Κοινή παρουσία – πολιτική ασπιδα στη σημερινή πορεία

Posted: 12/05/2011 by ΔΟ in Uncategorized

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η παράνομη κυβέρνηση αυτής της χώρας δεν διστάζει να αιματοκυλίσει τις διαδηλώσεις του λαού, προκειμένου να περάσει τα βάρβαρα σχέδιά της, που ξεπουλούν τους ανθρώπους της και τις παραγωγικές της δυνάμεις στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο και διαλύουν τα απομεινάρια του κοινωνικού κράτους και των κατακτήσεων ενός αιώνα.

Οι πραιτωριανοί της κυβέρνησης, εκτελώντας τις εντολές της ηγεσίας του Υ.ΠΡΟ.ΠΟ και του πρωθυπουργού, με μανία ψεκάζουν με χημικές ουσίες , χτυπούν με δολοφονικό τρόπο και με πρωτοφανή αγριότητα στο ψαχνό διαδηλωτές. Το μήνυμα είναι ένα: δεν θέλουν καμία αντίδραση στα σχέδιά τους. Δεν διστάζουν να βάψουν τα χέρια τους με αίμα για να συνεχίσουν τη λεηλασία τους, σε βάρος των δικαιωμάτων του λαού.

Απέναντι σε αυτή την πρακτική η απάντησή της αριστεράς και του κινήματος θα πρέπει να είναι μαζική και ενωτική. Η κυβέρνηση θα πρέπει να ξέρει ότι θα βρει απέναντί της την αριστερά και το λαό σαν μια γροθιά που θα συντρίψει την φασιστική καταστολή και θα επιδιώξει την άμεση ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Η ΠΑΣΑ προτείνει, στα πλαίσια της μαζικής και ενωτικής απάντησης που χρειάζεται να δοθεί, στη σημερινή πορεία ενάντια στην κρατική καταστολή να τεθούν επικεφαλής, ως ασπίδα της, αντιπροσωπείες όλων των κόμματων της αριστεράς (συμπεριλαμβανομένων όλων των βουλευτών της – ΚΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ- Σοφία Σακοράφα ), των συλλογικοτήτων του αντιεξουσιαστικού χώρου, του συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ, της ΕΙΝΑΠ, των ΔΕΚΟ κ.λπ. καθώς επίσης να υπάρξει ενιαία περιφρούρηση όλης της πορείας της.

Η κυβέρνηση που οπλίζει τα χέρια των δολοφόνων θα έχει την απάντηση που της αρμόζει: ενωτική, μαζική, αποφασιστική.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

ΟΛΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 6 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Σχόλια
  1. Ο/Η pentanostimi λέει:

    μπραβο!αυτη ειναι πρόταση πολιτική και υπεύθυνη

  2. Ο/Η denyal λέει:

    ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ, Δημοκρατική Αριστερά, Παναγιωτακόπουλο, Δημαρά δεν θα έχει η κεφαλή της πορείας ή είναι στο «κλπ»;

    @πεντανόστιμη ένα κείμενο που καλεί «αντιπρόσωπους του αντιεξουσιαστικού χώρου» να κάνουν παρεάκι με Σακοράφα – Παπαρήγα – Φωτόπουλο στην κεφαλής μιας πορείας ενός ενιαίου μπλοκ, ούτε σοβαρή είναι, ούτε υπεύθυνη. Μου διαφεύγει και το πολιτικό περιεχόμενο της πρότασης.. ίσως κάποιοι νομίζουν ότι βρισκόμαστε στην Ισπανία του Εμφυλίου 70 χρόνια πριν. Αλλά ακόμα κι έτσι να ήταν, θα αναρωτιόταν κανείς αν διδάχθηκαν οτιδήποτε από κείνο το πολιτικό (διαλυτικό και ηττημένο τελικά) συνονθύλευμα, ενωτικό και μαζικό κατά τα άλλα.

    • Ο/Η Raindog λέει:

      Ως απάντηση μπορείς να διαβάσεις και αυτό:

      http://www.aristerovima.gr/details.php?id=2260

      Να πέσει η κυβέρνηση του αίματος!

