Η ήρα από το στάρι: με αφορμή την σημερινή εκπομπή του Ν. Φίλη στο Κόκκινο 105.5

Posted: 24/02/2011 by DG in Αριστερά, ΚΚΕ, ΣΥΝ, MME
Ετικέτες: , ,

Πατήστε εδώ για να ακούσετε το απόσπασμα από την εκπομπή του Ν. Φίλη στο ραδιοσταθμό Στο Κόκκινο

Πριν από λίγη ώρα ακούοντας τον Ρ/Σ 105,5 στο κόκκινο, έτυχε να πέσω στην εκπομπή του διευθυντή της «ΑΥΓΗΣ» κυρίου Ν.Φίλη.

Το πρώτο θέμα του ήταν για μένα μία τεράστια έκπληξη, όχι τόσο γιατί κάποιος μπορεί να διαφωνεί με τις πολιτικές ενέργειες κάποιου άλλου, αλλά με τον απαράδεκτο και χυδαίο χαρακτηρισμό τους. Ο κύριος αυτός χαρακτήρισε συλλήβδην όλους εμάς τους 5000 ανθρώπους που παραμείναμε στη πλατεία Συντάγματος, μετά την πορεία, στους οποίους συμμετείχαν και αρκετά μέλη του ΣΥΝ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ,μέλη ακόμη και των ηγεσιών τους, και που για πρώτη φορά καταλάβαμε τη πλατεία για τρεις  έως τέσσερεις ώρες στέλνοντας ένα ελπιδοφόρο μήνυμα στον κόσμο για το πως πρέπει να συνεχισθεί ο αγώνας, μας αποκάλεσε «ταχρείους» από την πλατεία Ταχριρ του Καίρου και τους αχρείους!!! Εξάντλησε όλα τα πιο απίθανα επιχειρήματα εκφοβισμού, για να πείσει για το πόσο επικίνδυνο για προβοκάτσια ήταν το εγχείρημα, καθώς και το πόσες μολότωφ έπεφταν σαν βροχή από αναρχικούς και λοιπούς, που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ταραχές και προβοκάτσιες.  Φυσικά όλοι εμεις που είμασταν εκει, πολύ καλά γνωρίζουμε ότι τίποτα από όλα αυτά δεν είναι αλήθεια.

Αντίθετα με ιδιαίτερη θλίψη βλέπαμε το μπλοκ της Νεολαίας ΣΥΝ να στρίβει και να φεύγει στη γωνία Συντάγματος και Παν/μίου υπό τις βροντώδεις αποδοκιμασίες του κόσμου και ενώ όλοι εμείς στεκόμασταν απολύτως ειρηνικά στην πλατεία, παρά την βροχή των χημικών που κατά περιόδους αναίτια έπεφταν.

Τι διαφορά έχει η θέση αυτή ενός επιφανούς στελέχους, διευθυντή μάλιστα της εφημερίδας που εκφράζει τις θέσεις του ΣΥΝ, από τα αντίστοιχα πρωτοσέλιδα του ‘ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ για βεβαιότητες προβοκάτσιας ώστε να σπεύσουν τα μέλη του ΚΚΕ να εξαφανιστούν το ταχύτερο δυνατόν. Ή και από τα λοιπά ΜΜΕ που υποστηρίζουν τις θέσεις της κυβέρνησης και προσπαθούσαν μάταια να τρομοκρατήσουν τον κόσμο τις προηγούμενες μέρες. Είναι ή δεν είναι πυροσβεστική η θέση αυτή του συγκεκριμένου κυρίου που παίζει έστω και άθελα το ρόλο του απολογητή της κυβέρνησης.

Είναι δυνατόν στα πλαίσια του ΣΥΡΙΖΑ να συμμετέχω με μία οργάνωση, ΣΥΝ, που ο δ/ντής της εφημερίδας του μέσα από το Ρ/Σ που εκφράζει τις απόψεις του μας αποκαλεί έτσι απλά και με απίστευτη χυδαιότητα αχρείους?

