Εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ: Το σενάριο μιας θεατρικής παράστασης με δυο πράξεις

Posted: 16/12/2009 by Γιάννης Χ. in Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες:

Τίτλος: Οι Εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Θεατρικό σε δυο πράξεις

 Σκηνικό: Αίθουσα  συνοικιακής ταβέρνας, κλειστής για την περίσταση. Τρία τραπέζια, επάνω τους κάλπη, από πίσω πολυμελής εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη απο πρόεδρο, 2 μέλη, 11 εκπροσώπους συνιστωσών και ενός ανέντακτου. Κόκκινο τραπεζομάντηλο. Από πίσω, κολλημένες με σελοτέιπ στα βαρέλια με το κρασί διάφορες αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ και μερικές από τις συνιστώσες. Στον προθάλαμο τραπεζάκια συνιστωσών με εφημερίδες, υλικό τους και εκπροσώπους πρόθυμους να εξυπηρετούν όλους τους ψηφοφόρους χωρίς διακρίσεις.

Σενάριο-Διάλογοι:

Ηλικιωμένος αριστερός πλησιάζει διστακτικά προς την εφορευτική.

 (Στο ρόλο της προέδρου καλοκάγαθη γυναίκα μέσης ηλικίας με πλατύ καθησυχαστικό χαμόγελο τύπου «δε βαριέσαι» )

Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής: (Με δυνατή, χαρούμενη, αισιόδοξη φωνή) Καλημέρα σας σύντροφε. Τι θα θέλατε;

Ψηφοφόρος: (διστακτικά με χαμηλή φωνή): Εεε, ήρθα να ψηφίσω….

Πρόεδρος: Πολύ ευχαρίστως. Γιατί όχι; Αλλά πρώτα πείτε μου. Από που προέρχεσθε σύντροφε;

Ψηφοφόρος: (πιο αμήχανα) Εεεε…Απο τη Γαστούνη Ηλείας   …Εχει σημασία αυτό;

Πρόεδρος: (Αυστηρά και εκνευρισμένα): Δεν μας ενδιαφέρει ο τόπος καταγωγής σου σύντροφε ! Θέλω να μάθω ποιά συνιστώσα σε στέλνει για να δω σε ποιό κατάλογο είσαι γραμμένος!

(και συμπληρώνοντας με τόνο ειρωνικό): Η μήπως… είσαι ανένταχτος ?

Ψηφοφόρος: Οχι…οχι… είμαι μέλος του ΣΥΝ. Απο την οργάνωση του Βοτανικού.

Πρόεδρος: Ωραίααα !  (και με ταυτόχρονο νεύμα στον αντιπρόσωπο του ΣΥΝ Βοτανικού): Για δείτε σύντροφε. Είναι γραμμένος ο σύντροφος στον κατάλογο ψηφοφόρων του Συνασπισμού Βοτανικού ?

Αντιπρόσωπος ΣΥΝ Βοτανικού: (Νεολαίος με ψαρωμένο βλέμμα): Ελάτε εδώ σύντροφε. Πως λέγεστε ?

Ψηφοφόρος: Παπαδόπουλος… Χαράλαμπος Παπαδόπουλος… του Διονυσίου..

Αντιπρόσωπος ΣΥΝ Βοτανικού: (Με υπομειδίαμα ενώ ψάχνει συγχρόνως και το όνομα): Παπαδόπουλος ε;  Με τον Χριστόφορο καμιά συγγένεια;

Ψηφοφόρος: Οχι. Απλή συνωνυμία

Αντιπρόσωπος ΣΥΝ Βοτανικού: (Ξαναγίνεται αυστηρός): Καλώς.. Αλλά δεν βρίσκω να είσαι γραμμένος στον κατάλογο.

Πρόεδρος: (επεμβαίνοντας): Τι συμβαίνει ? Δεν είναι γραμμένος ο σύντροφος?

Αντιπρόσωπος: Εεε, δεν τον βρίσκω… δειτε και μόνη σας συντρόφισσα…

Πρόεδρος: (με πολύ επιτιμητική φωνή και ελαφρή ειρωνεία): Είστε σίγουρος ότι σας έγραψαν στους καταλόγους σύντροφε? Μήπως νομίζεται ότι γραφτήκατε συμπληρώνοντας εκείνες τις προβοκατόρικες αιτήσεις που είχε βγάλει ο ΕΟΣ  κάνοντας εκείνες τις φάρσες τον Δεκέμβριο που παραλίγο να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ?

Ψηφοφόρος: (εντελώς χεσμένος): Που να ξέρω. Εμένα με ειδοποίησε τηλεφωνικά ο σύντροφος Χατζηπλάτων που είναι και στην Κεντρική Επιτροπή, να έρθω να ψηφίσω εδώ σήμερα. Δεν ξέρω τι έκανε. Αυτός είπε ότι με έγραψε και να έρθω να ψηφίσω… Δεν ξέρω τι έκανε… Δεν τον παίρνετε ένα τηλέφωνο…?

Πρόεδρος: (ξαναχαμογελάει καθησυχαστικά): Ηρεμείστε σύντροφε. Μην ανησυχείτε. Θα το λύσουμε το πρόβλημα…! (ταυτόχρονα κοιτάει επιτιμητικά τον αντιπρόσωπο) Ποιός είπατε ότι σας έγραψε?

Ψηφοφόρος: Ο σύντροφος Χατζηπλάτωνας. Απο την Κεντρική Επιτροπή. Τηλεφωνικά μιλήσαμε και με ειδοποίησε χτες βράδυ. Δηλαδή με τη γυναίκα μου μίλησανε που ήταν στον Ρήγα όταν ήταν φοιτήτρια… χρόνια είχαμε να τον ακούσουμε, μόνο από την τηλεόραση τον βλέπουμε και τον θυμώμαστε. Εγώ έλειπα εκείνη την ώρα. Δεν ξέρω. Μήπως έγινε κανα λάθος?

Πρόεδρος: (προς τον αντιπρόσωπο): Χμμμ… Ο σύντροφος Χατζηπλάτων είναι της Ανανεωτικής Πτέρυγας. Για κοιτάξτε στον ανθυποκατάλογο μελών Ανανεωτικής Πτέρυγας του υποκαταλόγου Βοτανικού του καταλόγου «Μέλη ΣΥΝ» σύντροφε αντιπρόσωπε…!

Αντιπρόσωπος: (ξεφυλλιζοντας και ψάχνοντας βιαστικά διάφορα χαρτιά): Μάλιστα συντρόφισσα πρόεδρε… Α, ναι. Παπαδόπουλος είπατε σύντροφε ?

Ψηφοφόρος (ελαφρά αναθαρημένος): …Χαράλαμπος… του Διονυσίου… για κοιτάξε σε παρακαλώ σύντροφε.

Αντιπρόσωπος (περίπου θριαμβευτικά): Μάλιστα. Σε βρήκα. Εδώ είσαι γραμμένος. Μα γιατί δεν μας είπες απ’ την αρχή ότι είσαι στον κατάλογο της Ανανεωτικής σύντροφε ? (γυρίζοντας προς την πρόεδρο που περιμένει): Ο σύντροφος είναι γραμμένος και μπορεί να ψηφίσει !

Πρόεδρος: Πολύ ώραία !!! Εσείς σύντροφε πάρτε το ψηφοδέλτιό σας και περάστε παρακαλώ στο παραβάν. Μπορείτε να βάλετε μέχρι 3 σταυρούς σε όποια ονόματα έχετε επιλέξει.

Ο ψηφοφόρος παίρνει το ψηφοδέλτιο και εξαφανίζεται στο παραβάν. Μετά από λίγο επιστρέφει περιχαρής, με το ψηφοδέλτιο διπλωμένο και πλησιάζει την κάλπη έτοιμος να το φουντάρει μέσα….

Πρόεδρος (Πετάγεται απάνω ουρλιάζοντας): ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΚΕΙ ΡΕ..?

(Ταυτόχρονα πετάγονται επάνω και τα 15 μέλη της Εφορευτικής Επιτρ. Οι δύο αγκαλιάζουν την κάλπη για να την προστατεύσουν. Μερικοί άλλοι κυκλώνουν το ψηφοφόρο. Ένας ετοιμάζεται να τον πιάσει απ το λαιμό. Όλοι τους είναι σε έξαλλη κατάσταση και ο πιο ψύχραιμος με μια απότομη κίνηση του παίρνει το ψηφοδέλτιο και το δίνει στην πρόεδρο)

Αντιπρόσωπος: Ορίστε συντρόφισσα πρόεδρε. Τό ‘σωσα. Με είδατε πως του το πήρα του μπαγάσα ? Αν δεν ήμουν εγώωω που έχω μάθει συνέχεια να βρίσκομαι σε επαναστατική επαγρύπνηση..!

 (Η Πρόεδρος προσπαθώντας να κρατήσει την ψυχραιμία της, παίρνει το διπλωμένο ψηφοδέλτιο και όρθια ακόμα σημειώνει με νευρικές κινήσεις κάτι επάνω του με το στυλό της, μονολογώντας: 

Πρόεδρος: Βρε τι πήγαμε να πάθουμε…. Σε τι μπελά θα μας έβαζε ο άσχετος….!

