Σε εξέλιξη οι «Δημοκρατικές» Διαδικασίες για τη συγκρότηση περιφερειακής παράταξης στην Πελοπόννησο.

Posted: 14/08/2010 by ftanei_pia in Αριστερά, Αυτοδιοίκηση, Ανταποκρίσεις, Οργανωτικά ΣΥΡΙΖΑ, Uncategorized
Ετικέτες: , , ,

`

πό την εφημερίδα Αυγή της Παρασκευής 13/8/2010 πληροφορηθήκαμε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι αριστεροί, με μεγάλη έκπληξη, τις διαδικασίες συγκρότησης περιφερειακής παράταξης. στην Πελοποννήσο, με το όνομα« Αγωνιστική Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πελοποννήσου».

Το μόνο που λίγοι, κυριολεκτικά μεταξύ τυριού και αχλαδιού, είχαμε πληροφορηθεί πριν από ενάμιση περίπου μήνα ήταν ότι επρόκειτο να γίνει κάποια συνάντηση αντιπροσωπειών Νομαρχιακών παρατάξεων Πελοποννήσου. Αν και πότε έγινε δεν το μάθαμε, όπως δεν μάθαμε – και ευτυχώς που υπάρχει η Αυγή και μας πληροφορεί – και για την συγκρότηση της προσωρινής γραμματείας, τις συσκέψεις που έγιναν σε όλους τους νομούς, για το σχέδιο διακήρυξης που κατατέθηκε προς συζήτηση και ψηφίστηκε στις 10/7/ 2010 ( για να είμαι ακριβής κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ το πήραμε πριν από δύο ημέρες στις 11 Αυγούστου προκειμένου όπως μας ζητήθηκε, να το συνδιαμορφώσουμε) για τις συνεδριάσεις με διευρυμένη σύνθεση όπου αποφασίστηκε η προετοιμασία και ο τίτλος της παράταξης και άλλα πολλά ωραία …

Είναι προφανές πως οι άγρυπνοι φρουροί της Κουμουνδούρου, φοβούμενοι τις από κάτω διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει στην Πελοπόννησο, και φοβούμενοι πως η πραγματική και ουσιαστική συμμετοχή του κόσμου στη λήψη αποφάσεων δεν θα έχει τα επιθυμητά για αυτούς αποτελέσματα, προσέφυγαν για μία ακόμα φορά στις παλιές προσφιλείς τους μεθόδους, κινητοποίησαν τον σκουριασμένο μηχανισμό που διαθέτουν και ενεργοποιούν μόνον κάθε εκλογική περίοδο και κατασκεύασαν διαδικασίες και παράταξη …»

Βάσω Χριστοπούλου  13/8/2010

Σχόλια
  1. Ο/Η σπύρος λέει:

    όπως φαίνεται όλα λειτουργούν ρολόι στον αυτόματο πιλότο. Δεν χρειάζονται τη βοήθεια κανενός. Τι καθεσαι και σκας; χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες.

  2. Ο/Η Ένας λέει:

    Έχω μπερδευτεί.
    Ο Πετράκος είναι με τον Λαφαζάνη.
    Δηλαδή από τους αριστερούς του ΣΥΝ που είναι και περισσότερο ή λιγότερο φιλοαλαβανικοί.
    Οι οποίοι δεν ήθελαν το συνέδριο του ΣΥΝ ούτε τη διάσπαση με τους Ανανεωτικούς.
    Oι οποίοι -μαζί και ο Πετράκος- ΔΕΝ ψήφισαν τον Τσίπρα για πρόεδρο στο συνέδριο και δεν έχουν ψηφίσει και κανένα από τα κείμενα αποφάσεις γιατί αυτοί είναι πιο αριστεροί.
    Ο Πετράκος έχει ψηφίσει όμως υπέρ του ΠΟΤΑ Μεσσηνίας και έχει υπογράψει στο βήμα διαλόγου της αριστεράς στο οποίο συμμετέχουν και διάφοροι του κλίματος Αλαβάνου και Μετώπου που είναι και αυτοί κατά του Τσίπρα.
    Τώρα καταγγέλλεται -δικαίως νομίζω- ως προς την υποψηφιότητα του στην Πελοπόννησο και τις μεθοδεύσεις γύρω από αυτή. Βέβαια καταγγέλλεται για μη δημοκρατικές διαδικασίες από ανθρώπους που υποστήριξαν τον Αλαβάνο, έναν άνθρωπο που κινείται εδώ και πολλά χρόνια από τα πάνω και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.