Καταθέτω το γεγονός στη κρίση όλων μας χωρίς παραπέρα σχόλια διότι ίσως δεν αξίζει και τον κόπο να αναλύεις μία άποψη τόσο γεμάτη, επιεικώς εμπάθεια.

Έχω την αίσθηση ότι αρχίζει να ξεκαθαρίζει»η ήρα από το στάρι»

Νίκος Γιάκος

Σχόλια
  1. Ο/Η STATHAS λέει:

    Παρα την ευλογη ενσταση για αυτη την απαραδεκτη ρητορικη του διευθυντη της ΑΥΓΗΣ αγαπητε φιλε ,φοβουμαι οτι θα συνεχισεται να κλωθογυριζεται γυρω απο το ημιθανες σχημα του ΣΥΡΙΖΑ το οποιο κρατα η ηγεσια της Κουμουνδουρου για εκλογικιστικους λογους….δυστυχως….

  2. Ο/Η Β.Χ. λέει:

    Σύγκρυο προκαλεί ο τόνος της φωνής του κ. Φίλη.
    Όσο για αυτά που είπε, ακόμα και οι αστικές φυλλάδες λιγότερο μένος εκφράζουν…

  3. Ο/Η alepouranos λέει:

    Ήρθε η ώρα να καταλάβει επιτέλους ο κόσμος ότι ΚΚΕ και ΣΥΝ είναι τα καλύτερα δεκανίκια του συστήματος!

  4. Ο/Η Παναγιώτης Λ. λέει:

    Ναι ε; Επι της ουσίας όμως, ότι δηλαδή «η πλατεία Ταχρίρ δεν προαναγέλεται και μάλιστα την παραμονή από τον Αλτερ» έχετε να πείτε κάτι;

    • Ο/Η Raindog λέει:

      Η γνωστή μέθοδος: στρίβειν δια του αρραβώνος. Την άλλη φορά θα το κάνουμε σε στυλ παράνομος μηχανισμός you know.

      Ότι θέλουμε λέμε; Το Μέτωπο (και όχι μόνο, ούτε καν κυρίως) είχε μια άποψη που όφειλε να την ζυμώσει στο κίνημα. Και την πάλαιψε μέχρι το τέλος. Τόσο καιρό περνούσαμε από την πλατεία Συντάγματος λες και είμαστε κλέφτες, λες και δεν ήταν μια πλατεία που ανήκει σε όλο το λαό, ιδίως σε αυτούς που νιώθουν και γνωρίζουν ότι μέσα στο απέναντι από την πλατεία κτήριο το Σύνταγμα αυτής της χώρας παραβιάστηκε βάναυσα στις 6 Μαΐου του 2010.

      Reclaim the streets δεν λένε οι ευρωπαϊστές εκεί στο κόμμα σου; Ε, αυτό έκαναν τόσοι άνθρωποι που τουλάχιστον θα έπρεπε να σέβεται και όχι να τους αποκαλεί αχρείους.

      Επιτυχημένα διεκδικήσαμε τον δημόσιο χώρο. Θα μου επιτρέψεις να σου πω ναι. Πού φαίνεται αυτό; Από το γεγονός ότι προσπαθούσανε επί 4 ώρες να διώξουνε από εκεί τους διαδηλωτές. Την επόμενη φορά θα είναι για πολύ περισσότερο, να είσαι σίγουρος.

      Και ξέρεις από πού αλλού φαίνεται: από το ύφος του συναχωμένου Νίκου Φίλη, ύφος χιλίων καρδιναλίων, ένας Τράγκας της αριστεράς κατάντησε. Δεν ασχολιόταν καλύτερα με τη βυζαντινή μουσική, εκεί τα κατάφερνε πολύ καλύτερα κάποτε.