Πρόεδρος: (προς τον ψηφοφόρο): Τι πήγατε να κάνετε κύριε ? καταλαβαίνετε σε τι μπελά θα μας βάζατε ? …Ορίστε τώρα είστε έτοιμος. Πάρτε το και ρίξτε το (δίνοντας του το ψηφοδέλτιο)

Ψηφοφόρος: (το παίρνει και κοιτάει έκπληκτος τι σημείωσε πανω του η πρόεδρος. Διαβάζει δυνατά – συλλαβιστά) : Συ-νασ-πισ-μος….. Πι..Κα-πα… Βο-τα-νι-κου…. ΑΝ-ΤΡΑΣ….!

Ψηφοφόρος: (απορημένος): Μα τι ναι τούτο πάλι ρε σύντροφοι…?

Όλοι μαζί οι παριστάμενοι με πλατύ χαμόγελο: Ρίξτο…Ρίξτο…! Θα σου εξηγήσουμε μετά…!

(Ο ψηφοφόρος το ρίχνει στην κάλπη…)

Όλοι πέφτουν επάνω του και μιλάνε ταυτόχρονα. Ο ψηφοφόρος κοιτάει γυρω γυρω με αμήχανο χαμόγελο ηλιθίου. Η πρόεδρος «λαμπερό χαμόγελο – άσπρα δόντια ξέξασπρα» επιβάλει δια αποτόμου νεύματος την σιωπή και αναλαμβάνει να εξηγήσει με συγκρατημένη μειλίχια φωνή.

Πρόεδρος: Σύντροφε, αν και δήλωσες μέλος του Συνασπισμού φαίνεται ότι δεν παρακολουθείς πολύ συχνά τα κομματικά έντυπα. Λοιπόν, επειδή σε συμπάθησα, να σου εξηγήσω λίγα πράγματα για την διαδικασία για να καταλάβεις… (ψάχνει ανάμεσα σε ένα μάτσο χαρτιά)…α! να’ το, οι σημειώσεις μου από την τελευταία Εγκύκλιο… Λοιπόν, μετά από την απόφαση της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης…

Ανένταχτος Αντιπρόσωπος: Της Γραμματείας κατά την διάρκεια της 3ης Πανελλαδική Συνδιάσκεψη συντρόφισσα Πρόεδρε, να μη λέμε και ότι θέλουμε!

Πρόεδρος (αγνοώντας επιδεικτικά τον αναιδή που την διέκοψε με μια χαρακτηριστική γκριμάτσα του στυλ «oh my god»)… της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης επαναλαμβάνω, και μετά την 7η Εγκύκλιο της Γραμματείας για την εφαρμογή της απόφασης της, παράγραφος 4, ορίζεται καθαρά (βάζει τα γυαλιά πρεσβυωπίας και διαβάζει)  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον δημοκρατικό και ενιαίο κόμμα μελών και σαν τέτοιο εκλέγει τους αντιπροσώπους του στα όργανα με ποσόστωση. Ενώ στην 9η Εγκύκλιο, όπως διευκρίνίστηκε από την ειδική εγκύκλιο που εγκρίθηκε από την έκτακτη ιστορική Γραμματεία της 13/2,  ορίζεται σαφώς (διαβάζει πάλι) τα μέλη καθε συνιστώσας μπορούν να επιλέγουν ελεύθερα τους αντιπροσώπους τους από τα μέλης της ίδιας της συνιστώσας, γιατί αν ψηφίσουν κάποιο μέλος άλλης συνιστώσας απ αυτήν που ανήκουν τότε το αποτέλεσμα νοθεύεται γιατί το σωστό είναι και η δημοκρατικές διαδικασίες επιβάλλουν την μη επέμβαση στα εσωτερικά άλλης συνιστώσας, όπως ορίζεται από το ειδικό μνημόνιο Μπανιά-Φλαμπουράρη που επικυρώθηκε στην ειδική σύνοδο της ΚΠΕ του ΣΥΝ της 19/2/1010. Στην επόμενη παράγραφο ορίζεται σαφώς ότι ίδιο ισχύει και για την ποσόστωση γυναικών – ανδρών και έτσι είναι απαραίτητο να σημειώνουμε επάνω στα ψηφοδέλτια (στο εξωτερικό μέρος τους – μην παραβιάζουμε και τη μυστικότητα –άρα και την ελευθερία επιλογής –) την κομματική, γεωγραφική προέλευση και το φύλο του ψηφοφόρου που το έριξε. Παραλίγο να τινάξεις με την ασχετοσύνη σου στον αέρα όλο τον ΣΥΡΙΖΑ μιας και δεν έχει επέλθει ακόμα καμία συμφωνία για την ειδική περίπτωση που θα βρεθεί ψηφοδέλτιο στη κάλπη χωρίς τις πιο πάνω επισημάνσεις, μιας και διαφώνησε η ΑΝΑΣΑ στην πρόταση του ΣΥΝ το ψηφοδέλτιο να αποσύρεται και να καίγεται παρουσία όλων των μελών της εφορευτικής. Κατάλαβες τώρα σύντροφε τι πήγες να μας κάνεις;

Ο ψηφοφόρος, ζαλισμένος και με χαζοχαρούμενο ύφος αποχωρεί με όλα αυτά τα θαυμαστά που άκουσε. Βγαίνοντας έξω στον καθαρό αέρα θυμάται ξαφνικά ότι έναν σταυρό τον έβαλε στο όνομα ενός συντρόφου και φίλου του που -φευ- δεν ήταν μέλος του ΣΥΝ αλλά ανένταχτος. Έντρομος επιστρέφει πάλι στον χώρο όπου στην πράξη εφαρμόζεται η δημοκρατία της Αριστεράς, με την μικρή ελπίδα αυτό που έκανε να μην είναι μια ακόμα αιτία να καταστραφεί ότι με πολύ κόπο κατακτήθηκε για την δημοκρατική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ψηφοφόρος(με πολύ συνεσταλμένο ύφος πλησιάζει την πρόεδρο που έχει ήδη στρέψει την προσοχή της σε μια έντονη συζήτηση με τον ανένταχτο της Εφορευτικής Επιτροπής): Ξέρετε, είναι και ένα ακόμα θέμα που νομίζω ότι έχω την υποχρέωση να σας ενημερώσω…

Κανείς δεν φαίνεται να του δίνει σημασία. Ξεροβήχει τρις.  Εις μάτειν.

Ψηφοφόρος (με κάπως πιο δυνατό τόνο φωνής): Σύντροφοι, νομίζω ότι ενδεχομένως να έχω κάνει λάθος στην επιλογή μου. Ψήφισα ένα σύντροφο που δεν είναι ούτε μέλος του ΣΥΝ ούτε μέλος της Ανανεωτικής Πτέρυγας, μου τον σύστησε ο μπατζανάκης του κουμπάρου μου…

Δεν προλαβαίνει να αποσώσει τη φράση του. Όλοι πετάγονται από τις θέσεις τους, η Πρόεδρος καλεί κάποιο νούμερο στο κινητό της και ζητάει επειγόντως τον Γραμματέα Εμπλοκών της Οργανωτικής Επιτροπής που είναι όμως απασχολημένος με άλλη υπόθεση όπως της λένε, να πάρει αργότερα. Ένα μέλος της οργανωτικής καλύπτει με το σώμα του την κάλπη μέχρι κάποιο άλλο, από την ΔΕΑ όπως γράφει στην κονκάρδα στο πέτο του, ζεσταίνει βουλοκέρι για να την σφραγίσει ακολουθώντας τις οδηγίες που του υπαγορεύει ένας κοντούλης με κονκάρδα ΚΟΕ που του διαβάζει κείμενα με οδηγίες από ένα χοντρό ντοσιέ, την ίδια ώρα που δυο μέλη της εφορευτικής φράσουν την είσοδο με τα σώματά τους αποκλείοντας την πρόσβαση στην ταβέρνα από οποιονδήποτε. Ταυτόχρονα, ο σύντροφος Παπαδόπουλος Χαράλαμπος του Διονυσίου, έχει απομονωθεί από τρία μέλη της Εφορευτικής που του έχουν πάρει το κινητό τηλέφωνο και έχουν ολοκληρώσει την σωματική έρευνα για τυχόν μικρόφωνα και μαγνητόφωνα, σύμφωνα με την ειδική εμπιστευτική εγκύκλιο της 21/2/2010. Όλη η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δευτερόλεπτα, αποτέλεσμα της σκληρής εξάσκησης των μελών των εφορευτικών επιτροπών που ακολούθησε το αχτιφ στο Ιμπέριαλ.