      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

      Για κοινή δράση και πρωτοβουλίες της Αριστεράς προς αντιμετώπιση της εντεινόμενης κυβερνητικής και αστυνομικής βαρβαρότητας

      Η γενική απεργία και το μαχητικό συλλαλητήριο της 11ης Μαΐου σημαδεύτηκαν από το αμόκ κρατικής τρομοκρατίας, που κατέληξε στον τραυματισμό δεκάδων διαδηλωτών, ένας εκ των οποίων δίνει μάχη για τη ζωή του σε κρεβάτι του Γενικού Κρατικού Νίκαιας. Η άγρια επίθεση των ΜΑΤ ήταν εντελώς απρόκλητη, γεγονός που παραπέμπει σε εν ψυχρώ ειλημμένη απόφαση, με ηθικούς αυτουργούς τον Γιώργο Παπανδρέου και τους «λαγούς» του, τύπου Λοβέρδου, Διαμαντοπούλου και ΣΙΑ, και με απλό εκτελεστικό όργανο τον επονείδιστο πρώην πρόεδρο της ΕΦΕΕ και υπουργό του «Σάμινα», Χρήστο Παπουτσή. Η ανατροπή της κυβέρνησης του αίσχους αποτελεί πλέον όρο για την επιβίωση του λαού και των στοιχειωδέστερων δημοκρατικών δικαιωμάτων.

      Είναι ηλίου φαεινότερον ότι η πλήρης αποτυχία της μνημονιακής πολιτικής και η προετοιμασία της παραπαίουσας κυβέρνησης για ένα δεύτερο μνημόνιο, στο πλαίσιο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας που επιβάλλουν στην κατοχική κυβέρνηση οι Γερμανοί, είναι ασύμβατες και με αυτή την ακρωτηριασμένη αστική δημοκρατία και νομιμότητα. Για να περάσουν τα οικονομικά πάντσερ, πρέπει η χώρα να μπει στο γύψο, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, απολυταρχικής εκτροπής με κοινοβουλευτικό μανδύα.

      Υπό το βάρος των αδιεξόδων της, η κυβέρνηση του κοινωνικού ζόφου επέλεξε συνειδητά να ρίξει πάνω στη χώρα ένα πέπλο τρόμου, με την αγριότητα των ΜΑΤ εναντίον διαδηλωτών χθες, με την υστερία για τους μετανάστες και το κοινό έγκλημα προχθές, με τα συνεργαζόμενα καταστήματα κρατικής ασφάλειας- φασιστοειδών- τηλεοπτικών καναλιών να δημιουργούν μια δηλητηριώδη ατμόσφαιρα ρατσιστικής, ακροδεξιάς παράνοιας. Στόχος αυτής της τρομοκρατικής εκστρατείας είναι να απομακρυνθούν οι ευρύτερες μάζες των εργαζομένων και των νέων ανθρώπων από τους δρόμους του μαζικού αγώνα με προοπτική νίκης και να εξωθηθούν όσοι επιμένουν ανατρεπτικά σε άγονες κατευθύνσεις ανήμπορης και εν τέλει αυτοκαταστροφικής βίας. Ειδικός στόχος της κυβέρνησης, της ασφάλειας και των δυνάμεων καταστολής είναι να δημιουργηθεί άβατο στην πλατεία Συντάγματος, καθώς τα αστικά επιτελεία έχουν από καιρό επισημάνει τον κίνδυνο μιας ελληνικής «πλατείας Ταχρίρ», που θα μπορούσε να πυροδοτήσει πανευρωπαϊκό, κοινωνικό τσουνάμι.

      Οι μέρες του Μνημονίου θυμίζουν μέρες χούντας. Η κατάσταση είναι απολύτως κρίσιμη για το κίνημα κατά των μέτρων κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ. Και το ξεπερνά.

      Ανεξάρτητα από την πολιτική πρόταση διεξόδου από την κρίση που «βλέπουν» τα διαφορετικά τμήματα της κοινωνίας, τα οποία αψήφησαν την εργοδοτική και την αστυνομική απειλή και κατέβηκαν στο δρόμο όλες αυτές τις φορές από την 5η Μαΐου του 2010 μέχρι σήμερα, τίθεται ένα σοβαρότατο ζήτημα. Το ζήτημα της δημοκρατίας.