  5. Ο/Η Παναγιώτης Λ. λέει:

    Δεν ξέρω εάν το πήρες χαμπάρι, αλλά εχτές εκατοντάδες χιλιάδες σε όλη την Ελλάδα κατέλαβαν κατέβηκαν και κατέλαβαν τους δρόμους. Σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις έδωσε μάχες για αυτό. Δεν περίμενε όλος αυτός ο κόσμος «… μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε από νεολαιίστικες και συνοικιακές ομάδες στο διαδίκτυο». Και ούτε προφανώς περίμενε να ακούσει από το Αλτερ ότι πρέπει να ψάξει να βρεί την δική του πλατεία….

  6. Ο/Η ananeotikous kryptokoumoundourious meta-perissious λέει:

    Φίλε Παναγιώτη Λ.

    ποτέ δεν είναι ώριμα τα πράματα για την υπεύθυνη αριστερά. Αυτό δε σε προβληματίζει;
    Ο κόσμος χθες περίμενε αυτό το κατι άλλο. Και γι’ αυτό παρέμενε στα στενά γύρω από την πλατεία. Δεν τον είδες, είχες κατηφορήσει την Παν/μίου….δεν πείράζει την επόμενη θα είμαστε μαζί στο Σύνταγμα. No hard feelings!

    Πάντως σήμερα το βράδυ ο 902 και το ΚΟΚΚΙΝΟ σε ταυτόχρονη μετάδοση ανακοίνωσαν τη δημιουργία επιτροπής κοινού πορίσματος ΚΚΕ -ΣΥΝ για τη δημιουργία του «νέου-τύπου Συνασπισμού του 21ου αιώνα ».

    Πρώτο κεφάλαιο: πως να κάνετε επανάσταση χωρίς να χνωτίσει ουτε ένα τζάμι ( χορηγός επικοινωνίας AZAX ).

  7. Ο/Η ftanei_pia λέει:

    Για να διαβαστεί με την ησυχία το κείμενο του Ν.Φίλη στην Αυγή
    ————————————————————————-
    Ν.Φίλης*: «Οι Ταχρείοι της Πλατείας Συντάγματος»

    Δεν μας έφτασαν που πνιγήκαμε στα δακρυγόνα, οι κρότου λάμψεις, οι ξυλοδαρμοί, οι ύβρεις , οι προπηλακισμοί οι τραυματισμοί και οι αναίτιες συλλήψεις γίναμε και Ταχρείοι!

    Ακολουθεί ακριβές απόσπασμα που εξηγεί το εν έτει 2011, νέο αριστερό παράσημο! Του Ταχρείου! (1)
    —————————————————————————

    (…) «Τα κουτιά γέμισαν για ενίσχυση από τους μετανάστες από τα μπλόκ της Αριστεράς, από το ΣΥΡΙΖΑ, την Ανταρσία, το ΚΚΕ (2), δηλαδή από τα μπλοκ που δεν παίρνουν 3 εκατομμύρια το χρόνο για να κάνουνε τουρισμό από την επιχείρηση τους.

    (…) Υπήρχε και το Σύνταγμα ,η Πλατεία Συντάγματος, χθες για πρώτη φορά ήταν ένα κάπως ξεχωριστό γεγονός, πέστο ένα ειδικό γεγονός, ένα ιδιαίτερο γεγονός.

    Πολύς κόσμος που πήγε εκεί για να περιμένει την πορεία και να ενωθεί μαζί της. Το ήξερε η κυβέρνηση, προσπάθησε να εκμεταλλευτεί λάθη ,προσπάθησε να εντάξει στο σχεδιασμό της κινήσεις που δεν χρειάζεται να ήταν ενημερωμένη, τις ήξερε ότι θα γίνουν, ήταν πια μια καθιερωμένη πραγματικότητα.

    Λαμπάδιασε η Πλ. Συντάγματος από τα μολότωφ, ήταν αυθόρμητα λέτε; Σημασία έχει ότι φτιάξανε μια άλλη πραγματικότητα που δεν φώτιζε την κινητοποίηση, σκοτείνιαζε απλώς, σκοτείνιαζε για άλλη μια φορά την εικόνα. Μια κινητοποίηση που θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη, μπορούσε να κρύψει τα τραύματα , να κλείσει τα τραύματα της Μαρφίν και να δημιουργήσει μια νέα δυναμική, μια δυναμική σύγκρουσης, σύγκρουσης όμως , όχι φαντασιακής, πραγματικής κοινωνικής σύγκρουσης.