Πρόεδρος (προς τον έντρομο ψηφοφόρο που έχει γουρλώσει τα μάτια παρακολουθώντας την σκηνή καθισμένος με το ζόρι στην καρέκλα με τρεις σε πλήρη ετοιμότητα να δράσουν πάνω από το κεφάλι του): Σύντροφε, θα σε ρωτήσω μόνο μια και τελευταία φορά και περιμένω ειλικρινή απάντηση. Πρόσεχε τι θα απαντήσεις γιατί έχουμε τους μηχανισμούς για να ελέξγουμε τα λεγόμενά σου. Σε ρωτάω : Ξέρεις τι είναι ΠΑΣΑ;

(αυλαία, Τέλος της πρώτης πράξης

και…ακολουθεί η Δεύτερη Πράξη με τίτλο: «Η διαλογή των ψηφοδελτίων»)

Σενάριο: MARTEN

Επιμέλεια κειμένου:

 Για την δεύτερη πράξη, μη περιμένετε πάλι κάποιοι να δράσουν αντί για εσάς. Γράψτε την δική σας εκδοχή για την δεύτερη πράξη στα σχόλια αυτού του άρθρου, συμμετέχοντας έτσι και σε ένα σπάνιο πείραμα συλλογικής συγγραφής σεναρίου θεατρικού έργου. Ίσως να το κάνουμε και αμεσοδημοκρατικό ενεργοποιώντας κάποιο wiki κάποτε…

Σχόλια
  1. Ο/Η G λέει:

    Διάβασε ένα άλλο σενάριο που έγινε σε νησί του αιγαίου
    Σκηνή 1
    Αίθουσα μπαρ 12 άτομα σύνολο. Οι οποίοι 6 από το ΣΥΝ από τη ΚΟΕ 1 και 5 ανένταχτοι (συζητούν πως θα επανιδρύσουν το ΣΥΡΙΖΑ)
    Σκηνή 2
    Καβγάς μεταξύ τους γιατί δεν συμφωνούν (τι είπαν στο καβγά; βάλτε τη φαντασία σας να οργιάσει)
    Σκηνή 3
    Οι 8 αποφασίζουν να φτιάξουν γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ δια βοής
    Σκηνή 4
    Ιδρύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τη γραμματεία του οι οποία εκπροσωπεί όλους εμάς στο νησί !!!!
    Συμπέρασμα
    Αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύονται.

    • Ο/Η Enas parevriskomenos sti syneleysh toy nisioy λέει:

      Εμπόδισε κάποιος τούς υπόλοιπους («όλους εσας» όπως αναφέρεις) να παρευρεθείτε και να ψηφίσετε για την εκλογή της γραμματείας; Σας εμποδίζει κανείς τώρα να ενταχθείτε στο ενιαίο μητρώο μελών και να ζητήσετε ευρύτερη συνέλευση;
      Αν ναί, πρόκειται για αντιδημοκρατική πρακτική! Να ζητήσετε ακύρωση!
      Αν όχι, τότε λυπάμαι αλλά η αντιδημοκρατική πρακτική είναι των υπολοίπων (όλων εσάς), που με κάθε τρόπο ακόμη και τώρα προσπαθήτε να υποβαθμίσετε την συνέλευση και τις αποφάσεις της συνέλευσης των ανθρώπων που αγωνιούν για την συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ στο μικρό αυτό νησί.
      Και ναί! απο τον ΣΥΡΙΖΑ που προτείνεις, ονειρεύομαι τον άλλο τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ, τον ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, τον ΜΑΧΗΤΙΚΟ, τον ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ!
      Και αυτός απο κάπου έπρεπε να ξεκινήσει!

      Υ.Γ Για την ιστορία, επειδή απουσίαζες (για να μπορείς να προβοκάρεις με αληθινά στοιχεία και όχι με ότι μαθαίνεις απο τα καφενεία).
      Στη συνέλευση παρευρέθηκαν 17 άτομα. 5 ήταν μέλη του ΣΥΝ (2 μέλη της Ν.Ε) εκ των οποίων ο ένας δήλωσε οτι εκπροσωπεί την Ν.Ε.
      1 ήταν μέλος της ΚΟΕ
      και 11 ανένταχτοι.
      Όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα εκτός απο την απόφαση για την προσωρινή γραμματεία. Ο ΕΝΑΣ σύντροφος που μειοψήφισε εκεί, ήθελε τριμελή γραμματεία. Τελικά επελέγη τετραμελής!
      Υ.Γ2 Έχεις παραιτηθεί και απο τον ΣΥΝ και απο τον ΣΥΡΙΖΑ εδω και καιρό (τα κακά του μικρού νησιού. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας)! Προς τι η αγωνία λοιπόν για το ποιός θα σε εκπροσωπεί;

  2. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

    ποιό είναι το νησί ρε παιδιά;

  3. Ο/Η Α ΧΙΩΤΗΣ λέει:

    Φίλε Π……. νομίζω ότι χτυπάς λάθος πόρτα.

  4. Ο/Η nikos85 λέει:

    17 ατομα(6-1-11) στη Φαιδρα ιδρυσαν (κατα πλειοψηφία) τον ΣΥΡΙΖΑ των μελων της ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ και της επαναστασης…τωρα μαλίστα!!!

  5. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ λέει:

    16/12/09 ΧΙΟΣ,ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ.ΠΑΡΟΥΣΙΑ 17 ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΣΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΜΗΤΡΩΟ ΜΕΛΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥΠΡΟΤΑΘΗΚΑΝ Κ ΕΚΛΕΧΘΗΚΑΝ 4 ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ 2 ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΙ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΧΙΟΥ Κ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ.Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΣΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ.Ο ΣΥΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΛΗΣΙΕΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Κ ΣΥΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ Κ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΙ Κ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ Κ ΤΟΥΣ ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΥΣ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΛΩΝ.18/12/09 ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Κ ΜΕ ΕΜΑΙΛ ΤΟΥΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Κ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΕΝΑΝΑ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΛΩΝ

  6. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    Δηλαδή βρε σ.φε Σωτήρη για να καταλάβω:
    Είσαστε 17 που αποφασίσατε να κάνετε «ΣΥΡΙΖΑ μελών» στη Χίο. Τρέξατε – μαζευτήκατε στη Φαίδρα και αποφασίσατε ότι εσείς είσαστε η μαγιά του «ΣΥΡΙΖΑ των μελών». Βγάλατε εσείς οι 17 το «προσωρινό σας συντονιστικό» για να προετοιμάσει την νομαρχιακή ολομέλεια σας.».
    Αν νομίζεις ότι αυτή η διαδικασία συμβάλλει στην δημιουργία του ΣΥΡΙΖΑ των μελών και μάλιστα από τα κάτω, μου φαίνεται γείτονα ότι είσαι πολύ μακρυά νυχτωμένος!

  7. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

    Και ποια είναι η «ιδανική» διαδικασία που θα πρότεινες εσύ φίλε Λαμπρόπουλε; Πες μας για να ξέρουμε τι θα κάνουμε στις τοπικές μας.

  8. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

    Κώστα,
    κάποιοι έχουν ένα κώλυμα με τις εγκυκλίους. Δεν κάνουν τίποτα αν δεν υπάρχει σε εγκύκλιο ούτε για προσωπική τους ανάγκη εδεχομένως. Δεν κακολογώ τους συντρόφους που παραμένουν κωλυμένοι σε συνήθειες που επιβλήθηκαν από την αντίληψη του λενινιστικού κόμματος νέου τύπου με τις ιεραρχίες τους και με δομές που τα πάντα κινούνται από τα πάνω. Κακολογώ όλες τις δυνάμεις που βολεύονται στο να συντηρείται αυτό το απαρχαιωμένο μοντέλο, ηλικίας 2 αιώνων περίπου, στοιχείο που δεν βοηθάει για να δημιουργηθεί η Αριστερά του 21ου αιώνα

  9. Ο/Η ftanei_pia λέει:

    Και εκείνος δεν απάντησε….
    Φίλε Π. Λαμπρόπουλε από τις 18:55 έως τις 23:55 5 ώρες,γιατί δεν απαντάς στο εύλογο ερώτημα του συντρόφου Κ. Λεγάκη;
    Πολύ θα τόθελα μιά και αύριο έχω και εγώ στην τοπική μου Γ.Σ. και θα με βοήθαγες με τις προφανώς τεκμηριωμένες και καλύτερες προτάσεις από αυτές του σ. Σωτήρη;
    Γιατί δεν μας τις λες, τι φοβάσαι;
    Ή μήπως άλλα πράγματα όπως μποϋκοτάζ, κωλυσιεργεία σε απασχολούν περισσότερο; Λέω μήπως;

  10. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    Σ.φε μου πειράζει που εχτές το βράδυ προτίμησα να πάω σινεμά και να πιω ένα καφέ;

    Δεν έχω σκοπό να περιγράψω μια «ιδανική διαδικασία» ούτε περιμένω κάποιες ¨εγκύκλιους».
    Αν εσείς θεωρείτε ότι η ιδρυτική συνέλευση του «ΣΥΡΙΖΑ των μελών» στη Χίο έγινε με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο, σε μια περιοχή που ο κόσμος που δραστηριοποιείται γύρω από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ περισσότερος, αφού μαζεύτηκαν 17 άτομα και «άνοιξαν» το μητρώο, εγώ τι να πω!
    Αν εσείς θεωρείτε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ των μελών» είναι «όποιος προλάβει πρώτος» να συγκαλέσει τη συνέλευση, τότε πάλι εγώ τι να πω.
    Αν εσείς θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ των μελών χωράει μόνο όσους εσείς θεωρείτε ότι πρέπει να χωράει (στη Χίο τα 17 άτομα της Φαίδρας), τότε εγώ τι να πω;
    Αν εσείς θεωρείτε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ των μελών» είναι αυτός που θα προλάβει να πάρει πρώτος τη σφραγίδα εγώ τι να πώ;
    Αν εσείς θεωρείτε ότι ο «ΣΥΡΙΖΑ των μελών» είναι αυτός που θα προλάβει να πάρει πρώτα τα γραφεία εγώ τι να πώ;
    Το είχε πει άλλωστε και ποιο παλιά ο μακαρίτης ο Φλωράκης. «το μοναστήρι να είναι καλά»!

