ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ: Μεγάλη αντικαπιταλιστική διαδήλωση και σύγκρουση με την αστυνομία

Posted: 01/04/2012 by Β.Χ. in Ανταποκρίσεις, Διεθνές κίνημα
Ετικέτες: , , ,

6.000 άτομα στην Ευρωπαϊκή Ημέρα δράσης ενάντια στον καπιταλισμό / Οι διοργανωτές καταγγέλλουν την αστυνομική βία και τις μαζικές συλλήψεις

Φρανκφούρτη, η οικονομική πρωτεύουσα της Γερμανίας.

Η αστυνομία της Φρανκφούρτης προχώρησε σε 200 συλλήψεις διαδηλωτών, αρκετοί από τους οποίους είναι τραυματίες.

Σε μια διαδήλωση στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής αντικαπιταλιστικής ημέρας δράσης «Μ31″, το Σάββατο 31/3/2012, 6.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στις νεοφιλελεύθερες και αυταρχικές πολιτικές της κρίσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλες διαδηλώσεις και συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν σε πάνω από τριάντα ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Μαδρίτη, Αθήνα, Μιλάνο, Ζάγκρεμπ, Βιέννη, Ουτρέχτη, Μόσχα και Κίεβο. Στις ομιλίες και χαιρετισμούς επισημάνθηκαν οι δραματικές επιπτώσεις των σημερινών πολιτικών της κρίσης σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Ομιλητές του δικτύου M31 σημείωσαν ότι οι σημερινές δράσεις είναι ένα πρώτο βήμα για τη σύνδεση των αντικαπιταλιστικών διαμαρτυριών σε διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, μπογιές και πέτρες πετάχθηκαν στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), στα κεντρικά γραφεία της αστυνομίας και σε γραφεία ευρέσεως εργασίας. Με το πρόσχημα του εντοπισμού «κάποιων υπόπτων», η αστυνομία απέκοψε και περικύκλωσε το ένα τρίτο της διαδήλωσης στο Allerheiligentor, χρησιμοποιώντας κλομπ και σπρέι πιπεριού. Αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν, μερικοί σοβαρά. Λόγω αυτής της δυσανάλογης επέμβασης, το σύνολο της διαδήλωσης μπλοκαρίστηκε για μιάμιση ώρα, και η συνέχιση της έγινε σχεδόν αδύνατη. Στη συνέχεια, η διαδήλωση -η οποία αρχικά στόχευε να φτάσει στην περιοχή της νέας έδρας της ΕΚΤ- διαλύθηκε στην Οστάνδη της Φρανκφούρτης. Περισσότεροι από 200 διαδηλωτές έμειναν υπό κράτηση στο δρόμο από την αστυνομία για περισσότερο από 6 ώρες. Εκπρόσωπος της συμμαχίας M31 κατήγγειλε αυτά τα αστυνομικά μέτρα ως «προδήλως παράνομα».

Μετά τη διάλυση της διαδήλωσης, εκατοντάδες διαδηλωτές πορεύτηκαν μέσα στο κέντρο της Φρανκφούρτης. Μερικές αγωνιστικές δράσεις εκδηλώθηκαν σε γραφεία και εμπορικά κτίρια, συμπεριλαμβανομένων του δημαρχείου της Φρανκφούρτης και γραφείων ευρέσεως εργασίας.

Ο Leo Schneider, εκπρόσωπος της Συμμαχίας M31, σχολίασε: «Στη Φρανκφούρτη, στείλαμε ένα σαφές μήνυμα κατά της κυρίαρχης γερμανικής και ευρωπαϊκής πολιτικής ρύθμισης της κρίσης. Αυτή η πολιτική έχει ως στόχο να αποκατασταθεί η ανταγωνιστικότητα του ευρωπαϊκού κεφαλαίου, στις πλάτες των εργαζομένων. Λόγω λίγων σπασμένων παράθυρων, η αστυνομία επιτέθηκε βίαια στη διαδήλωσή μας, τραυματίζοντας δεκάδες και συλλαμβάνοντας διακόσιους διαδηλωτές. Δεδομένου του βάναυσου αντίκτυπου των μέτρων λιτότητας για τους λαούς της Ευρώπης και του κόσμου, αυτό είναι παράλογο. Τέτοιες μαχητικές διαδηλώσεις στοχεύουν άμεσα σε θεσμούς που αντιπροσωπεύουν τη νεοφιλελεύθερη ρύθμιση της κρίσης και την εντεινόμενη εκμετάλλευση. Όπως έδειξε η αντίδραση των διαδηλωτών, οι επιθέσεις στις διαδηλώσεις μας δεν θα κάμψουν την αντίστασή μας».
Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΡΙΣΗ

Από:http://www.alfavita.gr/

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s