    Και καλά, ο αντιεξουσιαστικός χώρος που θεωρεί ότι η πολιτική του παρέμβαση σε μια πορεία είναι τα μολότωφ, έχει μια συλλογιστική. Δεν την συμμερίζομαι, την περιμένω όμως, την περιμένε και ο Παπουτσής από ότι φάνηκε.

    Οι άλλοι όμως, οι πολιτικοποιημένοι, οι άνθρωποι από τη ρίζα της αριστεράς, που ξέρουν τι σημαίνει, τι μόχθος πολιτικο-οργανωτικός είναι να κατέβουν μερικές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι στο κέντρο της Αθήνας και πόσο εύκολο είναι να φύγουν να εξανεμισθούν, οι άλλοι λέω τι θέλαν και φαντασιονόντουσταν πλατεία ταχρίρ στην πλατεία συντάγματος;

    Δεν άκουσε ο Αλέκος,δεν έμαθε ο Ρούντι, ότι η πλατεία ταχριρ δεν προαναγγέλεται, γίνεται αυθόρμητα και όταν προναγγέλελται από τα δελτία ειδήσεων την παραμονή απ’τον Αλτερ, απλώς δίνει εντύπωση πολιτικής ιδιοτέλειας. Δεν άκουσε ο Αλέκος, δεν έμαθε ο Ρούντι ότι η πλατεία ταχριρ δεν προαναγγέλεται τηλεοπτικά γίνεται αυθόρμητα όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν και όταν προαναγγέλλεται,απλώς δημιουργεί τις συνθήκες για να δούμε αυτά που είδαμε: Τους Ταχρείους της Πλατείας Συντάγματος.
    Θυμάστε το κείμενο του Ρούντι για τους μετανάστεςς Όσοι υποστήριξαν τους μετανάστες νάρθουν στην Αθήνα ,ήταν τουλάχιστον αφελείς. Βάλτε ότι άλλο θέλετε, αλλά τους ονόμασε τουλάχιστον αφελείς.
    Νομιμοποιούμαστε να πούμε και εμείς ότι οι Ταχρείοι του Συντάγματος είναι τουλάχιστον αφελείς.
    Το αυθόρμητο δεν καταγγέλλεται, αλλά εξίσου δεν προναγγέλλεται, γιατί αλλοιώτικα αίρεται η έννοια του αυθόρμητου.

    Υπάρχει και ένα άλλο πολιτικό ζήτημα. Είχα διαβάσει την ανακοίνωση του Μετώπου που μιλούσε για ευρύ πολιτικό σχέδιο. Έτσι όριζε τον εαυτό του το Μέτωπο. Και ρωτώ: Τι είδους ευρύ πολιτικό σχέδιο είναι αυτό, όταν δεν συζητιέται εκεί που συμμετέχουν οι συνιστώσες αυτές, στο ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που ακούστηκε κάτι από την ΚΟΕ στην τελευταία συνεδρίαση έτσι, παρεμπιπτόντως και μάθαμε μετά από τις ανακοινώσεις στον τύπο τι πρόκειται να κάνουν αυτοί του ευρέως πολιτικού σχεδίου.(3)

    Πιστεύετε ότι έτσι υπάρχει η αντίληψη προστασίας ενός πολιτικού χώρου, από τις επιθέσεις που δέχεται και θα δέχεται πάντοτε; Πιστεύει κανείς ότι έτσι μπορεί να υπάρξει υποστήριξη αποτελεσματική των λαϊκών αιτημάτων; Δεν είναι δυνατόν να είμαστε και μαζί και μόνοι στους πολιτικούς σχεδιασμούς ,αλλά αυτά όμως ξεφεύγουν από μια εκπομπή ραδιοφώνου. Ας τα κουβεντιάσουμε εγκαίρως για να μην πάμε σε κωμικοτραγικές καταστάσεις λίγο πριν τις εκλογές. (…)