  11. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

    Πάλι δεν απαντάς φίλε Παναγιώτη…
    Κοίτα, προσωπικά δεν υποννοώ τίποτα. Ούτε για εγκυκλίους μιλώ, ούτε θέλω να σε ψέξω για τίποτα.
    Ειλικρινά θα ήθελα να μου πεις πώς το φαντάζεσαι όμως. Άσε, τι κάνουμε εμείς (ποιοι;). Εντάξει, εμείς κάνουμε λάθος. Εσύ τι θα έκανες; Πώς θα το χειριζόσουν;

  12. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    Ειλικρινά φίλε Κώστα, θεωρώ ότι η «ιδανική διαδικασία» είναι αυτή που θα έχει σαν αποτέλεσμα να είμαστε περισσότεροι από ότι πριν.
    Δηλαδή σε αυτές τις συνελεύσεις η «ιδανική διαδικασία» είναι αυτή που θα βοηθήσει να έρθει και να συμμετάσχει πολύ περισσότερος κόσμος από ότι ήρθε (π.χ.) στις συνελεύσεις που έγιναν πριν τη συνδιάσκεψη (για να μην πω και περισσότερος από τις συνελεύσεις που έγιναν πριν τις εκλογές).
    Ακόμα «ιδανική διαδικασία» είναι αυτή που θα έχει σαν αποτέλεσμα, αυτός που κόσμος που θα έρθει και οι οργανώσεις που θα στηθούν, να αποφασίσει στόχους, να αναλάβει δεσμεύσεις και να να ανοιχτεί στην κοινωνία (του), να ανοίξει μέτωπα πάλης.
    Προφανώς αυτό πρέπει να είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα, οπότε αντιλαμβάνομαι ότι πριν πάμε στις συνελεύσεις θα πρέπει να στύψουμε το μυαλό μας, για να βρούμε τρόπους να έχουμε αυτά τα αποτελέσματα.

  13. Ο/Η Κώστας Λεγάκης λέει:

    Συμφωνώ, αρκεί αυτό το στίψιμο του μυαλού μας μην κρατήσει κανένα εξάμηνο – μέχρι τις παραμονές της 4ης ΠΣ, γιατί τότε πάμε για μία από τα ίδια. Η εμπειρία της 3ης ΠΣ, που ενώ ήταν αποφασισμένη από το καλοκαίρι φτάσαμε 3 ημέρες πριν την έναρξη να μην ξέρουμε ούτε το χώρο που θα γινόταν, πρέπει να μας προβληματίσει. Φυσικά και πρέπει να διασφαλιστεί η συμμετοχή περισσότερων, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση λόγος κωλυσιεργίας. Οι ΤΕ πρέπει να φτιαχτούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, να λυθεί το θέμα το μητρώων κ.λπ. και να έχουμε χρόνο να μιλήσουμε ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ πολιτικά ενόψει της 4ης ΠΣ.

  14. Ο/Η ftanei_pia λέει:

    Δεν ξέρω ρε παιδιά, αλλά γιατί αυτή η επαναλαμβανόμενη «ιδανική διαδικασία» μου φέρνει συνεχώς στο νου αυτό;

  15. Ο/Η SKOYMPI ASTERIS λέει:

    Εμένα γιατί μου φέρνει στο μυαλό πραξικόπημα.
    Και δεν είναι το πρώτο μερικοί από αυτούς το έχουν ξανακάνει στη Νομαρχιακή του Συνασπισμού.

  16. Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

    Λαμπρόπουλε
    ο ΣΥΝ στέλνει «αντιπροσώπους» στις συνελεύσεις ΣΥΡΙΖΑ,
    είναι αυτή «ιδανική διαδικασία» που συσπειρώνει τον κόσμο;

  17. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    Κυριακάκη
    Άλλα λέει η θειά μου, άλλα ακούν τα αυτιά μου…

  18. Ο/Η Διάφανος λέει:

    SKOOMPI ASTERIS,τα πραξικοπήματα στο Συνασπισμό της Χίου είναι παράδοση.Μάλλον στο DNA της οργάνωσης από την ίδρυσή της.Περίοδος Μενή΄μέχρι και σήμερα τα ίδια.Μόνιμοι πραξικοπηματίες,τους έχει μείνει και το παρατσούκλι συνταγματάρχες,
    Μπουγιούκανιτ,Ταρζάν-Τσολάκης κ.λ.π.Θύτες ΚΆΛΟΓΕΡΑΣ-ΣΦΥΡΑΚΗΣ-ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΓΑΙΤΑΝΟΣκλπ σε σενάριο,σκηνοθεσία Μάγδας Σπηλιοπούλου και μηχανισμός ΣΥΝ.
    Θύματα ΣΙΔΕΡΗΣ ΤΣΟΥΡΟΣ-ΜΑΥΡΕΛΟΣ-ΛΑΒΑΤΣΗΣ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ-ΚΑΒΥΡΗΣ κλπ Αλλά κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ και η
    Ριζοσπαστική Αριστερά.Στη Χίο ο χώρος του ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ έχει καταντήσει τσίρκο Medrano.Και ο καλύτερος ζογκλέρ θα αποτύχει.Μόνη λύση διάλυση,ανασυγκρότηση,επανίδρυση.Αναγκαστική αποστρατεία στους συνταγματάρχες!Γιατί δεν πάει άλλο μ’αυτή την παρακμή και να δούμε μια άσπρη μέρα.Πολλά καλά και αξιόλογα στοιχεία του χώρου μ’αυτά που έχουν δει τόσα χρόνια στη Χίο και για να διατηρήσουν τη σοβαρότητά τους είναι στην άκρη και σιωπούν καιρό τώρα.

  19. Ο/Η SKOYMPIS ASTERIS λέει:

    σ/φοι νομίζω ότι το πράγμα χοντραίνει και δεν θα συμμετέχω άλλο στη συζήτηση. Εύχομαι να τα βρείτε για το καλό του συριζα

  20. Ο/Η andriou λέει:

    Αισθάνομαι πολύ μεγάλη προσβολή όταν οι σύντροφοι (Ν.Ε Χίου του ΣΥΝ) που με καλούν να δώσω μαζί τους κοινούς κοινωνικούς αγώνες, που με προτείνουν για υποψήφιο βουλευτή ή για συντονιστή του φορέα στον οποίο συνυπάρχουμε (ΣΥΡΙΖΑ Χίου), μου αρνούνται τον μοναδικό τρόπο που έχω να συμμετέχω με ισότιμο τρόπο στη λήψη των αποφάσεων που αφορούν όλους (να γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή!!!)
    Το χειρότερο απο όλα είναι οτι στην απόφαση τους αυτή τούς ωθεί ένας ιδιότυπος νεοζαχαριαδικός κομματικός πατριωτισμός. Αυτός που κρατάει την Αριστερά καθιλωμένη εδω και δεκαετίες και που αποδεικνύει οτι ο σταλινισμός (αν έρθεις σε επαφή μαζί του) είναι σαν τον μύκητα στο νύχι. Αμα κολήσεις δεν φεύγει ποτέ. Όποια θεραπεία και να κάνεις, μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά πρός τη δόξα τραβά!

    Γράφω αυτό το σχόλιο γιατί ο αμέσως προηγούμενος σχολιαστής (Διάφανος) ανέφερε το όνομα μου. Για κανένα άλλο λόγο. Θέλω όμως να διευκρινήσω ότι δεν συμφωνώ με την κατηγοριοποίηση (Θύτες – Θύματα), πρώτον γιατί τιμώ τους ανθρώπους που σε δύσκολες περιόδους κράτησαν ζωντανό το όραμα του χώρου μας και δεύτερον γιατί δεν αισθάνομαι θύμα κανενός! Σαν αριστερός δίνω για μία ακόμη φορά τον αγώνα μου. Ενάντια στούς δύο «παλιούς γνώριμους». Τον σταλινισμό και τον καπιταλισμό. Θα με νικήσουν για μία ακόμη φορά; Και τί έγινε; Η κενή θέση του καναπέ μου περιμένει! Μόνο στα παιδιά μου που θα ρωτάνε γιατί είναι άνεργα, θα ωφείλω κάποια εξήγηση. Ελπίζω να βρώ σύντομα την απάντηση! Αλλοιώς νάναι καλά ο λόγος του Βάρναλη να μας απαντά και στα …επόμενα 90 χρόνια: «Ποιός φταίει; Ποιός φταίει; Κανένα στόμα δεν τό’βρε και δεν τό’πε ακόμα»

    Παντελής Καβύρης

  21. Ο/Η nikos85 λέει:

    AYTH H ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΙΑ ΛΙΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΠΙΛΙΓΜΑ…ΠΑΝΤΕΛΗ.
    ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΘΕΛΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΑΡΕΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ Γ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ..
    ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΣΟΥ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ)
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΚΛΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 3Ης ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΝ ΑΡΑΞΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ

  22. Ο/Η andriou λέει:

    Αγαπητέ nikos85 μου καταλογίζεις:
    α) Ότι αρνήθηκα να αποτελώ πλέον το δημοκρατικό και πλουραλιστικό άλλοθι των μηχανισμών (τούς οποίους προφανώς υπηρετείς), οι οποίοι θα αποφασίζουν για μένα, θα λαμβάνουν υπόψιν τη γνώμη μου όποτε αυτή είναι ίδια με την δική τους βέβαια και θα «πετούν τη μπάλα στην κερκίδα» κατά το δοκούν έχοντας τις μαριονέτες τους να χειροκροτούν!
    β) Ότι μετέχω σε μία περίπου συνομωσία για πρόσωπα που έχουν ή δεν έχουν πρόβλημα!

