ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

Posted: 12/01/2011 by Β.Χ. in Ανακοινώσεις, Κινητοποιήσεις, Κοινωνικός έλεγχος
Ετικέτες:

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ.

ΚΑΛΕΣΜΑ

Συνάδελφοι

Ο αγώνας στις συγκοινωνίες βρίσκεται σε κρίσιμη φάση. Κυβέρνηση, ΜΜΕ, δικαστικοί και κατασταλτικοί μηχανισμοί χρησιμοποιούν όλα τα μέσα για να κάμψουν τον αγώνα διαρκείας που έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στα ΜΜΜ. Η κυβέρνηση φοβάται μήπως αυτός ο αγώνας μετατραπεί σε «ατμομηχανή» για όλο το εργατικό κίνημα και θέλει με όλους τους τρόπους να τον τσακίσει, γνωρίζοντας  πως υπάρχουν προϋποθέσεις ο συγκεκριμένος αγώνας να επιφέρει ρήγμα στο μνημόνιο και την κυβερνητική πολιτική, να έχει νίκη.

Συνάδελφοι

Πρέπει  να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη για την απόκρουση της ιδιωτικοποίησης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Για την οριστική απόσυρση των σχεδίων της κυβέρνησης. Δεν πρέπει να αφήσουμε μόνους τους εργαζομένους στις αστικές συγκοινωνίες. Ο αγώνας τους πρέπει να   γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλων των σωματείων, παίρνοντας αποφάσεις μέσα από γενικές συνελεύσεις, που θα στηρίζουν ενεργητικά και μαχητικά τους εργαζόμενους.

Να εκφράσουμε με όλους τους τρόπους  την αλληλεγγύη μας. Για να μην περάσει η τρομοκρατία και η ποινικοποίηση του αγώνα των εργαζομένων που επιδιώκει η κυβέρνηση με τη στήριξη της δήθεν «ανεξάρτητης» δικαιοσύνης και των  Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Να  πάρουμε αποφάσεις για κοινές πρωτοβουλίες ενάντια στο νόμο σφαγείο για τις δημόσιες μεταφορές, την ανατροπή των ΣΣΕ, τις απολύσεις και τις περικοπές, την αύξηση των εισιτηρίων και την κατάργηση δρομολογίων.

Ως συντονισμός πρωτοβαθμίων σωματείων βρεθήκαμε μαζί στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΜΜΜ. Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του σωματείου του Μετρό για κοινούς αγώνες και δράσεις. Η πρόταση μας για συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση μέσα στον Γενάρη έγινε δεκτή σαν ένα ακόμα βήμα που θα ενώσει τα πιο διαφορετικά τμήματα του εργατικού κινήματος ενάντια στην πολιτική της κυβερνήσεις και του μνημονίου που διαλύουν τις συγκοινωνίες. Για όλους αυτούς τους λόγους σας καλούμε:

Την Τέταρτη 12-1 στα γραφεία του συλλόγου Βιβλίου Χάρτου, Λόντου 6 Εξάρχεια  στις 6μμ  για να αποφασίσουμε τους τρόπους και τις μορφές  αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες.

Σχόλια
  1. Ο/Η Μετά τις μπάρες στα διόδια, τώρα και τα εκδοτικά/ακυρωτικά.... και μετά ελικόπτερο ΓΑΠ,ΓΑΠ,ΓΑΠ! λέει:

    Παρέμβαση για τα ΜΜΜ στις Ανατολικές γειτονιές.

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1246994

    Παρέμβαση μελών της Συνέλλευσης Κυψέλης/Πατησίων σε τρόλεϋ και λεωφορεία

    http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1246921

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s