      Απέναντι στην κρατική τρομοκρατία και στο στρατό των φανερών και μυστικών μηχανισμών καταστολής, χρειάζεται να ορθώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μετωπικό «Δεν θα περάσουν». Για να μην εγκλωβιστεί το κίνημα στις Συμπληγάδες του τρόμου και της τυφλής εκδίκησης. Για να κρατηθεί στο ακέραιο η ουσία της πολιτικής πάλης για την ανατροπή της κυρίαρχης πολιτικής που πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Για να παραμείνουν εντός του αγώνα οι μεγάλες στρατιές των ανέργων, των ανασφαλώς εργαζομένων, των μικρομεσαίων, της νεολαίας. Για να κερδηθούν και νέες δυνάμεις της κοινωνίας που ωθούνται στους δρόμους από τα αδιέξοδα της κυρίαρχης πολιτικής.

      Θεωρούμε ότι είναι επείγουσα και απολύτως αναγκαία η κοινή αντιμετώπιση, από όλα τα κόμματα και τις δυνάμεις της Αριστεράς και από όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, της συνεχώς αυξανόμενης καταστολής η οποία καταλύει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος. Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα ενισχύσουμε πρωτοβουλίες για την έμπρακτη, από κοινού περιφρούρηση των λαϊκών, δημοκρατικών ελευθεριών και του ίδιου του κινήματος, με την οργανωμένη συμπαράταξη όλων των μάχιμων αριστερών δυνάμεων και των ανεξάρτητων αριστερών αγωνιστών.

      ==================================
      Η Συντονιστική Επιτροπή του Αριστερού Βήματος

      Αθήνα 12 Μαΐου 2011

      • Ο/Η denyal λέει:

        Γιατί είναι απάντηση αυτό; Αυτήν την ερώτηση έθεσα: Γιατί το «όλοι μαζί οι προοδευτικοί – δημοκράτες» ξαφνικά δουλεύει; Από πότε δουλεύει; Το Αριστερό Βήμα επαναλαμβάνει την ιδρυτική διακήρυξή του επί της ουσίας επικαιροποιημένη κάπως, και οι ΠΑΣΑ έριξαν ιντερνετικό πυροτέχνημα αναμασώντας το πρόσφατο κάλεσμα του Μετώπου. Κάτι καινούργιο;

        Εντάξει, θα προτείνω κι εγώ αμεσοδημοκρατική συνέλευση στη πλ.Συντάγματος, με την Κεντρική Επιτροπή των: ΚΚΕ, ΣΥΝ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΑ, Αναρχικών, Αριστεροπασόκων κτλ Και θα γυρνάω στο διαδίκτυο να το διακινώ. Δημιουργικό, γειωμένο και γόνιμο έτσι;

        • Ο/Η Raindog λέει:

          Για να καταλάβω: χρειάζεται και πολιτικό σκεπτικό για μια κοινή διαδήλωση που να δείχνει στην κυβέρνηση την αποφασιστικότητα του κινήματος να μην περάσουν οι πρακτικές που εφάρμοσε μια μέρα πριν (και όχι μόνο); Και αν χρειάζεται πολιτικό σκεπτικό πόσες σελίδες να είναι για να θεωρηθεί «σοβαρό» και «υπεύθυνο»;

          Από πότε δουλεύει το «όλοι μαζί»; Εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε διάφορες περιπτώσεις και σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, άλλοτε με καλά αποτελέσματα άλλοτε χωρίς. Κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξετάζεται ξεχωριστά, όσον αφορά και τον υποκειμενικό όσο και τον αντικειμενικό παράγοντα Τα αίτια π.χ. της ήττας της ισπανικής επανάστασης θα πρέπει να τα αναζητήσεις όχι στην επίτευξη αυτού του «όλοι μαζί» αλλά μάλλον όταν αυτό έπαψε να υπάρχει, με συγκεκριμένες πρακτικές από τη μεριά των σταλινικών.