    Δυστυχώς φίλε μου και μόνο αυτά (υπακοή στούς «απο πάνω» και συνομωσιολογίες) δείχνουν οτι η καραμέλλα στην οποία αναφέρεσαι θέλει πολύ «πιπίλιγμα» ακόμη για να λιώσει!

    Υ.Γ Όσο για τις διαβεβαιώσεις σου περί της εφαρμογής των αποφάσεων της 3ης συνδιάσκεψης, τι να πω; Με …έπεισες! Όπως υλοποιήθηκαν οι αποφάσεις της 1ης και της 2ης!
    Σύντροφε, όσο πιό γρήγορα το καταλάβεις, τόσο το καλύτερο! Η μπάλα στην κερκίδα δεν μπορεί να μένει πιά. Όσο και αν επιμένετε να την πετάτε! Αποφάσισαν και οι φίλαθλοι να παίξουν μπάλα! Αν καταφέρετε τώρα να πάρετε τον διαιτητή με το μέρος σας, το μόνο που θα πετύχετε θα είναι να παίζετε για μία ακόμη φορά σε άδειο γήπεδο! Και η ευθύνη αυτή τη φορά θα είναι αποκλειστικά δική σας!

    Παντελής.

  23. Ο/Η Διάφανος λέει:

    Με το αρχικό σχόλιο δεν υπήρχε πρόθεση «προσβολής» κανενός απ’όσους χαρακτηρίστηκαν θύματα.Εξάλλου απ’όσο τους γνωρίζω όλοι τους λίγο ως πολύ έχουν
    τη μικρή ή τη μεγάλη ιστορία τους στην αριστερά και εξακολουθούν να είναι μάχιμοι
    ο καθένας στο μετερίζι του.Η έννοια του θύματος έχει να κάνει με την εξολόθρευση
    και ταπείνωση όσων αποφασίσουν να αντιταχθούν στις επιλογές του οποιουδήποτε
    κομματικού μηχανισμού και ιδιαίτερα όταν απειλήσουν τους «κομματικούς ιδιοκτήτες»,
    τότε πραγματικά ο μηχανισμός γίνεται κρεατομηχανή απέναντι στους απείθαρχους
    παραβάτες.Σ’αυτή την περίπτωση οι «ήττες» μπορεί να μετατραπεί υπό προϋποθέσεις και
    σε νίκες αν…Και εν πάση περιπτώση ο ΣΥΝ, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πανάκεια.Όπως και
    κάθε πολιτικό υποκείμενο.Μέσο είναι για την επίτευξη των κάθε φορά τακτικών και κυρίως των στρατηγικών στόχων μας.Το σίγουρο είναι ότι μπορεί η περίπτωση της
    Χίου να είχε και να έχει τις ακρότητές της και τις ροκιές της αλλά για να μη
    στρουθοκαμηλίζουμε,η Χίος δεν αποτελεί εξαίρεση αλλά δυστυχώς είναι κανόνας του
    χώρου.Προσωπικά δεν αισθάνομαι καμιά ανάγκη τιμής σ’αυτούς που συνειδητά παίζουν
    το ρόλο του εξαρτήματος της κομματικής κρεατομηχανής στο όνομα μιας εφήμερης
    μικροεξουσίας και αναγνωρισημότητας.Ούτε είναι προσβολή να λέμε επιτέλους αλήθειες.
    Να μην υποκρινόμαστε.Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αλλά δυστυχώς και ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάμαι πως στη Χίο
    με αυτές τις δομές,με αυτή τη λειτουργία και δυστυχώς κατά πλειοψηφία μ’αυτού του
    τύπου αριστερούς θα παραμείνει ένας «άταφος νεκρός» μέχρι να βρεθούν οι
    Αντιγόνες των αρχών,των αξιών και των γεννησιουργών αιτίων που έκαναν τους
    περισσότερους από εμάς αριστερούς πρώτα να τον θάψουν-έστω και με τις τιμές,αφού
    κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να τις αποδώσουν-αλλά κυρίως να συμβάλλουν στην
    αναγέννηση μιας άλλης Αριστεράς,τομή και υπέρβαση αυτής της ξεπερασμένης Αριστεράς που μας πληγώνει.
    ΥΓ Οι πραγματικοί αριστεροί είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ούτε έκατσαν αλλά και ούτε θα καθήσουν ποτέ στον καναπέ τους.Ως το τέλος ως τη νίκη!

  24. Ο/Η Διάφανος λέει:

    ….<>
    Επίκαιρος όσο ποτέ για το ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο αλλά και για την Αριστερά γενικώς ο Διονύσης Χαριτόπουλος στο «Ημών των ιδίων» παρόλο που πέρασαν έξι χρόνια
    από τότε.

  25. Ο/Η Διάφανος λέει:

    Διάφανος :….<>Επίκαιρος όσο ποτέ για το ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ στη Χίο αλλά και για την Αριστερά γενικώς ο Διονύσης Χαριτόπουλος στο “Ημών των ιδίων” παρόλο που πέρασαν έξι χρόνιααπό τότε.

  26. Ο/Η Διάφανος λέει:

    …»ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΘΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΟΡΙΟ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΕΜΕΙΝΑΝ.ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΚΙΣΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΕΡΜΗΝΕΥΣΙΜΟ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ .ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΠΟΥ ΚΟΝΤΕΥΕΙ ΝΑ ΕΞΟΡΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΛΕΞΙΚΑ,ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΑΣΗ ΖΩΗΣ ΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΤΗΘΕΙΣΑ ΕΝ ΤΗ ΝΕΟΤΗΤΙ Η ΕΞΑΡΓΥΡΩΣΙΜΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ.ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΙΟΣ,<>.ΟΠΟΙΟΣ ΟΡΕΓΕΤΑΙ ΚΥΒΕΡΗΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΑΣ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ.ΚΑΚΩΣ ΕΧΑΝΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΜΕ ΜΙΑ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΗΘΟΣ.Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΩΜΕΝΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ,ΟΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΝΤΕΡΤΙΑ,ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ.ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΟΡΑΜΑ.ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΕΧΕΙ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΙΔΙΩΤΕΥΟΥΝ,ΑΡΝΟΥΜΕΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ «ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΨΕΜΑ».ΠΟΙΟΝ ΩΦΕΛΕΙ,ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΕΞΟΥΣΙΑ,ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΝΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΕΣ ΣΕ ΘΝΗΣΙΓΕΝΕΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ;ΑΣ ΤΡΑΒΗΞΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΩΛΗΝΑΚΙ.ΚΑΙ ΑΣ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΠΟ ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.
    ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΟΤΕ.»

  27. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ λέει:

    ΣΗΜΕΡΑ 21/12/09 Ο ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΡΟΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΧΙΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΣΦΥΡΑΚΗ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΤΕΧΕΙ(Ο ΣΥΝ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΤΗ ΧΙΟ Κ ΕΚΕΙ ΣΤΕΛΝΕΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ) ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ Κ ΕΜΕΙΣ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΡΙΖΑ.ΕΛΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΕΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΤΗ ΚΑΝΕΙΣ?

  28. Ο/Η nikos85 λέει:

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ,ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΡΟ

    • Ο/Η Συριζαίος λέει:

      nikos85 :
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΠΟΛΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ,ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΡΟ

      Α! ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΑΤΕ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ; ΚΑΙ ΓΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΙΧΑΤΕ ΟΡΓΩΣΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ!
      θΑ ΜΟΥ ΠΕΙς ΠΟΙΟΙ; ΑΦΟΥ ΕΧΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ!
      ΔΩΣΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ! θΑ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΛΩΣΣΑΣ!

  29. Ο/Η ''ο κακός ο λύκος είμαι'' λέει:

    ΝΙΚΟ ΤΖΑΜΠΑ ΘΑ ΠΑΣ.Ο ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΑΝΙΤ ΑΛΛΑΞΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ.ΦΟΒΑΤΑΙ ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ-ΦΡΑΞΙΟΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΦΑΙΔΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΟ
    ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΣΤΗ ΧΙΟ.ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙΣ ΣΑΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ-ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΧΩΡΙΣΕΙΣ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΤΑΧΤΕΙΣ ΣΤΗ ΄΄΄ΦΑΜΙΛΙΑ΄΄΄ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΦΥΣΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΣΤΟΝ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ .ΤΟΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΥΛΙΚΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΘΑ ΣΕ ΑΦΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΑΝ ΔΕΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ.ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΑΠΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΚΟΨΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΞΕΣ.΄΄ΕΛΑ ΣΤΟ ΘΕΙΟ΄΄ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΡΟ ΚΙ ΟΛΑ ΩΣ ΤΩΡΑ΄΄ΣΦΟΥΓΓΑΡΙ΄΄

  30. Ο/Η Άναυδος λέει:

    Ρε παιδιά τί συμβαίνει εκει κάτω! Απο ότι κατάλαβα κάποιοι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ, γυρεύουν υλικό να διακινήσουν και ο γραμματέας του ΣΥΝ το έχει κλειδώσει στα γραφεία του και αρνήται να τούς το δώσει. Ακόμα υπάρχει εκλογικό υλικό εκεί!
    Τί γίνεται; Τί σέχτες είναι αυτές; Η γραμματεία τί κάνει; Απ’ ότι ξέρω η Χίος είχε μία πολύ καλή οργάνωση και του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως πάει απο το κακό στο χειρότερο. Στις προηγούμενες εκλογές είχε το τρίτο χειρότερο ποσοστό. Κάποιοι φταίνε γιαυτό. Ο ΣΥΝ δεν βλέπει;

