει λογικά κάποια ευθύνη για όλα αυτά. Ας μην παραπονιέται λοιπόν οτι τον στοχοποιούμε. Δεν υπάρχει τίποτα προσωπικό με κανέναν, αλλά όταν κάποιοι σύντροφοι δεσμεύονται σε κάποια πράγματα και δεν τα υλοποιούν, είναι λογικό να υπάρχει και αντίδραση, και δυστυχώς και αμφισβήτηση των αγνών τους προθέσεων.

  4. Ο/Η Δ.Υ. λέει:

    Πάντως η φωτογραφία είναι όλα τα λεφτά! Ελπίζω μόνο στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη να είμαστε όλοι λιγότερο οξύθυμοι από τους Γαλάτες του εικονιζόμενου Γαλατικού χωριού και να θυμόμαστε ότι ο Καίσαρας κι οι Ρωμαικές Λεγεώνες είναι λίγα μέτρα απέξω! Και , σ αντίθεση με το κόμικ, μαγικό φίλτρο δεν υπάρχει ούτε για δείγμα!

    • Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

      υπάρχει μαγικό φίλτρο… αλίμονο αν δεν υπήρχε… έτσι θα πηγαίναμε στη μάχη;
      (κάποιοι μάλιστα έχουν πέσει στη χύτρα με το μαγικό φίλτρο απο μικροί…)

  5. Ο/Η Δήμητρα Φωτίδου λέει:

    σ.Γιάννη Κυριακάκη δεν φταίει ο σ.Νταβανέλος.Αλλος χειρίζεται την ιστοσελίδα του
    ΣΥΡΙΖΑ.Κι αυτός «ο άλλος» με αυτόν τον τρόπο υποβαθμίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και τις διαδικασίες του.
    Δ.Φ

  6. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

    ποιός είναι Δήμητρα; τον ξέρεις; ονομάτισέ τον αν τον ξέρεις, να τον μάθουμε και μείς, να μην καταλογίζουμε ευθύνες άδικα στον Νταβανέλο και στον Βίτσα.

  7. Ο/Η alexius λέει:

    «Δεσμεύτηκε η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ»

    «Ετελείωσε» που έλεγε και ο Βουλευτής Καλοχαιρέτας στην ελληνική ταινία

  8. Ο/Η Tierra Izquierda λέει:

    @alexius

    “Δεσμεύτηκε η Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ”
    “Ετελείωσε” που έλεγε και ο Βουλευτής Καλοχαιρέτας στην ελληνική ταινία

    Καλοοοοό….
    (πικρό, αλλά αληθινό)

Σχολιάστε