    Τι γίνεται τελικά? Ποιος είναι με ποιόν?
    Απ’ ότι καταλαβαίνω το μόνο σίγουρο είναι ότι βρέξει χιονίσει φταίει ο Τσίπρας.

    Μήπως τελικά η ζωή είναι πιο απλή από τις ιδεοληψίες των αριστερών? Γιατί πιο σύνθετη δεν γίνεται. Καλή σας τύχη. Που δεν το βλέπω….

    • Ο/Η αλλος λέει:

      Έχεις μπερδευτεί γιατί απλά είσαι Τσιπρίδης, όπως φαίνεται εξάλλου από το ερώτημα που θέτεις: «Απ’ ότι καταλαβαίνω το μόνο σίγουρο είναι ότι βρέξει χιονίσει φταίει ο Τσίπρας»

      Αν βγάλεις από αυτά που γράφεις την φράση «..τον Αλαβάνο, έναν άνθρωπο που κινείται εδώ και πολλά χρόνια από τα πάνω και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες»., τελικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αυτά που γράφεις…

      Λοιπόν, άσε αυτά περί «ιδεοληψιών» και μην μας δουλεύεις άλλο!

    • Ο/Η Άλλη μία λέει:

      Από αυτά που γράφεις βγαίνει το συμπέρασμα ότι τα έχει με όλους καλά….και με τον Τσίπρα, αφού προωθείται από τους «σκουριασμένους μηχανισμούς» του ΣΥΝ, που τώρα τους χειρίζεται ο Τσίπρας.

    • Ο/Η Άλλη μία λέει:

      Δεν νομίζω » Ενας» πως έχεις μπερδευτεί, αντίθετα να μπερδέψεις άλλους προσπαθείς.
      Γι αυτό ακριβώς ασχολείσαι τόσο και παίζεις την κολοκυθιά με το όνομα του Πετράκου, που σημειωτέον δεν αναφέρεται πουθενά στο πάρα πάνω άρθρο, γιατί είναι καθαρό πως άλλα θεωρεί περισσότερο σημαντικά,όπως τις: » από κάτω διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει στην Πελοπόννησο»,όπου με τα καμώματα της η ηγεσία του ΣΥΝ επιδιώκει να τις τορπιλήσει με τις στημένες από τα πάνω διαδικασίες και παράταξη, και τον απαράδεκτο ρόλο της Αυγής.
      redpunk μην ανησυχείς, χρόνια τώρα τους ΑΓΝΟΟΥΜΕ,και ασχολούμεθα με αυτά που πρέπει, όταν πρέπει.

  3. Ο/Η redpunk67 λέει:

    Ο Ένας είναι Τσιπρίδης.
    Ο Άλλος είναι (υποθέτω) Αλαβανίδης.
    O Πετράκος είναι Λαφαζανίδης (;;;!!!)
    Χμμ… πολλοί πόντιοι μαζεύτηκαν…

    Στο ερώτημα που θέτει ο Ένας, απαντώ: Κανείς δεν είναι με κανέναν, όλοι είναι με όλους και, κυρίως, ο καθένας είναι με τον εαυτούλη του και το μικροσυμφέρον του.
    Αυτά έχει η φραξιονιστική πάλη και η εσωκομματική ίντριγκα.
    Πρόκειται για εγγενείς παθογένειες των κομματικών σχηματισμών.

    Η συμβουλή μου; ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!
    Είναι κρίμα ο κόσμος της αριστεράς να χαλάει πολύτιμο χρόνο και ακόμα πιο πολύτιμη φαιά ουσία για τέτοιες σαχλαμάρες.