  31. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

    Αφού ο ΣΥΝ (ή οποιαδήποτε άλλη δύναμη) δεν σας δίνει υλικά (!!!), ζητήστε τα σύντροφοι από την Μυτιλήνη, με το επόμενο πλοίο θα φτάσουν. Οριζόντια δικτύωση παντού, ΣΥΡΙΖΑ παντού

  32. Ο/Η ''ο κακός ο λύκος είμαι'' λέει:

    AΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΕΙΠΕΣ;ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΝΤΟΥ;ΩΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΗ ΛΥΣΗ!ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΓΟΜΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΦΤΑΝΕΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΑΠΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΙΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΘΩ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ;

    • Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

      χαχαχαχαχα! παιδιά μπείτε στο site της ανανεωτικής πτέρυγας να δείτε τι λέει ο Χαρίτος για την Χίο! Αποφάσισαν οι ανανεωτικοί να εφαρμόσουν στην Χίο το σενάριο της διάσπασης! Μόνο που μαζί τους είναι και το Ρεύμα! (μήπως πέφτουν οι μάσκες;) ο κεντρικός ΣΥΝ τι λέει για όλα αυτά;

  33. Ο/Η Γιάννης Χ. λέει:

    Αφιερωμένο εξαιρετικά στα ηγετικά κλιμάκια που ετοιμάζονται να αποβιβαστούν στα νησιά οσονούπω (Χριστουγεννιάτικα) για να μαζέψουν τον αμάζευτο ορισμένων που επιμένουν κομματικοπατριωτικά (μόνο ?) :

    ΣΥΡΙΖΑ παντού λέει η απόφαση σύντροφοι, και δεν την διαπραγματευόμαστε. Πάρτε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σας, η Αριστερά δεν θα πεθάνει (κουφάλες νεκροθάφτες της)

  34. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    σ,φε Γιάννη εγώ πάλι θα έλεγα ότι καλό είναι να μην κάνουμε γενικεύσεις τέτοιου είδους.
    Έχω την αίσθηση ότι τα πράγματα στη Χίο είναι αρκετά διαφορετικά και περίπλοκα, από ότι φαίνονται εδώ, έχουν παρελθόν που είναι μάλλον άσχετο και διαφορετικό από την όποια κουβέντα γίνεται παραπάνω.
    «ο κακός λύκος είμαι» το λέει άλλωστε μετ γραφόμενά του, οι αντιθέσεις δεν είναι τόσο πολιτικές ή έστω μόνο πολιτικές.
    Καλό είναι λοιπόν να μην «υποδαυλίζουμε» καταστάσεις επειδή απλά φαίνονται ότι «τεκμηριώνουν» την όποια άποψη φαίνεται ότι έχουμε όλοι εμείς οι απέξω.
    Αντίθετα εκτιμώ ότι θα βοηθούσε περισσότερο την κατάσταση εκεί, εάν υπήρχε η συμφωνία όλων μας, ότι ανεξάρτητα πως βλέπει, ό καθένας μας τον ΣΥΡΙΖΑ, τέτοιες καταστάσεις είναι τουλάχιστον ανεπίτρεπτες και καλό είναι οι σ.φοι μας εκεί να βρουν ένα τρόπο να συνεννοηθούν.
    Αυτά απο την Μυτιλήνη

    • Ο/Η Γιάννης Κυριακάκης λέει:

      Παναγιώτη εκτιμώ περισσότερο απο όσο νομίζεις την καλή σου πίστη, αλλά δυστυχώς η Χίος δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο…συμφωνώ μαζί σου οτι (δυστυχώς) οι διαφορές δεν είναι πάντα πολιτικές, αλλά απηχούν την επιθυμία κάποιων τοπικών παραγόντων να «ελέγχουν» την κατάσταση. Ωστόσο το ζήτημα οτι οι διαφορές δεν είναι πολιτικές είναι ένα πολιτικό ζήτημα. Δυστυχώς ο κόσμος που δεν έχει το μικρόβιο της εξουσίας και του ελέγχου, φεύγει απο τον Σύριζα αηδιασμένος. Ο Συν δια στόματος Βίτσα, όπως έμαθα απο την συνεδρίαση της χθεσινής γραμματείας, επιμένει στην ασάφεια και την συγκεχυμένη ερμηνεία της εγγραφής μελών, με το να υποστηρίζει οτι ο κάθε γραμματέας ΣΥΝ θα παραδίδει την λίστα των μελών του ΣΥΝ που αυτοδικαίως θα γίνονται μέλη Σύριζα κι ας μην το επιθυμούν (!) κι ας μην παίρνουν κάρτα μέλους (!). Είναι δυνατόν αυτός ο τραγέλαφος να μην διώχνει τους ανθρώπους που με ανιδιοτέλεια ήθελαν να προσφέρουν στον Σύριζα; Στην Χίο η Νομαρχιακή ΣΥΝ έβαλε βέτο για έναν σ., τον σ. Λαβατζή που είναι μέλος ΣΥΝ (!!!) ούτε ΚΟΕ ούτε ανένταχτος, μέλος του ΣΥΝ είναι ο άνθρωπος! Δηλαδή διαλύουν τον Σύριζα στο νησί λόγω των εσωτερικών τους προβλημάτων! Τι να πούμε ρε Παναγιώτη; όταν ορισμένοι σκέφτονται μόνο τις καρέκλες τους, είναι δυνατόν ποτέ να μας εμπιστευτεί η κοινωνία;

  35. Ο/Η ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΣΩΤΗΡΗΣ λέει:

    ΟΙ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ Κ ΜΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ,ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ Κ ΡΕΥΜΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΒΡΕΙ Κ ΘΕΛΟΥΝΕ ΝΑ ΚΟΛΛΙΣΙΕΡΓΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕΛΩΝ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΙΠΟΤΑ Κ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ.

  36. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Οφειλόμενη διευκρίνιση :Πριν από την συνδιάσκεψη έγινε συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ Χίου που επειδή δεν αποφάσισε όπως ήθελε ο γραμματέας του ΣΥΝ αμφισβητήθηκε ως προς την εγκυρότητα της και όταν ο σ Καβύρης μετά από παρακίνηση των παρόντων μελών αποπειράθηκε να γράψει την απόφαση της πλειοψηφίας ζητώντας φυσικά και δημοκρατικά να συμπληρώσουν με την άποψη τους οι μειοψηφούντες ο γραμματέας –στρατηγός έβαλε βέτο. Κατόπιν αυτού ο σ Καβύρης παραιτήθηκε από μέλος του τριμελούς συντονιστικού στέλνοντας ένα, κατά τη γνώμη μου εξαιρετικά ειλικρινές γράμμα στο οποίο καταθέτει την αγωνία όσων πιστεύουν στον ΣΥΡΙΖΑ πολιτικό φορέα που συνθέτει δημιουργικά με βάση τις κοινωνικές αγωνίες και όχι στον ΣΥΡΙΖΑ των μικροϋπολογισμών αυτών πού ακούνε για κοινωνική –πολιτική αντιπαράθεση και το στρίβουν γιατί μετράνε τυχόν ζημίες και κέρδη των μελλοντικών εκλογικών πάγκων. Να είμαστε ακινδύνως αριστεροί για να πάρουμε ψήφους ευυπόληπτων μελών της κοινωνίας και ας πνίγονται οι άνεργοι τα παιδιά των stageοι συμβασιούχοι οι μερικώς απασχολούμενοι.( Και μετά να τους βρίζουμε όταν καταφεύγουν στα ρουσφέτια των κομμάτων εξουσίας….) Αυτοί οι συντηρητικοί του χώρου αρνούνται την εγκυρότητα της ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης, ,αρνούνται ίδια την ίδια την αντιπαράθεση γιατί θα φανούν οι προτεραιότητες τους και οι επιλογές τους. ΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ: ΕΙΧΕ ΠΡΟΗΓΗΘΕΙ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΗΣ ΚΟΕ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ……ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Ο σ ΚΑΒΥΡΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΗΛ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ.΄ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΉ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΧΙΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΟΡΙΣΜΟ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΥ ΤΟΥΣ κ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΡΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ : ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ .ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ Ο ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΕΙ
    ΕΜΕΙΣ «ΟΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΙ» ΤΟΥΣ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΕΧΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ!

  37. Ο/Η ΜΑΥΡΕ ΔΙΑΦΑΝΕ λέει:

    sotiri ti psifises stis ekloges?
    kai otan akoyo anidiotelia kai stasi zois idika apo to diafano

  38. Ο/Η Διάφανος λέει:

    ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΓΕΙΤΟΝΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ «Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΜΑΙ»,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΔΕ ΠΟΛΛΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΜΠΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΕΙ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.
    ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ:Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ.ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΠΤΕΡΥΓΑ ΑΠ’ΤΗ ΜΙΑ, ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΑΠ’ΤΗΝ ΑΛΛΗ,ΑΛΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΤΡΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΞΥ:1)ΜΙΑΣ ΦΙΛΟΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «ΚΑΘΑΡΗΣ» ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ 2)ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠ’ΤΟ «ΡΕΥΜΑ» ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ,ΔΙΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ,ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ 3)ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ,ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ.
    ΜΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΤΗ ΧΙΟ ΕΤΥΧΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;ΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΒΗ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΔΥΟ-ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ,ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΠΛΑ Η ΣΥΓΚΥΡΙΑ Σ’ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΦΕΡΕ,ΜΙΑΣ ΚΑΙ
    ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΙΣΧΥΡΟΙ ΠΟΛΟΙ ΑΠ’ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΕΔΕΙΞΑΝ.ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ, ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ.
    ΔΙΑΦΑΝΟΣ ΚΑΙ «Ο ΚΑΚΟΣ Ο ΛΥΚΟΣ ΕΙΜΑΙ» ΜΑΖΙ.

