Μια σημαία και μια ιστορία της Αριστεράς, θυσία στο παιχνίδι των μηχανισμών;

Posted: 02/09/2010 by ΔΟ in Αριστερά, Αυτοδιοίκηση, Δημοκρατία, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ
Ετικέτες: , , , , ,

Σήμερα είναι πολύ πιθανό στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να προταθεί η υποψηφιότητα του συντρόφου Μανώλη Γλέζου ως
« πρόσωπο τελευταίας διαλογής » μετά τον κ. Παπασπύρο και τον κ. Μητρόπουλο.

Πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ, να μπλοκάρει την πολιτική προοπτική της ρηξης με το σύστημα κυβέρνησης-ΔΝΤ-τρόικας-διευθυντηρίου ΕΕ και η οποία προοπτική περιλαμβάνει την υποψηφιότητα του συντρόφου Αλέκου Αλαβάνου.

Τυχαία; Δεν νομίζω...

Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή δείχνει τους φόβους και τις αγωνίες επιβίωσης της γραφειοκρατίας του ΣΥΝ

Αφού η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ αδειάστηκε τελικά, στο παρά πέντε, και από τον κ. Μητρόπουλο, προσπαθεί να επιστρατεύσει σαν ύστατη εφεδρεία στο
παιχνίδι των μηχανισμών το Μανώλη Γλέζο.

Είναι κρίμα, ο άνθρωπος που το πρόσωπό του έχει συνδεθεί με την ιστορία της Αριστεράς, ο άνθρωπος σύμβολο των λαϊκών αγώνων της νεώτερης ιστορίας, να γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο..

Ελπίζουμε να αντιληφθούν έγκαιρα το μέγεθος του ολισθήματος στο οποίο οδηγούνται.

`

Γιώργος Βλαχόπουλος, Δήμος Γεωργίου, Νίκος Γιάκος, Πάνος Δαμέλος, Κώστας Δημητριάδης, Δημήτρης Ζαγορίτης, Σωτήρης Θεοδώρου, Μανώλης Ισιγώνης, Παντελής Καβύρης, Γιώργος Καλατζόπουλος, Κώστας Κρανίου, Τασία Κοντοφάκα, Ελένη- Αλίκη Μηνακάκη, Γιάννης Νάκος, Δημήτρης Οικονομίδης, Κώστας Παπουλής ( Γέρος ),Χαρά Πασαντονοπούλου Βαγγελιώ Σωτηροπούλου,Πόλυς Τακόπουλος,   Δήμητρα Φωτίδου, Βάσω Χριστοπούλου, Βασίλης Ψαλλιδάς.

( ανένταχτοι και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ )

Σχόλια
  1. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

    Και επειδή ακούγεται συγκεκριμένα ότι θα προτείνουν αντιπεριφερειάρχες τους Τσίπρα, Αλαβάνο, Μητρόπουλο, σε όποιον φανεί «ενωτική» και «συνθετική» αυτή η πρόταση, να θυμίσω το φιάσκο με τους «11 ισότιμους αρχηγούς» στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές, που ξεχάστηκε από την επόμενη κιόλας μέρα των εκλογών (ας θυμηθούμε πχ πώς αντιμετωπίστηκε η πρόταση των 9 από αυτούς τους «αρχηγούς» του σχήματος να αντικατασταθεί ο Φ. Κουβέλης για τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, αφού δε λειτουργούσε ως τέτοιος). Με επικοινωνιακά-ταχυδακτυλουργικά τρικ ΔΕΝ μπορεί να λειτουργήσει η αριστερά… Ο Αλαβάνος τούς ξύνιζε επειδή ήταν «στενά κομματική» υποψηφιότητα… τώρα που δεν τους έκατσαν οι πασόκοι, δεν τους ενοχλεί που ο Γλέζος είναι κομματική υποψηφιότητα; Και μάλιστα περισσότερο, ως μέλος της γραμματείας.
    Αξίζει επίσης ειδική μνεία στην πρόσφατη δήλωση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΝ, Πάνου Σκουρλέτη: «Θα ήταν ευχής έργον να μπορέσει να αξιοποιηθεί σ’ αυτή τη συνολικότερη προσπάθεια. Δεν είναι ίσως η πιο κατάλληλη υποψηφιότητα για τα θέματα της περιφέρειας της Αττικής. Κι αυτό έχει φανεί, γιατί αλλιώς θα είχαμε συμφωνήσει. Έχει φανεί από τις μέχρι τώρα συζητήσεις.»
    Απίστευτο; Δεν είναι η πιο κατάλληλη υποψηφιότητα, κι αυτό αποδεικνύεται επειδή εμείς θέτουμε βέτο. Αυτός είναι ο λόγος. Φαντάζομαι ότι ο λόγος που θέτουν βέτο είναι ότι θεωρούν πως «δεν είναι η πιο κατάλληλη υποψηφιότητα». Που πάλι αποδεικνύεται φυσικά από το ότι θέτουν βέτο! Παράνοια;