    Ας δώσουμε όλη μας την ενεργητικότητα στην οργάνωση της πάλης του κόσμου ενάντια στην κοινωνική κατεδάφιση και στην οικοδόμηση νέων μορφών συλλογικότητας, πέρα και έξω από τα σκουριασμένα κομματικά μοντέλα.

  4. Ο/Η ftanei_pia λέει:

    @ Ένας

    1)Ας αρχίσουμε από το άρθρο, όπου είναι θετικό ότι και εσύ διαφωνείς με τις μεθοδεύσεις, την υποψηφιότητα και τα πεπραγμένα Θ. Πετράκου στην Πελοπόννησο. Που το κρατάμε.

    2) Να υποθέσουμε τώρα ότι συμφωνείς και με την κίνηση για τον συντονισμό των πολιτών Πελοποννήσου;
    <a href=" «>ΕΔΩ

    Αν Ναι ας βοηθήσουμε, βρε αδερφέ, τους «από κάτω» να προχωρήσουν σε διαδικασίες οργάνωσης,ουσιαστικής συμμετοχής του κόσμου στη λήψη αποφάσεων, και δράσεων που τόσο χρειάζεται (ο κόσμος) για να μπεί στο «παιχνίδι», εν όψει μάλιστα των συνταρακτικών γεγονότων που συμβαίνουν,και έρχονται… Αν Όχι πάμε στο..

    3) Αφού θεωρείς και εσύ ότι η όλη κίνηση Θ. Πετράκου σωστά καταγγέλεται και αφού ο Α. Τσίπρας, επικεφαλής του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, τουλάχιστον συμφωνεί, γιατί προσπαθείς έστω και μέσω χιούμορ να τον βγάλεις λάδι; Λέγοντας μάλιστα ότι βρέξει-χιονίσει φταίει ο Τσίπρας; Δηλαδή στην προκείμενη περίπτωση κατά τη γνώμη σου ποιός φταίει (κατά κύριο λόγο) ; εγώ, εσύ, η αθρογράφος, ο …Αλαβάνος ή ο επικεφαλής (και οι επιτροπές) που κάνουν ότι τους κατέβει ;

    4) Αν εσύ έχεις μπερδευτεί μία, εγώ έχω μπερδευτεί δέκα, με το μπλέξιμο τόσων ανθρώπων στο σχόλιο σου.
    Ιδίως μέσα στον κακό χαμό που γίνεται στην κοινωνία με το ΔΝΤ, τον εφιάλτη Παπανδρέου και τους συμμάχους του, με την ανάλγητη κυβέρνηση που μας πάει ολοταχώς 100 χρόνια πίσω, με τα τρισάθλια ΜΜΕ και την πρωτοφανή πλύση εγκεφάλου που κάνουν σε 11 εκατομμύρια λαού για να μεταβάλλουν «το μαύρο-άσπρο», έχεις τη γνώμη ότι ενδιαφέρει πολλούς με ποιόν είναι ο Πετράκος, τι είπε ο Λαφαζάνης, τι έκαναν οι ανανεωτικοί, ποιός καταψήφισε τον Τσίπρα, τι είπε το μέτωπο, πως κινήθηκε ο Αλαβάνος κ.α… , όταν δεν έχουν να φάνε ή έστω να πάν για ένα μπάνιο;

    5) Και εφόσον, νομίζω πως συμφωνούμε, τι ψάχνουμε τότε να βρούμε «ποιός είναι με ποιόν», τι «είπε ο ένας και ο άλλος», αντί να δώσουμε τα χέρια και ενωμένοι να στείλουμε στο διάολο τις 2 τρόϊκες (Παπανδρέου-ΝΔ/ΛΑΟΣ-όλον σύστημα) και (ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ), και την παγίδα θανάτου που μας έχουν εγκλωβίσει;

    Είμαστε στα καλά μας;
    «Των οικιών ημών εμπιμπραμένων, ημείς άδομεν.»;
    Δεν είναι κρίμα;
    Λέω..

Σχολιάστε