  39. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    Λοιπόν, παίρνω ένα χάρακα και τραβάω τρεις γραμμές:

    Από εδώ είναι η πλευρά ΜΙΑΣ ΦΙΛΟΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ,ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ “ΚΑΘΑΡΗΣ” ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ

    Στη μέση είναι η θέση ΤΟΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠ’ΤΟ “ΡΕΥΜΑ” ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ,ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΤΗ ΒΑΣΗ,ΔΙΑΝΘΙΣΜΕΝΕΣ ΜΕ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ,ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ, ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ

    Και τελειώνω στην άλλη πλευρά ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ,ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ

    Βλέποντας αυτές τις τρεις γραμμές μπορώ να ισχυρίζομαι ότι Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΠΑΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΙΑΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΕΩΣ ΤΑ ΝΥΧΙΑ, δηλαδή τα παραπάνω.

    Και άρα σύντροφε μου, αυτό που ισχυρίζεσαι είναι ότι (με βάση την δική σου κατηγοριοποίηση των υπαρκτών και εν΄ πολλοίς ιστορικών ρευμάτων της Αριστεράς) ΕΝΤΕΛΕΙ είναι ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΤΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΟΔΙΚΟ ΜΟΡΑΤΟΡΙΟΥΜ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ και άρα στην Χιο δεν μπορείτε να συγκροτήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ ή τον συγκροτείτε έτσι όπως εσύ (που προφανώς ανήκεις στην δεύτερη κατηγορία) φαντάζεσαι ότι πρέπει να είναι δηλαδή ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΝΙΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΙΑΣ ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ-ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΗΣ,ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΘΕΜΕΛΙΩΣΗΣ,ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ).

    Τρικυμία εν’ κρανίο;

    Και άρα εγώ σ.φε μου λέω. Αν

  40. Ο/Η Διάφανος λέει:

    ΑΣ ΥΠΟΘΕΣΟΥΜΕ Σ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ 3.ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗ ΧΙΟ ΑΛΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ.ΠΕΣ ΜΟΥ ΜΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΤΗΚΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗΝ ΥΠΑΡΚΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΡΕΥΜΑΤΩΝ,1 ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΥΠΑΡΞΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ,ΝΑ ΣΥΝΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΑΖΙ ,ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΤΟΥΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;2 ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΜΕΡΑΣ;ΣΥΜΜΑΧΙΑ;ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ;ΟΤΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,ΠΩΣ ΕΣΥ ΘΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;
    ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΝΩΜΕΝΟΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ;ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΘΑ ΜΙΛΑΜΕ ΟΤΑΝ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΠΙΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΨΙΛΟ;ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΙΑΣΕΙ .ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΤΗ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΓΩ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΤΗ ΒΛΕΠΩ. ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ ΤΗ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ!

  41. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    σ.φε μου: Δεν ανακαλύπτει κάποιος τον τροχό όταν λέει ότι στην αριστερά υπάρχουν διαφορετικά ιδεολογικά ρεύματα. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς για αυτό το λόγο συγκροτήθηκε.
    Δηλαδή σαν μια προσπάθεια που ξεκίνησε ήδη από τον «χώρο διαλόγου» και έχει στόχο «αριστερές δυνάμεις με διαφορετικές καταβολές, ευαισθησίες και εμπειρίες, (να) μπορούν να δράσουν συμπληρωματικά, σωρευτικά, να διαμορφώσουν κοινούς στόχους, να συγκλίνουν σε κοινούς βηματισμούς, να αναζητήσουν από κοινού απαντήσεις στα νέα προβλήματα.»
    Και αν δεν κάνω λάθος, κανένας δεν αμφισβητεί την επικαιρότητα αυτού του στόχου. Η μήπως κάνω λάθος.
    Δηλαδή τα διαφορετικά ρεύματα που υπάρχουν στον χώρο της αριστεράς, να βρουν κοινό βηματισμό, να αναπτύξουν κοινές πολιτικές και δράσεις κλπ. Η μήπως κάνω λάθος;

    Αυτά είναι οι κατακτήσεις μας και δεν μπορούμε να πάμε ούτε ένα βήμα μπροστά εάν αυτές τις κατακτήσεις τις απεμπολίσουμε. Η μήπως κάνω λάθος;

    Μπορείς να βρεις κοινό βηματισμό ακόμα και με αυτόν που λέει ότι δεν αισθάνεται ΣΥΡΙΖΑ; Μα προφανώς. Δηλαδή εμείς εδώ στην Μυτιλήνη που αναπτύσσουμε μια σειρά από κοινές (μικρές έστω) δράσεις και με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και με τον «ελευθεριακό χώρο» και με τους Οικολόγους; Ολοι αυτοί είναι ΣΥΡΙΖΑ; Ολοι αυτοί θέλουν να είναι ΣΥΡΙΖΑ;

  42. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Ένα μίνιμουμ προϋποθέσεων και κοινού τόπου ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ γιατί τα αυτονόητα δεν είναι και τόσο αυτονόητα σε όλους:
    1 Ή είσαι με το κέρδος την αγορά και την ιδιωτική πρωτοβουλία σε συνδυασμό με μεγαλύτερες ή μικρότερες δόσεις κοινωνικής ευαισθησίας και πας κάποια στιγμή στο ΠΑΣΟΚ ή σε δορυφορικές πρακτικές του
    ή είσαι με το αίτημα του κοινωνικής χειραφέτησης δηλαδή του ξεπεράσματος της εκμετάλλευσης.
    Βεβαίως στην πολιτική σου δράση δεν περιμένεις την δευτέρα παρουσία και παλεύεις για μεταρρυθμίσεις που τείνουν σε αυτό το στόχο:
    Προσπαθείς απέναντι στις μεταρρυθμίσεις της καπιταλιστικής βαρβαρότητας να
    προχωρήσεις και να επιβάλεις αλλαγές που και την καθημερινή ζωή την κάνουν καλύτερη και τον συσχετισμό δύναμης αλλάζουν.
    Δεν γίνεται να είσαι με τις κάμερες και τα δικαιώματα μαζί ούτε με το κέρδος την καπιταλιστική αγορά, και τον σοσιαλισμό. ΓΙΑΤΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ Ο ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ. ΕΙΝΑΙ Η ΑΔΥΝΑΜΗ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΗ ΠΛΕΥΡΑ.ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΕΙΣΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ – ΜΑΣΚΑΡΑΣ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ
    2 Η πολιτική και το πολιτικό σχέδιο κάθε κυβερνητικής εξουσίας έχει με όλες τις επί μέρους αυτονομήσεις ή αντιφάσεις του μια εσωτερική συνοχή. Δεν αντιπαλεύεται αν δεν το κατανοήσουμε αυτό και δεν αντιπαρατάξουμε το δικό μας πολιτικό σχέδιο. Και πολιτικό σχέδιο με την έννοια του προγράμματος υπάρχει :ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ .Το πρόβλημα είναι το πολιτικό εργαλείο που θα υλικοποιήσει δηλαδή θα το αναπτύξει δημιουργικά ως υλική δυνατότητα: το πρόβλημα είναι η συγκρότηση αυτού του πολιτικού εργαλείου που οι μικρόνοες και συντηρητικοί εμποδίζουν να προχωρήσει. Αυτοί που εμποδίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ που θα παράγει ΟΛΟΣ πολιτική και όχι τα επιτελεία κάποιων ειδικών και μόνον. ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΑΡΑΞΗ ΔΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΤΟΜΗΣ- ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ (ΘΑ) ΕΚΚΙΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΣ
    Τι έχουν να μας πουν γι αυτά οι συντηρητικοί; Μάλλον θα χασμουριόνται ώρα πουναι…
    3) Το δίλλημα ρεφορμισμός ή επανάσταση τίθεται με άλλους όρους πλέον.
    Η επικαιροποίηση της αντίθεσης είναι κυβερνητισμός ή κοινωνική κίνηση;
    Αντιπαράθεση ιδεολογική πολιτική μέσα από τους ταξικούς αγώνες και την οργάνωση τους(και ταξική πάλη δεν είναι μόνο η απεργία ή η διαδήλωση :είναι και το σύνθημα η κουβέντα με το συνάδελφό, ένα βιβλίο ένα έργο τέχνης μια ατάκα, η κριτική στάση απέναντι στον καταναλωτισμό τον σεξισμό τα κυρίαρχα πρότυπα ζωής η κόντρα με το life –style, την θρησκεία( και βεβαίως είμαστε υπέρ της ελευθερίας στους πιστούς να λατρεύουν το είδωλό τους στο ναό τους αλλά και ιδεολογική κόντρα με το παραμύθι του θεού) Εξοργίζομαι όταν διαβάζω ότι ο αρχιεπίσκοπος παρακολούθησε υπουργικό συμβούλιο. Εσείς;;;
    (Για την ιστορία: όταν στον ΣΥΝ πριν από 2 περίπου χρόνια υπήρξε ερώτηση στελέχους από την Αθήνα τι κάνουμε για τον χωρισμό εκκλησίας κράτους η γραμματέας απήντησε ότι η Χιώτικη κοινωνία είναι συντηρητική και δεν τα σηκώνει αυτά )
    Και πριν από ενάμισι χρόνο η νεολαία του χώρου τα άκουσε όταν έβγαλε κείμενο αντίθεσης στις μαθητικές παρελάσεις- 28 Οκτωβρίου του 2008-
    Το δίλλημα για να επανέλθω είναι κοινωνικός ΣΥΡΙΖΑ ή επιτελεία μόνον
    Κυβερνητισμός ή ταξική πάλη;
    Δεν πρέπει να είμαστε δογματικά αντίθετοι στη συμμετοχή μας στους θεσμούς του συστήματος(θεσμός του συστήματος είναι και η βουλή και η δημοτική αρχή κολοπετεινίτσας και, σε τελευταία ανάλυση το πρωτοβάθμιο σωματείο και η ΓΣΕΕ) Συμμετέχουμε και μπορεί να μπαίνουμε και σε προεδρεία ή δημαρχίες αλλά δεν είναι ο σκοπός να μπούμε για να αλλάξουμε την πολιτική τους εκ των υστέρων αλλά μέσα από τους ταξικούς αγώνες η συμμετοχή μας σε αυτά πρέπει να επισφραγίζει υπάρχουσες αλλαγές στο συσχετισμό δύναμης και να τις εντείνει.
    Με αυτή την έννοια μπορεί να μην ήταν λάθος η συμμετοχή στο προεδρείο της ΓΣΕΕ πριν από δέκα χρόνια αλλά σήμερα μήπως είναι ξεφτίλα.
    ΈΠΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ. Αλλά αυτά οι μικρόνοες τα αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι….
    ΥΓ Ο κυβερνητισμός όσο κι αν φαίνεται παράξενο είναι κοινή θέση σταλινικών και δεξιών ευρωκομμουνιστών: Ο Στάλιν νόμιζε ότι άλλαζε τον κόσμο επειδή πήρε τον έλεγχο των επιχειρήσεων και ο Κύρκος πιστεύει ότι με την λογική θα πείσει για το συμφέρον του έθνους τα φωτισμένα μυαλά των κυβερνητικών επιτελείων .