  2. Ο/Η roza λέει:

    Συγχαρητήρια για το άρθρο σας!
    Νάστε βεβαιοι πως καμμιά μεθόδευση δεν θα σταματήσει το ποτάμι της οργής να σαρώσει τους κουϊσλιγκ, τους τροϊκανούς και τα ντόπια τσιράκια τους.
    Οι Ελληνες αγωνιστές, τα ατίθασσα νειάτα θα βρουν τους ηγέτες που τους εμπνέουν, και δεν θα επιτρέψουν να γίνει η Ελλάδα το 1ο κράτος Φρανγκεστάϊν της δυστυχίας στον Κόσμο.
    Τα σχέδια ΔΝΤ-ΕΕ-Κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και προθύμων δεν θα περάσουν!

  3. Ο/Η Λέλος λέει:

    Σήμερα είναι πολύ πιθανό στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ να προταθεί η υποψηφιότητα του συντρόφου Αλέκου Αλαβάνου ως « πρόσωπο τελευταίας διαλογής » μετά τον κ. Παπασπύρο και τον κ. Μητρόπουλο.
    Πρόκειται για την απέλπιδα προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του Μετώπου, να μπλοκάρει την πολιτική προοπτική της ισχυρής ήττας του σύστηματος κυβέρνησης-ΔΝΤ-τρόικας-διευθυντηρίου ΕΕ και η οποία προοπτική περιλαμβάνει την υποψηφιότητα κάποιου που έχει ισχυρό έρεισμα σε λαϊκό κόσμο του ΠΑΣοΚ

    Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή δείχνει τους φόβους και τις αγωνίες επιβίωσης της γραφειοκρατίας της αριστεράς, που αναζητά αποκλειστικά την δικαίωση της στους εσωαριστερούς συσχετισμούς, αντί για την ήττα της κυβέρνησης-ΔΝΤ

    Αφού η ηγετική ομάδα του Μετώπου φρόντισε να αδειάστει τελικά, στο παρά πέντε, και από τον κ. Μητρόπουλο ο ΣΥΡΙΖΑ με τα κόλπα Αλαβάνου, προσπαθεί να
    επιστρατεύσει σαν ύστατη εφεδρεία στο παιχνίδι των μηχανισμών τον Αλαβάνο.

    Είναι κρίμα, ο άνθρωπος που το πρόσωπό του έχει συνδεθεί με την ιστορία της Αριστεράς, ο άνθρωπος σύμβολο των λαϊκών αγώνων της νεώτερης ιστορίας, ο επί καμία 30αρια χρόνια μόνιμος ευρο/βουλευτης να γίνεται προσπάθεια να χρησιμοποιηθεί με αυτόν τον τρόπο..

    Ελπίζουμε να αντιληφθούν έγκαιρα το μέγεθος του ολισθήματος στο οποίο οδηγούνται.

  4. Ο/Η aristeros ke provokatoras λέει:

    pragmatikes dhmoskopiseis dinoyn se ypopsifiothta ALAVANOY gia perifereia attikis 10-12%.gi ayto kai o »tsipriza» protima mia akomi diaspasi.etsi ki allios irthe to telos gia ton SYN/SYRIZA kai episis olis tis kalpikis k xreokopimenis igetikis toy omadas

  5. Ο/Η roza λέει:

    Προτείνω ακόμη: οι τρείς, να γίνουν πέντε (Συν Κουβέλης και Χρυσόγελος), μπας και πριν το φούντο της «Ενωτικής» αυτής πρότασης, γελάσει και λίγο το Πανελλήνιο.