          Τώρα για τα περί Δημαρά, Δημοκρατικής Αριστεράς με συγχωρείς μπορείς να διαβάζεις τόσο πολλά πράγματα σε ένα απλό κ.λπ.; Θα μπορούσε π.χ. να περιλαμβάνει αυτό το κ.λπ. το Κίνημα δεν Πληρώνω, αυτοοργανωμένους χώρους κ.ο.κ.

          Και μη μου πεις τι υπονοώ με αυτό το κ.ο.κ. που έγραψα παραπάνω…

          • Ο/Η denyal λέει:

            Στο «κλπ» έβαλα αυτό που υπονοούσαν τα περί Σακοράφα, ΔΕΚΟ (αν όχι ο Φωτόπουλος ποιος σου έρχεται στο μυαλό; ) … Γιατί και η Δημοκρατική Αριστερά καταδίκασε «έντονα», η ΑΔΕΔΥ έχει καταφερθεί εναντίον του μνημονίου, ο Δημαράς λέει προδότη τον Παπανδρέου και να γίνουν εκλογές για να φύγει. Οπότε σε τέτοιου είδους σούπα παρέπεμπε το κάλεσμα.

            Raindog χρειάζομαι ένα κείμενο, όσες σελίδες χρειάζεται στον συγγραφέα του, που να τεκμηριώνει το τι προσφέρουν αυτά τα καλέσματα στο ΚΚΕ τόσα χρόνια. Εγώ πχ θεωρώ ότι πρέπει να περιθωριοποιηθεί (δηλαδή να μην καλείται, να μην αναφέρεται), το θεωρώ σώμα ξένο και εχθρικό. Και εσύ προωθείς πρόταση να εκλέξω αντιπρόσωπο να πιαστεί χεράκι χεράκι με την Παπαρήγα μπροστά στην πορεία… Δεν έχω κόλλημα από προπάππου μου, αλλά αυτοί με εχθρεύονται (δεν αναφέρομαι μόνο στην ηγεσία του, αλλά και τα μικρά στρατιωτάκια του) ανοιχτά μέχρι χθες -και με περιμένουν στη γωνία να με ξεπουλήσουν στην πρώτη ευκαιρία [φοιτητικά 2006-7]. Κοινώς, το κείμενο-κάλεσμα είναι στην καλύτερη περίπτωση ένα ευχολόγιο εκτός τόπου και χρόνου.
            Προσωπικά θεωρώ καταστρεπτική μια εφήμερη ενότητα η οποία χωρίς κανένα υπόβαθρο, καμία ειλικρίνεια, φτιάχνεται πάνω στον συναισθηματισμό της στιγμής ή/και ιδιοτελείς σκοπούς (πχ εισοδισμό) των διαφόρων.

            Και εντάξει, ας αφήσουμε τον ισπανικό εμφύλιο. Απ’αυτό το ρημάδι τον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταλάβαμε τίποτα;

            Όχι μόνο πρέπει να υπάρχουν διαφορετικά μπλοκ -σε αυτό το στάδιο-, αλλά πολύ καλά κάνουν και κάποια έχουν και εμφανή απόσταση μεταξύ τους.

            Υπάρχει πολιτική απόκλιση μεγάλη, όχι στις ηγεσίες (που προφανώς) αλλά και στη βάση. Μπορεί οι τελείως ανοργάνωτοι-ανένταχτοι να μην ενδιαφέρονται γι’αυτά και να λένε ένα εύηχο μεν αόριστο δε «βρείτε τα, όλοι μαζί να πάμε», αλλά οι υπόλοιποι δεν σκοπεύουν να ισοπεδώσουν την πολιτική τους υπόσταση. Και δεν το λέω (μόνο) ως φόβο ταυτότητας, αλλά ακριβώς επειδή η πολιτική τους υπόσταση τονίζει ότι θεωρούν καταστρεπτικούς τους άλλους δρόμους. Όχι αναποτελεσματικούς, καταστρεπτικούς. Μιλάμε για απόσταση δημοκρατικού συγκεντρωτισμού και αμεσοδημοκρατίας-αντιεραρχίας: αγεφύρωτη.