  43. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    σ,φου μου επιμένω. Ακόμα και εσύ θα μπορούσες να είσαι στο ΣΥΡΙΖΑ!

  44. Ο/Η Διάφανος λέει:

    Σ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ- ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ Ή ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ- ΙΔΙΟΤΥΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ . ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ(ΑΝΤΑΡΣΥΑ,΄΄ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ΄΄,ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ,ΠΡΑΣΙΝΟΙ;)KAI ΑΛΛΕΣ ΘΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΑ ΕΓΩ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΥΜΠΡΑΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ(ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ,ΚΙΝΗΜΑΤΑ ΠΟΛΗΣ,ΚΛΠ)
    ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΥΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ-ΑΝΤΙΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΣΤΕΓΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ.ΑΛΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΟΥ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ ΠΑΛΗΣ ΜΕ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΙ,ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΙΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ,ΠΟΥ ΠΑΡΕΠΙΠΤΟΝΤΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΚΑΘΑΡΑ, ΞΑΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΑΥΡΑ…ΑΠΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΑ!

  45. Ο/Η Παναγιώτης Λαμπρόπουλος λέει:

    Λες «Σ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΝΕΙΣ.ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΤΑΞΙΚΗ- ΠΑΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ-ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΟΜΜΑ Ή ΕΣΤΩ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ- ΙΔΙΟΤΥΠΟΥ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΡΦΩΜΑΤΟΣ»

    Μα σ.φε μου, εάν δεν κάνω λάθος, όλοι συμφωνούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι αυτό ακριβώς: Μια ιδιότυπη πολιτική συμμαχία, την οποία άλλος θέλει να εξελιχθεί σε αυτή την κατεύθυνση και άλλως στην άλλη και ο παρ’ άλλος στην τρίτη. Η κάνω λάθος;

    «Στη βάση αυτή, με την πρόσφατη και παλιότερη πείρα σχετικά με το ζήτημα της συνεργασίας, συνεκτιμώντας και συνθέτοντας θέσεις και αποφάσεις όλων των δυνάμεων της ριζοσπαστικής αριστεράς, διατυπώνουμε πέντε σημεία – βασικούς όρους κοινής δράσης και πολιτικής συνεργασίας με προοπτική:

    * α) συμφωνία σε συγκεκριμένους προγραμματικούς στόχους και μέτωπα πάλης, που με σαφήνεια προσδιορίζουν την πολιτική της ριζοσπαστικής αριστεράς.
    * β) συντεταγμένη οργανωτική προσπάθεια, ώστε να δημιουργηθούν σε κεντρικό και σε επίπεδο βάσης, εκείνα τα στηρίγματα, όργανα και πλατιές μετωπικές συσπειρώσεις, αποφασισμένες να υλοποιήσουν τους συμφωνημένους στόχους.
    * γ) το σχήμα πολιτικής συνεργασίας των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, υλοποιεί τους συμφωνημένους προγραμματικούς στόχους, με πλήρη σεβασμό της ιδεολογικής, πολιτικής και οργανωτικής αυτοτέλειας των συνιστωσών του.
    * δ) η προσπάθεια δημιουργίας επιτροπών συσπείρωσης στη βάση, ολοκληρώνεται, με την πραγματοποίηση σε σύντομο χρονικό διάστημα ανοικτής πανελλαδικής σύσκεψης με εκπροσώπηση των τοπικών Συντονιστικών Επιτροπών, η οποία θα κλείσει τον κύκλο των συζητήσεων, θα συνοψίσει τις απόψεις και θα δώσει νέα ώθηση στο εγχείρημα.
    * ε) συντεταγμένη παρέμβαση και καθημερινή ενωτική δράση στους αγώνες του μαζικού κινήματος.»

  46. Ο/Η Διάφανος λέει:

    …΄΄Ήρθε με τη σειρά της κι μαύρη θάλασσα έφερε ένα καράβι ακυβέρνητο.Ανέβηκα σαν άνεμος,ανέβηκα σαν κλέφτης,το ψέμα δεν το βλέπεις;το ψέμα δε το βλέπεις;…Στου δειλινού την άκρη δεν βλέπεις όνειρα αυτά που γίναν βλέπεις και τα επόμενα.Βλέπεις τον άνθρωπο μικρό που τον πατάν στ΄αλήθεια τα πόδια του τα ίδια,τα πόδια του τα ίδια.΄΄………………………………………………………………….ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ*Αυτά τα λόγια δανεισμένα από το θανάση Παπακωνσταντίνου όπως και η υπογραφή της όλης χρήσης της παρέμβασης μου.Καλή χρονιά στη Χίο και παντού.

  47. Ο/Η Στέλιος Χαρίτος λέει:

    Φίλε Δημήτρη δεν θα σχολιάσω τα κείμενα σου. Όχι γιατί διαφωνώ, αλλά γιατί έχω πάρει τις αποφάσεις μου.
    Θα σταθώ στο θέμα των παρελάσεων στο οποίο γράφεις ανακρίβειες .
    Δεν γνωρίζω κανένα στο ΣΥΝ να είναι υπέρ των παρελάσεων.
    Απλά μερικοί από εμάς διαφωνήσαμε να πάνε ΔΥΟ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΟΝΟ ΔΥΟ να σηκώσουν ένα πανό στο χώρο της παρέλασης..
    Για την ιστορία σου λεω ότι ο γιος μου ο Παντελής είνα αριστούχος στο λύκειο που πηγαίνει και κληρώθηκε να μπει στη σημαία .
    Ο μικρός ζήτησε να μη παρελάσει για ιδεολογικούς λόγους και το πέτυχε..
    Αν και ήταν ο μοναδικός μαθητής στο νησί δεν κώλωσε να το ζητήσει.
    Και να ξέρεις νιώθω πολύ υπερήφανος γ‘αυτό.

    Φίλε Κυριακάκη για να γίνει ένας γάμος πρέπει να το θέλει και ο γαμπρός και η νύφη.

  48. Ο/Η ΔΗΜΗΤΡΗΣ λέει:

    Φίλε Στέλιο,
    Για τις παρελάσεις το 2008 (όχι φέτος) είχε υπάρξει έντονη κόντρα με τα μέλη της νεολαίας γιατί θεωρούσαν (τα μέλη της ΝΕ-εμού τουλάχιστον εξαιρουμένου αλλά δεν θυμάμαι να συνεδριάσαμε επ αυτού τότε γιατί ήταν μεταβατική περίοδος μετά την εκλογοαπολογιστική ολομέλεια στο ξενοδοχείο Χανδρής στις 18-10-2008)θεωρούσαν λοιπόν οι «μεγάλοι» ότι είναι αριστερισμός που δεν αντέχει το νησί, κάτι τέτοιο.Πληροφορήθηκα(γιατί έλλειπα στην Αθήνα την 28/10/2008) ότι υπήρξε πανό και μοιράστηκε και ανακοίνωση στο χώρο εναντίον των μαθητικών παρελάσεων παρά την αντίθετη γνώμη που περιέγραψα, από 6-7 μέλη της νεολαίας μεταξύ των οποίων και ο Παντελής ο γιός σου.Και με το δίκιο σου νιώθεις περήφανος για την στάση του γιού σου.

Σχολιάστε