    (….) Η πλατεία συντάγματος αναφέρεται (..) στην ιστορική επανάσταση του 1843. (,,,) Δε χρειάζεται να αναζητούμε λόγιες αναφορές, δάνειες, έχουμε, και νομίζω ότι ένα από τα σημαντικά στοιχεία αυτής της κρίσης, είναι η υπεράσπιση του Συντάγματος* με την έννοια ότι είτε η συνταγματοποίηση του νεοφιλελευθερισμού, είτε η παράκαμψη της βουλής για να αναλαμβάνει διεθνείς υποχρεώσεις η χώρα συνιστούν ζητήματα ελλείμματος της δημοκρατίας και του κοινοβουλευτικού πολιτεύματος».
    ———————————————————————————

    *Νίκος Φίλης: Διευθυντής της Αυγής . Στην εκπομπή του κόκκινου 105,5 «Αντιεξουσιαστές στην Εξουσία»- 24 Φεβ 2011.
    (1). Μικρή σημασία έχει αν γράφεται ως ταχρείοι ή ταχρίοι, σημασία έχει πως ακούγεται. Πέραν του ότι αν ο «νονός» μας, ήθελε να παραπέμψει στην πλατεία Ταχρίρ θα έπρεπε να μας «βάφτιζε» ως ταχρίριους ή ταχρείριους και όχι ως ταχρείους με (ει) ή (ι), με τους αντίστοιχους συνειρμούς .
    (2) Περιμένω απάντηση του Μετώπου στο λιβελλογράφημα.
    Μόνο μία ερώτηση για το συντάκτη του: Ποιος αποφάσισε, πως το Μέτωπο, δεν χωρά στην Αριστερά, που σύμπασα ενίσχυε, τους μετανάστες, ενώ χωρά το ΚΚΕ;
    (3) Από πότε το ΜΑΑ έγινε συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ και δεν το πληροφορηθήκαμε;

  8. Ο/Η against λέει:

    Αν το μέτωπο δεν ειναι συνιστωσα του Συριζα,εδω: http://www.syriza.gr/press/anakoinoseis/anakoinosi-syriza τι ακριβώς αποφάσισαν; Μια χαρα και αντικειμενικα τα λεει ο Φιλης.Οσο για την λεξη ταχρειοι που λεει αναφέρετε οπως ειναι ξεκαθαρο σε αυτους που πεταγαν στο ξεκαρφωτο μολοτοφ που εδιωξαν ολο τον κοσμο απο το Συνταγμα και οχι σε ολο τον κοσμο των 1500 που βρισκονταν εκει μετα τις 3:30. Δεν φτεει ο συν που δεν εμειναν τοσοι στο Συνταγμα.

  9. Ο/Η ΠΔ λέει:

    Πρόκειται περί λιβελογραφήματος, προσωπικά ντράπηκα για λογαριασμό του όταν άκουσα το απόσπασμα. Καμία διαφορά με τις αστικές φυλλάδες και τα χουντοκάναλα ή τον ριζοσπάστη που ό,τι δεν ελέγχει το ονομάζει προβοκάτσια. Όσοι ήμασταν εκεί, όσοι μαζεύαμε αμέσως όποιον πήγαινε να ρίξει έστω και μια πέτρα προς τα ΜΑΤ, ξέρουμε κατά πόσο έπεφταν μολότοφ τις πέντε ώρες που μείναμε εκεί. Ο Φίλης αλήθεια από πού τα είδε όλα αυτά, από τα γραφεία της Κουμουνδούρου ή από το δελτίο του mega; Ανθρωπάκια…

  10. Ο/Η ΕΟΣ λέει:

    Ψυχραιμία σύντροφοι, ιδιαίτερα ότι τα προηγούμενα χρόνια στηρίζατε τον ΣΥΝασπισμό!