            Ή να το θέσω αλλιώς. Το κάλεσμα κάνει ένα άλμα: από το σκεπτικό που υπάρχει στις Επιτροπές Ενάντια στα Διόδια (τον στόχο, τη δομή) σε μια ενιαία αντικατασταλτική πορεία που ηγούνται βουλευτές και… ηγέτες του αναρχικού χώρου. Αυτό το άλμα πρέπει να εξηγηθεί και πού στέκει.

            Στην τελική, ποια είναι αυτή η αντιεξουσιαστική συλλογικότητα που θέλει ασπίδα μπροστά κάποιο βουλευτή; :D

  3. Ο/Η ΔΟ λέει:

    @denyal
    όποιος βαριέται να ζυμώσει πέντε μέρες κοσκινίζει….μην ανησυχείς , θα κάνουμε πρόταση και για ταξικό μέτωπο – πούρο και πεντακάθαρο…

    • Ο/Η denyal λέει:

      @ΔιοργάνωσηΟμοθυμίας
      ευτυχώς η ελληνική γλώσσα έχει πολλές παροιμίες για να αντικρούει η μία την άλλη

      Αν υπάρχει πολιτικό σκεπτικό-ανάλυση πίσω από την εν λόγω πρόταση, με πολύ ενδιαφέρον να το διαβάσω. Ίσως να φταίει η περιορισμένη φαντασία μου.. Θα μιλήσω καλού κακού όμως και με τους «αντιπροσώπους των αναρχικών» να δω μήπως το καλοσκέφτονται :P

  4. Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

    Είναι σαφές πως οι μπάτσοι χτύπησαν τις αυτοοργανωμένες συνελεύσεις. Δεν χτύπησαν ούτε τα στρατιωτάκια του ΚΚΕ, ούτε την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου. Αν η αριστερά πιστεύει οτι μπορεί να ενωθεί μέσα από έναν άνθρωπο που χαροπαλεύει, κι όχι μέσα από μια άρση του συμβιβασμού της με το σύστημα…δυστυχώς όχι μόνο κάνει λάθος, αλλά καπηλεύεται και τους αγώνες άλλων, πού σε άλλες περιπτώσεις είτε τους αγνοεί, είτε τους αποκαλεί προβοκάτορες! και σε αυτήν την περίπτωση ούτε καν τους αναφέρει!
    Προφανώς και συμφωνώ με τον σύντροφο Denyal…Φυσικά και είναι ζητούμενη η ενότητα της αριστεράς, αλλά σε βάση πολιτική, όχι συναισθηματική. Την πολιτική και ηθική ένδεια της «λαϊκής εξουσίας» που δεν θα σπάσει ένα τζάμι, και του «αριστερού ευρωπαίσμού» από τους βουλευτές των 8.000 ευρώ μηνιαίου μισθού, πρός το 16% των επίσημα ανέργων, δεν την καλύπτει μια χαζοχαρούμενη έκκληση για «κοινή παρουσία» σε μια διαδήλωση, με τους εργατοπατέρες και τους ξεπουλημένους. Αυτοί έτσι κι αλλιώς δεν θα έρθουν…

    • Ο/Η Raindog λέει:

      1. Χτες χτυπήθηκαν οι αυτοοργανωμένες συνελεύσεις, τις προάλλες ήταν το dikaioma.gr, πιο πριν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, παραπροχθές το ΕΕΚ, παλιότερα ο ΣΥΡΙΖΑ κ.ο.κ. Σημαίνει τίποτε αυτό Γιάννη; Στην ίδια πορεία δεν ήταν και οι υπόλοιποι; Πώς λες ότι καπηλεύονται αγώνες άλλων; Με συγχωρείς αλλά αυτό μου θυμίζει το σύνθημα «Εμείς, εμείς, οι μόνοι συνεπείς». Θυμάσαι ποιος το έλεγε;

      Να με συγχωρείς αλλά αυτό προσβάλλει ανθρώπους που κατεβαίνουν στις διαδηλώσεις δίχως καβάντζα καμιά (αν και ανήκουν σε «συμβιβασμένους» πολιτικούς σχηματισμούς). Και δεν είμαστε όλοι βουλευτές των 8.000 ευρώ, έτσι; Νομίζω ότι αυτό το γνωρίζεις καλά. Μέχρι πρόσφατα ήσουν στον ΣΥΝ.