  6. Ο/Η Δημήτρης λέει:

    Χαχαχαχα:
    «Κανονικά στις 2 Σεπτεμβρίου τιμάται ο άγιος Μάμας ο λιονταροκαβαλάρης. Έγκυρες πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως από τούδε και στο εξής θα τιμάται ο όσιος Μανόλης ο ναυαγοσώστης. Αν νομίσετε ότι αναφέρομαι στις κολυμβητικές ικανότητες του χθεσινού υποψήφιου δημάρχου Πάρου, κάνετε λάθος. Αναφέρομαι στις ναυαγοσωστικές ιδιότητες του αυριανού υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής. Μην ρωτήσετε σε ποια πλατεία έγινε το ναυάγιο. Σημασία έχει ότι βρέθηκε ο ναυαγοσώστης».

    Περισσότερα σπαρταριστά σχόλια στο http://syriza.wordpress.com/
    Ο άνθρωπος δεν παίζεται.

  7. Ο/Η Δ.Π. λέει:

    Συμφωνώ απολύτως με το νόημα του κειμένου, αλλά νομίζω ότι είναι υπερβολικά σεμνό.
    Νομίζω ότι ήρθε η ώρα οι καρεκλοκένταυροι και οι σφουγγοκωλάριοί τους να αποκαλυφθούν.
    Προτείνω : να δώσουμε ονόματα «και διευθύνσεις» όλων των «αποσπασμένων», συμβούλων παρατρεχάμενων και επιχορηγούμενων (οργανώσεων, ατόμων, «συλλογικοτήτων» κλπ) για να μάθουν επιτέλους όλοι όσοι ενδιαφέρονται για ποιό λόγο η Τσιπροπαρέα και οι «πρόθυμοι» μας τραβούν όλους (ενάμισι χρόνο τώρα) στην ανυπαρξία και ττο ρεζίλίκι.
    Οι συντροφοι από το «μετωπο» (και όχι μόνο) τα ξέρουν αυτά. Να τα αποκαλύψουν.
    Επιτέλους, ας σπάσουμε το απόστημα, πριν πεθάνουμε από τη σήψη.

    ΔΠ, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου

    • Ο/Η aristeros ke provokatoras λέει:

      ayto fonazo dyo meres tora.kanteto loipon dimosia mesa apo to mplok gia na mathoyn oloi poios einai poy,me poion kai giati!.i to thema kei polloys kai den prepei…

  8. Ο/Η redpunk67 λέει:

    Τόση φαιά ουσία, τόση ενεργητικότητα, τόσος χρόνος, για ένα πρόσωπο.
    Κρίμα.
    Τι είχες Γιάννη; Τι είχα πάντα…
    Διαγκωνισμοί, συντροφικά μαχαιρώματα, φραξιονισμός και όλα αυτά για τι;
    Όχι για κάποια σημαντική ιδεολογική διαφορά, όχι για κάποια πολιτική στρατηγική, αλλά για για τα μικροσυμφέροντα ομάδων και προσώπων.
    Ξανά κρίμα.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε. Και όχι μόνο αυτός. Όλη η «παλαιά», οργανωμένη σε κομματικούς σχηματισμούς αριστερά.
    Οι αριστεροί (και είμαστε χιλιάδες, σύντροφοι) χρειάζεται να δούμε την ΑΥΤΟΝΟΜΗ οργάνωσή μας πανελλαδικά, αφήνοντας ηγεσίες και μηχανισμούς μόνους τους στη θλιβερή κατάντια τους.
    Να στηρίξουμε την αυτενέργεια του κόσμου και να συμμετέχουμε κι εμείς σε ΜΟΝΙΜΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ παντού – για την απόκρουση της κοινωνικής κατάρρευσης και για την δημιουργία μιας εναλλακτικής απέναντι στην αστική κοινωνική συγκρότηση.

    Συντροφικά
    Κ.Λ.