    Αυτά που είπε ο Ν. Φίλης δεν είναι τίποτα το νέο και διαφορετικό απ’ αυτό που λέει η παραδοσιακή αριστερά – τουλάχιστον από την εποχή του Πολυτεχνείου του 73. Αυτά έλεγε ο Λ. Κύρκος, αυτά έλεγε ο Φλωράκης, αυτά έλεγε ο Ν. Κωνσταντόπουλος, αυτά λέει και η Παπαρήγα τώρα. Και τον «ΔΕΚΕΜΒΡΗ» πάλι ο ΣΥΝ και το ΚΚΕ την ίδια θέση δεν είχαν;

    Πόσοι πρώην σύντροφοί σας του ΣΥΝασπισμού δεν θέλουν τα παιδιά τους να γραφτούν στην ΚΝΕ και να μην γίνουν αναρχικοί για να έχουν ήσυχο το κεφάλι τους;

    Το πρόβλημα λοιπόν δεν η στάση του Ν. Φίλη και του ΣΥΝασπισμού, αλλά ότι βρίσκει συνοδοιπόρους και να κατηφορίσει την Πανεπιστημίου και να μην κάνει ούτε καν στάση την Πλατεία Συντάγματος.

    Αν δούμε πιο ψύχραιμα τα πράγματα και αποπροσωποιήσουμε το θέμα από τον Ν. Φίλη, τότε προκύπτουν μερικές άλλες πλευρές του ζητήματος:

    – Ποιές οι διαφορές του ΣΥΝασπισμού από την Δημοκρατική Αριστερά του Φ. Κουβέλη και της παρέας τους;

    – Το Αριστερό Ρεύμα και ο Π. Λαφαζάνης ποιά διαφορετική στάση είχε για αυτό το θέμα;

  11. Ο/Η skizo kalson λέει:

    Ναι ρε παιδιά. Καλά λέει ο ΕΟΣ από πάνω. Πρώτη φορά τα βλέπετε;;

    Για ρωτήστε κανέναν ανώνυμο αγωνιστή για να δείτε τη γινόταν κατά τη διάρκεια της χούντας.
    Για ρωτήστε τι υποδοχή επεφύλαξαν οι γραφειοκράτες και οι συν αυτώ στους φυλακισμένους της χούντας όταν αυτοί βγήκαν από τις φυλακές. Όλοι είχαν φτιαξει τη ζωούλα τους.

    Θυμάστε με τι τίτλο είχε βγει η αυγή μια μέρα πριν τη χούντα;

    Τον δεκέμβρη του 08 τον θυμάστε;

    Δεν κατάλαβα γιατί σας κάνουν εντύπωση όλα αυτά;
    Έτσι είναι τα κόμματα. Ή τα στηρίζεις ή όχι.

    Σε αυτό που θα διαφωνήσω με τον ΕΟΣ είναι ότι:

    Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι για το τι λέει το αριστερό ρεύμα και ο λαφαζάνης και για το αν ο συν μοιάζει με τη δημ.αρ. Σιγά τις προσωπικότητες….

  12. Ο/Η 2 λέει:

    23 Φεβρουαρίου 2011 στο Σύνταγμα, του Δημήτρη Βάσιου

    Παρασκευή, 25 Φεβρουάριος 2011 09:20

    * Δυστυχώς οι γραφειοκράτες και οι εργατοπατέρες έχουν ακόμα το πάνω χέρι !!! Βολεμένοι στη θεσούλα τους, στον μισθούλη τους και ενίοτε στη διαπλοκή… αρνούνται να πάρουν τα ρίσκα που τους αναλογούν… Διαδίδουν σενάρια και φόβους για προβοκάτσιες, για να διαπράξουν οι ίδιοι την προβοκάτσια !!!