      2. Τους εργατοπατέρες και τους ξεπουλημένους να τους αναζητήσεις αλλού Γιάννη, όχι στη σημερινή πορεία. Κανείς τους δεν θα είναι εκεί, μόνος σου το λες. Οπότε γιατί τόση ζέση να απαντήσεις σε μια «χαζοχαρούμενη έκκληση» αφού ακόμα και αν τους περιλάμβανε (που δεν το κάνει) αυτοί δεν θα έρχονταν;

      Και μήπως η εσπευσμένη απάντησή σου σε αυτή τη «χαζοχαρούμενη έκκληση» δεν σε χαρακτηρίζει και εσένα αναλόγως; Δεν το νομίζω… Αλλού είναι η διαφωνία σου και όχι στο χαζοχαρούμενο του πράγματος: είναι εκεί που λες για «την πολιτική και ηθική ένδεια της “λαϊκής εξουσίας” που δεν θα σπάσει ένα τζάμι, και του “αριστερού ευρωπαίσμού”». Ζήτα από εκεί λοιπόν τα ρέστα Γιάννη και όχι από χαζοχαρούμενους πασαδόρους που κάνουν ανέξοδες εκκλήσεις και μάλιστα χωρίς 20σέλιδο πολιτικό σκεπτικό.

      • Ο/Η Γιάννης Κ. λέει:

        ρε Raindog δεν είπα εγώ όλα αυτά που μου καταλογίζεις…μιλάω για τις ηγεσίες κι όχι γι αυτούς που κατεβαίνουν στον δρόμο, έλεος!

  5. Ο/Η Β.Χ. λέει:

    Μάλλον ήρθε ο καιρός που δίνεται η ευκαιρία, στην πράξη να δείξουν πως η ενότητα, μπορεί να μην είναι μόνο στα λόγια…όλο και πιο συχνά θα υπάρχουν ευκαιρίες…

  6. Ο/Η ΠΔ λέει:

    Έχει γίνει κατάληψη στην Πρυτανεία στα Προπύλαια και καλούν για συνέλευση ακριβώς μετά το τέλος της πορείας:

    ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ

    Στην απεργιακή πορεία της 11ης Μάη χιλιάδες διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεση τους στα αντικοινωνικά μέτρα της κυβέρνησης που πλήττουν άμεσα τους εργαζομένους. Ενώ η ληστρική πολιτική της Τρόικας μαζί με την συνεργαζόμενη ελληνική κυβέρνηση ωθεί όλο και μεγαλύτερα τμήματα της κοινωνίας στην απόλυτη εξαθλίωση και ανέχεια, οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται με λύσσα σε διαδηλωτές.

    Στη διαδήλωση της 11ης Μάη και ενώ ένα μεγάλο μέρος της πορείας είχε περάσει το κοινοβούλιο και κατευθυνόταν προς τα Προπύλαια, οι μπάτσοι επιτέθηκαν απρόκλητα και λυσσαλέα σε μπλοκ διαδηλωτών (συνελεύσεις γειτονιάς, εργατικά σωματεία βάσης, αναρχικοί–αντιεξουσιαστές, εξωκοινοβουλευτική αριστερά) ξυλοκοπώντας τους άγρια και ρίχνοντας τόνους χημικών. Περισσότεροι από 100 διαδηλωτές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία (Νίκαια, ΚΑΤ, Ευαγγελισμός) ενώ 3 υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις.

    Ο σύντροφος Γιάννης Κ. δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής. Χτυπημένος και με αίματα στο κεφάλι άρχισε να απομακρύνεται μαζί με διαδηλώτρια από την Πανεπιστημίου. Κατηφορίζοντας την οδό Αμερικής, στο ύψος της Σταδίου, μπήκαν σε στοά που ήταν παρόντες άνθρωποι που τον είδαν να αιμορραγεί. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε προθανάτια κατάσταση (σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν) στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας με εσωτερική αιμορραγία στο κεφάλι, χειρουργήθηκε άμεσα και νοσηλεύεται στην εντατική κλινική σε κωματώδη κατάσταση.