  9. ΤΙ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.ΕΧΕΙ ΚΑΝΗ ΠΟΤΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Ο ΣΥΝ Η Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. ΕΧΕΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΤΙ ΥΨΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΏΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ.ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΩΝΤΕ ΣΤΟ ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΙΑΒΑΣΑΤΙ ΣΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ RED PARTY ΣΤΗ ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥΣ;
    ΕΞΙ ΑΤΟΜΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΟΝΟ,ΣΑΡΑΝΤΑ ΑΤΟΜΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΣΜΟ,ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥΣ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΣΚΟΥΣ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΟ ΣΥΝ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΣΤΟ Ρ/Σ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΑΝΤΟΥ. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΨΟΥΝΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ 5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ 6 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ; ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΣ Η Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.
    ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΟΣΟ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΜΕ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΤΟΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ;

  10. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΗ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ
    ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΣΤΗ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ ΣΤΟ
    ΔΡΟΜΟ. ΜΗΝ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΕΜΕΙ
    Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΕΞΙ ΣΤΗ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ 39 ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ.Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
    ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

    • Ο/Η nomas λέει:

      Η πρόθεση του Αλέκου Αλαβάνου να διεκδικήσει την περιφέρεια Αττικής στις επικείμενες εκλογές του Νοεμβρίου έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου, για μια ακόμη φορά, στις σχέσεις Κουμουνδούρου και ΣΥΡΙΖΑ.
      Μέσω τριβών και αντιπαραθέσεων αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για το απόγευμα στις έξι, συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί, πάντως, ότι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ επιμμένει στην υποψηφιοτητα του Αλέξη Μητρόπουλου.

      • Ο/Η VPS λέει:

        Αγαπητέ/η nomas
        από πότε μια συλλογική αποφάση, έχει εγκαίρως κατατεθεί για συζήτηση στη Συντονιστική Γραμματεία τιυ ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με το πολιτικό περιεχόμενο της πρότασης αλλά και την αξιοποίηση του σ. Αλέκου ανοίγει ασκούς. Μήπως κάποιοι δεν μπορούν τους ανέμους αλλαγής και τους ονομάζουν με άλλο τρόπο. Οι τριβές και οι αντιπαραθέσεις που αναφέρεις καλό θα ήταν να είναι γνωστές σε όλους και όχι απλώς να τις επικαλούμαστε. αν ξέρεις κάτι ας μας πληροφορήσεις και εμάς.
        Μάλλον όμως δεν γνωρίζεις για την άποψη της ΠΓ του ΣΥΝ. Δεν επιμένει για υποψηφιότητα ενός μέλους του ΠΑΣΟΚ (λέγε με Αλέξη Μητρόπουλο) από τότι γνωρίζω προτείνει Μ Γλέζο ο οποίος μάλλον δεν αποδέχθηκε.
        Περιμένω πληροφόρηση για τις τριβές και τις αντιπαραθέσεις

        • Ο/Η nomas λέει:

          Σου στέλνω μερικά λόγια αγάπης και συντροφικότητας από μέλη και φίλους του συν/συριζα
          1) Ταυτόχρονα η κίνηση αυτή δείχνει τους φόβους και τις αγωνίες επιβίωσης της γραφειοκρατίας του ΣΥΝ
          Αφού η ηγετική ομάδα του ΣΥΝ αδειάστηκε τελικά, στο παρά πέντε, και από τον κ. Μητρόπουλο, προσπαθεί να επιστρατεύσει σαν ύστατη εφεδρεία στο
          παιχνίδι των μηχανισμών το Μανώλη Γλέζο.
          2) «Η διάσπαση του ΣΥΝ, μια εικόνα «Βαβυλωνίας» στο ΣΥΡΙΖΑ και τα καμώματα του πρώην Προέδρου του κόμματος (σ.σ. του Αλέκου Αλαβάνου) δημιουργούν μια απωθητική εικόνα στον κόσμο», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «δεν περισσεύει κανείς, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τους πόνους και τις αγωνίες του κόσμου».
          3) κ Μπαλάφα Πως αντιμετωπίζετε την υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου;

          Γνωρίζετε ότι έχω διατυπώσει την αντίθεσή μου στην συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Και αυτό γιατί, πέραν όλων των άλλων, δεν μπορώ να εντάξω τη επιμονή του Αλέκου στην οποιαδήποτε αξιακή θεώρηση. Δεν αμφισβητώ τις ικανότητές του, την εξυπνάδα του ή την προσφορά του. Στην Αριστερά, όμως, υπηρετούμε αξίες και αρχές, πρώτα απ’ όλα. Αν αυτά τα χάσουμε τι απομένει;