    * Στη συνέχεια, για να μην αποκαλυφθεί η δική τους προβοκάτσια «κονταίνουν» αυτούς που συμμετέχουν στα εγχειρήματα, για να δείχνουν οι ίδιοι μεγάλοι… Πετάνε τη μπάλλα έξω από την εξέδρα αναζητώντας ευάλωττους ηγέτες… Χλευάζουν αυτούς που τολμούν ως «Τ-αχρείους» για να κρύψουν τη δική τους δειλία !!!
    * Υποκρίνονται πως αγνοούν ότι πριν την εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 είχαν προηγηθεί η κηδεία του Σεφέρη, το μνημόσυνο του Γ.Παπανδρέου… Δείχνουν να ξεχνούν ότι η στρατιωτική χούντα δεν έπεσε στις 17/11, απλά και μόνο για να απαξιώσουν την 23/02 !!!
    * Επανέρχονται στα χιλιοεκφωνημένα συνθηματάκια τύπου «να αλλάξει η πολιτική» τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν ότι αυτή η συγκεκριμένη πολιτική δεν αλλάζει αν δεν φύγει – και μάλιστα κακήν κακώς – αυτή η κυβέρνηση !!!
    * Θυμάμαι πέρυσι στις 6 του Μάη που είχαμε «περικυκλώσει» τη Βουλή…
    * ήρθε το ΠΑΜΕ από την Αμαλίας και προτίμησε να κάνει μεταβολή παρά να ενωθεί μαζί μας… Μετά τη φυγή του ΠΑΜΕ, αποχώρησαν και τα μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ (μαζί μ΄αυτά κι εγώ)… Όσοι παρέμειναν μας κράζανε, αλλά τους αφήσαμε μόνους – ένιωθα ένα σφίξιμο στο στήθος!!! Στη συνέχεια τους τσακίσανε τα ΜΑΤ – θυμάμαι ακόμα τη φωτογραφία με το ματωμένο κεφάλι της ασπρομάλλας γερόντισσας…
    * Το υπόλοιπο 2010 ποτέ δεν τερμάτισα τις πορείες με το μπλοκ του ΣΥΝ – κατεβάζανε τα πανό και τις σημαίες, αλλά όσο υπήρχαν ακόμα διαδηλωτές συνέχιζα μαζί τους… Ώσπου ήρθε η χθεσινή μέρα και αποφασίσαμε να μην πορευτούμε μαζί τους, αφού δεν στήριζαν την παραμονή στο Σύνταγμα…
    * Όταν το μπλοκ του ΣΥΝ έφτασε στο κάτω μέρος της πλατείας, δεν έστριψε αριστερά, όπου μύριζε χημικό – προσπάθησε να πορευθεί ευθεία με κατεύθυνση προς τη Φιλελλήνων, αλλά η παρουσία των ΜΑΤ τους υποχρέωσε να κάνουν μεταβολή… οι επικεφαλής ήταν τόσο «μικροί» για τις ανάγκες των περιστάσεων!!!
    * Ανεβήκανε προς τη Μ.Βρετάνια και γοργά-γοργά στρίψανε αριστερά στην Πανεπιστημίου προς την Ομόνοια… Λυπήθηκα τα νέα παιδιά που ήταν στο μπλοκ – έχουμε βρεθεί πολλές φορές μαζί στους αγώνες και σε συνθήκες δυσκολότερες… Θυμήθηκα που χλευάζαμε το ΠΑΜΕ/ΚΚΕ ότι στις πορείες του ξεναγεί τους διαδηλωτές στους αρχαιολογικούς χώρους… Αποδείχτηκε ότι οι ξεναγοί του είναι καλύτεροι από τους δικούς μας !!!

  13. Ο/Η 1 λέει:

    Λέει ο κ. Φίλης
    » θα γνωρίζουμε όλοι από πού ξεκινούμε, ποια πορεία ακολουθούμε και σε ποια πλατεία θα καταλήξουμε, αποτελούν στοιχειώδεις προϋποθέσεις ώστε να οικοδομηθεί η αναγκαία λαϊκή ενότητα.»

    Αλλά καταλήγει
    «Η πλατεία Ταχρίρ δεν προαναγγέλλεται….. Δημιουργείται από τους πολίτες.»