    Τη στιγμή που γράφεται αυτό το κείμενο οι επίσημοι μηχανισμοί χειραγώγησης, μαζί με τους απολογητές τους καθεστώτος δίνουν έντονες προσπάθειες προκειμένου να μετατρέψουν τη δολοφονική επίθεση σε «τραυματισμό υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες» απαλλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς (ελληνικό κράτος, δυνάμεις καταστολής).

    Η μνήμη της εξέγερσης του Δεκέμβρη γυρίζει σαν τσεκούρι πάνω από τα κεφάλια των κυρίαρχων που τρέμουν μπροστά στο γεγονός μίας νέας κοινωνικής έκρηξης. Παράλληλα οι δυνάμεις καταστολής σε αγαστή συνεργασία με μέλη ακροδεξιών οργανώσεων έχουν ξεκινήσει συντονισμένα πογκρόμ εναντίων πολιτικών χώρων και καταλήψεων (Villa Amalias, Σκαραμαγκά) επιχειρώντας με αυτόν τον τρόπο να αποδιοργανώσουν τον «εσωτερικό εχθρό» στέλνοντας μηνύματα τρόμου και φόβου σε όποιον αγωνίζεται.

    Σήμερα, 12 Μάη και ώρα 9 καταλάβαμε τον χώρο των Προπυλαίων στην οδό Πανεπιστημίου. Ήδη έχουμε μετατρέψει το κτήριο και τον προαύλιο χώρο σε μέτωπο δράσης και αντιπληροφόρησης, ανάχωμα στην κρατική επέλαση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

    ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΤΗΣ 11 ΜΑΗ

    ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ

    ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΡΟΠΥΛΑΙΩΝ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΙΣ 6 ΜΜ

    Αναρχικοί/Αντιεξουσιαστές από το κατειλημμένο έδαφος της Πρυτανείας

  7. Ο/Η RobinGood_Atromhtos λέει:

    εκ πρώτης όψης ενθουσιαστηκα με την παραπάνω εναλλαγή φωτογραφιών. Είναι μια προσδοκία, ένας ευσεβής πόθος αυτού που λέμε συχνά-πυκνά (γιατί το ξεχνάμε πιο συχνά-πυκνά ίσως..) ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ… Ωστόσο διαβασα προσεκτικά και τον denyal kai ton Γιαννη Κ.. Θέλει και απαιτείται λοιπόν και οργάνωση και προετοιμασία και αρχές και διαδικασίες.. ΟΜΩΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ χρειάζεται και η συναισθηματική επανένωση μετά τις τόσες κοντρες (ουσιαστικές ή/και απλά εγωιστικές-ανούσιες) και τις «πληγές» (συναισθηματικές κυρίως) που έχουν αφήσει. Μην την υποτιμάτε την συναισθηματική «ένωση» αυτή η «ψυχική» διάθεση μπορεί να βάλει σε άλλη τροχιά και την πολιτική συνενόηση .. γιατί οι στρατηγικοί στόχοι παραμενουν κοινοί.. (στον μεγαλύτερο βαθμό τουλάχιστον..κατά την ταπεινή μου γνώμη). Τώρα που ανασυντάσουν το μέτωπο ΠΑΣΟΚ/ΛΑΟΣ-ΝΔ/Μπακογιάννη-(ΔΗΜΑΡ-Δημαράς και ίσως ΟικοΠράσινοι;) μετά και το Ζάπειο ΙΙ, και τα νεα «συμβόλαια προώθησης στα ΜΜΕ»… νομίζω ότι πρέπει να επιδειχθεί ζωντάνια-διορατικότητα-γεναιότητα-ομοψυχία-ομόνοια-συνενεοηση-στοχευμενη δράση μεταξύ οργανισμών και ανεξαρτητων που πρώτιστα στοχευουν στην ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΙΣΟΝΟΜΙΑ-ΑΞΙΟΠΡΠΕΙΑ-ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.. (που) κάνω λάθος..;

Σχολιάστε