          – Δεν συνεκτιμάτε ότι οι διαφωνίες και οι αντιθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σ’ ένα διχασμό στον ΣΥΡΙΖΑ;

          Δυστυχώς, από τα μέσα του 2009, με αφορμή τις ευρωεκλογές, η κατάσταση στο συμμαχικό σχήμα δεν εξελίσσεται στο πλαίσιο ενός κλίματος εμπιστοσύνης και αναζήτησης προωθητικών συνθετικών λύσεων. Το αντίθετο, θα έλεγα.
          Και στην παρούσα φάση, με «πολιορκητικό κριό» και την υποψηφιότητα Αλαβάνου εκδηλώνονται ανταγωνιστικά σχέδια, που δεν ευνοούν την συνεννόηση και τη σύγκλιση.
          Σε κάθε περίπτωση ο πολιτικός εκβιασμός ως μέσο άσκησης πολιτικής δεν μπορεί να είναι αποδεκτός από τη σύγχρονη ριζοσπαστική ανανεωτική Αριστερά.
          4) Απαντώντας σε ερώτηση αν είναι πιθανή η υποψηφιότητα του Αλέκου Αλαβάνου για την περιφέρεια Αττικής, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι είναι «εντελώς αδιανόητο και πολιτικά αδύνατο για το κόμμα μου, το ΣΥΝ, να στηρίξει έμπρακτα και να συμπράξει με επιλογές ακραίου παραγοντισμού και ατομικισμού, που δεν ταιριάζουν στη δική μας αριστερά».

          • Ο/Η Raindog λέει:

            Δ. Παπαδημούλης: «είναι εντελώς αδιανόητο και πολιτικά αδύνατο για το κόμμα μου, το ΣΥΝ, να στηρίξει έμπρακτα και να συμπράξει με επιλογές ακραίου παραγοντισμού και ατομικισμού, που δεν ταιριάζουν στη δική μας αριστερά».

            Χμφχφφφφφφφ….

            Χα χα χα χα χα χα χα

            Συγνώμη, δεν άντεξα.

          • Ο/Η aristeros ke provokatoras λέει:

            re Mpalafa na se rotiso ke ego kati:se pia axiaki theorisi tis aristeras edassesai esy,as poyme, os epaggelmatias tis kommatikis grafeiokratias, kke ke syn, kai esaei proedrikos kathe fora;
            gia mazefteite re seis kai mi gineste ki allo rezilia ke valte kanan allon na leii kati tetoia tetoia,alla kai pou na ton breite…

    • Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

      Σάββατο 13:00 η γραμματεία.

  11. Ο/Η VPS λέει:

    Οι εκφράσεις του Δ. Παπαδημούλης στην πρόσφατη δήλωση του μετέδωσαν όλα τα ΜΜΕ σε περίοπτη θέση περί ακραίου παραγοντισμού και ατομικισμού είναι εξαιρετικά χρήσιμο να μελετηθούν γιατί μας ξαναέφεραν στη μνήμη πρόσφατη συμπεριφορά του, μας κάνουν πολύ σκεπτικούς για τις επιλογές μας, κυρίως για το ήθος ορισμένων που κατά κάποιο τρόπο μας εκπροσωπούν προς τα έξω. Αυτές τις εκφράσεις του τους τις επιστρέφουμε γιατί του αξίζουν.
    Οι ακριβείς δηλώσεις τους ήταν: «είναι εντελώς αδιανόητο και πολιτικά αδύνατο για το κόμμα μου, το ΣΥΝ, να στηρίξει έμπρακτα και να συμπράξει με επιλογές ακραίου παραγοντισμού και ατομικισμού, που δεν ταιριάζουν στη δική μας αριστερά». Αυτές θα μείνουν και θα το χαρακτηρίζουν για πάντα.
    Δυστυχώς δεν είναι να γελάμε αλλά να σκύβουμε το κεφάλι για τα χάλια μας…τους…

    • Ο/Η Raindog λέει:

      Όχι φίλε και σύντροφε VPS. Γιατί να σκύψουμε το κεφάλι δηλαδή; Κάναμε εμείς καμμία ματσαράγκα; Όχι. Ε, άσε να γελάσουμε και λιγάκι με τα χάλια ΤΟΥΣ, ειδάλλως θα πάθουμε αφυδάτωση από τις αλλεπάλληλες εκ του στόματος κενώσεις και είναι κρίμα γιατί είμαστε και παιδιά στο άνθος της ηλικίας μας (πάνω-κάτω).