    Μήπως το πρόβλημά του είναι ποιός το προαναγγέλλει, για αυτό και αντιφάσκει;

  14. Ο/Η Πάνος Δ. λέει:

    Όχι, απλώς παραδέχεται άθελά του ότι ανήκει σε ένα αντιδραστικό κόμμα και ότι η όποια εξέγερση θα γίνει χωρίς αυτούς =)

  15. Ο/Η pan λέει:

    Επειδή υπάρχουν και παιδιά, δεν βλάπτει κάποιος μεγαλύτερος να πει για την ήρα και το στάρι, κι ας φάει όλο το κράξιμο από τη γαλαρία.
    Όταν το τραγούδι «πότε θα κάνει ξαστεριά» λέει «θα κάνω μάνες δίχως γιούς, γυναίκες δίχως άντρες», μας θυμίζει έναν εφιάλτη που ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΕΙ. Ξέρω πως συμφωνείτε. Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμη:
    Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα. Ο σκοπός της αριστεράς ήταν και είναι η κοινωνική, οικονομική και πολιτική δημοκρατία. Και η αριστερά του 21ου, αν υπάρξει, ταυτίζεται με τον ολόπλευρο δημοκρατικό σκοπό και τα ολόπλευρα δημοκρατικά μέσα.
    Ελπίζω να συμφωνείτε. Εδώ δεν κρίνεται αν θα μας κυβερνήσει για 2 χρόνια ο Α ή ο Β, που στο τέλος τέλος δεν μας κυβερνούν αυτοί. Εδώ δεν κρίνεται αν είναι αριστερός ο Α και ρεφορμιστής ο Β. Ποιος το κρίνει άραγε, και ποιος έχει τη σφραγίδα ;
    Kρίνεται το είδος της ζωής μας τις επόμενες δεκαετίες. Κρίνεται ο μετασχηματισμός της παγκόσμιας κοινωνίας, που οδεύει σε εφιαλτικές καταστάσεις. Ο δημοκρατικός αγώνας είναι μακρύς, και δεν περισσεύει κανείς. Και όποιος είναι με την κοινωνική, οικονομική και πολιτική δημοκρατία, καλό είναι να ασκείται στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική δημοκρατία.

    Η ΠΑΣΑ είχε ξεκινήσει με αμεσοδημοκρατικά αισθήματα και προθέσεις. Δεν ξέρω για που τραβάει, αλλά εύχομαι να υπάρχει η θύμηση ότι η αμεσοδημοκρατία είναι δημοκρατία, σύνθεση, φιλία και καλλιέργεια, και είναι ασύμβατη με το φανατισμό, που ποτέ δεν βγαίνει σε καλό των πολλών.
    Μπορεί να έχω παλιώσει, να κάνω λάθος, να τάχω μπερδέψει, αλλά ξανασκεφτείτε με. Υγιαίνετε.

    • Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

      αν το να παραμένεις σε μια πλατεία δεν είναι δημοκρατικό μέσο διαμαρτυρίας τί είναι τότε κύριε pan? οι εκλογές; η κρατική επιχορήγηση; ΜΗΠΩΣ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ (μαζί κι ο Φίλης) ΟΤΙ ΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ, και άρα έμμεσα είναι υπάλληλοι του κράτους? Είναι αυτό οικονομική, πολιτική και κοινωνική δημοκρατία κύριε Pan? Δεν ντρέπεστε λίγο ρε; Χαραμοφάηδες! Ξεφτίλες! Προδότες της εργατικής τάξης, Κομματόσκυλα….

  16. Ο/Η pan λέει:

    Άλλα λέει η γιαγιά μου κι άλλα ακούν τ αυτιά μου ;
    Καμμία σχέση και κάπιοιον άλλον έχεις στο νου σου.
    Μα έτσι πως το πανε μερικοί (οι παρόντες πάντα εξαιρούνται)
    στην αριστερά δεν θα μείνουν παρα απο τη μια γραφειοκράτες
    κι αο την άλλοι φανατικοί.

  17. […] πλατείας στην Αίγυπτο με την πλ. Συντάγματος: [πηγή: ΠΑΣΑ] Διαβάστε όλο το άρθρο στο "Αριστερό σχήμα στην […]

Σχολιάστε