  12. Ο/Η redpunk67 λέει:

    Την ίδια στιγμή που η αριστερά κονταροχτυπιέται για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές και οι αριστεροί αναλώνουν τον χρόνο τους και την ικμάδα τους σε αντιπαραθέσεις:

    • Ξεπουλιέται η ΜΕΒΓΑΛ στη VIVARTIA και το μέλλον 1200 εργαζομένων είναι θολό,
    • Ο ΔΟΛ κλείνει τα Ελληνικά Γράμματα (τον εκδοτικό οίκο που είχε εξαγοράσει πριν λίγα χρόνια) και 95 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο,
    • Στην Ελευθεροτυπία απολύονται 20 εργαζόμενοι
    • Διώκονται και απολύονται συνδικαλιστές εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης (Γουρλάς στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος – Ταρπάγκος στην Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ).

    Τι λέτε; Μία ή δύο μονάδες περισσότερες στις εκλογές θα μας σώσουν;

  13. Ο/Η Λέλος λέει:

    Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει οπωσδήποτε να στηρίξει Αλαβάνο για να του ανταποδώσει την στήριξη που του παρείχε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές.
    Kαι απέναντι στην αισχρή γραφειοκρατία του ΣΥΝ πρέπει να προτάξουμε την ανοιχτή και δημοκρατική λειτουργία που εγγυούνται η ΚΟΕ και η ΔΕΑ, οργανώσεις που χαρακτηρίζονται για την αμεσοδημοκρατική τους λειτουργία. Δηλαδή οργανώσεις χωρίς τάσεις και για τις οποίες δεν γνωρίζουμε τίποτα για τις εσωτερικές πολιτικές τους διαφωνίες, όπως αντιθέτως συμβαίνει με την γραφειοκρατία του ΣΥΝ.

  14. Ο/Η Στρατος Παγδατογλου λέει:

    Ζούμε ιστορικές στιγμές.Τα βράδια δεν μπορώ να κοιμηθώ απο την αγωνία.Όμως δεν πειράζει!!!Όλα αυτά γίνονται για την εργατική τάξη και τον σοσιαλισμό.

  15. Ο/Η ftanei_pia λέει:

    Σύντροφοι,συντρόφισσες το παρακάτω σχόλιο με έχει συγκλονίσει:

    //Την ίδια στιγμή που η αριστερά κονταροχτυπιέται για το ποιοι θα είναι υποψήφιοι στις εκλογές και οι αριστεροί αναλώνουν τον χρόνο τους και την ικμάδα τους σε αντιπαραθέσεις:

    • Ξεπουλιέται η ΜΕΒΓΑΛ στη VIVARTIA και το μέλλον 1200 εργαζομένων είναι θολό,
    • Ο ΔΟΛ κλείνει τα Ελληνικά Γράμματα (τον εκδοτικό οίκο που είχε εξαγοράσει πριν λίγα χρόνια) και 95 εργαζόμενοι μένουν στο δρόμο,
    • Στην Ελευθεροτυπία απολύονται 20 εργαζόμενοι
    • Διώκονται και απολύονται συνδικαλιστές εξαιτίας της συνδικαλιστικής τους δράσης (Γουρλάς στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος – Ταρπάγκος στην Παπαηλιόπουλος ΑΤΕ).

    Τι λέτε; Μία ή δύο μονάδες περισσότερες στις εκλογές θα μας σώσουν;//

    Μήπως τα όσα γράφει ο σύντροφος redpunk67 03/09/2010 at 07:50, στο θέμα «Μια σημαία και μια ιστορία της Αριστεράς, θυσία στο παιχνίδι των μηχανισμών;» θα πρέπει εις το εξής να αποτελέσουν την προμετωπίδα των σκέψεων και των δράσεων μας;

    Τι αξία άραγε έχουν όλα όσα λέμε και κάνουμε, όταν «το άλας της γης» που εκφράζεται ιδίως στους παραπάνω χώρους, αλλά και στην Βanquet και αλλού «μωρανθή»;

    Τι σημασία έχουν ο Γλέζος, ο Αλαβάνος, η περιφέρεια Αττικής, η Θεσσαλονίκη, όταν η μνημονιακή έρημος θα έχει απλωθεί στην μικρή αυτή κουκίδα της υδρογείου;

    Μήπως στα κείμενα και στις δράσεις μας που εξελίσσονται, πρέπει να αλλάξουμε ριζικά προτεραιότητες και στοχεύσεις;

    • Ο/Η aristeros ke provokatoras λέει:

      den ftanei na legete ayto mono »ftanei pia», na to thelete sta alithia prepei-opos esy-,na gini praxi ma kyrios na to mporeite kiolas.to mporeite;
      pros to paron pantos kapoioi elaxistoi minane gia ta dyskola, ki alloi oi pio poloi gia tin »ypsili politiki» kai ta ofitsia

  16. Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious λέει:

    Το κυριώτερο και βαθύτερο πρόβλημα δεν είναι ο ΑΑ.

    Το πρόβλημα είναι πολιτικότατο και γραφειοκρατικότατο.

    Επί του πολιτικού:

    Η «γραμμή» που έβαλε ο ΑΑ στην 3η ΠΣ και το Μέτωπο στη συνέχεια, αποτελεί μια γραμμή έμπρακτης ρήξης Μνημόνιο-ΔΝΤ κλπ κλπ, Ο ΣΥΝ κάθε φορά λοιδωρούσε τις απόψεις του ΑΛέκου και του Μετώπου, τις οποίες μια βδομάδα ή ένα μήνα μετά υιοθετούσε, στα λόγια, χωρίς ψυχή και πειθώ. Χαρακτηριστικό ότι η Γρ του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει ανακοίνωση μετά από 5 βδομάδες ( τέλος Απρίλη ) – χοντρικά τη «γραμμή του Μετώπου. Αλλα πλεόν ήταν ..μπαγιάτικο το φαί! Και επίπλέον δεν έκαναν τίποτα για την στήριξη και την υλοποίησή της.

    Αυτό που «φοβίζει»- ναι φοβίζει, θα εξηγήσω – είναι ότι η υποψηφιότητα ΑΑ μπορεί να εκφράσει καλλίτερα και με μεγαλύτερη εμβέλεια και αποφασιστικότητα, αυτήν την παραπάνω πολιτικη ( με τα απαραίτητα updates εννοείται;-)

    Ο Φόβος:

    Η Ηγεσία του ΣΥΝ έχει φθάσει στο απώτατο «αριστερό» όριο αντοχής της με το 16,το Δεκεμβρη και τον Ελαιώνα και δεν αντέχει ένα νέο γύρο όπου θα βρεθεί στο στόχαστρο του συστήματος και των ΜΜΕ. Κοινώς θα κάνει νέα αριστερή στροφή σε ..10 χρόνια ( όταν δεν θα υπάρχει κοινωνία όρθια ούτε αριστερά ! ).
    Αναφέρω αυτές τις 3 «μάχες» γιατί είναι ενδεικτικές ( μαζί με τη φάση του ΣΥΡΙΖΑ 2007-αρχές 2008, 1ηΠΣ ) του τι σημαίνει κάνω αριστερή ριζοσπαστική πολτική. Σημαίνει, μεταξύ άλλων: παίρνω το ρίσκο να μου την «πέφτουν» ΛΑΟΣ-ΝΔ-Πρετεντέρης-ΚΚΕ, να κινδυνεύω επιστρέφοντας σπίτι μου να μου χωθεί κάποιος ανεγκεφαλος βάζελος. Ριζοσπαστική πολτική δεν είναι να μου λένε όλοι μπράβο ( και να φεύγουν όλα τα ριζοσπαστικά στοιχεία από το ΣΥΡΙΖΑ ).
    Δεν αντέχουν άλλο πολιτικά! Δεν είναι «κακοί» αριστερόι αλλά αχαμνοί και με πολιτική πτωχεία.
    «δεν φταίει αυτός, τόσος ήτανε» ( Μ.Αναγνωστάκης)

    Επί του γραφειοκρατικότατου:

    παιδιά, είναι δύσκολο για μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες επαγγελματίες επί 20-30 χρόνια, με μισθούς, καριέρες και (μικρο)εξουσίες να τα ρισκάρουν.
    ( θα μου πείτε: και οι «μικρές»συνιστώσες του Μετώπου; Ναι. γλύφουν από «τον κουβά με το μέλι» αλλα έχουν αποδείξει ότι αντέχουν και σε «νομισματική» ξηρασία;-)

  17. Ο/Η xno λέει:

    εντάξει, ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς αναβάλει, ο Αλαβάνος όμως γιατί δεν δημοσιοποιεί της προθέσεις του. Ας πει καθαρά και δημόσια αν θέλει να κατέβει ή όχι. και αν θέλει, ας διευκρινήσει αν τον ενδιαφέρει ή όχι η στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δυστυχώς ή ευτυχ’ως τα πολιτικά παιχνιδάκια και οι τακτικισμοί, θέλουν δύο. Δεν μπορεί να ευθύνεται μόνο μια πλευρά.

    • Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

      Αν δεν τον ενδιέφερε η στήριξη του σύριζα, ούτε θα τον πρότειναν οι «μετωπικές» (και όχι μόνο, και οι Ενεργοί Πολίτες του Μ. Γλέζου έχουν τεθεί υπέρ της υποψηφιότητάς του) συνιστώσες, ούτε θα περίμενε να αποφασίσει πρώτα ο σύριζα για να μιλήσει. Έχει δώσει την προτεραιότητα ξεκάθαρα στον σύριζα. Και τώρα πέφτουν οι μάσκες όσων επέμεναν ότι κινείται διασπαστικά και εκτός σχήματος – τώρα που ζητάει τη στήριξη του σύριζα, του κλείνουν την πόρτα.
      Καλώς ή κακώς, ο αλαβάνος έχει επιλέξει να μην τροφοδοτεί τα μεσημεριανάδικα με κουσκούς για αλληλοφαγώματα της αριστεράς. Δες πόσες «διαρροές» υπάρχουν τους τελευταίους μήνες από την άλλη πλευρά, «ο αλαβάνος είπε αυτό», «ο αλαβάνος στο σπόρτιγκ ανακοινώνει νέο κόμμα με σημαία την έξοδο από την ΕΕ», «ο αλαβάνος επιμένει για περιφερειάρχης», χωρίς να έχει κάνει καμία δήλωση… Δες τύπους σαν τον Παπαδημούλη να μιλάνε για «ακραίο παραγοντισμό που δεν έχει σχέση με τη δική μας Αριστερά»… Ε, λοιπόν, προς όλους αυτούς: δεν τελειώσατε με την αντισυστημική αριστερά :-)

      • Ο/Η aristeros ke provokatoras λέει:

        ke tora koymoyndouro-aroureoi ke lipoi kolaoyzoi valte to papadimouli periferiarxi, me to mpalafa, to mpania,tous kokino-prasinous ke to xekinima antiperiarxes, ke tha skisete…mexri ke tin plati tou psarianoy tha tripsete.

  18. Ο/Η Στρατος Παγδατογλου λέει:

    «δεν φταίει αυτός ,τόσος ήτανε».Ένας στίχος πάντα ομορφαίνει κάθε βαθιά πολιτική ανάλυση. Θα ήθελα να προσθέσω κι εγώ λίγους στίχους στις δύσκολες ώρες που περνάμε.
    Η κόρη πλέκει τα προικιά,ο νιός πλέκει καλάθια
    και τα τραγιά γιαλό-γιαλό βοσκάνε τ άσπρο αλάτι.
    Του Ρίτσου.

    Έχετε γειά, έχετε γειά, μουνουχισμένα μου τραγιά.
    Της θειάς μου.
    Τώρα,τι θέλουν να πουν οι δύο δημιουργοί,θα σας γελάσω.Ίσως αυτά που λέει και ο redpunk67.

  19. Ο/Η anonymous λέει:

    Η συνέντευξη του Α.Αλαβάνου http://enosy.blogspot.com/2010/09/blog-post_1271.html

Σχολιάστε